Bonusdg 48 #9076 Napisano 4 Czerwca 2020 Dzięki za opinie o Hermesiku, teraz pozostaje tylko czekać na jakąś przyjemną promocję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1192 #9077 Napisano 4 Czerwca 2020 26 minut temu, Bonusdg napisał: Dzięki za opinie o Hermesiku, teraz pozostaje tylko czekać na jakąś przyjemną promocję. Koniecznie sprawdź go przed zakupem. Skuszony licznymi dobrymi opiniami na forach poszedłem go przetestować i miałem ochotę wracać do domu z ręką poza samochodem, dla mnie to męczący śmierdziuch i chyba trwalszego dziada nigdy nie użyłem, następnego dnia jeszcze go czułem na ręce. Ale każdemu podoba się coś innego :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21811 #9078 Napisano 4 Czerwca 2020 I znów niebieski letniak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1192 #9079 Napisano 4 Czerwca 2020 Dzisiaj takie przyszły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1952 #9080 Napisano 5 Czerwca 2020 MNKN, męska decyzja. Do mnie taki drań zawitał. Białokwoatowa bomba rzekomo tylko dla ludzi o mocnych nerwach. ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21811 #9081 Napisano 5 Czerwca 2020 Dziś tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21811 #9082 Napisano 5 Czerwca 2020 A takich dwóch majnstrimowych bliźniaków przytuliłem z N. bo zniżka na kalwina była.I chyba jeszcze na YSL, Rasasi i Armani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1952 #9083 Napisano 6 Czerwca 2020 Myślałem, że miałeś się raczej wyprzedawać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21811 #9084 Napisano 6 Czerwca 2020 A jakiś taki durny impuls???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25207 #9085 Napisano 6 Czerwca 2020 Dziś będzie tak 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9086 Napisano 10 Czerwca 2020 Koledzy, który odpowiednik Creedowego Aventusa polecicie: Armaf Club de Nuit Intense czy Al Haramain L'Aventure? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #9087 Napisano 10 Czerwca 2020 Koledzy, który odpowiednik Creedowego Aventusa polecicie: Armaf Club de Nuit Intense czy Al Haramain L'Aventure?Opinie bardzo podzielone.Nie znam Armafa ale zdecydowalem sie na Al Haramain i jestem zadowolony. Ostatnio to mój ulubiony zapach.Armaf podobno cięższy, dymny.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1952 #9088 Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Rasasi Zebra [edit] Coś, komuś? Edytowane 11 Czerwca 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9089 Napisano 12 Czerwca 2020 Przyszło. Zapach ciekawy, świeży, ale z Aventusem jak dla mnie ma niewiele wspólnego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1952 #9090 Napisano 12 Czerwca 2020 Ciekawe stwierdzenie. Osobiście nie miałem najmniejszego problemu, żeby je skojarzyć. No chyba, że chcesz punktować różnice przy bezpośrednim porównaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9091 Napisano 12 Czerwca 2020 Podobieństwo czuć dopiero po jakiejś godzinie jak zejdzie ta cała sztuczna cytryna jak z odświeżacza do wc mimo wszystko to nie to. Oczywiście nie spodziewałem się cudów ale klon jest sztuczny i nie pchnie z klasa. To coś jak Tisell który nigdy nie będzie Rolexem. Oczywiście to po tej godzinie całkiem fajny zapach, w tych pieniądzach ale będę szukał dalej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21811 #9092 Napisano 12 Czerwca 2020 Jash., ma, ma dużo wspólnego To albo armaf Club de nuit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1952 #9093 Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Jak się tak zastanowić, to może i coś w tym jest. Przez jakiś czas otwarcie w moim pierwszym flakonie L'Aventure przypominało mi raczej cytrynę wytwarzaną w popielniczce. Dopiero po kilku tygodniach coś się wysłodziło i ewidentnie czułem jeszcze tego ananasa. Później było dymne, brzozowe serce. W drugim flakonie od początku było słodko-kwaśno, ale przypominało mi to raczej czarną porzeczkę. Niestety po tym otwarciu zapach kompletnie że mnie znikał, więc flaszka poszła w świat. W CDNI czułem tylko obrzydliwie syntetyczną, cienką cytrynę i po 20 minutach również zapach znikał (na szczęście). Pisałem „Rasasi Zebra”, bo to wg mnie najfajniejszy klon Aventusa z tych, które poznałem (choć testowałem ten zapach tylko raz). Pachniał jak trzeba w otwarciu, nie gryzł chemią, a serce z białych kwiatów ładnie go chodziło i odświeżało. Oczywiście Aventus jakościowo bije wszystkie te klony na głowę, bo czuć, że jest dobrze zmieszany. Co nie zmienia faktu, że wciąż we wszystkich tych zapachach widać wyraźne podobieństwo w tym otwarciu, nawet mimo różnych nut. A propos Creeda! Do odlewek ze zdjęć kilka postów wyżej dochodzi dziś jeszcze Silver Mountain Water (jakieś 8 ml). Chętnych zapraszam na PW. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #9094 Napisano 13 Czerwca 2020 MNKN, męska decyzja. Do mnie taki drań zawitał. Białokwoatowa bomba rzekomo tylko dla ludzi o mocnych nerwach. ????I jakie wrażenia? Podobny do któregoś z poprzednich JPG? I gdzie kupowałeś, bo mało ich w sprzedaży. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1952 #9095 Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Kupowałem na perfuforum, ale wisiał i na Allegro. Czy podobny do któregoś z lemalowych flankerów ciężko mi powiedzieć bo: a) nie znam b) kto by je spamietał (jest ich chyba ponad trzydzieści lub czterdzieści) Sprawdzałem kilka dni temu Le Male i tam w otwarciu jest kwiat pomarańczy, ale mam wrażenie, że inaczej podany. Wg mnie jest raczej tak: weź Joop Homme, obejrzyj go z różowości, tonki i tej z lekka wulgarnej słodyczy. Zostanie Ci rdzeń w postaci słodkawego, choć dość wytrawnego w porównaniu z germańską landryną, kwiatu pomarańczy. I ten właśnie kwiat dominuje cały zapach. Jest biało, czysto, odprężająco, lekko cieleśnie. Jak koszula z białego lnu w leniwy niedzielny poranek. Baza to już nieco inna historia. Pojawia się wanilia, ale nie zamula. A tak głęboko głęboko i po iluś tam godzinach, coś, co rzeczywiście może przywoływać moczowe konotacje. Taka ostro-piżmowa nuta. Ale to bardziej z nosem przy skórze. Moim zdaniem jest świetny, ale ostatnio mam jazdę na kwiaty, więc nie jestem obiektywny. Jeden z forumowiczów stał się właśnie posiadaczem odlewki, która skłoniła mnie do zakupu flakonu. Jeśli mu nie przypadnie do gustu, może się z Tobą podzieli? W razie czego mam namiary. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #9096 Napisano 13 Czerwca 2020 Kupowałem na perfuforum, ale wisiał i na Allegro. Czy podobny do któregoś z lemalowych flankerów ciężko mi powiedzieć bo: a) nie znam kto by je spamietał (jest ich chyba ponad trzydzieści lub czterdzieści) Sprawdzałem kilka dni temu Le Male i tam w otwarciu jest kwiat pomarańczy, ale mam wrażenie, że inaczej podany. Wg mnie jest raczej tak: weź Joop Homme, obejrzyj go z różowości, tonki i tej z lekka wulgarnej słodyczy. Zostanie Ci rdzeń w postaci słodkawego, choć dość wytrawnego w porównaniu z germańską landryną, kwiatu pomarańczy. I ten właśnie kwiat dominuje cały zapach. Jest biało, czysto, odprężająco, lekko cieleśnie. Jak koszula z białego lnu w leniwy niedzielny poranek. Baza to już nieco inna historia. Pojawia się wanilia, ale nie zamula. A tak głęboko głęboko i po iluś tam godzinach, coś, co rzeczywiście może przywoływać moczowe konotacje. Taka ostro-piżmowa nuta. Ale to bardziej z nosem przy skórze. Moim zdaniem jest świetny, ale ostatnio mam jazdę na kwiaty, więc nie jestem obiektywny. Jeden z forumowiczów stał się właśnie posiadaczem odlewki, która skłoniła mnie do zakupu flakonu. Jeśli mu nie przypadnie do gustu, może się z Tobą podzieli? W razie czego mam namiary. Bardzo dziękuję.Ja jestem fanem Le Male (w różnych wersjach), stad pytanie.Daj proszę namiary na kolegę, może Mu nie podpadło 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1952 #9097 Napisano 13 Czerwca 2020 Hehehe daj mu najpierw odebrać paczkę. Żeby nie łamać RODO, napiszę mu, że w razie czego jesteś zainteresowany. A jak mu się jednak spodoba, to pod koniec miesiąca się dogadamy, bo będę zamawiał szkiełka (dziś mi się skończyły). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #9098 Napisano 13 Czerwca 2020 Hehehe daj mu najpierw odebrać paczkę. Żeby nie łamać RODO, napiszę mu, że w razie czego jesteś zainteresowany. A jak mu się jednak spodoba, to pod koniec miesiąca się dogadamy, bo będę zamawiał szkiełka (dziś mi się skończyły). Haha. No spoko, w razie czego daj znać 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9099 Napisano 14 Czerwca 2020 Poszły konie po betonie 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21811 #9100 Napisano 14 Czerwca 2020 Bardzo smaczny lalik. Też posiadam i lubieje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach