Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Nr 3. Jest to absolutny rodzynek wśród wszechogarniającej nijakości. Jako drugi to Encre Noire, ale to bardziej na nieco późniejszą wiosnę.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem okazję go spróbować w jednej z sieciówek i nie wiem, ale po kilku godzinach ten Gucci mi przypomina jakiś inny znajomy zapach.

Czy w późniejszej fazie nie jest trochę podobny do Terre D'Hermes?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem... Raczej nie, choć też jest dosyć suchy. Czuć skórę, a w Terre bardziej ziemię i drewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GGA.Pachnie starym oficerskim skórzanym pasem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GGA nigdy nie odważyłem się użyć na nadgarstku, podchodziłem 3x do blotera i dla mnie to istny smród. Jedynie co mi się w nim podoba to butelka i kolor soku, reszta to dramat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

GGA to świetny i oryginalny zapach. Zdecydowanie wyróżnia się, na tle syforowych gniotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia gustu, kiedyś usłyszałem opinię, ze tak pewnie pachniało w Jedwabnem (bez urazy):) i jakos mi to działa na wyobraźnię. Zmieniając temat, dziś testuje globalnie Czech&speake Spanish cedar, krótko mówiąc, nie jest to odkrycie i święty gral, ale parametry, naturalność i „noszalność” naprawdę są świetne. 12,5h i nadal jest wyczuwalny przy ruchu głową:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,chcialbym sobie sprawic aqua di gio absolu ale straszny rozstrzal cen w necie, gdzie kupic zeby trafic dobra cene ale nie kupic podroby? Dzieki

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ten CGA pachnie warsztatowym smarem i jakąś ziołową maścią. Ciekawy i oryginalny na pewno, jednak nie czułbym się w nim dobrze.

Ale ja nie o tym. Idzie ku wiośnie i zacząłem znowu tęsknie zerkać w stronę mijanych od czasu do czasu perfumerii. Internetowo zainteresował mnie Guerlain Homme L'eau Boisee, który czym prędzej przetestowałem. Miało być i modżajto, i limonki, i drewienka, i zieloność jak z Sonetów Krymskich, a tu tylko pieprz na suchawym drewnie. Trwałość jak najbardziej w porządku i coś mnie do niego ciągnie, ale jednocześnie odrzuca. To samo było z Lalique White, który po prostu komuś oddałem. Pomyślałem pomyślałem i wreszcie Eureka! Drewno drewnem, ale to pachnie jak krupnik u którejś z moich babek. No nie mogę w lecie zalatywać zupą! ;) Może to kwestia wersji, bo w D. mają tę w nowym, wysokim flakonie? Jakieś doświadczenia z tym przysadzistym szkłem?

Żeby było śmiesznie, na półce od kilku miesięcy stoi mi kupiony w zimie Armaf Niche Platinum, którego z lekka tylko obniuchałem zaraz po zakupie i z mocno mieszanymi uczuciami posadziłem na ławę do wiosny. Przyszły ciepłe dni, więc przetestowałem jeszcze raz i okazuje się, że pachnie to całkiem całkiem - świeżo, słodkawo, z lekka drzewnie, przyprawowo i troszkę metalicznie (czego akurat nie lubię, ale tu mi nie przeszkadza). Ponosiłem kilka dni z rzędu, a tu moja szanowna małżonka normalnie aż kwiczy z zachwytu i majtki przez głowę niemal gotowa ściągać. :D  Idąc tym tropem, przypomniałem sobie, że wychwalaliście tutaj kiedyś Egoiste Platinum, więc sprawdziłem wczoraj i wow! Podoba mi się, ale zaraz zaraz - pachnie znajomo. Mam wrażenie, że ten armafowski Platinum to jednak nie takie autorskie dzieło, jak recenzenci twierdzili. Jest luźniejszy - słodszy, świeższy i ma trochę owoców, ale trzon kompozycji jakby ten sam. Jeszcze potestuję, ale chyba zanabędę i tego Chanela, bo stara zaczęła się łasić, jak tylko jej rękę podsunąłem po powrocie do domu. W sumie wąchałem dziś na papierku zwykłego Egoistę i też zrobił na mnie wrażenie, choć z testowaniem tego akurat gagatka chyba poczekam raczej do jesieni. Tak czy owak, macie jakieś wskazówki dotyczące tego CEP? Czy aktualne wypusty są OK? Na E-G mają w sumie testery, ale ma to w ogóle korek czy nie?

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, kolega wyżej polecił sklep tagomago, ma ktoś z Was doświadczenia z tym sklepem? W googlach opinie sa różne, ale wiadomo jak to jest z tymi opiniami..

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem w togomago.

Przysłali mi fabrycznie zapakowany perfum, który nie miał atomizera.

Odesłałem, reklamację uznali, przysłali nowy flakon.

Po sposobie rozwiązania problematycznego zamówienie poznaje się dobry sklep.

Teraz niedawno coś innego - szybka wysyłka.

Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co? Ten perfum. On - wymienia się na flakon. ;)

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już przestałem zwracać uwagę na tę formę. Bez urazy, wiem, że są regiony w kraju gdzie po prostu tak się mówi i już. To takie 'pazłotko'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że te "pazłotka", wszelkie "poszłem", "wziełem" lub "wziąść" i "dwutysięczny dziewiętnasty" to nie "wina" regionu tylko braku staranności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, starałem się być bardziej delikatny ;)

No i tego, panie, czytelnictwo w tym kraju leci na łeb i szyję. Myślę, że po części to właśnie przyczyna kaleczenia języka.

Edytowane przez herbee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne masz rację.

Przytoczę jeszcze taką anegdotkę - kilkanaście lat temu mój sąsiad (gdy jego córka poszła do gimnazjum) powiedział do mojej mamy: "Ewa, jak ten język polski się zmienił - nie mówi się poszłem, tylko poszedłem i nie mówi się wzięłem, tylko wziąłem". Moja mama na to: "Andrzej, zawsze się tak mówiło..."

Jego mina wyraziła wszystko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niezłe :) W moim ukochanym 'Dniu świra' też jest stosowna scena, gdy Adaś wścieka się na złe akcentowanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko, że nie jest to jakiś prosty człowiek. Komputerowiec - od zawsze "siedział" w komputerach i elektronice.

Taaa, niezapomniany Adaś Miałczyński w świetnym, w gruncie rzeczy bardzo smutnym filmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam, nie raz, i nie dwa, przekonałem się, że dyplom, wykształcenie, tudzież certyfikat, nie zawsze świadczy o 'ynteligencji' delikwenta. Nic to, oglądam dalej 'The Umbrella Academy' na netfliksie, 'wciągł' mnie, cholera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Encre Noire w super cenie 88zł / 100 ml gdyby ktoś był zainteresowany jest teraz na iperfumy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, już leci zamówienie. A dzisiaj, jak i w ostatnich dniach, mam na sobie Armaf Black Onyx. To połączenie róży z kardamonem jest dla mnie objawieniem, otoczenie też przyjmuje je z aprobatą :) W ogóle bardzo leży mi kardamon w perfumach. Znacie i możecie polecić takie, w których jest on główną nutą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit:

Coś by, się znalazło. :) PW

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro w MB jest kardamon, to biorę w ciemno :) Leci PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi