Keniutek 325 #8826 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Musze się zgodzić (i co do TF i co do Creeda). Zapachy piękne ale ulotne jak wiatr Choć u TF, EDT jest trwalsze (na mnie) i przyjemniej pachnie. Coś jak Hermes EDP vs EDT Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8827 Napisano 2 Kwietnia 2020 Nie będę ukrywał radości. Hipotetycznie 1000zł zostało w kieszeni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #8828 Napisano 2 Kwietnia 2020 Mój ulubiony to Guerlain ale jakoś na wiosnę średnio, więc zdecydowałem się na HermesaA ja kupiłem oba Hermes był niedawno w dobrej cenie na allegro a wczoraj dojechał jeszcze GV 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8829 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Hermesa kupiłem dziś w e-glamour w też, wydaje mi się, dobrej cenie Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3969 #8830 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Niestety obecne perfumy nawet te premium to dramat jeśli chodzi o trwałość. Ostatnio psiknąłem Egoiste od Chanel pamiętam te perfumy jako piekielnie trwałe i mocne. Faktycznie perfumy są mocne i konkretne ale ich trwałość jest na poziomie pachnidła za 30zł z kiosku. Ani na ciele ani na pasku po kilku godzinach nic nie czuć! nawet baza nie została!Tom Ford to takie pre-premium, ale też nie warte kasy. Jak macie okazje to kupujcie leżaki magazynowe starych perfum, klasyków. Szczególnie te mniej popularne zdarzają się jeszcze dobre, ze starej produkcji gdzie naturalnych składników nie zastąpiono syntetykami. Jak sobie przypomne np. What about Adam od Joop! to była po prostu esencja, której aplikacja w postaci kropelki na szyję trwała 2 dni - nawet po prysznicu było czuć! Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes_w-ch 2 #8831 Napisano 2 Kwietnia 2020 Dzisiaj przyjechał nowy zawodnik. Pierwszy z trzech blindbuyów od Guerlain. Pierwsze wrażenia z testu bardzo pozytywne i czuję, że się polubimy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #8832 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Gratuluje chłopaki! Fajne widoki, jest na co popatrzeć!Ja od paru miesięcy nic nie kupiłem bo to co mam to jeszcze dla dzieci moich dzieci zostanie I trzymam się dzielnie (no miałem jedną małą "wyłamkę" ale nic nowego, a raczej backup do swojej flaszki bo przy takiej cenie nie mogłem przejść obojętnie - Humiecki & Graef - Eau Radieuse)Na lato wg. mnie miażdży cycki Uwielbiam go! Sorry skłamałem ;/ jeszcze 2 Maisony wpadły w święta Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez disaster3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8833 Napisano 2 Kwietnia 2020 Humiecki & Graef - Eau Radieuse)Na lato wg. mnie miażdży cycki Uwielbiam go! Właśnie zobaczyłem cenę, mnie też zmiażdżyło, tyle że głowę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21025 #8834 Napisano 2 Kwietnia 2020 TF też mam. Bardzo go lubię. Inaczej podany niż u gerlę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #8835 Napisano 2 Kwietnia 2020 Właśnie zobaczyłem cenę, mnie też zmiażdżyło, tyle że głowę ale jaką historię ma ten zapach? Pamiętam jak firma albo ogłosiła albo miała ogłosić bankructwo i oczywiście w PL nie było dystrubucji (i o tym zapachu można było zapomnieć, zadne notino, eglamour itd... ani niszowe perfumerie), więc na szybkości w 2017 szukałem po sklepach internetowych DE przed wlotem z rodziną na wakacje do Bułgarii.Trafiłem zapłaciłem, czekam... Okazuje się ze czekają na dostawę bo nie mają na stanie mimo informacji ze strony ze jest.Czekam tydzien, dwa, szlag mnie już trafia bo zaraz wylatuję. Piszę do nich o co kaman, oni, że jeszcze z tydzień lub 2 bo są problemy z dostaniem tego zapachu, już szlag mnie trafił na max'a. Napisałem, że rezygnuje i niech zwracają kasę. Wyleciałem na wakacje, i w jakiejs innej DE perfumerii znalazłem, ale tym razem pytam, macie na stocku? Mamy, no to ciach a w miedzyczasie