Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Elliasz

Co zrobić z taką brodą?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, wytrwałem i udało mi się wyhodować taką brodę jak poniżej.

b76565d5.jpg

Nie mam za bardzo pomysłu co robić dalej? Zapuszczać, czy zacząć modelować? Włos na brodzie jest dużo bardziej sztywny niż ten na głowie, trudno "zmusić" go aby układał się w określonym kierunku. Jaki kierunek obrać?

Edit: dodałem zdjęcie na darmowy hosting, będzie lepiej widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdziu, NAPRAWDĘ !?!  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgol ją najlepiej.

Będziesz wyglądał kilka lat młodziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapuściłem ją z myślą, aby po "odhodowaniu" trochę ją wymodelować. Ale nie mam za bardzo koncepcji na to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmigaj do Nergala

wycyzeluje Ci ją na cacy

jak i pugilares.

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym obrał kierunek wschodni. Do tego jakaś fajna długa szata i będzie ok.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten okres juz za soba. Chcialem sprobowac ale moje lenistwo wygralo, po prostu za duzo zachodu z tym bylo. Musialem czesciej chodzic do golibrody niz do fryzjera co zaczelo mi przeszkadzac w grafiku. Przeszedlem wiekszosc etapow dlugosci brody, no moze bez mistrza z "Bylo sobie zycie" ale do krasnoluda spokojnie doszedlem. Aby to bylo eleganckie to musisz rowno strzyc I to dosc czesto (w zaleznosci jak szybko rosnie Ci zarost) warto tez pomyslec o kosmetykach (wlos jest miekkciejszy I lepiej sie uklada). Jesli nie jestes fanem ZZ Top lub nie zapisales sie do towarzystwa rekonstrukcyjnego Vikingow to nie zapuszczaj dlugiej brody bo to nigdy nie bedzie wygladalo porzadnie, a no I przygotuj sie do zwiekszonego nakladu czasu na utrzymanie tego nabytku. Ja po prawie roku zgolilem bo mialem dosc tej szopki.Pamietaj dla kobiet niezadbana broda to taki sam brak klasy jak brudne buty, szpetne paznokcie czy niedobrany zegarek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako brodacz powiem Ci, że nieźle się zapuściłeś. Jak się dobrze przyjrzeć, to w Twojej brodzie można znaleźć resztki jedzenia.

Masz dwie możliwości.

Pierwsza to dalsze zapuszczanie brody, ale musisz zainwestować w balsam, aby okiełznać te odstające włosy. Ogólny wygląd brody stanie się równiejszy i schludniejszy.

Druga opcja, to przystrzyżenie brody przez golibrodę (berbera). Należałoby wyrównać długość włosów i trochę skrócić. Jeżeli włosy nadal będą "odstawały" to pociągnięcie balsamem do brody załatwi sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toż to ledwo bródka a nie broda ;) Jedyne co można zrobić to ją przystrzyc, wyczesać, nabalsamić i niech rośnie. Polecam na początek jakiegoś fryzjera męskiego. 

PS

Sam mam 3-4 razy dłuższą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym obrał zachodni, zasiłek w DE etc. I żyjesz jak panisko.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toż to ledwo bródka a nie broda ;) Jedyne co można zrobić to ją przystrzyc, wyczesać, nabalsamić i niech rośnie. Polecam na początek jakiegoś fryzjera męskiego. 

PS

Sam mam 3-4 razy dłuższą ;)

A znacie kogoś dobrego w Warszawie od strzyżenia?

Jako brodacz powiem Ci, że nieźle się zapuściłeś. Jak się dobrze przyjrzeć, to w Twojej brodzie można znaleźć resztki jedzenia.

Masz dwie możliwości.

Pierwsza to dalsze zapuszczanie brody, ale musisz zainwestować w balsam, aby okiełznać te odstające włosy. Ogólny wygląd brody stanie się równiejszy i schludniejszy.

Druga opcja, to przystrzyżenie brody przez golibrodę (berbera). Należałoby wyrównać długość włosów i trochę skrócić. Jeżeli włosy nadal będą "odstawały" to pociągnięcie balsamem do brody załatwi sprawę.

Jakiego balsamu używasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymodelujesz brodę, poza tym zmniejsza swędzenie.

:D  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, you made day! 

Jesteś WIELKI :D

EDIT: A tak zupełnie na serio, ja co jakiś czas zapuszczam, golę wszystko krótko, na 3mm i zapuszczam dalej. Bawienie się w balsamy, woski etc., zaczyna zalatywać narcyzmem, kolokwialnie nazywanym pedalstwem. Można dbać o siebie, ale oglądać każdy włosek brody to narcyzm.

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno o nią zadbać by nie wyglądać jak mieszkaniec dworca.

Przyciąć, trymować i pielęgnować.

Poczytaj np. tutaj:

http://casualism.pl/broda-zarost-czym-mity-fakty/

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem brodaczem odkąd zaczęła mi rosnąć broda, wiec gratuluję dobrego wyboru. A właściwy kierunek jest tylko jeden:

brod-a3.jpg

post-71352-0-42709600-1460671567.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam plusa za ta brodę  ;)

Piękna kępa - niczym nie skrepowany naturalny rozrost we wszystkich kierunkach - samoistny skręt pojedynczych kłaków gwarantuje trzymanie się tego wszystkiego w kupie i nie włażenie na plecy - włosy rosną same jak chcą i łamią się na końcach wysuszone słońcem i słoną morską wodą co sprawia że broda jest w zasadzie bezobsługowa do tego dwa rude pasy pod nosem powstałe na skutek ulatującego dymu z nosa dodają brodzie efektów wizualnych i zapachowych jednocześnie. 

Kobiety to uwielbiają  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wykazały badania, w brodzie mogą ukrywać się tysiące bakterii. Trycholog (specjalista zajmujący się skórą głowy i włosami) Carol Walker podkreśla, że bujny zarost zwiększa ryzyko rozwoju infekcji skórnych i przeniesienia zakażenia bakteryjnego lub innych drobnoustrojów na inne osoby, na przykład podczas pocałunku - podaje Daily Mail.

Im gęstszy zarost, tym więcej bakterii i zanieczyszczeń się w niej znajduje. Patogeny wchodzą pomiędzy łuski włosa. Największa ilość bakterii znajduje się na włosach rosnących wokół nosa i ust. Jeśli mężczyzna ma tendencję do głaskania swojej brody, to łatwo może przenieść niebezpieczne drobnoustroje do ust. Szczególnie niebezpieczne są produkty mleczne, których zjełczałe pozostałości mogą pozostać na brodzie, zostając pożywką dla bakterii.

:wacko:  :wacko:  :wacko: 

Jeśli brodaty mężczyzna zachoruje na grypę lub przeziębienie, spływający katar może mieć utrudnioną drogę wyjścia i może osadzać się na brodzie i wąsach.

:D  :D  :D 

Badania wykazały, że ​​w brodzie często "ukrywa" się Staphylococcus aureus (gronkowiec złocisty). Lekarze zalecają regularne mycie i golenie zarostu, co pozwoli ograniczyć ilość groźnyxh patogenów i pozwoli zapobiec wrastaniu włosków na twarzy.

-_-  -_- 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie broda zalicza się do kategorii, mocno ostatnio poszerzonej - "zbędne owłosienie" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.