Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Recommended Posts

Dzień dobry. Zdjęcia do kalendarza wpływają jednak jest ich jeszcze za mało. Umiłowani, prześlijcie coś. A tym, którzy już wysłali prace - dziękuję!

Hmmm... Troszkę się dziwię, że mało masz prac. 

Wydaje mi się, że fajnie jest mieć kalendarz w którym jest własne zdjęcie ale to tylko moje myślenie. Gdybyś się zdecydował na kolejne przedłużenie  terminu to jeszcze podejmę próbę  "namówienia"  kolegów którzy mają wspaniale kolekcje  🙂

@rk7000 wpłynęło łącznie 20 zdjęć. Da się z tego zrobić kalendarz, ok. Ale wybór wybierze się co najwyżej które zdjęcie a którym miesiącu. Namów proszę kogo zdołasz. Termin przedłużony do 2024-11-01.

Słuchajcie, potrzebuję aplikację typu watch check która współpracuje z android 14.

Niestety, standardowy W C nie chce współpracować, nawet nie można pobrać..

Sorki, że tutaj, ale nie mogę odnaleźć właściwego tematu..

@Progfan_87, te programy które podałeś działają na innej zasadzie niż WC.

Chciałem córce zainstalować, żeby sobie systematycznie zarię kontrolowała, ale telefon jest zbyt nowoczesny.. 

WAM wymaga więcej zachodu i kombinatoryki niż cykliczna kontrola czasu na blacie zegarka co kilka dni..

26 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Hmmm... 

🤔

W dniu 20.10.2024 o 23:05, rk7000 napisał(-a):

Hmmm... 

🙂

Hmmm... B)

:D :D

Też mi się tak wydaje. To są stare Ruskie zegarki. Mają pokazywać godzinę w przybliżeniu, to są małe arcydzieła mechaniki precyzyjnej, a nie smarkłocze sterowane przez "fifi".

:)

Edited by Enkil

Niby tak, aczkolwiek określenie, w jakich okolicznościach robi - 120 s/dobę lub +250s/dobę przydałoby się, żeby nauczyć się go odkładać i nosić..

Dla "dziecioka" to w sumie lepiej żeby chodził w miarę przewidywalnie bo inaczej zmieni właśnie na jakiegoś smartłocza miast cieszyć się chodzącą historią..

Edited by zadra

Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie Poljota 55g z oryginalnym szkiełkiem? Najlepiej z profilu, bo mam wątpliwości czy mam ori.

W dniu 1.11.2024 o 00:07, zadra napisał(-a):

Niby tak, aczkolwiek określenie, w jakich okolicznościach robi - 120 s/dobę lub +250s/dobę przydałoby się, żeby nauczyć się go odkładać i nosić..

Dla "dziecioka" to w sumie lepiej żeby chodził w miarę przewidywalnie bo inaczej zmieni właśnie na jakiegoś smartłocza miast cieszyć się chodzącą historią..

"co rano przestawiamy o minutę" i jest dobrze 😆

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

4 godziny temu, oszolom napisał(-a):

"co rano przestawiamy o minutę" i jest dobrze 😆

Trzeba jeszcze wiedzieć w którą stronę.

Ale macie rację, niech się córa wkurzy,  bez sensu mieć zegarek i czas kontrolować w komórce.

W końcu odłoży do szuflady i tyle będzie z time-edukacji.

6 godzin temu, Progfan_87 napisał(-a):

Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie Poljota 55g z oryginalnym szkiełkiem? Najlepiej z profilu, bo mam wątpliwości czy mam ori.

Fotki na szybko.

DSC_2113.JPG

DSC_2114.JPG

DSC_2115.JPG

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

W dniu 2.11.2024 o 14:36, Progfan_87 napisał(-a):

Lepiej pokaż jaki masz . Były conajmniej dwa jak nie trzy różne w oryginale.

Jak już jesteśmy przy szkłach - może wiecie, gdzie kupić szkło do takiej Rakiety? Moja ma inną tarczę, ale kopertą jest identyczna. Mój majster, choć bardzo zaradny, nie podjął się dopasowania :(

Aha, potrzebuję też koronkę do Poljota Amfibii...

Rakieta szkło.jpg

Edited by Walter_87

Pokaż Twoją - ja dla odmiany szukam takiej koperty 😁

Szkło to bardzo trudna sprawa i nawet jak się je ma to ciężko je założyć. 

Ja mam kamienną i tarcze do Antarktydy  i do niej właśnie szukam koperty. 

1972715854_DSC_016620a2Bln(1).thumb.jpg.da5675a87db9083ec0aed1092a8f3dba.jpg

Oto moja. Ze starym szkiełkiem (niestety dziurawym) i bez. Po serwisie...

Kiepsko się wkłada szkło, bo jego krawędź musi idealnie trafić w rowek pomiędzy dwoma wytłoczonymi pierścieniami. 

DSC_1043~2.JPG

DSC_1044~2.JPG

O, będę dozgonnie wdzięczny, bo Rakieta czeka już dobre pół roku...

Jeszcze dłużej czeka amfibia beczka na wałek z koronką. Można dobrać któryś z aktualnie produkowanych i oferowanych m.in. na Alle? 

Mam jeszcze pytanie - tarcza w Twoim zegarku wygląda na lekko wypukłą - może to kwestia zdjęcia ale włąśnie taką mam Antarktydę. 

Mam też  taką jak Twoja   ale moja jest płaska i tylko na samym brzegu ma ścięcie. Możesz zrobić zdjęcie  profilu i podać średnicę Twojej tarczy?

IMG_20241104_184147.thumb.jpg.aad455550aecb26b0a920110bccd8328.jpgIMG_20241104_184156.thumb.jpg.3ce88d623365fc5d4a7201e5f35f8c80.jpgIMG_20241104_184506.thumb.jpg.e492eba68d45123528a479500d447acc.jpg

5 godzin temu, rk7000 napisał(-a):

Mam jeszcze pytanie - tarcza w Twoim zegarku wygląda na lekko wypukłą - może to kwestia zdjęcia ale włąśnie taką mam Antarktydę. 

Mam też  taką jak Twoja   ale moja jest płaska i tylko na samym brzegu ma ścięcie. Możesz zrobić zdjęcie  profilu i podać średnicę Twojej tarczy?

IMG_20241104_184156.thumb.jpg.3ce88d623365fc5d4a7201e5f35f8c80.jpg

To kwestia zdjęcia. Moja jest taka sama. Średnica to ok. 32,5 mm :)

DSC_2135.JPG

W dniu 31.10.2024 o 06:56, KMZiZ napisał(-a):

Dollar Watch Na początku XX. wieku amerykański rynek zegarmistrzowski przeżywał rewolucję. Tradycyjnie zegarki były dobrem luksusowym, dostępnym jedynie dla zamożniejszych warstw społecznych. Wszystko zmieniło się wraz z wprowadzeniem tzw. „dollar watch” – prostych, tanich zegarków, które szybko stały się dostępne dla przeciętnego obywatela. Sprzedawane za symboliczne 99 centów masowo produkow…

Wyświetl całość

Trochę o Ameryce i trochę o Rosji