Pav 268 #9551 Napisano 14 Listopada 2020 W dniu 12.11.2020 o 23:14, pawel007 napisał: Moze ktos ma tuscana tomka focusa- forda? Moze sie znudzil bo nie chce mi sie wydawac duzo kasy😁 Sprawdz Rasasi La Yaqawam, sklad niemal identyczny jak TF 0 Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23371 #9552 Napisano 14 Listopada 2020 Godzinę temu, Pav napisał: Sprawdz Rasasi La Yaqawam, sklad niemal identyczny jak TF Otóż to. A Mesiek to zupełnie inna bajka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #9553 Napisano 14 Listopada 2020 https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Le-Parfum-30710.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #9554 Napisano 14 Listopada 2020 5 godzin temu, Pav napisał: Sprawdz Rasasi La Yaqawam, sklad niemal identyczny jak TF Fragra to nie wyrocznia- polecam kupić odlewki jednego i drugiego i się przekonać- to ze coś jest podobne to nie oznacza, ze to klon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pav 268 #9555 Napisano 14 Listopada 2020 18 minut temu, MHAEM napisał: Fragra to nie wyrocznia- polecam kupić odlewki jednego i drugiego i się przekonać- to ze coś jest podobne to nie oznacza, ze to klon. Nie twierdze ze klon. Mialem Tuscana i probke rasasi LY. Wg mnie calkiem podobne ale ja po pierwsze nie jestem specjalista a po drugie nie mialem ich w tym samym czasie wiec pamiec moze zawodzic. 0 Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9556 Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Akurat w przypadku La Yuqawam sprawa jest dość oczywista i wiadomo, że to klon. Co nie znaczy, że są identyczne. Są jednak dość blisko i oba mają swoich zwolenników. Ja wolę Tomka - skóra jest bardziej zamszowa (jaśniejsza i bardziej miękka), a malina sprawia wrażenia bycia maliną, nie malinowym syropem Paola. Edytowane 14 Listopada 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23371 #9557 Napisano 14 Listopada 2020 U mnie Yuqawam wywołał opór lokatorów. Zagroziły, że się wyprowadzą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9558 Napisano 18 Listopada 2020 Jakiś czas temu postanowiłem do nich wrócić - zakup w sklepie stacjonarnym NOTINO. I cóż mam napisać? Rozczarowany jestem ☹️ Używałem ich ok. 2014/2015 roku i wówczas to było coć! Uwielbiam wanilę i generalnie słodycz w męskich perfumach i te takie były (może nie od początku, ale po jakimś czasie właśnie wanilia dochodziła do głosu). Do tego świetne parametry techniczne. A teraz? Normalnie kastrat jakiś... Czy było coś w nich grzebane, reformulacja jakaś? 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9559 Napisano 18 Listopada 2020 Ja dziś takie kliknąłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9560 Napisano 18 Listopada 2020 Jash, zapach znany czy zakup w ciemno? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #9561 Napisano 18 Listopada 2020 Właśnie muszę dekancik Xeryusa ogarnąć na testy. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #9562 Napisano 18 Listopada 2020 Mnie XR nie porwał wbrew jego dobrym opiniom. Taki słodko-pikantny i syntetyczny mi się wydał. Bez efektu wow w każdym razie. Może kiedyś dla przypomnienia znów przetestuję, może inaczej wtedy go będę odbierał.Ostatnio robiłem małe porządki bo nie wszystko się mieści na półce. Zostały tylko zapachy na chłodniejsze dni. Reszta musi przezimować w szafie i zaczekać na wiosnę.Aha, i najnowszy nabytek. Łukasz, musiałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7615 #9563 Napisano 18 Listopada 2020 A ja wczoraj kliknąłem taką pięćdziesiątkę 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #9564 Napisano 18 Listopada 2020 Chcę sobie kupić odlewkę tego Londyńczyka, specjalnie na okres świąteczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9565 Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) Marcin, tak mi się wydawało, że sprzedajesz. Co jest, musiałeś mieć więcej? Mi też XR nie przypasował. Kompletnie nie rozumiem tego zapachu. W ogóle mamy dość zbieżne preferencje, z tego co widzę. Edytowane 18 Listopada 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 219 #9566 Napisano 18 Listopada 2020 mnkn 2 godziny temu, mnkn napisał: Chcę sobie kupić odlewkę tego Londyńczyka, specjalnie na okres świąteczny Londyńczyka masz tutaj :) https://allegrolokalnie.pl/oferta/burberry-london-for-men-edt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9567 Napisano 19 Listopada 2020 13 godzin temu, brz napisał: Jash, zapach znany czy zakup w ciemno? W ciemno, tyle co czytałem o nich w sieci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9568 Napisano 19 Listopada 2020 No to jestem ciekaw Twojej reakcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #9569 Napisano 19 Listopada 2020 Dzięki polly, Burberry mam już namierzone u kogoś i będę brał w większym zamówieniu.Łukasz, tak, po prostu chciałem więcej a że trafiła się dobra cena w N z rabatem to wziąłem jeszcze do kompletu wspomnianego Gucci Intense Oud. Wydaje mi się, że ten Valentino to taki trochę niedoceniony zapach, przez co też mało popularny (i dobrze). No i sam flakon jest bardzo ładny. Zauważyłem właśnie, że mamy podobne zapachy u siebie. Z tego co widziałem na Twoich zdjęciach wszedłeś już na wyższy level, podczas gdy ja mam w planie dalsze zgłębianie się w szeroko pojętym mainstreamie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9570 Napisano 19 Listopada 2020 2 godziny temu, brz napisał: No to jestem ciekaw Twojej reakcji. ja jeszcze bardziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9571 Napisano 19 Listopada 2020 Poprosimy o zdjęcie Twojej miny po pierwszym psiku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23371 #9572 Napisano 19 Listopada 2020 Aż muszę odnaleźć próbkę tego Xeryusa. U mnie od wczoraj tak A dziś dotarly 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #9573 Napisano 19 Listopada 2020 Tego Isseya nie znam w wersji EDT, natomiast wersja Parfum jest wg mnie całkiem spoko i spośród poznanych dotąd perfum Issey Miyake jedyna narazie obok klasyka, którą mógłbym mieć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23371 #9574 Napisano 19 Listopada 2020 Znalazłem próbkę X. To jakieś landrynki. No jakieś mało poważne 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9575 Napisano 20 Listopada 2020 Bo życie nie musi być zawsze poważne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach