Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Elliasz

Co zrobić z taką brodą?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak każda sezonowa moda.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Badania naukowców dowodzą, że w krajach Bliskiego Wschodu ludzkość jest na wymarciu...

Na Allaha! trzeba ich ostrzec! :blink::D

Waldzior, jeśli pożyjemy odpowiednio długo, to ta moda przedstawiona poniżej powróci :D

Cudów nie ma. Ilość kombinacji jest ograniczona :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, you made day! 

Jesteś WIELKI :D

EDIT: A tak zupełnie na serio, ja co jakiś czas zapuszczam, golę wszystko krótko, na 3mm i zapuszczam dalej. Bawienie się w balsamy, woski etc., zaczyna zalatywać narcyzmem, kolokwialnie nazywanym pedalstwem. Można dbać o siebie, ale oglądać każdy włosek brody to narcyzm.

Dla bezzębnego mycie zębów to tez będzie pedalstwo w Twoim rozumowaniu.

@Waldzior

Z całą pewnością masz rację:

post-78137-0-26371300-1460716328_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ambroży  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natura przez kilka milionów lat ewolucji wyposażyła prawdziwych mężczyzn w porządny zarost na brodzie i takie osobniki od momentu kiedy stają się pełnowartościowymi samcami powinni ten zarost nosić. :)

Codzienne golenie upodobnia nas do kobiet. :)

Moim zdaniem autorowi tego tematu najbardziej pasuje zarost na brodzie przycięty na tzw. "bosmana".

post-28411-0-12677600-1460718634.jpgpost-28411-0-93177200-1460719948.jpg

Tak przycięta broda uwzględnia uwagi Kolegów dotyczące utrzymania  pełnej higieny wokół ust i nosa no i włosy nie będą przeszkadzały podczas namiętnych pocałunków. :D

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Byle Kolega do świąt przetrwał, to będzie mógł świąteczny klimat podkreślić stosowną ozdobą.

205484-3f4f4b457bf94ee4a6b9274afbcd3384.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja noszę taką na bosmana, ale zostawiam trójkąt pod ustami, czyli prawie klasyczna broda, jednak bez wąsa ;)

Fakt jest taki, że śmieszne są tylko zaniedbane brody z resztkami płynów i okruszkami oraz te w stylu kierowców amerykańskich ciężarówek z Texasu i Alaski ;)

Z tym pedalstwem, to odnosiłem się do powszechnej opinii, nie własnej. 

Bezzębny raczej nie myje zębów a masuje dziąsła, chyba że nie rozumiem Twojego toku ;)

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jeden argument za posiadaniem brody.

Poczyniłem pewne obliczenia, i zakładając, że golimy się 10 min dziennie przez 60 lat, zajmuje nam to pełne 152 dni naszego życia. Nie wiem jak inni, ale ja wolę mieć w tym czasie wolne, albo zająć się bardziej pożytecznymi rzeczami =]. A ile pieniędzy wydamy na wodę i przybory do golenia? Jestem pewien, że za zaoszczędzone pieniądze można by kupić fajny zegarek. Wnioski pozostawiam każdemu z osobna.=]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to. Dodajmy mycie i mydło plus szampon i mamy kolejne oszczędności.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile pieniędzy wydamy na wodę i przybory do golenia?

Wbrew pozorom utrzymanie brody wcale nie jest tańsze (a może i jest bardziej droższe) niż regularne golenie się. 

Oczywiście można sobie tłumaczyć, że dbanie o brodę to pedalstwo. W takiej sytuacji robienie sobie z twarzy waginy wyglądającej jak łono cnotliwej licealistki faktycznie będzie tańsze. Ale też i golić się można zardzewiałą brzytwą z Allegro i pianą powstałą przy użyciu szarego mydła.

A co do straty czasu na golenie, to ciekawe czy ktoś podsumował ile życia marnuje się na fora dyskusyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, przestanę używać tego terminu i będę poważny ;)

Ja lubię elektryczne. Za zwykłego 3 tarczowego(te rotacyjne) Philipsa dałem niecałe 300zł, goliłem się nim 3 lata i padł, wysłużony. 

Teraz Braun, za niecałe 400zł(niby system chłodzenia), po ładowaniu w niecałą godzinę wystarczy mi na 1 tygodniowy wyjazd z 3 minutowym porannym i 3-5 minutowym wieczornym goleniem.

Zawsze jestem dokładnie dogolony, choć powinienem zacząć szukać nowych folii do Brauna, bo zaczynam nim orać 

żeby dokładnie dogolić pejsy.

Kiedyś zazdrościłem kumplowi sprzętu(te reklamowane w TV i Necie) z myjką aktywną i ruchomą głowicą za 1k, a prawda jest taka, że i tak musiałbym ją ręcznie opłukać i wytrzeć, a do golenia przykładać odrobinę mniej siły.

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbrew pozorom utrzymanie brody wcale nie jest tańsze (a może i jest bardziej droższe) niż regularne golenie się. 

Oczywiście można sobie tłumaczyć, że dbanie o brodę to pedalstwo. W takiej sytuacji robienie sobie z twarzy waginy wyglądającej jak łono cnotliwej licealistki faktycznie będzie tańsze. Ale też i golić się można zardzewiałą brzytwą z Allegro i pianą powstałą przy użyciu szarego mydła.

A co do straty czasu na golenie, to ciekawe czy ktoś podsumował ile życia marnuje się na fora dyskusyjne.

Radzę koledze poluzować gumkę od majtek. Lżej się żyje =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się głowę razem z brodą i jęzorem wkłada tam gdzie nie trzeba to rzeczywiście czasem można znależć w męskiej brodzie i jej okolicach bakterie kałowe, zwłaszcza na takiej która nie jest balsamowana. :D

Ja brodę noszę całe swoje dorosłe życie i nie wyobrażam sobie codziennego golenia. 

Myję ją codzienne rano podczas kąpieli razem z włosami na głowie i raz w miesiącu skraca mi ją do 3 mm mała Ania (fryzjerka) do której chodzę już 16 lat.

Cały czas zarost na mojej brodzie był bardzo gęsty, jednorodny i ciemny (prawie czarny) niestety, po 50 broda zaczęła mi siwieć, ale pomimo jasnych przebarwień nadal mi się podoba, nawet mogę napisać, że podoba mi się bardziej. :)

Jak przejdę na emeryturę i zamieszkam w lesie, to uformuję sobie włosy i brodę na tzw. "hipstera". :)  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I będziesz cool, w przeciwieństwie do tych modnych "pozerów", którzy mają prezencję drwala, a wcinają wegeburgery i pielęgnują brodę 30minut dziennie ;D

Są zapewne(nie znam osobiście, ale są wśród nich np. barmani w klubach), rzecz jasna, wśród tych "drwali" spoko goście z fantazją, ale większość ma osobowość niedopasowaną do teoretycznie szorstkiej prezencji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Brawo Enkil. Tyle gadania, ale wreszcie słuszny wniosek. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jeśli brodaty mężczyzna zachoruje na grypę lub przeziębienie, spływający katar może mieć utrudnioną drogę wyjścia i może osadzać się na brodzie i wąsach."

W wyżej wymienionym przypadku "katar" należy wciągać... nie będzie spływał po brodzie oraz druga sprawa- nasz organizm sam wytwarza antybiotyki, które są zawarte właśnie w naszym katarze. Takie pochopne pozbywanie się kataru powoduje sporo komplikacji i jest szkodliwe dla zdrowia.

Można też katar stosować zamiast żelu na włosy- naturalnie, tanio i zawsze pod ręką.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzę koledze poluzować gumkę od majtek.

Nie mam ochoty wnikać w to dlaczego interesują cię moje majtki, natomiast z całą pewnością wymaga wyjaśnienia, iż brak emotikonek nie oznacza, że coś w coś ciśnie.

Po prostu przed erą emotikonek wymagało się od czytelników czytania ze zrozumieniem oraz właściwej interpretacji znaków pisarskich z podgrupy znaków emocji. 

Pisanie całym zdaniem to też nie jest dowód sztywniactwa. Tak po prostu uczyli przed nową maturą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jeśli brodaty mężczyzna zachoruje na grypę lub przeziębienie, spływający katar może mieć utrudnioną drogę wyjścia i może osadzać się na brodzie i wąsach."

W wyżej wymienionym przypadku "katar" należy wciągać... nie będzie spływał po brodzie oraz druga sprawa- nasz organizm sam wytwarza antybiotyki, które są zawarte właśnie w naszym katarze. Takie pochopne pozbywanie się kataru powoduje sporo komplikacji i jest szkodliwe dla zdrowia.

Można też katar stosować zamiast żelu na włosy- naturalnie, tanio i zawsze pod ręką.

Antybiotyk mówisz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie włączam tego filmiku... :)

Pierwszy z brzegu link

http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,136731,16914304,Zasmarkani__10_faktow_o_katarze.html

Wiele wydzielin z naszego organizmu ma konkretne zadania. Nie będę się rozwodził teraz nad wydzielinami ale temat jest ciekawy, szczególnie wydzieliny płci przeciwnej, ktore sa wyjatkowo odżywcze. Przy okazji dowód na to ze życie powstało w oceanie i do dziś mamy tego skutki- słone wody plodowe o zasoleniu dokładnie takim jak oceany w czasie gdy nasi przodkowie wychodzili z wody. Co do bakterii kalowych można sobie poczytać czym jest pokryty noworodek...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow.

I pomyśleć, że pytanie brzmiało:

"Co zrobić z brodą"

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szalejmy, przecież nie będziemy się cofać do pierwszej strony, żeby zobaczyć o czym jest ten temat...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Nie mam ochoty wnikać w to dlaczego interesują cię moje majtki, natomiast z całą pewnością wymaga wyjaśnienia, iż brak emotikonek nie oznacza, że coś w coś ciśnie.

Po prostu przed erą emotikonek wymagało się od czytelników czytania ze zrozumieniem oraz właściwej interpretacji znaków pisarskich z podgrupy znaków emocji.

Pisanie całym zdaniem to też nie jest dowód sztywniactwa. Tak po prostu uczyli przed nową maturą.

Kolego @dejko - bez urazy proszę.

Ale w jakimkolwiek dziale forum coś Ci się nie podoba, to Twoja racja jest najtwojsza i ktokolwiek, cokolwiek by nie powiedział uważasz to za atak na siebie i bronisz się atakiem na tą osobę tak jak w tej chwili. Nie będę się wypowiadał na jakim jesteśmy forum i na czym warto się tu skupić bo zaraz wytoczysz mi pół stronicowy kolaborat jakim to ja nie jestem kredensem ;)

Miłego wieczoru. Spokojnego, upojnego i stosunkowo udanego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Słysząc natarczywe zapytanie "co robić" zawsze widzę scenę z Bożej Podszewki i Agnieszkę Krukównę dobitnie odpowiadającą na takie pytanie... "nasrać i podrobić!". Przypominacie sobie tę scenę? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.