Piotr Orzechowski 3538 #3301 Napisano 18 Listopada 2023 A u mnie taki z Lublina przyjechał. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3538 #3302 Napisano 2 Grudnia 2023 South Band I Pasówka Perseo. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polimerek 255 #3303 Napisano 2 Grudnia 2023 ZENITH 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3304 Napisano 9 Grudnia 2023 Tak min. załatwiono angielski przemysł zegarmistrzowski... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5944 #3305 Napisano 9 Grudnia 2023 Poszukiwana koperta (najlepiej w kolorze złotym. Wymiary: Tarcza=45mm pod tarczę= 42mm, mechanizm 41,5mm wysokośc mechanizmu z tarczą 5mm 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1375 #3306 Napisano 9 Grudnia 2023 Do mnie wpadl taki gagatek. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kacperek_77u 6761 #3307 Napisano 10 Grudnia 2023 12 godzin temu, sergius napisał(-a): Do mnie wpadl taki gagatek. Wskazówki się rozjechały czy jest to wersja 24h? 0 ,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1375 #3308 Napisano 10 Grudnia 2023 Godzinę temu, Kacperek_77u napisał(-a): Wskazówki się rozjechały czy jest to wersja 24h? Nie.Minutowa spadla i zalozylem ja na pale. (brakuje szkla). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #3309 Napisano 12 Grudnia 2023 Podzielę się takim zegarkiem kolejowym Mondaine - nie jest wintydżowy, a ma swój urok Jest cichy, dokładny, ma alarm, świetne wykonanie i stylistykę szwajcarskich linii kolejowych (zegarów dworcowych). A do tego etui, łańcuszek i poręczny niewielki rozmiar. Tylko nosić Hecke, jak Ci się podoba? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #3310 Napisano 12 Grudnia 2023 2 godziny temu, Grigoris1 napisał(-a): ma alarm, to kwarcok jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3538 #3311 Napisano 12 Grudnia 2023 5 minut temu, zadra napisał(-a): to kwarcok jest? tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1375 #3312 Napisano 13 Grudnia 2023 Jest jeszcze taki .Nie stety balans KO. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5944 #3313 Napisano 13 Grudnia 2023 6 godzin temu, sergius napisał(-a): Jest jeszcze taki .Nie stety balans KO. Warto uratować, np. wstawiajac czop.. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1375 #3314 Napisano 13 Grudnia 2023 6 godzin temu, mkl1 napisał(-a): Warto uratować, np. wstawiajac czop.. Nie stety jestem budowlancem nie zegarmistrzem.😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5944 #3315 Napisano 13 Grudnia 2023 Mogę spróbowac 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #3316 Napisano 18 Grudnia 2023 Perseo, koleje SF ze słonecznej Italii 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1375 #3317 Napisano 19 Grudnia 2023 Z grawerem kolei Wloskich. Ale na kolei nie sluzyl (brak numeru przydzialu) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #3318 Napisano 19 Grudnia 2023 4 godziny temu, sergius napisał(-a): Z grawerem kolei Wloskich. Ale na kolei nie sluzyl (brak numeru przydzialu) Zgadza się. To starsza wersja logo SF. Paradoksalnie takich zegarków jest o wiele mniej niż służbowych, więc są większym rarytasem kolekcjonerskim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5944 #3319 Napisano 31 Grudnia 2023 ył sobie Elgin bez wałka koronki i z uszkodzonym koszyczkiem. Ktoś nie wiedział, jak to się wyjmuje i wyszarpując wałek na siłe - uszkodził "łapki" koszyczka. Wyłąmałem do końca , pomierzyłem i dorobiłem ( może nie pieknie), ale działa prawidłowo 6 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #3320 Napisano 11 Stycznia 2024 Złoty repetierek z wychwytem przecinkowym. Już myślałem, że go "zgubili", ale na szczęście, finalnie przesyłka doszła 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 291 #3321 Napisano 11 Stycznia 2024 @Szpindlakfan Ależ Ty masz ładne zegarki !!! Gratuluje pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #3322 Napisano 13 Stycznia 2024 W dniu 11.01.2024 o 20:46, Andrzej Wachowicz napisał(-a): @Szpindlakfan Ależ Ty masz ładne zegarki !!! Gratuluje pozdrawiam Dzięki, ale to już chyba choroba... Takiej pozytywki jeszcze nie widziałem, czy to będzie 100% angielski wyrób? 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5944 #3323 Napisano 14 Stycznia 2024 Dzisiaj uruchomina. Maluch, bo tylko 40mm. Kluczykowiec z wychwytem angielskim. IMG_3299 — kopia.MP4 6 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #3324 Napisano 17 Stycznia 2024 Taki niemiaszek, rzadki dupleks z podwójnym kołem wychwytowym. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaroPoz 9 #3325 Napisano 18 Stycznia 2024 Witam Kolegów. Nie mam najmniejszej orientacji w dziedzinie zegarków. Jestem stałym wielbicielem części naszego forum w zakresie zegarów. Zupełnym przypadkiem zostałem obdarowany rodzinnym „skarbem” w postaci zegarka z dewizką sygnowaną W. Babczyński Geneve. Zdołałem wyszukać, iż warszawska rodzina Babczyńskich sprowadzała szwajcarskie mechanizmy i montowała je w Polsce oraz sprowadzała całe zegarki i je brandowała. Nie znalazłem niestety na forum tabel datowania dla numerów seryjnych. Czy ktoś może mi podpowiedzieć przybliżoną datę produkcji i coś o samym mechanizmie? Zamieszczam zdjęcia. Zegarek nie chodzi więc będzie wymagał minimum czyszczenia. Ale widzę, że w tej części forum publikuje dużo Kolegów związanych z działem zegarów więc będę miał ułatwione zadanie 😊 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach