Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba jeszcze za wcześnie. Kiedy premiera?
Faktycznie. Wysyłać będą od wtorku chyba. Cena w preorderze to 123 euro więc nie mało jak na lalique

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak klasycznie i nutki old schoolu nie wyszły przy dzisiejszej aurze.

IMG_20231027_191039.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, polly napisał(-a):

Jakoś tak klasycznie i nutki old schoolu nie wyszły przy dzisiejszej aurze.

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem tego Guerlain, ale  w wersji EDT. Która wersja ciekawsza?

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie wolę edp bo jest bardziej puszysta, gęsta i dłużej się tli.

Piękne ma cytrusy, drewno, wanilię i element ciepłej skóry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.10.2023 o 23:25, Mikas napisał(-a):

Faktycznie. Wysyłać będą od wtorku chyba. Cena w preorderze to 123 euro więc nie mało jak na lalique

Można było zamówić darmową próbkę na stronie jakiś czas temu. Cześć już dotarła w tym tygodniu, a ja wciąż czekam na donosiciela. 

A cena... Takie ma Lalique w tej oficjalnej dystrybucji. W Tiger&Bear czy Douglasie Encre Noire też po tyle stały. :)

Walter, zależy, na co bardziej liczysz. Jak Cię znam, to stawiałbym na EDT.

Ja najpierw poznałem EDT i byłem zauroczony. Świetliste, musujące cytrusy idealne na ciepły dzień do białej koszuli. Spora moc i trwałość. 

W przypadku EDP z parametrami już u mnie zdecydowanie gorzej. Z jednej strony to dobrze, bo kilka razy miałem wrażenie, że z EDT przesadziłem. Z drugiej... Szkoda nie móc się nacieszyć Habit Rouge. :)

Myślałem, że zapachowo nie różnią się specjalnie (no, HDP jest zauważalnie cieplejsze) aż do testu ręką w rękę. W takim zestawieniu czuć różnicę. Klasyk jest na starcie dużo bardziej cierpki i zielony. Jest tam też ta charakterystyczna retro/toaletowa nuta. Po chwili na moment pojawia się też zielone neroli jak z Muglera Cologne.

EDP jest bardziej zaokrąglone, rozmyte, nie musuje jak EDT niestety. Cytrusy jakby nieco bardziej w stronę pomarańczy. Ale przez to nowocześniejsza i bardziej uniwersalna, dobra do codziennych zastosowań.

Reszta podobna - lekka a jednocześnie wyrazista skóra, drzewo różane, fantastyczna i pięknie podana wanilia (za którą zazwyczaj niespecjalnie przepadam).

Żona tak średnio przepada za moimi zapachami w klimatach retro i różne komentarze potrafi wystosować (choć trudno mi za tym nadążyć, bo dziś na przykład usłyszałem komplement za Antaeusa :)). No i w przypadku EDT niemal zawsze słyszę, że „jakąś panią walewską for men”się wypryskałem. Gdy użyję EDP, takich komentarzy brak. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- skad taka roznica w cenie za Amouage Interlude Man pomiedzy np. HEBE a innymi??? Tez 100, tez EDP….

Dystrybucja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, arturlep napisał(-a):

931,99 to nie jest najniższa cena, można kupić taniej 

Z pewnego źródła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New oznacza chyba wypusty w nowej szacie (inne (eko) pudełka, materiały wykorzystywane do produkcji korków chyba itp. Co do samej formuły zapachu, nie ma konsensusu. Jeden rabin powie, że grzebali, inny - że nie grzebali.

Ale ogólnie to wciąż męski Interlude.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czy ktoś ma na sprzedaż próbkę? Nie znam, chyba bym chciał poznać

Mogę Ci wysłać, ale szybciej chyba podjedziesz do Missali (mają 3 sklepy w wa-wie) i niuchniesz, a nawet weźmiesz próbkę.
Zapach klasyk, polecam.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, brz napisał(-a):

New oznacza chyba wypusty w nowej szacie (inne (eko) pudełka, materiały wykorzystywane do produkcji korków chyba itp. Co do samej formuły zapachu, nie ma konsensusu. Jeden rabin powie, że grzebali, inny - że nie grzebali.

Ale ogólnie to wciąż męski Interlude.

👍👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lukebor napisał(-a):

Mogę Ci wysłać, ale szybciej chyba podjedziesz do Missali (mają 3 sklepy w wa-wie) i niuchniesz, a nawet weźmiesz próbkę.
Zapach klasyk, polecam.

Dzięki - spróbuję wziąć z Missali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczkomat wypluł 

DSC_0013.JPG

DSC_0014.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pytanie mam co do aktualnego Memo african leather. Może ktoś ma i podzieli się opinią co do parametrów i czy w ogóle zaistniała jakaś faktyczna reforma składu? Zamówiłem w Notino w dość dobrej cenie i wierci mnie czy pójdzie do zwrotu.

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, pytanie mam co do aktualnego Memo african leather. Może ktoś ma i podzieli się opinią co do parametrów i czy w ogóle zaistniała jakaś faktyczna reforma składu? Zamówiłem w Notino w dość dobrej cenie i wierci mnie czy pójdzie do zwrotu.
Dla znajacych pierwsze wypusty aktualne wersje to popłuczyny. Ja poznalem rocznik 2020, nastepnie kupilem flakon 2023. Nie widzę róznic i jestem zadowolony. Na mnie parametry bardzo dobre. Używam 2 max 3 chmurki i jest wystarczajaco. Projekcja i trwalość bardzo dobre.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wersję z 2019 r., miałem (krótko) wersję z 2022 (przezroczysty flakon) i jak dla mnie różnice w kompozycji minimalne, ale w trwałości i projekcji bardzo duże (na minus dla nowej wersji). Może w 2023 coś poprawili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O! dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. 

Byłem nawet w Missala i szukaliśmy starych pudełek w szafkach ale dostępne są tylko nowe typu książka.

Tester stał nowy i projektował około 2h a potem cichutko dlatego pytałem też tutaj. Bloterek pachniał 1,5dnia czy to dobre wyniki czy słabe, nie wiem.

Inne skóry Memo typu ruska, włoska, irish i jeszcze jakieś pachniały 5dni na papierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O! dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. 
Byłem nawet w Missala i szukaliśmy starych pudełek w szafkach ale dostępne są tylko nowe typu książka.
Tester stał nowy i projektował około 2h a potem cichutko dlatego pytałem też tutaj. Bloterek pachniał 1,5dnia czy to dobre wyniki czy słabe, nie wiem.
Inne skóry Memo typu ruska, włoska, irish i jeszcze jakieś pachniały 5dni na papierze.

Stare pudła już raczej się nie pojawiają.
Missala może mieć te stare wersje w travelach (bo drogie i mało kto kupuje ;-)).
Pozostaje polowanie na forach i olx (ale ostrożnie bo podróbki się zdarzają).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza skóra i "słodkość" - mój ulubieniec

nhn.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi