Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie ciekawi jak do tego się mają imprezy imprezy organizowane po koncertach przez rozmaite zespoły młodzieżowe; pamiętam jak jakiś czas temu jakieś nastoletnie panienki chwaliły się na facebooku z którymi członkami ;) zespołu miały stosunki i pamiętam że każdy kto się o tym wypowiadał mówił o intelekcie tych panienek a nikt nie twierdził, że ten zespół składa się z pedofilii. Myślę że połowę zespołów z lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych, trzeba by było tak nazwać, nie mówiąc o tym co się działo wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobił co zrobił. I alkohol czy używki nie mają wpływu tutaj na to, czy to jest przestępstwo czy nie. Jeśli jest mu udowodnione, lub zostanie (nie wiem jak sprawa wygląda bo się nią nie interesowałem specjalnie) to powinien siedzieć, nie ważne kim jest.

Aha, i prawo nie kara bycia pedofilem, tylko za dokonanie czynów o takim charakterze, to jest jednoznaczne.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Ale, ale ......przecież ponoć,

to Niemcy?  ;)

Nowy Prezes, nowe wersje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd logiczny, nie ma czegoś takiego jak dobre imię pedofila. Nadal twierdzisz, ze dorosły facet nie widzi w 13 latce dziecka więc  przeczytaj pierwszy wyraz mojego postu, do którego się odniosłeś...

Polański był oskarżony o pedofilię? Czy sam to wyprodukowałeś? 

Tak sobie czytam Twoje wpisy i myślę  że musisz ochłonąć i nabrać nieco dystansu. I koniecznie  poczytaj regulamin bo chyba nie czytałeś albo masz swoją interpretację.

Edycja

Zapomniałem dodać że  @Iceberg dostał tydzień urlopu. Wakacje są, niech odpocznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Prawie Jedwabne.  :angry:

Ale, ale ......przecież ponoć,

to Niemcy?  ;)

U kamieniujcie Go, bo Żyd inteligent

i ma jakieś osiągnięcia.

Jak zwykle "polactwo".   :(

Dlatego sa sady aby ludzi nie kamieniowac.

Skoro niektorzy pisza, ze Polanski nie wiedzial o tym , ze to nieletnia to przeciez moze to wszystko wyjasnic.

Niech okaze dobra wole i pojedzie do hameryki i stawi sie w sadzie.

Jak wszystkim doskonale wiadomo USA walczy na calym swiecie o sprawiedliwosc, wolnosc. rownosc i demokracje.

Wiec w amerykanskim sadzie napewno znajdzie sprawiedliwosc i bezstronnosc sedziego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę, ktoś broni pedofila? "13 latka wyglądała na dorosłą" Litości...

Dzieje sie w Monachium... Kaczyński znowu odwraca uwage od TK i Rzeplińskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie ciekawi jak do tego się mają imprezy imprezy organizowane po koncertach przez rozmaite zespoły młodzieżowe; pamiętam jak jakiś czas temu jakieś nastoletnie panienki chwaliły się na facebooku z którymi członkami ;) zespołu miały stosunki i pamiętam że każdy kto się o tym wypowiadał mówił o intelekcie tych panienek a nikt nie twierdził, że ten zespół składa się z pedofilii. Myślę że połowę zespołów z lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych, trzeba by było tak nazwać, nie mówiąc o tym co się działo wcześniej.

Tylko one miały z tego co pamiętam po 17-18 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polański był oskarżony o pedofilię? Czy sam to wyprodukowałeś? 

Współżycie z 13 letnim dzieckiem jak można nazwać ?! Nieprawidłową preferencją seksualną - ludzie opamiętajcie się z poprawnością polityczną... Polański popełnił przestępstwo w USA i z tego powodu chcą jego esktradycji, kompletnie dla mnie bez znaczenia kim on jest i jakie są jego dokonania "artystyczne".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współżycie z 13 letnim dzieckiem jak można nazwać ?! Nieprawidłową preferencją seksualną - ludzie opamiętajcie się z poprawnością polityczną... Polański popełnił przestępstwo w USA i z tego powodu chcą jego esktradycji, kompletnie dla mnie bez znaczenia kim on jest i jakie są jego dokonania "artystyczne".

To Ty się opamiętaj -chyba że jesteś kolejnym mądrzejszym od innych.

Jak nie masz pojęcia to sobie poczytaj i dopiero tutaj napisz jakis post.

Żaden sąd nigdy nie oskarżył Polańskiego o pedofilię i jeśli już interpretujemy prawo to trzymajmy się faktów.

Polański jest ścigany ale za gwałt na nieletniej albo raczej za zniewagę sądu już teraz a nie za pedofilię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Was proszę. Skończmy temat Polańskiego. Jak tak dalej pójdzie, to sam będę musiał zamknąć własny temat, o utrzymanie którego niedawno jeszcze tak walczyłem. OK?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paradoks,  :blink:

bowiem, to jest OK 

w temacie "Nie jest OK". :)

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto wiedzieć, że Polański swoje za ten gwałt odsiedział. Do ucieczki zmusiły go jawne deklaracje sędziego (sic), że wsadzi go na więcej. Sędzia chciał złamać umowę. Natomiast wypominanie Polańskiemu pochodzenia to prostactwo najwyższych lotów. Ten facet po spędzeniu ponad 50 lat poza granicami Polski lepiej i poprawniej mówi po polsku niż większość nazywających go w tym temacie od Żydów.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Was proszę. Skończmy temat Polańskiego. Jak tak dalej pójdzie, to sam będę musiał zamknąć własny temat, o utrzymanie którego niedawno jeszcze tak walczyłem. OK?

Jestem za.

Mało tego  - umknął ważny wpis (chyba Pawła) o reklamie kibelka na stronie głównej. Nie ma tego juz teraz ale był na pewno. To nie było ok  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu przez płot mego sąsiada przefruną jakiś samochód, i leży kołami do góry w jego ogródku, 30 minut wcześniej była tam dziewczyna w 7 miesiącu ciąży i jej kilku znajomych. Kierowca uciekł i szuka go po krzakach policja i straż, pasażer jest przesłuchiwany, nic się zadnemu, na pierwszy rzut oka nie stało. Obaj panowie po kilku piwach, kilkanaście piw wokół auta rozsypane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mnie ciekawiło, co by się stało, gdyby z polskiej nauki, literatury, malarstwa (i reszty szeroko pojmowanej sztuki) wykluczyć Żydów i osoby żydowskiego pochodzenia. PUSTYNIA :(

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem tej nagonki na Polaków pochodzenia Żydowskiego. Oni bardzo dużo wnieśli do naszej kultury. A finanse? Gdyby nie II wojna i holokaust być może nie giełda w NY a w Warszawie byłaby centrum biznesu?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mnie ciekawiło, co by się stało, gdyby z polskiej nauki, literatury, malarstwa (i reszty szeroko pojmowanej sztuki) wykluczyć Żydów i osoby żydowskiego pochodzenia. PUSTYNIA :(

Jakby to zrobic odpowiednio wcześnie to by była piękna wolna Polska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adamex über alles!

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Problem pedofili ostatni raz rozwiązywano w prosty sposób za pomocą stosu w Średniowieczu. O ile inne występki i dewiacje seksualne nie były karane bezwzględnie, istniała szansa "na poprawę", to ten był. Nie ważne znaczny towarzysz czy tylko zwykły z gminu.

Gdyby wykluczyć Żydów i osoby pochodzenia to... trudno powiedzieć jakby to wyglądało. Natura zawsze znajdzie sposób by wypełnić niszę. Rozwój byłby inny i wiersze uczone na pamięć byłyby inne. W II RP także trzeba byłoby np. zastąpić 56% palestry kimś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ty się opamiętaj -chyba że jesteś kolejnym mądrzejszym od innych.

Jak nie masz pojęcia to sobie poczytaj i dopiero tutaj napisz jakis post.

Żaden sąd nigdy nie oskarżył Polańskiego o pedofilię i jeśli już interpretujemy prawo to trzymajmy się faktów.

Polański jest ścigany ale za gwałt na nieletniej albo raczej za zniewagę sądu już teraz a nie za pedofilię.

Tobie też zalecam dużo czytania, Polański miał kontakt seksualny z 13 letnim dzieckiem a dokładnie gwałt więc był to kontakt pedofilski (proponuję literaturę prawa karnego dotycząca przestępst seksualnych tam jest używane to sformułowanie). Rozumiem, że w sporze na temat Polańskiego najważniejsze jest żeby nie użyć słowa pedofil - proponuję zamienić na gwałciciel dziecka teraz powinno być dobrze :-) Z jednym masz rację obecnie cięższy wyrok grozi mu za obrazę sądu (niestawienie się na posiedzeniu sądu).

Warto wiedzieć, że Polański swoje za ten gwałt odsiedział. Do ucieczki zmusiły go jawne deklaracje sędziego (sic), że wsadzi go na więcej. Sędzia chciał złamać umowę. Natomiast wypominanie Polańskiemu pochodzenia to prostactwo najwyższych lotów. Ten facet po spędzeniu ponad 50 lat poza granicami Polski lepiej i poprawniej mówi po polsku niż większość nazywających go w tym temacie od Żydów.

Jeżeli się mylę to popraw mnie ale z medialnych doniesień wynika, że Polański "był" kilkadziesiąt dni (około 90) na badaniach w zakładzie zamkniętym nie kojarzę kary pozbawienia wolności za przestępstwo zgwałcenia.

Kończę już ten temat bo jak zawsze jak pojawia się kwestia narodowości czy koloru skóry to merytoryczna dyskusja schodzi na dalszy plan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zamykam.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z czystej ciekawości. :)

Zgodnie z obecnie obowiązującym prawem i właściwym nazewnictwem, jak nazywa się wymuszony na 14 letniej dziewczynce stosunek dopochwowy dokonany przez 14 letniego chłopca?

Czy to też jest czyn pedofilski?

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest OK, bo mieszkanie, które wynajmowałem pewnemu jegomościowi z Nigerii, po jego wyprowadzce nadaje się do kapitalnego remontu  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z czystej ciekawości. :)

Zgodnie z obecnie obowiązującym właściwym nazewnictwem, jak nazywa się wymuszony na 14 letniej dziewczynce stosunek dopochwowy dokonany przez 14 letniego chłopca?

Czy to też jest pedofilia?

Różnica jest podobna jak publiczne sikanie na trawnik w środku miasta, psu wolno, a człowiek obraża moralność. ;)

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.