M_Michal 9 #4451 Napisano 24 Stycznia 2018 Mam TERRE D'HERMES Parfum 200ml, 100% oryginał, oceniam go jako średnio trwały, zdecydowanie poniżej 10 godzin.Tylko wiesz, że EDP i EDT to dwa inne zapachy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4452 Napisano 24 Stycznia 2018 Czy zamawiając próbki z Iperfumy.pl mam pewność, że dane perfumy będą tak samo trwałe i miały ten sam zapach? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #4453 Napisano 24 Stycznia 2018 Panowie a jak oceniacie trwałość probek z iperfumy? Sugerować się nimi przy zakupie pelnoprawnych psikadel? Zależy jakie masz próbki, ja zawsze zamawiam te najmniejsze 2 ml bez atomizera i uważam, że parametrów tak nie przetestujesz ponieważ aplikacja jest zupełnie inna - punktowa, skupiona a nie rozpylona.Czy zamawiając próbki z Iperfumy.pl mam pewność, że dane perfumy będą tak samo trwałe i miały ten sam zapach? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Ja myślę, że perfumy te same ale różnica w aplikacji zakłóca ocenę parametrów (j.w.) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #4454 Napisano 25 Stycznia 2018 Obecnie po lekturze tego tematu zakupiłem: Issey Miyake Nuit D'Issey - robię 2 flakon i bardzo mi się podobaGuerlain Vetiver - bardzo męski, wręcz dziadkowy ale mi podszedłGuerlain L'Instant Pour Homme - trochę za słodki jak dla mnie ale kobietom się podobaLa Lique Encre NoireLanvin SportGrom i 1948 od Próchnika - wykończę flakony i już do nich nie wracam Obecnie po testach kilku próbek myślę, że zainwestuje w Issey Miyake Pour Homme i Ted Lapidus Pour Homme. Podoba mi się też Bentley Absolute ale na razie musi się miejsce zwolnić na półce hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7049 #4455 Napisano 25 Stycznia 2018 Ted Lapidus jest bardzo fajny, ale i niedzisiejszy (przez co jest dla mnie jeszcze fajniejszy!). Lubię go używać (głównie zimą), ale zawsze uważam, żeby nie przesadzić 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #4456 Napisano 25 Stycznia 2018 ...Podoba mi się też Bentley Absolute ale na razie musi się miejsce zwolnić na półce hehe A jak oceniasz Benka Absolute w porównaniu do GROM-a? Czy rzeczywiście to ten sam zapach? RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej78 14 #4457 Napisano 25 Stycznia 2018 Benek i Grom wg. mnie różnią się. Benek to kadzidło, Grom wchodzi w drewno, takie bardziej spalone drewno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #4458 Napisano 25 Stycznia 2018 Podobieństwo Absoluta do Grom-a jest . Różnice także .http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=14696http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=11290 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #4459 Napisano 25 Stycznia 2018 A jak oceniasz Benka Absolute w porównaniu do GROM-a? Czy rzeczywiście to ten sam zapach? RGJak nie zapomnę to popołudniu sprawdzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #4460 Napisano 25 Stycznia 2018 Dzięki, jakbyś mógł porównać również trwałość obu zapachów to byłoby super... pamiętam GROM-a jako średnio trwałego. RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #4461 Napisano 25 Stycznia 2018 U mnie od wczoraj Dunhill Icon - zapach do którego długo się nie mogłem przekonać i ostatecznie go pokochałem Obecnie w fazie testów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #4462 Napisano 25 Stycznia 2018 Dzięki, jakbyś mógł porównać również trwałość obu zapachów to byłoby super... pamiętam GROM-a jako średnio trwałego. RGOkazało się że mam próbkę Bentley for men intense a nie Absolute. Minimalnie podobne nuty zaraz po psiku a później to juz bentley zdecydowanie inny i lepszy. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22034 #4463 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) c.d.Jacomo de Jacomo. Bardzo ciekawy torfowo-korzenno-ziołowy, zwłaszcza ten torf na początku uderza niczym z Laphroaiga 10 letniego .Później nieco łagodnieje,przebijają nuty ziołowe.Nie ciężki, wydaje się,że może być na każdą porę dnia i roku.Zdecydowanie polecam miłośnikom drzewa,torfu etc. Cena dobra 99,40/100ml na ip...y. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25789 #4464 Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Dziś doszedł Kabul plus fajne próbki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Stycznia 2018 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #4465 Napisano 25 Stycznia 2018 No i gitez 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25789 #4466 Napisano 25 Stycznia 2018 No i gitez Najlepsze jest to że do Hemiga miałem od 10 lat nr w telefonie Przy okazji dostałem próbkę Rasasi dhanal oudh - mistrz. Btw mam prawie całe encre Noir może ktoś chce się wymienić za coś fajnego. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #4467 Napisano 26 Stycznia 2018 Okazało się że mam próbkę Bentley for men intense a nie Absolute. Minimalnie podobne nuty zaraz po psiku a później to juz bentley zdecydowanie inny i lepszy. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaWg. mnie Intense nie jest podobny do Grom-a. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #4468 Napisano 26 Stycznia 2018 Najlepsze jest to że do Hemiga miałem od 10 lat nr w telefonie Przy okazji dostałem próbkę Rasasi dhanal oudh - mistrz. Btw mam prawie całe encre Noir może ktoś chce się wymienić za coś fajnego. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaO którym dokładnie Rasasi mówisz (bo ich jak psów)? Link do jakiegoś sklepu proszę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22034 #4469 Napisano 26 Stycznia 2018 c.d.Kenneth Cole Black.Delikatny, lekki, raczej kwiatowy. Zdecydowanie na lato. Nie dla fanów skóry i drzewa. Może się podobać, jednak bez emocji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #4470 Napisano 27 Stycznia 2018 Które waszym zdaniem lepsze, trwalsze:Guerlain vetiver czy Tom Ford grey vetiver edp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22034 #4471 Napisano 27 Stycznia 2018 c.d.Narciso Rodriguez for Him.Bardzo podobny do Lalique EN.Można by powiedzieć ,że kopia.Zobaczę ja z trwałością.Podobają mi się.Radekglaz myślę,że ci się spodobają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravensheart 3 #4472 Napisano 27 Stycznia 2018 Które waszym zdaniem lepsze, trwalsze:Guerlain vetiver czy Tom Ford grey vetiver edp. Dla mnie Tom Ford grey vetiver edp trwalsze i lepiej projektują. Do tego kompozycja klasyczna,ale współczesna. Guerlain może budzić wspomnienia z przeszłości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #4473 Napisano 28 Stycznia 2018 Benek i Grom wg. mnie różnią się. Benek to kadzidło, Grom wchodzi w drewno, takie bardziej spalone drewno.To raz, a dwa to to, że Grom jest do bólu syntetyczny. Wieje plastikiem, aż miło. Co do Bentley a, to IMO jest lepszy od Gucia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #4474 Napisano 28 Stycznia 2018 Mówisz o Bentley Absolute, tak? RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #4475 Napisano 28 Stycznia 2018 Tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach