Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że straszny marzyciel ze mnie, ale poszukuję takiego zegarka :)

post-80620-0-57908500-1470241198.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączę się do marzeń...czy marzeniem jest tarcza do Urala z centralną sekundą ? ;-) jak by nie to chętnie takie "marzenie" od kolegów nabędę gdyby ktoś miał w szufladzie :-) Proszę o pw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, jakbyś sprzedawał to ja też takiego chcę! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie. Nie jest do sprzedania. A jakby mi kiedyś odbiło to i tak jest już od dawna ktoś zainteresowany.

Przykro mi Panowie  - szukajcie dalej. 

Życzę powodzenia.Ja nie szukałem i  trafił się przypadkowo więc wszystko jest możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w przyszly poniedzialek przylatuje do ojczyzny i bende mial do sprzedania taki zestawik.

Molnia z ciemno bordowa tarcza,na czesci albo naprawy (balans do wymiany).

Poljot budzik to samo (chyba wlos).

Nastepny Poljot w dobrym stanie,dzialajacy ale chyba wskazowki nie oryginalne.

W&CM dziala ale podczas nakrecania sprezyna robi pstryk (nie wiem jak to okreslic).

Slava BRIZ automat na dobrym chodzie,tarcza na godzinie jedenastej ma odprysk.

Chrono SEKONDA.Po lekkim potrzasnieciu rusza i chodzi jakas minue (i mala i duza sekunda).Koperta i dekiel raczej do wymiany,tarcza i wskazowki w bardzo dobrym stanie.

Do zestawu dodam Amfibie ARABKE do odratowania,ma zardzewiale wskazowki i troche tej rdzy jest na tarczy ale mysle ze do doczyszczenia,zegarek chodzi ale czesto sie zatrzymuje.(Zostawil bym ja sobie ale juz taka mam w kolekcji)

Cena za wszystkie dla forumowiczow 350zl bez mozliwosci negocjacji.

Wolal bym odbior osobisty.W poniedzialek okolo godz.19 00 jestem na Okeciu,albo dzien pozniej Bialystok.

Amfibia aktualna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amfibia aktualna?

Już całość nieaktualna.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki ile trzeba dać za rakietę z kamienną tarczą? Tak plus minus, zakładając, że dobry stan. Nie mam punktu odniesienia bo nie widziałem żadnej na aukcji a może gdzieś na aukro spotkaliście.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki ile trzeba dać za rakietę z kamienną tarczą? Tak plus minus, zakładając, że dobry stan. Nie mam punktu odniesienia bo nie widziałem żadnej na aukcji a może gdzieś na aukro spotkaliście.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

http://aukro.ua/chasy-raketa-kamennaya-au-sssr-redkie-i6392330560.html

http://aukro.ua/chasy-naruchnye-raketa-sssr-i6386849365.html

ok 350 zł z kosztami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Górny rząd po 45 zł. ( jakieś problemy i problemiki ) po koleji...Komadir z czołgiem sprzedany. `1. tubus za mały lub koronka zużyta/ 2.przytarcia tarczy /3. zerwana sprężyna / 4. w sumie nic ...

Dolny po 67 zł. ( bez problemów) Amfa sprzedana.

post-41508-0-30942200-1470305093_thumb.jpg

post-41508-0-79030300-1470305114_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję sturmanskiego z lotu Gagarina w kosmos, oryginału z lat 50tych. Mogę dobrze zapłacić, info na priv. Pozdrawiam forumowiczów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy niestety wczoraj na urlopie będąc zgubiłem gdzieś bezel do mojej ukochanej amfibii :(. Zdjęcie poglądowe poniżej. Kupię taki bezel w stanie idealnym/bardzo dobrym z racji, tego że zegarek również w typowym stanie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

To co pokazałeś to nie jest typowy bezel tylko wersja właściwa głównie dla "amerykańskich", będzie ciężko - chyba, że nie zależy Ci na dokładnie tym wzorze - wówczas będzie łatwo, albo używka albo te nowe z alle - wzór poprawny a naście zł za nowy to jest sensowne (i nie, to nie są moje aukcje :P)

Poszukuję sturmanskiego z lotu Gagarina w kosmos, oryginału z lat 50tych. Mogę dobrze zapłacić, info na priv. Pozdrawiam forumowiczów :)

PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dziś oferuję Wam 2 piękne radzieckie zegarki.

1. Wostok Komandirski w wersji ZAKAZ MO, czyli z przeznaczeniem dla Ministerstwa Obrony Związku Radzieckiego, wersje te są stosunkowo rzadsze od reszty.

Zegarek posiada piękną tarczę w kolorze białym, nie zniszczoną upływem czasu, gwiazda czerwona nie wyblakła jak to w innych egzemplarzach bywa.

Mechanizm na dokładnym chodzie, szkło z pojedynczymi ryskami, koperta posiada delikatne przetarcia na krawędziach (zdjęcie w makro uwydatnia je) w rzeczywistości nie rzucające się w oczy. 

Cena zegarka to REALIZACJA, taniej nie będzie.

gallery_46829_2066_337530.jpg

gallery_46829_2066_25926.jpg

2. Poljot Sputnik z pełni oryginalny, gratką jest oryginalne szkło z lupką.

Wizualnie zegarek w bardzo fajnym stanie, rzadko już idzie dostać zegarek ponad 50 letni w takim stanie. Tarcza nie przebarwiona, wszystkie wskazówki oryginalne, nawet koronka oryginalna, świadczy to, że był używany z poszanowaniem. Szkło nieporysowane, natomiast koperta posiada niewielkie rysy na częściach chromowanych.

Mankamentem jest zerwana sprężyna naciągu, w zasadzie dla znawcy tematu do wymienienia w 15 minut, ja niestety nie wiem jak się za to zabrać, a nie mieszkam na razie w Krakowie, więc do zegarmistrza będę mógł zajrzeć dopiero w październiku. Do zegarka dodaję mechanizm ze sprawną sprężyną, także w grę wchodzi tylko przekładka. Przed uszkodzeniem zegarek chodził dokładnie, więc tak też powinno być po wymianie sprężyny.

Kiedyś taki model sprzedałem tutaj za 150 z paskiem, ale bez oryginalnego szkła. Teraz oczekuję ceny REALIZACJA ze względu na konieczność wymiany spręzyny naciągu, drogo? To proszę mi znaleźć ten egzemplarz w podobnym stanie  :) Gratka dla kolekcjonerów

gallery_46829_2066_433721.jpg

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś potrzebuje?

Koronki z wałkami do Komandirskiego i Amfibii.  Pasują do 2409 i 2414. Nowe. Złocone i chyba stalowe. Cena 20 zł za sztukę

DSC_0018%2B%25282%2529.JPG

Pierścienie do 3133.  Nowe ze starych zapasów. Kolor - granatowy. Cena 20 zł za sztukę.

DSC_0130%2B%25282%2529.JPG

DSC_0007%2B%25283%2529.JPG

Do cen doliczyć 6 zł na wysyłkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Męska rzadka Czajka. Zegarek w ładnym stanie. Koperta dobra z lekkimi wytarciami na uszach. Poza tym ładna. Sprawny, dokładność +1min/24h Cena z przesyłką: 85zł

attachicon.gifthumb_IMG_3215_1024.jpg

Przypomnę się :)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przypomnę sie.

Marzy mi się aby sprawić sobie na ten jak ważny jubileusz (40) szturmańskiego lub jakieś inne chrono na 3133. Zlitujcie się !

Naprawdę nikt nie chce się rozstać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś może tarczę do amfibii bez datownika (2409)? Najchętniej coś ciemnego do jasnych wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się przypomnę.

Kupię Amfibię Beczkę (nie sektorówkę), ale z łopatami najchętniej,  lub wymienię za coś zegarkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Worldtimer do wzięcia za 200zł z pocztą i paskiem :) Werk czysty na bdb chodzie, najprawdopodobniej czyszczony przez poprzedniego właściciela. Możliwa wymiana na inny zegarek.

5791213_IMG_8732.JPG

5791212_IMG_8733.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.