Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Na okres wczesno-wiosenny wybrałem ten oto zapach:

d337d01c9dbd.jpg

Opinie na internecie zbiera różne, ale mi szczególnie przypadł do gustu. Trwałość na mojej skórze spokojnie 5-7h.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Trwałość na mojej skórze spokojnie 5-7h.

RG

Że zapytam, przy jak 'gęstej' aplikacji? ;)

U mnie dzisiaj Bentley For Men. Dzięki, @brz :)

Tapatalk@OnePlus A6000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że zapytam, przy jak 'gęstej' aplikacji? ;)

....

Np. jeden psik na nadgarstek jest wyczuwalny przez 5-7h.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem spoko :)

Tapatalk@OnePlus A6000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała korekta odczuć Ideala po 2 dniach testów.

Flakonik 100 ml EDT kupiony na iperfumy. Zapach jak dla mnie obłędny, co chwilę obwąchuję nadgarstek delektując się wspaniałą wonią.
Niestety myślałem, że troszkę dłużej będzie na mnie siedział... dziś psiknięcie na nadgarstek około 9.00 i teraz czyli po około 5h już bardzo słabo wyczuwalny... chyba mój nos już się do niego przyzwyczaił.
Flakon bardzo mi się podoba, w sumie to chyba najfajniejszy z ogólnie dostępnych perfum. Fajny patent z tym ciemnym pasem farby po bokach butelki, nadaje cieczy taki ciemniejszy / mroczniejszy odcień.

Jakiś czas temu testowałem Ideala ręka w rękę z Diorem Homme Intense i po około 5h Ideal powoli dogasał podczas gdy Dior pozostawiał ogon przez jeszcze długie godziny, a rękaw kurtki dość dobrze pachniał następnego dnia. Na drugim rękawie próżno było szukać śladów Ideala... teraz wiadomo dlaczego Dior jest 2x droższy od Ideal.

Moja ocena to 5- ... ten minus za trochę słabe parametry.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo fajny zapaszek jest z tym że wybrałbym go raczej na okres jesienno-zimowy. Na dniach sam będę testował wersję Cologne z myślą o zbliżających się cieplejszych miesiącach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z serii Ideal dla mnie nr jeden to wersja edp ta brązowa jest mistrzostwem i czarna Intense, bardzo dobra jest tez wersja Cologne, która polecam na lato jesli ktoś lubi pierwotna wersję, parametry są średnie, przynajmniej u mnie (Cologne) za to edp to spokojnie 8-10h waniliowy budyń z syropem i posypką z migdałów ale to ewidentnie jesień/zima. Na teraz zakupiłem Terre Intense Vetiver i sprawuje się świetnie, nie mniej z klasycznego Terre poza nazwą to wiele więcej tam nie ma:) może grupa zapachowa;) ale 7-9h go czuję, więc się lubimy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywałem również Ideal EDT z EDP ponieważ w internecie EDP zbiera bardzo dobre opinie.

Niestety dla mnie EDP jest za słodki, bez takiego jakiegoś pazura, który ma EDT...

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodzi od dłuższego czasu, ale nie ma gdzie obwąchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Przez te dwa tygodnie mojej nieobecności na forum musiałem się czymś pocieszać.Jakby co to polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loco50, nie chce mi się już próbek zamawiać, bo za te zamówione dotychczas już jakiś flakon rozsądny się uzbierał. Aktualnie wolę eksperymenty w Psichsworach i Dryblasach. ;)

Co do TFGV, nie leżał mi zupełnie, o ile dobrze pamiętam. Gierlany testowane jak dotąd też jakoś mnie w sumie nie urzekają.

A czy jeśli mojej żonie miękną kolana od platynowego, taki zakup mogę uznać za prezent na dzień kobiet? ;)))

post-101614-0-04970800-1552052188_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@brz zdecydowanie tak! :) bo i zapach świetny.

Ładny pasek.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny i owszem, ale używać będę oczywiście tylko ja. :P

A za pasek ukłony należą się Orientowi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zakup brz, Platynowy Egoista to także jedne z moich ulubionych perfum wrzechczasów :)

Tapatalk@OnePlus A6000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platynowy Egoista kiedyś, jeszcze za sanacji brzmiał rewelacyjnie.Nie wiem jak teraz bo nie próbowałem.W tej chwili eksperymentuje z arabami.

Dzisiejsza dostawa

983dc25867df.jpg

0cd5cc436516.jpg

Wydaje mi się ,że wyostrzona wersja Lalique Equus.Po paru godzinach łagodnieje i robi się słodki. Dobry. Neutralny. Ludzi nie dusi.

0e7c5c7392b5.jpg

81d4a7980894.jpg

Mocna skóra na początku trochę dosypana przyprawami. Po kilku godzinach taki lekki zapach starego szpitala, przychodni, może jodyna. Zdecydowanie polecam dla miłośników Lalique Encre Noir czy Gucci Guilty Absolute. Chociaż ten GGA to klasa sama dla siebie.

Brz nie we wszystkich syforach są testery do niuchania ,które nas interesują.A ten GV  na iperfumy jest. Mam.Mazałem po przedramieniu i nadgarstku i ni chu chu  mi nie leży.Zamów,sprawdź.

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starych wersji PE nie znam. Zapach bardzo na plus, trwałość ok, projekcja niespecjalna. No ale czego się nie robi dla małżonki. :P

A tak swoją drogą, babeczka w Douglasie przymusiła mnie dziś do zapoznania się z zapachami Jo Malone i muszę przyznać, że kilka zrobiło na mnie wrażenie. Nic krzykliwego czy wybitnie mocnego - zapachy raczej proste, czyste, dość subtelne, ale fajnie skomponowane. I pierwszy raz pomyślałem o perfumach, że to rzeczywiście dobry unisex. Będą leżeć dobrze na każdym, a nie na zasadzie "dość odważne dla dziewoi, a przy tym zbyt zniewieściałe dla faceta". Najbardziej spodobał mi się chyba 154 Cologne. W Black Juniper & Cedarwood wolałbym już raczej swoją żonę, choć zapach sam w sobie dość przyjemny. Co ciekawe, któryś pachniał też dosłownie jak GGA. Ogólnie widać, że solidna kasa idzie w prezentację, bo mają całą swoją gablotę, z fajnymi testerami w postaci sztyftów i flakonami, którymi można spryskać blotter z opisem danego zapachu (nazwa, nuty i jakaś tam dorobiona filozofia).

Na nieco zaporowe ceny spuśćmy zasłonę milczenia, ale testowaliście?

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brz jakoś do mnie nie przemawia temat perfum unisex. Z moim ryjem większość się kłóci :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam nie mam nic przeciwko słodkim zapachom od czasu do czasu, ale jak coś mi w nich trąci dziewoją, to zdecydowanie unikam. :) Myślę zaś, że akurat takie połączenie mandarynki z lawendą i wetywerią nie zaszkodziłoby specjalnie nikomu. Chociaż w sumie to tylko obserwacje poczynione na podstawie kilku godzin na papierze. Później to cholera wie, w którą stronę skręciło. ;)

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jo Malone mają to do siebie, że zamysł prostoty tych zapachów polega na tym, że można je ze sobą łączyć, Cedarwood&juniper, 154, Oud Bergamot, każde z nich są świetnymi zapachami, nie mniej połączenie 154 z Cedarwood tworzą kolejną kompozycję itd... i to jest extra, nie mniej 154 samo w sobie dla mnie jest extra:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No znowu robię podejście pod GV. Niucham na sobie próbkę. No może się przekonam. Nie wiem Panowie jakie Wy jesteście roczniki, ale za mojego wczesnego dzieciństwa tak pachniały parkiety w przedszkolu po pastowaniu pastą Buwi :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'84

Pastę Laguna do podłóg pamiętam. Buwi to tylko z pastami do butów mi się obecnie kojarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby tylko limonka, tymianek i mandarynka od Jo pachniała na mnie dłużej...chociażby tak długo jak na mojej pannie ;)

W sumie i tak jeden z ulubionych letniaków od dobrych 7-8 lat.

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi