inomarek 403 #301 Napisano 9 Stycznia 2016 To i ja dodam mojego staruszka. Trochę odbiega jakością i klasą od tu pokazywanych, ale jest i cieszy. I najważniejsze to pamiątka po pradziadku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #302 Napisano 9 Stycznia 2016 i cd.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #303 Napisano 9 Stycznia 2016 i... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #304 Napisano 9 Stycznia 2016 i... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #305 Napisano 9 Stycznia 2016 i serce: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #306 Napisano 9 Stycznia 2016 Noworocznie - kieszonkowy zegarek "kolejowy" - najprostszy mechanizm na świecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #307 Napisano 10 Stycznia 2016 Przyszedł do mnie taki pradziadek Zenitha z XIX wieku: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #308 Napisano 10 Stycznia 2016 I ciąg dalszy: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #309 Napisano 11 Stycznia 2016 Hampden z 1885 roku, wyprodukowany w oryginalnej fabryce w Massachesetts. Dzisiaj zamówiłem...powinienem mieć go w lutym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #310 Napisano 11 Stycznia 2016 Fascynujący temat, Amerykanie robili genialne zegarki. Jak Szwajcarzy, od tandety do dzieł sztuki Moja fascynacja była dziełem przypadku, znalazłem w antykwariacie 15 kamieniowego, złoconego Elgina i sie zakochałem 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #311 Napisano 11 Stycznia 2016 Hampden śliczny, tylko koronkę trzeba by zmienić ale to detal, bardzo ładny 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #312 Napisano 11 Stycznia 2016 Dziękuję! Jak pisałem, możesz czuć się ojcem nowej, fascynującej gałęzi w mojej kolekcji. ps. A jaka koronka powinna być w oryginale? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #313 Napisano 20 Stycznia 2016 Zrobiło się cicho... więc pokażę europejskiego "private labela" - Longinesa dla L. Hainza z Pragi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jac-st 235 #314 Napisano 20 Stycznia 2016 Mam taki oto po dziadku ,przywieziony zaraz po wojnie z Francji więc z 80 lat ma...Dla mnie pamiątka .Myślę że nic wielkiego ale może ktoś coś o historii firmy "Marnay " bo tak stoi na tarczy i coś o mechanizmie napisze...Szukałem ale trudno coś znaleźć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #315 Napisano 20 Stycznia 2016 Private label po polsku... Asus tapnął... 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #316 Napisano 20 Stycznia 2016 No i takie cosik próbuję zebrać w przyzwoitym stanie... Doxa w drodze, ale Eterny, Moser, Cyma brak. Asus tapnął... 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #317 Napisano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Nie wiem dlaczego tak jest, ale bardzo rzadko widuje się tarcze zegarków sprzedawanych przez "Grabau'a", które nie są uszkodzone. Większość ma jakieś włosowate pęknięcia, ubytki. Może kupował "trjecij sort"? Edytowane 20 Stycznia 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #318 Napisano 21 Stycznia 2016 Nie wiem dlaczego tak jest, ale bardzo rzadko widuje się tarcze zegarków sprzedawanych przez "Grabau'a", które nie są uszkodzone. Większość ma jakieś włosowate pęknięcia, ubytki. Może kupował "trjecij sort"?No faktycznie ,na 20 zegarków z polskimi tarczami mam trzy Grabau ale strasznie spękane,coś w tym jest...albo zegarmajstry przy przekładce uszkodzili.. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #319 Napisano 21 Stycznia 2016 Albo te zegarki są źle przechowywane i dla tego ^ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #320 Napisano 21 Stycznia 2016 Albo te zegarki są źle przechowywane i dla tego ^Teraz tak -są źle przechowywane-nie starcza mi czasu na wszystko ,ale takie już kupiłem kiedyś 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #321 Napisano 21 Stycznia 2016 Panowie znaleźć "polskie tarcze" w dobrym stanie to cud. Znaleźć popękane trudno. Mało generalnie jest wystawianych w ogóle. Asus tapnął... 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #322 Napisano 21 Stycznia 2016 Logines Grzegorza to piękny i ciekawy zegarek. "Poloniki" od RTK-WGM rownież są obiektem mojej zazdrości. Aby nie nudzić pokaże chyba jedyny polski akcent w moim zbiorze:Nie spektakularnego, ale przynajmniej tarcza jest idealna. :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #323 Napisano 21 Stycznia 2016 Dzięki za dobre słowo - wiedziałem,że odwdzięczysz się (na pokuszenie) jakimś Zenithem Ładniutki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #324 Napisano 21 Stycznia 2016 Tia! Żebyś jeszcze robił fotki tak by nie trza było stawać na głowie, to by było pikado! w środku, to chyba jak ruskimchrabonszcza Ci wcisnęli? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #325 Napisano 21 Stycznia 2016 Dziękuję za miłe słowo. Chrabąszcz wygląda tak: To chyba odmiana złocista:http://anetaanna.flog.pl/wpis/9268512/biegacz-zlocisty-duzy-chrzaszcz-z-rodziny-biegaczowatych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach