Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

To sprzedam [...]

Jeszcze szukam sprawnego mechanizmu do Poljota 17 kamieni bez daty takiego jak był m.in w Poljotach jajach. Szukam bardzo!

Cześć!

Interesowałaby mnie tarcza do Zodiaka - to chyba "warszawianka", dobrze widzę?

Ile byś sobie za nią winszował?

Co do 17-kamieniowego mechanizmu Poljota, to jeśli masz na myśli 2609H, to mógłbym pomóc.

Mam taki mechanizm, co prawda bez koronki, ale na chodzie.

Przy okazji - szukam też dekla do Zodiaka. Nie masz może?

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarczę ktoś pytał na PW czekam na odpoweiedź, daj swoją propozycje na PW. Co do mechanizmu: ten z datą jest 2614 2H a mi potrzebny bez daty więc chyba ten co mówisz. Nie jestem w stanie teraz sprawdzić. Napisz ile byś chciał za mechanizm jakąś transakcje wiązaną wykonamy może...

EDIT. Popatrzyłem u ranffta i zgłupiałem. może ktoś mi powie jaki to jest mechanizm co wygląda od strony dekla jak 2614 2H tylko nie ma daty? Czy może on był też bez daty? Bo 2609 wygląda całkiem inaczej. Jutro pstryknę fotkę tego co potzreba...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
może ktoś mi powie jaki to jest mechanizm co wygląda od strony dekla jak 2614 2H tylko nie ma daty? Czy może on był też bez daty? Bo 2609 wygląda całkiem inaczej. Jutro pstryknę fotkę tego co potzreba...

Wersja z datą to 2614 2H, a wersja bez daty to 2609 H

2609 to starszy mechanizm

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:post-3565-0-61886800-1331119718.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkło u zegarmistrza dobierzesz bez problemu 354 albo 356 mi się kojarzy :lol:

Najciężej będzie z pierscieniem podejrzewam, trzeba by szukać w aukcjach gdzie dużo zegarków może wypatrzysz coś takiego za grosze opłaca się wziąć...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie o ten pierścień się rozchodzi...ciężko bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pięknej pasji, jaką jest kolekcjonowanie zegarków (i innych przedmiotów też), bardzo dobrą cechą jest cierpliwość.

Czasem lepiej zostawić jakiś zegarek "do zrobienia na później", bo akurat przypadkiem można trafić brakujące części.

Kto wie, może znajdziesz za jakiś czas uszkodzonego Poljota za to w dobrym stanie wizualnym i sobie zrobisz "składaka".

Mi się już udało w ten sposób złożyć kilka zegarków, a tak intensywniej to kolekcjonuję je dopiero niecały rok.

Oczywiście wszystko można szybciej, ale wiem po sobie, że im mniej cierpliwości, tym więcej trzeba kasy. :lol:

To takie moje uwagi "ogólne", ale widziałem, że w różnym stanie nawet na Alergo takie Poljoty się zdarzają,

więc pewnie w końcu coś upolujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-22414-0-51263000-1331120247.jpg

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy mam Poljota-budzika - jest piękny. Biało-żółta tarcza ze srebrnymi indeksami i srebrnym kręgiem na tarczy...

Ale dość zachwytów - jest w niezłym stanie, ale nie wiem czy nie kupić do niego bransoletki. Nie wiem czy była w oryginale, ale jeśli bym poszukał to za ile można taką wyhaczyć? Czasami lubię zmienić pasek na bransolete bo to diametralnie zmienia imidż zegarka :blink:

Mam niedaleko starego zegarmistrza - nie wiem za ile ewentualnie się wytargować. Na allegro też jest trochę tanich zegarków, ale sam nie wiem. Może jednak taniej bez koperty z zawartością :lol: No i czy to standardowa bransoletka będzie?

Co do targowisk - zawsze nie mam czasu odwiedzić... Pewnie tam najtaniej by było ale niestety ciągły brak czasu :/

P.S. Ciągle szukam mego komunijnego zegarka - cholera pamiętam tylko że błękitna tarcza i rusek - gdzie mogę znaleźć jakiś katalog sikorów sprzed ok. 25 lat... ?

Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką chcesz tą bransoletę? Mam kilka nówek nie używanych i nie tylko mogę Ci coś odstąpić ja nie uznaje...

Pokaż zegarek bedzie łatwiej ocenić czy będzie pasowała...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jaką chcesz tą bransoletę? Mam kilka nówek nie używanych i nie tylko mogę Ci coś odstąpić ja nie uznaje...

Pokaż zegarek bedzie łatwiej ocenić czy będzie pasowała...

Jesteś cholera szybki - dopiero co wysłałem posta :blink:

Wygląda takoż:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=539388975

Niestety nie mam jeszcze moich fotek.

Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro wsatwie fotki tego co mogę Ci zaoferować ok? Dziś nie dam rady...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie obejrzę :blink: Dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy mam Poljota-budzika - jest piękny. Biało-żółta tarcza ze srebrnymi indeksami i srebrnym kręgiem na tarczy...

tez sie na niego przymierzalem... Ale z cena to zes przywalil ostro... :) Nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie szukac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a propo budzików. Miałby ktoś poratować oryginalną koronką? jedna w moim jest "płaska" niby nic, a jednak gryzie mnie po oczach:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji poszukiwan radzieckich zegarkow dostalem maila z oferta na jakies dwa budziki. Jako, ze nie interesuje mnie ten typ zegarkow to pewnie wywalilbym maila do kosza ale wiem, że są tu osoby które zbieraja tradycyjne budziki. Wrzucam więc fotkę - może kogoś zainteresują. Jakby co maila do właściciela przekażę na priv

jr4823_MWSnap002.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupię, zamienię się na coś za takiego poljota:

poljotgu4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Ciągle szukam mego komunijnego zegarka - cholera pamiętam tylko że błękitna tarcza i rusek - gdzie mogę znaleźć jakiś katalog sikorów sprzed ok. 25 lat... ?

na allegro...

wpisuj po kolei :poljot,raketa itp ja tak robie i znalazłem swoje cacko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle szukam mego komunijnego zegarka - cholera pamiętam tylko że błękitna tarcza i rusek - gdzie mogę znaleźć jakiś katalog sikorów sprzed ok. 25 lat... ?

na allegro...

wpisuj po kolei :poljot,raketa itp ja tak robie i znalazłem swoje cacko

Możesz też w galerii Marka Gordona, jest bardziej uporządkowana i obszerniejsza niż Allegro,

chociaż jak nie pamiętasz nawet marki, to będziesz miał dużo do przeglądania. ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.