od tej 1szej to chyba ze 2 tygodnie czekałem na zwrot kasy. Jak wróciłem flaszeczka czekała na mnie cała i pełna Po jakimś czasie okazało się znalazł się inwestor, który wpompował trochę kasy w firmę i odżyła Teraz jest nawet w PL dystrybucja, natomiast o rabacie na niego to można zapomnieć, więc jak na walentynki zobaczyłem -20% od retail'a to długo się nie zastanawiałem i kupiłem na zapas drugą flaszkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6542 #8836 Napisano 2 Kwietnia 2020 Wersje, które różnią się korkiem zapachem się chyba nie różnią. Mnie korci wersja z alledrogo z 2001r. w zupełnie innej butli.(...) Walter, z rozmaitych czytanek wnioskuję, że możesz śmiało kupować nowy korek.Dzięki za info! W takim razie zaczynam się rozglądać. Mnie również ciekawi wersja w starym flakonie... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8837 Napisano 2 Kwietnia 2020 Na znanym portalu są dwie stare wersje. Extreme z 2001 i zwykła z 2009 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6542 #8838 Napisano 2 Kwietnia 2020 Cenowo ok. 400 zł. Z tego co kiedyś zaobserwowałem (mogę się mylić) najpierw (do lat 80) była wersja we flakonie jak obecny (płyn był ciemniejszy, żółtawy). Potem zaprzestano produkcji, by ją wznowić w 2000 roku w niskim flakonie z poprzecznymi żłobieniami. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8839 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Butelek było kilka rodzajów z tego co znalazłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #8840 Napisano 2 Kwietnia 2020 Było, ale jak chcesz cos naprawdę wyjątkowego, to zaopatrz się w Nishane Vetiver. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8841 Napisano 2 Kwietnia 2020 Aż takim fanem i koneserem perfum nie jestem żeby wydać 700zl na flakon 50ml, jakie piękne by nie były Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #8842 Napisano 2 Kwietnia 2020 Co do ceny, to róznie bywa, ale zapach niepowtarzalny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6542 #8843 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Butelek było kilka rodzajów z tego co znalazłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Ooo, trafić tę wersję... Co z tego, że EDC. Znając życie parametry wody kolońskiej dorównywałyby dzisiejszej wodzie toaletowej. P.S. A co tam, zamówiłem sobie setkę Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8844 Napisano 2 Kwietnia 2020 Którą wziąłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #8845 Napisano 2 Kwietnia 2020 Koledzy allegrowicz lunga_pl alias CUBE_ak, macie doswiadczenia zakupowe? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8846 Napisano 2 Kwietnia 2020 Nowy zapach Guerlain Głowa: bergamotka, migdał, różowy pieprzSerce: cynamon, śliwka, heliotropBaza: paczula, cedr, tytoń, skóra Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6542 #8847 Napisano 2 Kwietnia 2020 Którą wziąłeś? Nową z drewnianym korkiem. Przyznam, że brakowało mi już tej wilgotnej wetywerii (mydła z PKP, jak mawia jeden z Kolegów) Nowy zapach Guerlain Głowa: bergamotka, migdał, różowy pieprzSerce: cynamon, śliwka, heliotropBaza: paczula, cedr, tytoń, skóra Podstawowa wersja nie zapadła mi w pamięci. Była jakaś taka bez wyrazu. Ale widzę, że tu zapowiada się b. interesująco (zwłaszcza w bazie). 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #8848 Napisano 3 Kwietnia 2020 Koledzy allegrowicz lunga_pl alias CUBE_ak, macie doswiadczenia zakupowe?Od cube trochę kupowałem - zawsze ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes_w-ch 2 #8849 Napisano 3 Kwietnia 2020 Przybyli pozostali zawodnicy. Cologne udalo mi sie złapać ostatnią sztukę za 61zl. Teraz tylko czekac na ciepło za to LIDG pociagnie cały rok poza upałami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #8850 Napisano 3 Kwietnia 2020 Acqua di Parma linia Blu MediterraneoPolecicie coś ciekawego? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach