haker 13 #5801 Napisano 16 Lipca 2018 (edytowane) No niby perfumy powinny być cały czas w szkle i wydaje mi się że np. Rush z wierzchu ma tylko plastik a wewnątrz i tak szklaną buteleczkę jak i Calvin. Podkreślam wydaje mi się. S7 Edytowane 16 Lipca 2018 przez haker 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #5802 Napisano 16 Lipca 2018 No niby perfumy powinny być cały czas w szkle i wydaje mi się że np. Rush z wierzchu ma tylko plastik a wewnątrz i tak szklaną buteleczkę jak i Calvin. Podkreślam wydaje mi się. S7Z ciekawości obadam Rush w domu.Swoją drogą ciekawy zapach z lekkim pazurem.Oczywiście teraz to nie pora na Rush.Ostatnie dni upłynęły mi na Issey ph, blue i sport.Pierwszy po nietypowym początku super na upały.Drugi Blue do 18 stopni ma bardzo ciekawą nitę która się prawie nie zmienia.Sport? Średni ale wielu może się podobać- mi najbardziej flakon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5803 Napisano 16 Lipca 2018 No niby perfumy powinny być cały czas w szkle i wydaje mi się że np. Rush z wierzchu ma tylko plastik a wewnątrz i tak szklaną buteleczkę jak i Calvin. Podkreślam wydaje mi się. S7Na bank jest plastikowy.To powód, przez który szybko się psuly. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5804 Napisano 16 Lipca 2018 Najdziwniejszy flakon jaki widziałem było to Moschino Fresh... Można się pomylić Pudełko jak w prywatnej mieszance Forda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #5805 Napisano 18 Lipca 2018 No niby perfumy powinny być cały czas w szkle i wydaje mi się że np. Rush z wierzchu ma tylko plastik a wewnątrz i tak szklaną buteleczkę jak i Calvin. Podkreślam wydaje mi się. S7 Z tego co pamiętam całość była z tworzywa / plastiku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #5806 Napisano 18 Lipca 2018 Ten flakon jest szklany? Tak szklany.Co do plastiku - miałem kilka różnych wersji podróżnych w płaskich plastikowych opakowaniach po 20 ml. Joop Homme chyba ze 2 lata i nic mu nie było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5807 Napisano 18 Lipca 2018 Joop Homme to nienajlepszy przykład.Ten potrafił stać latami w łazience gdzie wiadomo jakie są warunki. Gucci Rush był bardzo wrażliwy na wahania temperatur i światło, plastik jeszcze pogłębiał tę wrażliwość.Pewnie to kwestia składników. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20430 #5808 Napisano 19 Lipca 2018 Dzisiejsza dostawa i próbka Tom Ford for Men- po Grey Vetiver trochę rozczarowujące. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #5809 Napisano 19 Lipca 2018 (edytowane) BK na jesień/zimę jak znalazł.Pasuje do kurtki skórzanej. Próbki? Proponuję Ciur Ottoman zamówić skoro lubisz takie nietypowe jak BK.Ma nuty zwierzęce które lubię w Kenzo Jungle ale jest bez wanilii i ze skórą. Edytowane 19 Lipca 2018 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5810 Napisano 20 Lipca 2018 U mnie niezmiennie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5811 Napisano 22 Lipca 2018 U mnie niezmiennie...Jak ocenisz parametry ? Nie miałem przyjemności testować tej wody. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5812 Napisano 22 Lipca 2018 Jak ocenisz parametry ? Nie miałem przyjemności testować tej wody. Pytasz o projekcję? Zapach jest różnorodny i bardzo ładnie rozwija się na skórze. Trudno nazwać go płaskim, a każda z faz jest świetna. Warto dodać, że jest to zapach blisko-skórny. Jeżeli oczekujesz tzw. siekiery, to Roja Elysium raczej nie spełni Twoich oczekiwań. Te perfumy są subtelne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5813 Napisano 22 Lipca 2018 Pytasz o projekcję? Zapach jest różnorodny i bardzo ładnie rozwija się na skórze. Trudno nazwać go płaskim, a każda z faz jest świetna. Warto dodać, że jest to zapach blisko-skórny. Jeżeli oczekujesz tzw. siekiery, to Roja Elysium raczej nie spełni Twoich oczekiwań. Te perfumy są subtelne. Projekcje i trwałość. Co do jego trójwymiarowości nie ma absolutnie żadnych wątpliwości. To najwyższa, światowa czołówka, w kwestii jakości składników. Nie ma tu mowy o określeniu "płaski". Próbowałeś Amłaża Beach Hut ? Zapach klasyczny, ale w nowoczesnym stylu, o świetnych parametrach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5814 Napisano 22 Lipca 2018 Próbowałeś Amłaża Beach Hut ? Zapach klasyczny, ale w nowoczesnym stylu, o świetnych parametrach. Nie próbowałem. Próbowałem natomiast Interlude, Jubilaton XXV, Memoir i jeszcze kilka próbek. Doceniam jakość zapachów Amouage, ale to jednak nie mój klimat. Nie pasuje mi ten perfumeryjny orientalny przepych, nie czułem się z tym komfortowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5815 Napisano 23 Lipca 2018 (edytowane) Nie próbowałem. Próbowałem natomiast Interlude, Jubilaton XXV, Memoir i jeszcze kilka próbek. Doceniam jakość zapachów Amouage, ale to jednak nie mój klimat. Nie pasuje mi ten perfumeryjny orientalny przepych, nie czułem się z tym komfortowo.Rozumiem. Amłaż to marka omańska, i początkowo, faktycznie, kompozycyjnie mocno wpisywała się w klimaty arabskie. Zapach, o którym napisałem Ci ( nie tylko ten ), to bardziej europejski kierunek.Nie jest to stricte orientalna woń, ba, w ogóle nie jest.Naprawdę przetestuj. Edytowane 23 Lipca 2018 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5816 Napisano 23 Lipca 2018 Dzięki, przetestuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5817 Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Dziś... Edytowane 25 Lipca 2018 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #5818 Napisano 25 Lipca 2018 A ten eros zaskakująco przyjemny jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5819 Napisano 25 Lipca 2018 A ten eros zaskakująco przyjemny jest.Jak na mainstream jest naprawdę dobry, taki wesoły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #5820 Napisano 25 Lipca 2018 U mnie eros przegrał z dylan blue.Eros u mnie na początku jest super a później się trochę zmienia co niezbyt mi się podoba. Podobnie z hermesem terre- może jestem dziwny ale bardziej pasuje mi T4. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #5821 Napisano 26 Lipca 2018 Eros jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5822 Napisano 26 Lipca 2018 Dziś z lwem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6338 #5823 Napisano 26 Lipca 2018 Oj, ciężka sprawa - zapach piękny (lepsza EDT), ale na chłodniejsze dni. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5824 Napisano 26 Lipca 2018 Nawet przyjemnie, pomimo upału, daje znać o sobie, dzięki minimalnej aplikacji ( jeden strzał ).Mnie bardziej odpowiada EDP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #5825 Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) Mi w tym Equusie przeszkadzało coś, co podczas testów opisałem sobie jako "coś doniczkowego". Dopiero później wyczytałem, że niektórym podjeżdża majerankiem i to chyba mogło być to. A propos Lalique, podczas dzisiejszej wizyty w D. z ciekawości zestawiłem sobie na ręce wszystkie trzy wersje Encre Noire. Utwierdziłem się tylko w opinii, że postąpiłem najlepiej, decydując się na wariant Sport. Może i brakuje mi w nim tej wilgoci i ziemistości z EN w otwarciu, ale później jest już tylko lepiej. Pachnie minimalnie wyraźniej i jest czymś delikatnie osłodzony. Oryginał po 2 godzinach zaczyna na mnie natomiast lekko wpadać w coś dziwnie kwaśnego. To taki charakterystyczny zapach – jakbym stał gdzieś w pobliżu pustego słoika po ogórkach kiszonych. Za to AL'Extreme chyba tylko z nazwy jest podobny do rodziny (bardziej przypomina mi Bvlgari Man in Black czy coś w tym stylu). No a jeśli już mowa o wetywerii, wyrwałem wczoraj w R. Malizię Uomo bo za 26 PLN jest aktualnie w promocji dla klubowiczów. I tu pytanie dla miłośników (Walter?): rzeczywiście są/były jakieś różne wersje tudzież inne reformulacje czy to mit? Gdzieś czytałem, że „jak było to w czarnej butelce to łohoho”. Jak ta butelka wyglądała? Jak ta 100 ml ze zdjęcia? Edytowane 26 Lipca 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach