Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Oddam tanio. Po trzech użyciach. Butelki tak na 97% pełne, wyglądają na niepełne bo przechylone.

b6d3c3ff20f7.jpg

a5635eac3059.jpg

f5cf22e6de84.jpg

Swis arabian ciekawy, jakaś skóra, przyprawy, potem słodko.Zapach mocny, bardzo duża trwałość.Rano dziś dwa psiki na szyje i jeszcze teraz po cały dniu w robocie w ogrodzie przy skórze czuć.Ale jednak nie dla mnie. Coś jest co  mi nie pasuje.

Kolmaz to dusiciel.Nawet nie wiem jak go opisać.Niestety nie ma pudełka- nie wiem czemu wyrzuciłem.Zazwyczaj tego nie robię.

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

A ten Zaahirah, to jaki typ ?   Słodki, skórzany, paprociowy, kadzidlany... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słodko- kadzidlany chyba.Ciężki, o makabrycznej projekcji.Albo tylko mi się wydaje, bo ma w sobie coś co mi cholernie nie pasuje.Jakoś na próbce nie było źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Dzięki.

Tak to jest.  Jak jakis składnik nam nie odpowiada, czujemy go bardziej niż w przypadku, gdyby podobał się.

Coś drażni, coś uwiera i pachnie cholernie długo  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marwol - powiedz co masz ciekawego w odlewkach ;)

@brz - co do Black Afgano to fajnie, ze ta nazwa sie pojawila, mysle, ze bardzo malo znany. Moja dziewczyna obecnie uzywa ale to straszny killer. W sloneczny dzien zabija. Jeden psik wystarczy.

Ostatni kupilem Tom Ford F*** Fabulous - bardzo elegancki zapach. Polecam jak rowniez cos lzejszego z Toma Forda w sam raz na lato czyli Mandarino di Amalfi.

Kobieta w Black Afgano.... 

Wiem, gusta, ale równie dobrze mogłaby whisky i tytoniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze to na niej leży, a ona się w nim dobrze czuje.

To prawda z tymi składnikami. W Nabeelu z kilku postów wyżej kompletnie odrzuca mnie tymianek, którego zapach zawsze lubiłem. Muszę to puścić gdzieś dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie coś możliwie najbardziej zbliżonego do Lalique White tylko żeby trzymało dłużej niż 30min?

Tak. Ale tanio nie będzie - Galloway Perfumes de Marly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie jedzie, na ślepo, Kenzo Homme EDP

Jacku to był kiedyś mój i żony :) ulubiony zapach. Ostatnio natchniony chciałem wrócić do niego... niestety nic ze starego zapachu już nie ma. Pachnie krótko, a po jakimś czasie staje się pudrowy i jak mydło.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio natknąłem sie w SuperPharm na perfumy Azzaro Aqua. Chyba jakaś nowość bo poza jeszcze Sephora nigdzie nie dostępne.

Może wiecie gdzie można je jeszcze dostać?

b2321725f2e21147bb139a502d340c4e.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie spotkałem tak dobrego świeżaka, a biorąc pod uwagę, że mainstream to w ogóle jest to sztos!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie byłem dziś w Sephorze w poszukiwaniu świeżego zapachu na lato jako uzupelnienie ysl y.

Nastawiłem się ja Jimmy Choo Ice i cieszę się, że nie kupiłem ich w ciemno.

Pani ekspedientka podsunęła pomysł tych właśnie Azzaro Aqua i jestem pozytywnie zaskoczony. Wstrzymuję się jeszcze z zakupem bo chcę gdzoeś powąchać Clinique happy for men.

Macie keszcze pomysł na rześki zapach na lato?

Aqua di Gio i klasyczny Azzaro Chrome mi się 'przejadły' ale szukam czegoś w tym kierunku

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Y to totalnie nie moja bajka, AdG armanii to tylko Essenza ewentualnie Profumo, ale nie do końca:) świeże, które ostatnio mnie urzekły - Atelier Cologne Cedrat Enivrant i Bergamot Soleil, trwalość, projekcja, mistrzowskie. Z nowości jak ktoś lubi podstawę to świeższa i bardzo ciekawa jest nowa odsłona Guerlain Ideal Cool i w klimatach cytrusowo-drzewnych Bottega Veneta Ilusione, to mogę polecić, nie mniej z przystępniejszych cenowo to trudno będzie znaleźć coś lepszego niż Azzaro Aqua, może jeszcze Porsche Design Sport ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clinique Happy to naprawdę byłby strzał w 10 na letnie, upalne dni, gdyby nie jego dramatyczna trwałość. Poniżej przeciętnej.

Ja w takie upały stosuję natomiast Masaki Matsushima Aqua Mat.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mnie teraz zmartwiłeś z tą trwałością..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, o ile Clinique to super zapach na lato i upały o tyle trwałość jest mocno średnia, przy sporej aplikacji u mnie 4 h i finito.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dość suchą skórę więc 4h to byłby sukces. Do 2h na mnie siedzi.

Ewentualnie kup sobie atomizer i mniej przy sobie, dopsikując się, choć dla mnie to bez sensu.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clinique Happy poznałem dopiero zeszłego lata.

Był dla mnie nieznośny, drażniący i nie wyobrażam go sobie używać latem  :unsure: 

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma nutę kolońską, która właśnie nie każdemu psuje lecz jest to zapach stricte letni. Co nie znaczy że można go sobie używać do woli.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L'eau Par Kenzo Pour Homme- wodno -kwiatowy.Nie jestem fanem tego typu zapachów, ale przypadł mi do gustu.Łagodny, niedrażniący, na lato dobry. Przetestowałem go w u.r. bedąc w Batumi w Gruzji w wybitnie ciepłym i wilgotnym klimacie, sprawdził się.Trwałość zadziwiająco dobra.

Signature Al Haramain- trochę cytrusów, może trochę syntetyczny, ale nie jest to typowy arab zabijający muchy w locie, raczej taki bliski mainstreamowi.

Horizon Davidoff- nie są to cytrusy, ale łagodny spokojny zapach.No i trzyma się blisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznie chyba padnie na Bvlgari aqua marine, te clinique tez bardzo fajne ale troche damskie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych, które mam, polecam na lato (gustuję w bardziej nietuzinkowych świeżakach): Cartier Roadster, ogródki Hermesa, Escada Sentiment, Lalique Encre Noire Sport, Dior Homme Sport 2012, La Martina Maserati, serię Infusion Prady (szczególnie nieodżałowane d'Homme) oraz Amber, jeśli jeszcze uda się dostać w rozsądnej cenie, to Sir Avebury od Oriflame. Z tańszych Benetton, np Colors, Let's Fly, Guy Laroche Horizon, Halston Z14, Versace Eau Fraiche. A jak ktoś chce zaszaleć, to Federic Malle French Lover. Ostatnio założyłem do pracy i się podobał otoczeniu.

Edytowane przez koorchuck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak mnie skusił

dd35b61feeca.jpg

No i przyszło kilka próbek.Teraz testuję Jacomo Aura.Lekki letniak- na początku cytrusy potem dość słodko.Nie wiem czy fajne.Muszę dziś i jutro się pooswajać. A do tego próbki:

1.La Martina Cuero Hombre

2.Bvlgari pour homme

3.Aramis Devin

4.Aramis 900

5.Azzaro Pour Homme Elixir

6.Azzaro Silver Black

7.Jaguar Performance

8.Kenzo Jungle Homme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L'eau Par Kenzo Pour Homme- Trwałość zadziwiająco dobra.

Nieźle. O ile zapach lubiłem, tak trwałość miał na mnie śmieszną. Po 10 minutach robił się bliskoskórny i taki już zostawał przez... godzinę. Zużyłem z 70 ml i odstępstw od tej reguły nie zaobserwowałem.

Ale dzięki temu doskonale sprawdzał się jako ładnie pachnący środek odkażający. :P

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Jednak mnie skusił

Spróbuj koniecznie Amarę. O niebo lepsze parametry, a sam zapach bardziej złożony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi