Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość xylog

Co tu deliberować. Polański to Żyd i intelektualista. Więc jest winien.

Ksiądz proboszcz z Tylawy jest katolik, więc winien nie mógł być.

Cbdo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy odpowiada za swoje czyny, i czy to ksiądz katolik, czy Żyd intelektualista, jeśli popełnił przestępstwo to jest winny i powinien karę ponieść, szczególnie w tak rażących kwestiach jak stosunki pedofilskie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu deliberować. Polański to Żyd i intelektualista. Więc jest winien.

Ksiądz proboszcz z Tylawy jest katolik, więc winien nie mógł być.

Cbdo.

Dlaczego nie mógł być, więzienia są pełne księży pedofilów. Nie ma też znaczenia, że to Żyd. Polański akurat ma duży wkład w rozsławianie Polski, więc nikt normalny nie czyni mu zarzutu, że jest Żydem. Ale nie ma się co dziwić, że sprawa była mocno medialna i kontrowersyjna, bo to po prostu bardzo znana osoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego QV

Moja córka nie zostałaby tak potraktowana, ponieważ nie poszłaby na tego pokroju zabawę w wieku trzynastu lat. A gdyby padła ofiarą przestępstwa seksualnego, nie chciałbym być w skórze sprawcy.

Zarzucasz mi, że kreuję się na inteligenta, a nie znam podstawowych zasad - bzdura! Znam oraz - co więcej - jak najbardziej je honoruję. Gdybyś czytał uważnie dostrzegłbyś, że nie mam watpliwości co do sytuacji prawnej zjawiska. Denerwuje mnie jedynie osobisty lincz na reżyserze, który trafił na narzucającą mu się nastolatkę w miejscu zarezerwowanym dla osób pełnoletnich.

Ja wiem, że od czasów mojej młodości minęło wiele lat, jednak nie sądzę, aby w kwestii rozwiązłości seksualnej dużo się zmieniło. Tym samym nie uważam, aby normą było legitymowanie partnerki przed stosunkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że każdy montuje dziecku GPS teraz i kontroluje dokąd chadza. Dzieci wiele rzeczy robią potajemnie, a obcowanie wśród dorosłych jest "owocem zakazanym" który mocno przyciąga szczególnie właśnie nastolatki.

Pełno widuję na mieści gówniar ( na oko 13-16lat) z papierochem w ustach a u boku facet 35-45lat a i ciemnoskóry gigant się zdarza. Chca zaimponować takim partnerem przez koleżankami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie mógł być, więzienia są pełne księży pedofilów. Nie ma też znaczenia, że to Żyd. Polański akurat ma duży wkład w rozsławianie Polski, więc nikt normalny nie czyni mu zarzutu, że jest Żydem. Ale nie ma się co dziwić, że sprawa była mocno medialna i kontrowersyjna, bo to po prostu bardzo znana osoba.

Przepraszam, ale to są brednie co piszesz o więzieniach pełnych księży-pedofilów. Zerknij na pierwsze lepsze badania, bo takowe są robione. W tej chwili w polskich więzieniach jest ok. 1500 osadzonych skazanych za pedofilię, z czego blisko 2/3 nie ma konkretnego wyuczonego zawodu, jest po kilkunastu, kilkudziesieciu murarzy, ślusarzy, mechaników samochodowych, a tylko pojedyncze osoby to ludzie z wyższym wykształceniem - lekarze, duchowni, nauczyciele, itd., czyli przedstawiciele tych zawodów, które najczęściej kojarzymy ze zboczeniem jakim jest pedofilia. Najczęściej takich zbrodni dopuszczają się po prostu wujkowie, tatusiowie, dziadkowie, także kobiety!!!, ogólnie członkowie najbliższej rodziny. Najczęściej media mówią o przypadkach księży, bo to bardzo razi - i zgadzam się, powinno być to tępione i napiętnowane, ale media tworzą bardzo bardzo fałszywy obraz. Wśród duchowieństwa pojawia się jeden, dwa przypadki na rok, kilka lat, a spraw o pedofilię jest w Polsce rokrocznie kilkadziesiąt. Fakty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@QV

Nie od dziś widuje się ich masę. Dawniej też spotykani byli buntownicy czy degeneraci. Celem rodziców powinno być więc wychowanie swoich dzieci na obiektywne i racjonalnie myślące istoty.

@Bart_us

Absolutne nie uważam, że ofiara zawsze jest winna. Nigdzie tak nie napisałem. Zgadzam się bowiem, że takie twierdzenie jest chore.

W tym jednak indywidualnym przypadku wina leży po stronie tej dziewczyny oraz jej rodziny.

@xylog

"Co tu deliberować. Polański to Żyd i intelektualista. Więc jest winien.

Ksiądz proboszcz z Tylawy jest katolik, więc winien nie mógł być."

Doskonale podsumowałeś pojęcie "kołtun" i "hipokryta". ;) Jeśli ktoś wyznaje podobne zasady, ciężko z nim dyskutować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam przyznałeś, że księża pedofile są w więzieniach. Więc kompletnie nie rozumiem o co afront. Oczywiście że nie wszyscy, tak jak nie wszyscy "inni" pedofile nie są złapani. Chciałem moją wypowiedzą tylko zaznaczyć, że jeśli przypadek jest dobrze udokumentowany i sprawa jest dobrze poprowadzona prawnie to ksiądz wyląduje za kratkami i nic go przed tym nie uchroni.

Idę stąd...miłego wieczoru wszystkim życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój afront dotyczył zdania, że więzienia są pełne księży pedofili, bo to zabrzmiało jakby ich tam setki było, a jest statystycznie licząc kilku na ponad 1500 skazanych i osadzonych obecnie. Zgadzam się, że bez względu na to kim kto jest, jeśli sprawa jest udowodniona ponosi karę, no i tak ma być. Miłego wieczoru wzajemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ponieważ Polański nie wiedział, że ma do czynienia z dzieckiem.

Doskonale wiedział i to co zrobił to wcześniej zaplanował i zrobił to z pełną świadomością. 

W tej chwili głównym zarzutem nie jest gwałt na nieletniej, tylko to, że obraził niezależny amerykański sąd w najbardziej demokratycznym kraju świata. 

I zdaje się że Amerykanie nie odpuszczę mu tej obrazy sądu dożywotnie. 

Proszę obejrzeć film dokumentalny który był emitowany w TVN24.

http://www.tvn24.pl/wideo/magazyny/scigany-przez-37-lat-dlaczego-sprawa-polanskiego-trwa-tak-dlugo,1361193.html

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idiotyzmem  jest wybielanie Polańskiego za jego pedofilskie zachowanie ponieważ to  sławny reżyser żydowskiego pochodzenia, który przeżył  Holokaust. 

Czytając absurdalne wypowiedzi niektórych osób, broniących go  do upadłości,  można podsumować następująco - bycie magistrem, a bycie mądrym to nie jest to samo...

Sedno sprawy jest takie

Każdy odpowiada za swoje czyny, i czy to ksiądz katolik, czy Żyd intelektualista, jeśli popełnił przestępstwo to jest winny i powinien karę ponieść, szczególnie w tak rażących kwestiach jak stosunki pedofilskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sex z nieletnia osoba jest u nas zawsze traktowany jako  gwalt I beznaczenia jest to czy był za zgoda obydwoch stron.  

Nie ma też znaczenia czy dziewczyna bedzie prosić o uniewinnienie sprawcy, wszystko dalej idzie juz automatycznie I na dodatek nigdy ten czyn nir ulega przedawnieniu,  wiec nie ma najmniejszego znaczenia czy Polański kogos urazil ( sad, prokuratora czy kogokolwiek) , jest po prostu scigany jako gwalciciel ktory ucieka przed prawem. 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Polańskiego bo nie zachował czujności a może nie chciał.

@OmegaDeVille

Nie twierdze ze napsales o każdej ofierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym faworyzował którąś ze stron. Ale dlaczego nie piszemy morderca Jackiewicz, pirat drogowy, rozwodnik wyrzucający dzieci z domu Kurski iyp?

"Komuś się spodobało, że jednym strzałem z 220 metrów trafiłem faceta w skroń, to mnie awansowali i zaczęli zapraszać na polowania..."

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie głównej reklama kibelka myjącego dupkę po kupce  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam się ocenzurowałem, bo uznałem że treść postu była sprzeczna z regulaminem. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że trzynastolatka to dziecko. Jednak nieraz zdarza się, że taka młoda panna jest dojrzała fizycznie ponad swój wiek.

Sam, gdy byłem młody, chodziłem na rożnego rodzaju balangi i nie przypominam sobie, abym przed każdym zbliżeniem prosił rozmówczynię o okazanie metryki urodzenia. Ponadto, okoliczności feralnej imprezy Polańskiego nie sugerowały, że można było mieć tam do czynienia z małoletnim.

Na koniec - gwałtem nazywa się zjawisko sexu wbrew woli jednej ze stron. O ile mi wiadomo, ta dziewczyna sama wręcz narzucała się Polańskiemu.

Proszę cię dorosły mężczyzna mając już zapewne kontakty seksualne z kobietami nie widzi z 13-latce dziecka ?! Jeszcze może bym był w stanie uwierzyć, że 18 latek mógł się "pomylić" ale nie dorosły facet. 13 letnie dziecko ubrane i umalowane jak kobieta nadal wygląda jak dziecko i chyba tylko ślepy nie widzi różnicy.To, że sprawca był pod wpływem alkoholu albo narkotyków dodatkowo go obciąża jeżeli dobrowolnie wprowadził się w ten stan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonale wiedział i to co zrobił to wcześniej zaplanował i zrobił to z pełną świadomością.

Skąd wiesz?

Widzę Kolego że masz bardzo małe rozeznanie w tym względzie i narażasz się na dość ryzykowne stosunki. :D

Muszę Cię trochę uświadomić :) .

W amsterdamskich burdelach (tych lepszych) od paru już lat sprawdzają i oglądają bardzo dokładnie każdemu klientowi siusiaka zaraz po wejściu do burdelu. :P

Więc wylegitymowanie przypadkowej partnerki nie jest niczym nadzwyczajnym, tylko koniecznością.

No cóż...informujesz mnie z lekkim opóźnieniem. :) Ustatkowałem się w 1967 roku, gdy zacząłem chodzić z moją obecną żoną.

Idiotyzmem jest wybielanie Polańskiego za jego pedofilskie zachowanie ponieważ to sławny reżyser żydowskiego pochodzenia, który przeżył Holokaust.

Czytając absurdalne wypowiedzi niektórych osób, broniących go do upadłości, można podsumować następująco - bycie magistrem, a bycie mądrym to nie jest to samo...

Nie wybielam Polańskiego ani za bycie reżyserem, ani za moją osobistą sympatię do niego. Bronię jego dobrego imienia, ponieważ dobrze się bawiąc trafił przypadkowo na nastolatkę. Zastanów się z drugiej strony - na jakiej podstawie miał stwierdzić, że współżyje z małoletnią?

Czasy lewackiej poprawności w tym politycznej i związanej z tym demoralizacji stopniowo mijają i zaczyna sie nazywać rzeczy po imieniu: żyd, pedofil, gwałtciciel, patologia, imigrant z Syrii, a nie uchodzca itd.

Mnie lewactwo bardzo odpowiada. Codziennie czytuję Gazetę Wyborczą i oglądam Szkło Kontaktowe, a ponadto mam biuro w Izraelu. Długie lata głosowałem na PO, a teraz zaliczam się do elektoratu Nowoczesnej. Cieszę się z naszego członkostwa w UE. Każdego roku wspieram WOŚP. Co więcej, rozważaliśmy rownież z Żoną bezpośrednią pomoc imigrantom uciekającym przed wojną. Gorąco popieram środowiska LGBT, równouprawnienie kobiet oraz kibicuję ateizacji Polski.

Wszystkiemu winne jest moje straszne żydowskie pochodzenie oraz zupełny brak wiary chrystusowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wybielam Polańskiego ani za bycie reżyserem, ani za moją osobistą sympatię do niego. Bronię jego dobrego imienia, ponieważ dobrze się bawiąc trafił przypadkowo na nastolatkę. Zastanów się z drugiej strony - na jakiej podstawie miał stwierdzić, że współżyje z małoletnią?

Mnie lewactwo bardzo odpowiada. Codziennie czytuję Gazetę Wyborczą i oglądam Szkło Kontaktowe, a ponadto mam biuro w Izraelu. Długie lata głosowałem na PO, a teraz zaliczam się do elektoratu Nowoczesnej. Cieszę się z naszego członkostwa w UE. Każdego roku wspieram WOŚP. Co więcej, rozważaliśmy rownież z Żoną bezpośrednią pomoc imigrantom uciekającym przed wojną. Gorąco popieram środowiska LGBT, równouprawnienie kobiet oraz kibicuję ateizacji Polski.

Wszystkiemu winne jest moje straszne żydowskie pochodzenie oraz zupełny brak wiary chrystusowej.

Błąd logiczny, nie ma czegoś takiego jak dobre imię pedofila. Nadal twierdzisz, ze dorosły facet nie widzi w 13 latce dziecka więc  przeczytaj pierwszy wyraz mojego postu, do którego się odniosłeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd logiczny, nie ma czegoś takiego jak dobre imię pedofila. Nadal twierdzisz, ze dorosły facet nie widzi w 13 latce dziecka więc  przeczytaj pierwszy wyraz mojego postu, do którego się odniosłeś...

Jestesci porabani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd logiczny, nie ma czegoś takiego jak dobre imię pedofila. Nadal twierdzisz, ze dorosły facet nie widzi w 13 latce dziecka więc przeczytaj pierwszy wyraz mojego postu, do którego się odniosłeś...

Wyjaśnij mi - dlaczego pedofila? "Pedofilia (definicja słownikowa) – to rodzaj parafilii: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania."

Życiorys Polańskiego dowodzi, że nie ma on takich upodobań, a omawiane zjawisko było przypadkowym incydentem.

Czy będąc nietrzeźwym obiektywnie oceniasz swoją sytuację? Przecież decyzja o tamtym zbliżeniu nie była owocem racjonalnej analizy, a spontanicznym wybrykiem spowodowanym okolicznościami - nocną impreza i używkami.

Biologia nie jest matematyką; nie istnieje żaden uniwersalny wzór na opisanie przemian człowieka na przestrzeni lat. Czasem pełnoletnia osoba wyglada jak dziecko - i odwrotnie. Do tego dochodzą okoliczności - zabawa dedykowana osobom dorosłym.

Zatem swoje pytanie zadam jeszcze raz - dlaczego miał podejrzewać, że współżyje z dzieckiem, a nie niedojrzałą osiemnastolatką?

@Dziadek

Dziękuję za link. Na dniach zapoznam się z wymienionym przez Ciebie materiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie Jedwabne.  :angry:

Ale, ale ......przecież ponoć,

to Niemcy?  ;)

U kamieniujcie Go, bo Żyd inteligent

i ma jakieś osiągnięcia.

Jak zwykle "polactwo".   :(

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.