Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie nie lubię się chwalić, ale tym razem zrobię wyjątek. Taki mały wywiadzik dla uczelnianego czasopisma :)

http://www.glos.up.wroc.pl/aktualnosci/44283/zegary_arcydzielo_rzemiosla_w_zasiegu_reki.html

No plusik Panie kolego - bardzo fajny wywiad - mówione konkretnie na luzie i do rzeczy.

Teraz już wiemy jak wyglądasz - całkiem sympatyczny gość

Od dziś zwracam się do kolegi   "doktorze inżynierze"   ;)

Łap zielonego plusa bo taki wywiad to nie byle co 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

No plusik Panie kolego - bardzo fajny wywiad - mówione konkretnie na luzie i do rzeczy.

... ludzkim językiem ;)

Gratulacje @sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze wie ktos ile moze byc gramow zlota na takiej standardowej kopercie Au 20?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

O ile dobrze pamiętam, to kiedyś ktoś pisał, że z ładnej koperty  AU20 (nie przetartej) można odzyskać 1 gram złota, ale to nie jest regułą. Wszystko zależy od wielkości, jakości itd.

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie nie lubię się chwalić, ale tym razem zrobię wyjątek. Taki mały wywiadzik dla uczelnianego czasopisma :)

http://www.glos.up.wroc.pl/aktualnosci/44283/zegary_arcydzielo_rzemiosla_w_zasiegu_reki.html

Świetny wywiad :)

Tak się zastanawiam - nie tylko dział radziecki powinien wiedzieć.

A przy okazji, to jako słowo komentarza dodam - Marek pamiętam kiedy broniles pracy doktorskiej :) i pamiętam że mimo tak ważnego wydarzenia byłes z nami na Forum. 14.12. 2013 r Dzięki :)

Znalazłem :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/98419-%E2%80%9Eszybcy-i-martwi-po-radziecku%E2%80%9D-turniej/page-7?do=findComment&comment=1102327

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również przyłączam się do gratulacji, a wywiad będę podsyłał dalej, znajomym, bo bardzo ciekawy! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za gratulacje - cieszę się że wywiad się podobał - to nie tylko moja zasługa; gdyby nie Pani redaktor i Pan fotograf, to nie byłoby tego wywiadu. Zdaję sobie też sprawę, że w tych kilkunastu zdaniach nie da się powiedzieć wszystkiego, co trzeba.

Teraz już wiemy jak wyglądasz - całkiem sympatyczny gość

Od dziś zwracam się do kolegi   "doktorze inżynierze"   ;)

Łap zielonego plusa bo taki wywiad to nie byle co 1

A ja myślałem, że w moim awatarze widać jak wyglądam :) A tak swoją drogą, to specjalnie na potrzeby wywiadu musiałem przytargać do pracy kilkanaście zegarów do zdjęć (łącznie z wiszącym Metronem)

Ładnie, a jaki tytuł rozprawy doktorskiej? ;)

Tytuł rozprawy był dość długi: Ocena właściwości trakcyjnych układu koło - podłoże w aspekcie zdolności uciągowych ciągnika jako uniwersalnego źródła energii pociągowej (Treść pracy nie była aż tak skomplikowana jak tytuł :) )

Świetny wywiad :)
Tak się zastanawiam - nie tylko dział radziecki powinien wiedzieć.

A przy okazji, to jako słowo komentarza dodam - Marek pamiętam kiedy broniles pracy doktorskiej :) i pamiętam że mimo tak ważnego wydarzenia byłes z nami na Forum. 14.12. 2013 r Dzięki :)

Zgadza się - w tym dniu otwierałem I edycję Turnieju :) Pamiętam, że byłem już odstresowany po uroczystościach uczelnianych, więc dla mnie była to przyjemność ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sthool - super!

Bardzo fajna publikacja! ciekawy bohater wywiadu, interesujący przedmiot/temat artykułu, przystępnie (dla nie-pasjonatów) i sympatycznie napisana :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marku, jestem pełen podziwu  :) Nie dość że potrafisz wskrzesić zegarki to jeszcze potrafisz o tym opowiedzieć w taki sposób, że miło się to czyta.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogratulować koledze Markowi trzeba , ale nasuwa mi się od razu  taka refleksja z tego co czytałem , że kolega Marek  pewnie nie zazna teraz spokoju :)  od niektórych naszych kolegów z forum . Wiemy teraz że jest ekspertem również z dziedziny eksploatacji maszyn i ciągników rolniczych , dlatego podejrzewam że wielu z nas ,  którzy są w posiadaniu takiego sprzętu albo mają taki zamiar , jak ciągnik marki  Ursus lub temu podobne, będą mogli zadać Markowi pytanie , jeśli chodzi o eksploatację , wybór  a nawet co w przyszłości kupić a czego unikać :) dlatego moje spostrzeżenie jest takie ,  że fajnie mieć w naszym gronie kogoś , kto będzie mógł  pomóc a zarazem doradzić ;) więc kolego Marku nie obraź się , że  taka myśl mi się nasunęła w związku z twoim kierunkiem kształcenia ;) Dlatego jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

I ja przyłączam się do gratulacji ! To piękny wywiad, który czyta się z zapartym tchem :) To miłe, że również studenci mogą się dowiedzieć o zegarkowej pasji wykładowcy - może dzięki temu przybędzie nowych użytkowników forum, kolejne zegarki zostaną uratowane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Compressor 180$

Uszata 195,50$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem projekty, a w zasadzie przygotowania. Kompresor mnie się podobuje, cena już mniej.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi