Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Piotr Ratyński

Kasowanie postów [?]

Rekomendowane odpowiedzi

Faktem jest, ze ostatnio - parę miesięcy, rok? tematy znikają, są zamykane, posty usuwane - bardziej niż kiedyś. Drugim faktem jest to, że jest nas coraz mniej aktywnych - może istnieje związek?

Trzecim faktem jest to, że to bardzo duże forum. Wiele osób spędza na nim naprawdę sporo (może za dużo ;)) czasu - więc choćby dlatego NIE może być ono tylko i wyłącznie zegarkowo-merytoryczne i MUSZĄ być jakieś tematy luźniejsze i nawet wentyle bezpieczeństwa. Czwartym faktem jest to, że są "towarzystewka" wzajemnej adoracji niezauważające nikogo i niczego poza sobą, swoimi zegarkami,  przeszyciami, klamerkami i języczkami od nich, jedzące sobie z dzióbków i może nawet cmokające się po ....... - ale mnie to raczej bawi a nie wścieka. I są osoby, które tu tylko sprzedają. To piąty fakt.

A co zrobi administracja...........

Piotrek, ja na podobnym forum o którym piszesz dostałem bana bo napisałem, że: "model o którym dyskutujemy jest tak popularny bo  ma wyśrubowaną specyfikację i wyniki w benchmarkach, a jakościowo to jednak nic wielkiego" - bana!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Może po prostu przy usuniętym temacie z niedostępną zawartością powinna pojawić się adnotacja, kto go usunął? Według danych z Google Analytics to właśnie moderatorzy o nicku tarant i Master Yoda odpowiadają za największą liczbę usuniętych i zamkniętych tematów od ubiegłego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając zaś do sedna tego tematu. Piotrze, jako były (Twoje szczęście...)

;)

moderator wiesz, że w przypadku usunięcia (ukrycia) tematu zawierającego 126 wpisów nie jest możliwe "odręczne" wysłanie informacji do zbliżonej liczby użytkowników.

Możliwe jest zapewne wprowadzenie informacji automatycznej w rodzaju "Twój wpis w temacie (...) został usunięty przez moderatora (...) z powodu (...)".

Nie pamiętam, czy wszystkim wysyłałem zawiadomienie o usunięciu postu, bo pewnie zdarzył się i taki ktoś, kto mnie maksymalnie wkurzył, ale starałem się robić to za każdym razem, a gdy już musiałem usunąć cały temat to najpierw w temacie umieszczałem, post o tym, że temat zostanie usunięty, który wisiał tam jakiś czas. Najczęściej jednak z tego co pamiętam, bo kosztowało to czasem wiele roboty, po prostu usuwało się z tematu tylko te posty, które nie były zgodne z regulaminem. Gdy ktoś pisze posty, to są one również jego własnością, nie tylko forum i każdy ma prawo wiedzieć co się z nimi dzieje i dlaczego, brak takiej wiedzy, ja odczuwam jako lekceważenie mojego zaangażowania w napisanie tu czegokolwiek.. Podobnie było z moimi decyzjami moderatorskimi, jak ktoś je cofał bez uprzedniej rozmowy ze mną, obojętnie czy słusznie czy nie, to znaczy, że moją robotę lekceważy, a ja mam tytko jeden sposób, żeby na to się nie godzić.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja, ze temat został zamknięty była widoczna przez jakiś czas (nie powiem jaki). Zamknięty przeze mnie temat został po dyskusji na forum moderatorów następnie ukryty i to już nie ja zrobiłem.

[LX]CDII

• photo-6402.gif?_r=1457042585
  • Moderator
  • 10995 postó

Napisano wczoraj, 18:57

„Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone.”

Wszystko z tej wykraczającej poza religijne ograniczenia sentencji zostało tu zdeptane.

I znowu będzie na mnie.

Zamykam ten temat.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja,że temat zamknięty wisiała ze dwie minuty.

A ten zamykasz czy też cały do kosza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano wczoraj, 18:57

„odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone.”

Odpuszczamy każdemu w każdej sytuacji, czy tylko wtedy kiedy ktoś prosi o takie odpuszczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę powodów do zamykania tego tematu, jak do tej pory.

A jak ma poprosić, skoro dostał dożywotni ban?

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Ne mam sił czytać tego wszystkiego...

c9bdca47ef73b6d7f1b0c8c749d52789.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat wiem kto wcześniej wycinał moje posty, bo MY bardzo skrzętnie mnie o tym informował  :unsure:

To co on wyprawiał kwalifikował się od razu do reprymendy, ale najbardziej mam żal do podobnych MY rangą, którzy na wyczyny MY nie tylko względem mnie w ogóle nie reagowali... :unsure:

Teraz nie wiem kto wycina i uważam, że to nie fair i tchórzliwe po prostu (?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amen.

P.S. To się narobiło na forum, Panie dzieju, oj narobiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ma poprosić, skoro dostał dożywotni ban?

§ 6 Moderacja

7. Decyzje Moderatorów nie podlegają dyskusji na Forum. Wszelkie wątpliwości można dyskutować jedynie na PW. Ewentualne skargi na działalność Moderatora należy kierować bezpośrednio do Administratora forum, którego głos jest decydujący i ostateczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat wiem kto wcześniej wycinał moje posty, bo MY bardzo skrzętnie mnie o tym informował  :unsure:

To co on wyprawiał kwalifikował się od razu do reprymendy, ale najbardziej mam żal do podobnych MY rangą, którzy na wyczyny MY nie tylko względem mnie w ogóle nie reagowali... :unsure:

Teraz nie wiem kto wycina i uważam, że to nie fair i tchórzliwe po prostu (?)

Klub miłośników czasomierzy marki ROLEX

Napisano przez Valygaar w wczoraj, 00:56 w ZEGARKI SZWAJCARSKIE i NIEMIECKIE

Dlaczego zniknął post kolegi nicon

Chociaż offtopicowy (jest ich tu sporo) był bardzo celny. Szkoda, że duch MY jest ciągle żywy, czyżby ta decyzja o banie była pokazówką? Traktuje nas tu ktoś jak dzieci, żenujące...  :wacko:

Proszę. Obrońco usuwania offtopicowych postów. Napisz coś takiego na NAWCC, Watchuseek, nie wspominając już o wzmiankowanym wcześniej forum androida. Znikniesz jak w ZSRR ;)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale to jest dyskusja o pryncypiach, nie konkretnych decyzjach.

Chyba po to jest ten dział.

Ja żałuję, że jeden z tematów gdzie ktoś proponował okresowe oceny modów przez użytkowników został tak szybko stłamszony. To była bardzo celna inicjatywa. Ci z Was, którzy mają do czynienia ze środowiskiem akademickim pewnie pamiętają jak kilka lat temu profesura się oburzała "jak to, jakiś NIEMAGISTER ma mnie oceniać? Mnie? Autorytet? Megamózg? Noblistę bez mała..?"

Opór był straszliwy. A teraz? Teraz się jeden z drugim zastanowi zanim kogoś zgnoi, a i w praktyce okazało się, że tego się nie wykorzystuje jako narzędzia nieczystej walki. Mało tego, widać wyraźny przełom i zmianę podejścia, że po drugiej stornie jest partner, "klient" a nie bezradne mięso armatnie. Tego bym życzył temu forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Proszę. Obrońco usuwania offtopicowych postów. Napisz coś takiego na NAWCC, Watchuseek, nie wspominając już o wzmiankowanym wcześniej forum androida. Znikniesz jak w ZSRR ;)

Tarant, fakt, że to nie był może Wersal. Ale przytocz też post nicona. Był idealnie w punkt, podsumował jednym zdaniem (kolejny) wybryk sami-wiecie-kogo  ;) No i post przepadł. A myślę, że należał się on wszystkim tym, którzy mieli wątpliwą przyjemność nadepnięcia mu na (wyimaginowany) odcisk...

Nie korzystam z innych forów, poza jednym motoryzacyjnym, nie mam czasu i potrzeby. Czy to jednak znaczy, że mamy ślepo naśladować zwyczaje z innych miejsc w sieci? Pewnie rejestrując się na forum akceptowałem regulamin forum, dokładnie nie pamiętam, ale zwróciłbym uwagę, że to był link do Watchuseek czy czegoś podobnego  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa... oceny modów, Wyślij ankiety do więzienia, żeby więźniowie w nich ocenili prace policji. :D Nic zabawniejszego dzisiaj jeszcze nie czytałem. 

Słowo zgnoi pasuje tu jak końska d**a do bata. Szczególnie że używa je "skazany". Ta dyskusja o tych ocenach była zupełnie pozbawiona sensu.

Moderator ma pilnować porządku regulaminowego i tyle, jak robi to źle, wtedy użytkownik ma możliwość o tym zawiadomić administrację i gdy ma to odpowiednie umotywowanie na pewno zastaną powzięte jakieś działania aby moderator wrócił na "drogę cnoty". Innej racjonalnej możliwości nie widzę, bo w ocenach oczywiście przodowaliby ci moderatorzy co nic nie robią, a nie o to chodzi.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiesz, ze nikt tu nie chce byc modem?

Dlatego Marka nominowano. ;)

Najlepsza metoda na znikajace posty: nic nie pisz, to wtedy cala moderacja bedzie Ci mogla skoczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr,

Hiperbola policja-więźniowie jest jeszcze bardziej absurdalna ;)

Ale obstaję przy swoim - osobiście obserwowałem wiele akcji modów na tym forum i naprawdę sporadycznie (z wiadomym wyjątkiem) miałbym cień zastrzeżeń, podkreślam cień. Do Ciebie również nie miałem uwag, z perspektywy obserwatora, chociaż jesteś wyrazistą postacią. 

A oceny mało aktywnych moderatorów byłyby też odpowiednio korygowane, wystarczą trzy podkategorie i global ;) Taki system miałby na pewno wartość prewencyjną i co chyba ważniejsze - motywującą - "nagroda"od forumowiczów na pewno jest nobilitująca, wszyscy się tu znają w jakimś zakresie, a kilka osób chcących zaburzyć głosowanie np. wyrażając nierzetelne opinie powodowane partykularnymi interesami utonęłoby w statystyce ;)

Ok, kończę temat ocen, chciałem ino napisać skąd wnioskowałem, że to ma sens - klimatu nie było i nie ma  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za kretyn napisał coś o ocenianiu modów? :)

Bana mu <_< .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr,

Hiperbola policja-więźniowie jest jeszcze bardziej absurdalna ;)

Ale obstaję przy swoim - osobiście obserwowałem wiele akcji modów na tym forum i naprawdę sporadycznie (z wiadomym wyjątkiem) miałbym cień zastrzeżeń, podkreślam cień. Do Ciebie również nie miałem uwag, z perspektywy obserwatora, chociaż jesteś wyrazistą postacią. 

A oceny mało aktywnych moderatorów byłyby też odpowiednio korygowane, wystarczą trzy podkategorie i global ;) Taki system miałby na pewno wartość prewencyjną i co chyba ważniejsze - motywującą - "nagroda"od forumowiczów na pewno jest nobilitująca, wszyscy się tu znają w jakimś zakresie, a kilka osób chcących zaburzyć głosowanie np. wyrażając nierzetelne opinie powodowane partykularnymi interesami utonęłoby w statystyce ;)

Ok, kończę temat ocen, chciałem ino napisać skąd wnioskowałem, że to ma sens - klimatu nie było i nie ma  B)

Ale ochotę do oceniania mają zazwyczaj jedynie ci co "podpadli" i to wynaturza całą sprawę. Ten co nie ma do czynienia to zazwyczaj nie ma zdania, albo ma w nosie ocenianie i to dotyczy każdej dziedziny życia, nie tylko resortów siłowych, czy moderatorki. .

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że sama idea oceniania moderatorów jest słuszna, nie jest jednak możliwa do zrealizowania. Wymagałaby ona bowiem obiektywizmu, który w kontekście takich relacji jest cieżko osiągalny.

Pamietajmy mimo wszystko, że dyskusja ta - jak każda inna - nie jest bez celowa, a jeśli nie zmienia się w ponurą piaskownicę, może nieść pozytywne wartości.

Gwoli ścisłości - osobiście do większości moderatorów nie mam zastrzeżeń. Wyjątkiem jest Pan Master Yoda, którego uważam za osobę arogancką oraz infantylną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Myślę, że sama idea oceniania moderatorów jest słuszna, nie jest jednak możliwa do zrealizowania. Wymagałaby ona bowiem obiektywizmu, który w kontekście takich relacji jest cieżko osiągalny.

Pamietajmy mimo wszystko, że dyskusja ta - jak każda inna - nie jest bez celowa, a jeśli nie zmienia się w ponurą piaskownicę, może nieść pozytywne wartości.

Gwoli ścisłości - osobiście do większości moderatorów nie mam zastrzeżeń. Wyjątkiem jest Pan Master Yoda, którego uważam za osobę arogancką oraz infantylną.

I w myśl tego, co napisałeś w pierwszej części swojej wypowiedzi, w jej drugiej części dokonałeś subiektywnej oceny pracy moderatorów, przy okazji generując off topic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa postulaty zasługują moim zdaniem na rozpatrzenie.

1. Ankieta  - ocena pracy moderatorów.

Tak, ale z niewidocznymi wynikami, dostępna tylko dla Zarządu (ja nie chcę tego oglądać). Jeżeli to ma być publiczny temat - nie wyobrażam sobie tej jatki, która nastąpi.

2. Generowanie automatycznej informacji o usuwanych/ukrywanych wpisach. Jak najbardziej sensowny pomysł. Co do ukrywania/usuwania całych tematów. Tu jest nieco gorzej, bo niektóre na prawdę nie mogą zostać widoczne. Być może jest możliwość takiej modyfikacji, że będzie widoczna informacja o ukryciu danego tematu.

Rozpatrzenie obu propozycji leży w gestii zarządu Forum/Stowarzyszenia a następnie technicznych możliwości Administratora. .

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Co do p. 1-go, to możliwość zapoznania się przez ocenianych z wynikami ankiety pozwala na naprawę / polepszenie działań. Tak jest np. w przywołanych wcześniej systemach ankiet oceny pracowników akademickich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą jatką to święta prawda. Rzeźnia na całego. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale nie w trakcie trwania, "na żywo". Oczekiwałbym przedstawienia anonimowych (!) ocen przez zarząd. Nie chciałbym wiedzieć z tych ocen, kto mnie uważa za np. "osobę arogancką i infantylną" albo że jestem "malutkim człowiekiem", bo to bardzo utrudnia obiektywne oceny w przyszłości.

Na szczęście dawniej takich ankiet nie było, a teraz mnie już to nie dotyczy.

Z tą jatką to święta prawda. Rzeźnia na całego. :)

Merytoryczny wkład w dyskusję :)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.