Gość Capri #2001 Napisano 28 Września 2017 (edytowane) Można, szczelność zostanie zachowana, ale trzeba to dobrze zrobić. I uważać na panel solarny. W sumie często zostaje ślad, lub kurz między panelem, a szkiełkiem. Chyba że king ma troszkę inną konstrukcję. Jest to w każdym razie do ogarnięcia Edytowane 28 Września 2017 przez Capri 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2002 Napisano 28 Września 2017 (edytowane) Pewnie że się da, jednak niesie to ze sobą pewne konsekwencje mniej lub bardziej widoczne i dotkliwe o których zresztą wspomniał już Capri.Znacznie łatwiej i bezpieczniej kupić nową kopertę z porzadaną szybką. Edytowane 28 Września 2017 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #2003 Napisano 28 Września 2017 Dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek_Z 46 #2004 Napisano 29 Września 2017 W takim razie gratuluje Wam dokładnych egzemplarzy, mi się jeszcze taki nie trafił chociaż nigdy ich tak dokładnie nie testowałem natomiast z takich luźnych obserwacji zawsze każdy się spieszył mniej lub bardziej. Mi się trafił i to model DW-5600. Mój najtańszy zegarek, a największą odchyłkę jaką zrobił w przeciągu miesiąca to 1 sek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #2005 Napisano 29 Września 2017 Pewnie że się da, jednak niesie to ze sobą pewne konsekwencje mniej lub bardziej widoczne i dotkliwe o których zresztą wspomniał już Capri.Znacznie łatwiej i bezpieczniej kupić nową kopertę z porzadaną szybką. Macie może namiar na kogoś z ZIBI z kim można porozmawiać na temat części - mail ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2006 Napisano 29 Września 2017 Macie może namiar na kogoś z ZIBI z kim można porozmawiać na temat części - mail ??[email protected], ale żeby porozmawiać, lepiej użyć telefonu 468620127. Jak pisałem maila z zapytaniem, to otrzymywałem odpowiedź po dwóch tygodniach, a jak napisałem maila i godzinę później zadzwoniłem, to odpowiedź (jeśli musiała być mailowa) była jeszcze tego samego dnia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #2007 Napisano 29 Września 2017 (edytowane) Jeżeli chodzi o zibi to jest tragedia w kontakcie. Kopertę u nich brałem w zeszłym roku do kinga i wyszło 255 zł za kompletną z bezelem i tylną gumkąA szkło to tylko z pacparts, tylko wysyłka drożej wychodzi, więc najlepiej zbiorcze zamówienie zrobić Edytowane 29 Września 2017 przez Capri 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2008 Napisano 29 Września 2017 Potwierdzam jak zamawiać w zibi to tylko hurtem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #2009 Napisano 29 Września 2017 Nowe zamówienie przyszło czy stare foto ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2010 Napisano 29 Września 2017 Połowa nowego zamowienia, na reszte musze poczekać jeszcze z miesiąc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rubicon 18 #2011 Napisano 29 Września 2017 Heh, mam tak samo. Połowa leży w Zibi a druga połowa w drodze do Zibi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #2012 Napisano 29 Września 2017 Widzę bezel do gwg ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #2013 Napisano 29 Września 2017 Raczej rangeman 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2014 Napisano 29 Września 2017 Marcin ma bardziej bystry wzrok. Jest to bezel do GWG-1000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2015 Napisano 29 Września 2017 I to do wersji DC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2016 Napisano 9 Października 2017 (edytowane) Dziś miałem okazje po raz kolejny porównać sobie dwa moduły 3159 wyjęte z GW-M5610. Kiedyś już o tym pisałem ale postanowiłem że trochę odświeżę temat. Po lewej stronie moduł z 2016r wyjęty z GW-M5610BB co z resztą jest widoczne zaś po prawej stronie moduł z 2010r wyjęty z GW-M5610B.Różnice w wykonaniu obu modułów są widoczne po dokładniejszym przjrzeniu się natomiast to co najbardziej rzuca sie w oczy to antena. Z moich obserwacji wnioskuje że we wszystkich modułach wypuszczonych do 2012r anteny były zalane klejem natomiast po roku 2013 wszystkie anteny wygladają tak jak w tym module po prawej stronie. To samo tyczy się dekli od tych modeli. Te do 2012r miały naklejaną od spodu naklejkę magnetyczną na wysokości anteny natomiast w kwadratach wyprodukowanych po 2012r już tej naklejki nie ma. Nie do końca wiem po co była ta magnetyczna naklejka ale wydaje mi się że miała niwelować zakłócenia anteny WC. Podobnie jak ma to miejsce w przewodach zasilających w niektórych urządzeniach np laptopach. Na kablach są takie zgrubienia kostki tak zwane filtry ferrytowe które mają niwelować zakłócenie jednak jak to w praktyce wygląda to nie wiem.Być może Casio doszło do wniosku że jest to zbędny element. Nie wiem jak jest w innych G ale we wszystkich GW-M5610 jakie przerabiałem wyglądało to za każdym razem tak samo. Edytowane 10 Października 2017 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lutalek 0 #2017 Napisano 9 Października 2017 (edytowane) witamposiadam gravitymaster gpw 2000nurtuje mnie jednak jeden problem, wyposazony jest w modul 5502 ktory posiada mozliwosc wyrownania poczatkowej pozycji wskazowek zarowno poprzez funkcje zegarka jak i poprzez aplikacje smartfonajednakze z ktorejkolwiek opcji skorzystam, wg mnie wskazowka godzinowa nie jest idealnie na srodku wiekszosci z indeksow, brakuje jej jeden przeskok aby byla prawidlowo pozycjonowana (kazda minuta to 6io krotny przeskok wskazowki co kazde 10s) tzn jest jakby o jeden 10s przeskok spozniona - prawidlowy uklad wskazowki na indeksie jest kiedy mamy juz 10s po pelnej minucie, wg mnie na srodku indeksu powinna byc w pozycji 12 sekundnika a nie jak u mnie w pozycji 2-gaskorzystanie z funkcji wyrownywania pozycji wskazowek zarowno z zegarka czy smartfona nie pomaga, wskazowki ustawiaja sie na 12 i nie mozna ich przestawic koronka wyciagnieta wczesniej do drugiej pozycji - rozumiem ze zegarek 'stwierdza' ze sa prawidlowo i nie mozna ich przestawic, a wg mnie sa ciut jakby o ten jeden 10s przeskok ociupinke w lewo od 12 nie ukrywam ze doprowadza mnie to do furii, nie wiem dlaczego nie moge recznie zmienic pozycji wskazowki minutowej (w sumie chyba godz i sekundowej tez bo inacze na 12 nie bylyby w jednej plaszczyznie) czy moze juz sie zastanawiam czy przypadkiem tarcza w moim egzemplarzu nie jest przestawiona o niecaly 1 stopien i dlatego blednie to wskazuje spotkal sie ktos z takim problemem? jednoczesnie jezeli przesledzic pelen obrot wskazowki sekundowej, ta trafia prawidlowo we wszystkie 60 indeksow, jak to mozliwe wiec zeby minutowa nie trafiala idealnie w przynajmniej polowe indeksow? Edytowane 10 Października 2017 przez lutalek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #2018 Napisano 9 Października 2017 (edytowane) W GPW-1000 jest ukryta funkcja regulacji wskazówki minutowej. W nowszym modelu zapewne jest podobnie. Poszukaj filmiku na YouTube. A tak ogólnie Casio nie słynie z precyzji wykonania i problemy "wskazówek" w g-shockach są dość powszechne. Edytowane 9 Października 2017 przez Banalny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #2019 Napisano 10 Października 2017 (edytowane) Ja na swoim gst b100 mogę w aplikacji sam regulować ustawienie każdej ze wskazówek nie wiem jakim cudem nie możesz tego zrobić w GPW. Edytowane 10 Października 2017 przez GeRmAnOs 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lutalek 0 #2020 Napisano 10 Października 2017 (edytowane) nie ma opcji recznej korekty w aplikacji do gpw2000, po jej wybraniu automatycznie wskazowki ustawiaja sie w pozycji 12 i wyskakuje potwierdzenie ze operacja zakonczona sukcesem, nie moge nic ich ruszyc ani z aplikacji ani koronka na wielu ogladanych filmikach youtuberzy tlumacza ze MOZNA recznie dokonac takiej regulacji ale zaden tego nie pokazuje, mysle ze poprostu czytaja to z instrukcji macie jakis pomysl? Edytowane 10 Października 2017 przez lutalek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #2021 Napisano 10 Października 2017 na wielu ogladanych filmikach youtuberzy tlumacza ze... Ehhhh... Tu masz filmik:https://www.youtube.com/watch?v=RzyAvIz6tZE Tu dyskusję na WUS (nie wiem czy kwestia była poruszana na naszym forum):http://forums.watchuseek.com/f17/how-manually-adjust-hands-tough-movement-gs-yes-its-possible-4373826.html Mam nadzieję że linki będą pomocne. Powodzenia! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #2022 Napisano 10 Października 2017 Siemka wszystkim.Nie wiedziałem, gdzie zadać to pytanie, wiec postanowiłem tutaj.Otóż mam pytanie odnośnie zegarków wyposażonych w WC i WT, mianowicie czy czas w tych strefach sam się ustawia w momencie gdy dla danej strefy zmienia się DST ? nie wiem czy jasno to opisałem ale chyba wiecie o co chodzi.Czy ktoś się wypowie na ten temat ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2023 Napisano 10 Października 2017 (edytowane) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/40823-casio-funkcjonalno%C5%9B%C4%87/?do=findComment&comment=461137 Z powyższego wynikałoby, że i tak i nie. W zależności, czy zegarek ma DST auto Edytowane 10 Października 2017 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2024 Napisano 10 Października 2017 Jesli pytasz czy przy zmianie czasu z letniego na zimowy zegar wyposazony w WC sam sie zsychronizuje to odpowiedz brzmi Tak, przy najblizszej automatycznej synchronizacji ew recznie. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #2025 Napisano 10 Października 2017 (edytowane) @lutalek nie masz u siebie w aplikacji takiego ekranu:Dziwi mnie że w gst są inne opcje niż w gpw jak to na jednej apce śmiga. Edytowane 10 Października 2017 przez GeRmAnOs 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach