Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

dla chętnego za 2h kończy się Poljot Chrono piękny stan... ebay 220341452586

Niestety wysyłka tylko do Niemiec i płatność przelewem - inaczej bym go brał!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj skończyła się aukcja nówki chrono poljota 270328219583 72? :) widać jak chowa sznureczek pod zegarek. Swoją drogą dla niemców to chyba wstyd, bo wiele u nich kupiłem zegarków i większość które dostałem były z fabrycznymi sznureczkami i pudełkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię toto cudeńko... :blink: małe szanse że ktoś ma, ale a może?

post-3565-0-29979000-1331111816.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek Roleksów się zachciewa? Będe u zegarmistrza w poniedziałęk oglądałem jakieś cornaviny u niego ale chyba automata z lupką to nie było...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj oglądałem co kupował jeden z ebayowców, który szaleje. m.in. ten cornavin 40 EUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

poszukuję

kopert z pierścieniem i deklem do:

wołny i ałmaza

pozdrawiam

dalw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...2 pozłacane koperty do łucza deluxa w stanie bardzo dobrym - poszukuje

...mam chyba 2 tarcze do poljota chrono - dosyć mało popularne

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Szukam koperty do Poljota DeLuxa.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebuje koperte chromowana nie zlota

do wostoka 18kamiennego bodjze to jakies 34-35mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CornCobbMan:

nie pamietam czy identyczny ale na alledrogo byly ostatnio dwiec aukcje kazda po 8zl kup teraz dotyczace pierscieni

poszukaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
CornCobbMan:

nie pamietam czy identyczny ale na alledrogo byly ostatnio dwiec aukcje kazda po 8zl kup teraz dotyczace pierscieni

poszukaj

te co były dotyczyły dwóch bezeli, ale takich 'bizantyjskich', nawycinanych, namodzonych ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj wiejskie te pierścienie były, wiejskie :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, a ja potrzebuję takiego klasycznego pierścienia z kropkami lub podziałką, ten który mam jest dość wytarty. Może warto by było go pochromować, a potem odmalować podziałkę? Czy do chromowania muszę usunąć całą starą powłokę? (przynajmniej mi się tak wydaje). Czy to jest oplacalne? Sama koperta jest w dobrym stanie - tylko troszkę małych rysek.

Pozdrawiam

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
No właśnie, a ja potrzebuję takiego klasycznego pierścienia z kropkami lub podziałką, ten który mam jest dość wytarty. Może warto by było go pochromować, a potem odmalować podziałkę? Czy do chromowania muszę usunąć całą starą powłokę? (przynajmniej mi się tak wydaje). Czy to jest oplacalne? Sama koperta jest w dobrym stanie - tylko troszkę małych rysek.

Jeśli powłoka nie jest 'do zywego' obdarta, możesz spróbowac polerki, może się udać.

Chromowac to można tak samo jak koperę, nie musisz nic zdzierać, fachmen sam ja wytrawi. Nie mam pojęcia ile to może kosztować, ale potem czeka cię odmalowanie podziałki, więc sądzę że zakup nowego jest patentem pewniejszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno kupiłem na allegro takie pierścienie - 10pln/sztuka. Co prawda miały być ze starych komandirów, czyli z kółkami na bezelu, a dostałem z trójkątem na 12h, czyli nowszy, ale co tam, kiedyś się wykorzysta :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym z moich pierwszych zegarkow noszonych jeszcze za dzieciaka w 70 latach byl Poljot z budzikiem. Czas odswieżyć dzieciństwo. Chętnie kupię taką maszynkę. Może ktoś ma jakieś podwójne egzemplarze i zechce sprzedać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wszedłem ostatnio w posiadanie takiego oto plasticzka:

plastik.jpg

Mam już kilkanaście ruskich, jednakże po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że się go pozbędę.

Szczerze jednak mówiąc, nie mam pojęcia, ile może on być wart (jedyne co znalazłem, to to, że jest dość rzadki), tak więc najchętniej zamienię go na jakiegoś ruska/ruskie z lat 70/80, Sławę, Rakietę albo Poljota (mile widziane kostki, telewizory itp.).

Ostatecznie w grę wchodzi także sprzedaż, no ale, jak napisałem, nie mam pojęcia co do ceny, więc czekam na luźne propozycje.

UWAGA: zegarka nie da się nakręcić "do końca", w pewnym momencie coś "przeskakuje", więc mechanizm wymaga ingerencji zegarmistrza.

Proszę o kontakt mailowy (wiadomo, jak jest z PW B) ): lblachut[malpa]wp.pl

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Wszedłem ostatnio w posiadanie takiego oto plasticzka:

plastik.jpg

Mam już kilkanaście ruskich, jednakże po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że się go pozbędę.

Szczerze jednak mówiąc, nie mam pojęcia, ile może on być wart (jedyne co znalazłem, to to, że jest dość rzadki), tak więc najchętniej zamienię go na jakiegoś ruska/ruskie z lat 70/80, Sławę, Rakietę albo Poljota (mile widziane kostki, telewizory itp.).

Ostatecznie w grę wchodzi także sprzedaż, no ale, jak napisałem, nie mam pojęcia co do ceny, więc czekam na luźne propozycje.

UWAGA: zegarka nie da się nakręcić "do końca", w pewnym momencie coś "przeskakuje", więc mechanizm wymaga ingerencji zegarmistrza.

Proszę o kontakt mailowy (wiadomo, jak jest z PW B) ): lblachut[malpa]wp.pl

jestem zainteresowany, napisz dokładnie jaki zegarek Cię interesuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek, bardzo proszę o jakieś propozycje (najlepiej na @) z podanego zakresu, bo nie wiem o co mogę prosić B) Pozdrawiam

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysiek, bardzo proszę o jakieś propozycje (najlepiej na @) z podanego zakresu, bo nie wiem o co mogę prosić B) Pozdrawiam

jutro zrobię kilka zdjęć i Ci podeślę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hawryl

Słuchajcie moze miałby ktos z was do sprzedania lub moze ktos z was wie kto ma do sprzedania jakis fajny (wiem subiektywne stwierdzenie) radziecki chronograf za w miare małe pieniadze??? moze byc do roboty:)...

za wszelkie info dziekuje i pozdrawiam;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupie tarczę do heksagonalnej sławy. Nalepiej białą,choć inną też nie wzgardzę. Najlepiej jak najlepszą...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.