Lestaf 452 #301 Napisano 19 Lutego 2019 Ja i mój synek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #302 Napisano 19 Lutego 2019 Ja i mój synek Super Ja się nie mogę doczekać aż moja córa z ferii wróci bo obiecałem, że poczekam z zestawem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #303 Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) Przygotowania do skoku w nad-przestrzeń w toku ... Edytowane 24 Lutego 2019 przez Eugeniusz Szwed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinEck2 2620 #304 Napisano 1 Kwietnia 2019 Dla wnuczki kupię (niedrogo) Lego Friends, różne drobne (Emma, rondelek, kubeczki, aparat, gitara, serduszko, papuga, windsurfing, zwierzaki mikrofon, głośniki.itp..) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #305 Napisano 1 Kwietnia 2019 Mój Sokół jest w trakcie prób. Przy prędkościach pod-świetlnych części nie gubi ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #306 Napisano 2 Maja 2019 Przygody wesołego OM-a (w rolach głównych: Seiko SKX 781, Lego Creator 31090, Lego Creator 31088) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1156 #307 Napisano 21 Maja 2019 Działamy z Synem od wczoraj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #308 Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Działamy z Synem od wczoraj Ja nie mam syna, więc musiałem się sam męczyć Edytowane 21 Maja 2019 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike1979 7 #309 Napisano 21 Maja 2019 Do dzisiaj mam słabość do klocków LEGO... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #310 Napisano 21 Maja 2019 Ja jestem na etapie Lego Ninjago.Tzn byłem, bo w weekend młodemu się nudziło i w godzinę w pokoju rozłożył wszystko na części pierwsze i mam teraz wiadro zmieszanych klocków... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1718 #311 Napisano 24 Maja 2019 Dzieci poszły spać więc można się pobawić Najfajniejszy zestaw jaki miałem , znaczy dzieci miały 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11636 #312 Napisano 25 Maja 2019 (edytowane) Dzieci poszły spać więc można się pobawić Najfajniejszy zestaw jaki miałem , znaczy dzieci miały Fajny, fajny, u nas VW "ogórek" Edytowane 25 Maja 2019 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1156 #313 Napisano 26 Maja 2019 Corvette złożona fajna zabawa to LEGO IMG_5918.MOV 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pil 970 #314 Napisano 26 Maja 2019 Taki "konik". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #315 Napisano 26 Maja 2019 (edytowane) No cóż, mam takie pudło z zawartością o której marzyłem od dawna. Jeszcze nierozpakowane ... Edytowane 26 Maja 2019 przez Eugeniusz Szwed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MellWet 3 #316 Napisano 27 Maja 2019 1 czerwca ma wyjść kolekcjonerski zestaw LEGO Stranger Things. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #317 Napisano 6 Czerwca 2019 (edytowane) No cóż, mam takie pudło z zawartością o której marzyłem od dawna. Jeszcze nierozpakowane ...Warto złożyć aczkolwiek technicznie rozczarowuje. Chiron jest o klasę lepiej skonstruowany. Btw. Dlaczego forum obraca zdjęcia? Nie wiem , ale teraz jest już dobrze Edytowane 9 Czerwca 2019 przez Eugeniusz Szwed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #318 Napisano 9 Czerwca 2019 Czyli co ? Masz jeden i drugi złożony ? Ile wieczorów poświęciłeś na Bugatti ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6714 #319 Napisano 9 Czerwca 2019 Mi też coś tam się ostało. Chłopaki się już nie bawią. Pudeł i luzem i Bionicli nie liczę. Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #320 Napisano 10 Czerwca 2019 Kupiłem właśnie Bugatti zobaczymy kiedy przyjdzie Jak to jest, że na allegro są zestawy nawet po 900zł, a sklep lego 1700zł? Warto kupić 911 gt3, na sklep lego juz nie ma ale na allegro sie pojawiaja jeszcze. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #321 Napisano 10 Czerwca 2019 Na allegro uważać trzeba na podróbki. Lepin to już pikuś. Teraz potrafią przepakować w oryginalne kartony... A oryginalne też sie zdarzają. Nietrafione prezenty, zajumane zestawy, wykorzystane vip pointy... Czyli co ? Masz jeden i drugi złożony ? Ile wieczorów poświęciłeś na Bugatti ? Tak. Obydwa. Wiesz, Porsche zaskakująco szybko złożyłem. W sumie jeden dzień, począwszy od rana z przerwami do wieczora ale bez zmęczenia czy zawalenia obowiązków. Przyjemnie sie składa. Instrukcja jest ciekawa, pokazuje etapy produkcji auta itp. Natomiast Chiron jest dużo bardziej skomplikowany. Ma realną 8 biegową skrzynie z dwoma sprzęgłami. Porsche ma tylko 4 biegi. Czuć to w wadze. Chiron jest dużo cięższy i konstukcyjnie bardziej zbity. Solidniejszy. Bugatti ma też wiele więcej detali aczkolwiek przód, szczególnie błotniki osobiście inaczej bym zbudował. Te nadkola są identyczne jak w porsche i pod niektórymi kątami patrząc to Chiron wygląda jak Porsche, oczywiście wpatrując się w ten element. Niuansik ale można by lepiej. Ale poza tym chiron jest lepiej zrobionym zestawem. Dyski hamulców, fotele, deska rozdzielcza, silnik, zawieszenie, układ kierowniczy. To na plus Bugatti. Obydwa mają problem z masą i resorki nie odbijają w pełni zawieszenia. Trzeba pomóc palcem . Niemniej, najlepiej jest mieć obydwa, złożyć je i bawić się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 46 #322 Napisano 13 Czerwca 2019 (…)Tak. Obydwa. Wiesz, Porsche zaskakująco szybko złożyłem. W sumie jeden dzień, począwszy od rana z przerwami do wieczora ale bez zmęczenia czy zawalenia obowiązków. Przyjemnie sie składa. Instrukcja jest ciekawa, pokazuje etapy produkcji auta itp.Natomiast Chiron jest dużo bardziej skomplikowany. Ma realną 8 biegową skrzynie z dwoma sprzęgłami. Porsche ma tylko 4 biegi. Czuć to w wadze. Chiron jest dużo cięższy i konstukcyjnie bardziej zbity. Solidniejszy. Bugatti ma też wiele więcej detali aczkolwiek przód, szczególnie błotniki osobiście inaczej bym zbudował. Te nadkola są identyczne jak w porsche i pod niektórymi kątami patrząc to Chiron wygląda jak Porsche, oczywiście wpatrując się w ten element. Niuansik ale można by lepiej. Ale poza tym chiron jest lepiej zrobionym zestawem. Dyski hamulców, fotele, deska rozdzielcza, silnik, zawieszenie, układ kierowniczy. To na plus Bugatti. Obydwa mają problem z masą i resorki nie odbijają w pełni zawieszenia. Trzeba pomóc palcem . Niemniej, najlepiej jest mieć obydwa, złożyć je i bawić się Chciałbym polemizować … dla mnie CHIRON jest aż nazbyt ciężki/skomplikowany - super wygląda na półce obok Porsche ale do zabawy nijak zresztą tak jak i Porsche.o ile budowa Porsche miała "uproszczenia o tyle dla mnie Bugatti jest przekomplikowany/przekombinowany... a już gotowy tak usztywniony, tyle "zastrzałów" i łączeń, że na samą myśl o demontażu przechodzą mnie dreszcze więc stoi grzecznie na półce, w obydwu "całe piękno" jak skrzynia czy silnik są tak ukryte że tylko budując wiem, że są i działająw pełni zgadzam się warto mieć obydwa bo to ta sama skala i dobrze wyglądają razem. do zabawy mojej młodzieży (3 i 5lat) polecam coś mniejszego co ma sterowanie typu HOG, jakieś koparki, dźwigi a te czekają na dorośnięcie maluchów.u mnie Porsche - 4 wieczoro-noce ok 20godzin a Bugatti czas choroby wiec dwa dni/doby w gorączce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #323 Napisano 21 Sierpnia 2019 Mechanizmy zegarowe z klocków Lego 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #324 Napisano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Co do mechanizmów zegarowych z Lego, może by tak coś wspólnymi siłami w Klubie ? Dla starszych byłaby to niesamowita frajda, a dzieci i młodzież mogłyby się wiele nauczyć o pracy zegarów Dzisiaj przechodząc obok sklepu z klockami oczywiście wszedłem do środka i ... Nie mogłem się oprzeć Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez Eugeniusz Szwed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Classified #325 Napisano 23 Sierpnia 2019 Miałem od groma "kreatur" z Lego, zbierałem kiedyś tez UCSy (głównie SW).Coś co mnie bardzo boli - że wiele lat temu za bezcen sprzedałem Black Cata z Model Team. Kto miał Model Teamy ten wie co to życie! Spora kolekcja jaką jeszcze mam to lata od 81 do 95 więc full classic. Mało tego, zabrzmię jak heretyk ale miałem jedną figurkę z Galidora. Zbierałem przekrój od Castle po City i wszelkie kosmosy typu M-tron, Space Police, Ice Planet, Blacktron, etc.Tęsknię za pneumatyką - mikrosilniki jako siłowniki - rozumiem zalety, tęsknie do kompresorów, airtanków i tego pssss Coś co mi się nie podoba w niektórych setach Lego - patrze tu głównie na samoloty - to np dzioby z kabiną odlewane jako jedna całosc albo nie dzielone skrzydła. Albo wszedobylskie stickery.Rant off. Pozdrawiam Lego maniaków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach