Walter_87 7442 #6926 Napisano 18 Lutego 2019 Nr 3. Jest to absolutny rodzynek wśród wszechogarniającej nijakości. Jako drugi to Encre Noire, ale to bardziej na nieco późniejszą wiosnę. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #6927 Napisano 18 Lutego 2019 Miałem okazję go spróbować w jednej z sieciówek i nie wiem, ale po kilku godzinach ten Gucci mi przypomina jakiś inny znajomy zapach. Czy w późniejszej fazie nie jest trochę podobny do Terre D'Hermes? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7442 #6928 Napisano 18 Lutego 2019 Czy ja wiem... Raczej nie, choć też jest dosyć suchy. Czuć skórę, a w Terre bardziej ziemię i drewno. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23132 #6929 Napisano 19 Lutego 2019 GGA.Pachnie starym oficerskim skórzanym pasem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #6930 Napisano 19 Lutego 2019 GGA nigdy nie odważyłem się użyć na nadgarstku, podchodziłem 3x do blotera i dla mnie to istny smród. Jedynie co mi się w nim podoba to butelka i kolor soku, reszta to dramat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #6931 Napisano 19 Lutego 2019 GGA to świetny i oryginalny zapach. Zdecydowanie wyróżnia się, na tle syforowych gniotów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #6932 Napisano 19 Lutego 2019 Kwestia gustu, kiedyś usłyszałem opinię, ze tak pewnie pachniało w Jedwabnem (bez urazy) i jakos mi to działa na wyobraźnię. Zmieniając temat, dziś testuje globalnie Czech&speake Spanish cedar, krótko mówiąc, nie jest to odkrycie i święty gral, ale parametry, naturalność i „noszalność” naprawdę są świetne. 12,5h i nadal jest wyczuwalny przy ruchu głową 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4102 #6933 Napisano 22 Lutego 2019 Panowie,chcialbym sobie sprawic aqua di gio absolu ale straszny rozstrzal cen w necie, gdzie kupic zeby trafic dobra cene ale nie kupic podroby? Dzieki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #6934 Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Jak dla mnie ten CGA pachnie warsztatowym smarem i jakąś ziołową maścią. Ciekawy i oryginalny na pewno, jednak nie czułbym się w nim dobrze. Ale ja nie o tym. Idzie ku wiośnie i zacząłem znowu tęsknie zerkać w stronę mijanych od czasu do czasu perfumerii. Internetowo zainteresował mnie Guerlain Homme L'eau Boisee, który czym prędzej przetestowałem. Miało być i modżajto, i limonki, i drewienka, i zieloność jak z Sonetów Krymskich, a tu tylko pieprz na suchawym drewnie. Trwałość jak najbardziej w porządku i coś mnie do niego ciągnie, ale jednocześnie odrzuca. To samo było z Lalique White, który po prostu komuś oddałem. Pomyślałem pomyślałem i wreszcie Eureka! Drewno drewnem, ale to pachnie jak krupnik u którejś z moich babek. No nie mogę w lecie zalatywać zupą! Może to kwestia wersji, bo w D. mają tę w nowym, wysokim flakonie? Jakieś doświadczenia z tym przysadzistym szkłem? Żeby było śmiesznie, na półce od kilku miesięcy stoi mi kupiony w zimie Armaf Niche Platinum, którego z lekka tylko obniuchałem zaraz po zakupie i z mocno mieszanymi uczuciami posadziłem na ławę do wiosny. Przyszły ciepłe dni, więc przetestowałem jeszcze raz i okazuje się, że pachnie to całkiem całkiem - świeżo, słodkawo, z lekka drzewnie, przyprawowo i troszkę metalicznie (czego akurat nie lubię, ale tu mi nie przeszkadza). Ponosiłem kilka dni z rzędu, a tu moja szanowna małżonka normalnie aż kwiczy z zachwytu i majtki przez głowę niemal gotowa ściągać. Idąc tym tropem, przypomniałem sobie, że wychwalaliście tutaj kiedyś Egoiste Platinum, więc sprawdziłem wczoraj i wow! Podoba mi się, ale zaraz zaraz - pachnie znajomo. Mam wrażenie, że ten armafowski Platinum to jednak nie takie autorskie dzieło, jak recenzenci twierdzili. Jest luźniejszy - słodszy, świeższy i ma trochę owoców, ale trzon kompozycji jakby ten sam. Jeszcze potestuję, ale chyba zanabędę i tego Chanela, bo stara zaczęła się łasić, jak tylko jej rękę podsunąłem po powrocie do domu. W sumie wąchałem dziś na papierku zwykłego Egoistę i też zrobił na mnie wrażenie, choć z testowaniem tego akurat gagatka chyba poczekam raczej do jesieni. Tak czy owak, macie jakieś wskazówki dotyczące tego CEP? Czy aktualne wypusty są OK? Na E-G mają w sumie testery, ale ma to w ogóle korek czy nie? Edytowane 23 Lutego 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4102 #6935 Napisano 24 Lutego 2019 Panowie, kolega wyżej polecił sklep tagomago, ma ktoś z Was doświadczenia z tym sklepem? W googlach opinie sa różne, ale wiadomo jak to jest z tymi opiniami.. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #6936 Napisano 24 Lutego 2019 Ja tam kupowałem, wszystko jest ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 359 #6937 Napisano 24 Lutego 2019 Ja kupowałem w togomago.Przysłali mi fabrycznie zapakowany perfum, który nie miał atomizera.Odesłałem, reklamację uznali, przysłali nowy flakon.Po sposobie rozwiązania problematycznego zamówienie poznaje się dobry sklep. Teraz niedawno coś innego - szybka wysyłka. Polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7442 #6938 Napisano 24 Lutego 2019 Remy... "perfum"? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #6939 Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) No co? Ten perfum. On - wymienia się na flakon. Edytowane 24 Lutego 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6940 Napisano 24 Lutego 2019 Ja już przestałem zwracać uwagę na tę formę. Bez urazy, wiem, że są regiony w kraju gdzie po prostu tak się mówi i już. To takie 'pazłotko' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7442 #6941 Napisano 24 Lutego 2019 Obawiam się, że te "pazłotka", wszelkie "poszłem", "wziełem" lub "wziąść" i "dwutysięczny dziewiętnasty" to nie "wina" regionu tylko braku staranności. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6942 Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) Hehe, starałem się być bardziej delikatny No i tego, panie, czytelnictwo w tym kraju leci na łeb i szyję. Myślę, że po części to właśnie przyczyna kaleczenia języka. Edytowane 24 Lutego 2019 przez herbee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7442 #6943 Napisano 24 Lutego 2019 Zapewne masz rację. Przytoczę jeszcze taką anegdotkę - kilkanaście lat temu mój sąsiad (gdy jego córka poszła do gimnazjum) powiedział do mojej mamy: "Ewa, jak ten język polski się zmienił - nie mówi się poszłem, tylko poszedłem i nie mówi się wzięłem, tylko wziąłem". Moja mama na to: "Andrzej, zawsze się tak mówiło..." Jego mina wyraziła wszystko 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6944 Napisano 24 Lutego 2019 No niezłe W moim ukochanym 'Dniu świra' też jest stosowna scena, gdy Adaś wścieka się na złe akcentowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7442 #6945 Napisano 24 Lutego 2019 Dodam tylko, że nie jest to jakiś prosty człowiek. Komputerowiec - od zawsze "siedział" w komputerach i elektronice. Taaa, niezapomniany Adaś Miałczyński w świetnym, w gruncie rzeczy bardzo smutnym filmie. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6946 Napisano 24 Lutego 2019 Eee tam, nie raz, i nie dwa, przekonałem się, że dyplom, wykształcenie, tudzież certyfikat, nie zawsze świadczy o 'ynteligencji' delikwenta. Nic to, oglądam dalej 'The Umbrella Academy' na netfliksie, 'wciągł' mnie, cholera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #6947 Napisano 25 Lutego 2019 Encre Noire w super cenie 88zł / 100 ml gdyby ktoś był zainteresowany jest teraz na iperfumy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6948 Napisano 25 Lutego 2019 Dzięki za info, już leci zamówienie. A dzisiaj, jak i w ostatnich dniach, mam na sobie Armaf Black Onyx. To połączenie róży z kardamonem jest dla mnie objawieniem, otoczenie też przyjmuje je z aprobatą W ogóle bardzo leży mi kardamon w perfumach. Znacie i możecie polecić takie, w których jest on główną nutą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #6949 Napisano 1 Marca 2019 (edytowane) Edit: Coś by, się znalazło. PW Edytowane 1 Marca 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6950 Napisano 1 Marca 2019 Skoro w MB jest kardamon, to biorę w ciemno Leci PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach