Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

U żony pojawiła się na składzie broń. Bez dwóch zdań jest to broń atomowa. Syn, córka, pies, kot, muchy, komary i inne insekty nie wiedzą co ich czeka.

6fac7f24e214243d544b26706708903c.jpg

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

W dniu 19.03.2025 o 07:33, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiaj będzie ten zawodnik 

IMG_4008.jpeg

Chyba nie przepadam po prostu za goździkami w perfumach, a te są wyjątkowo goździkowe, dla mnie zbyt mdlące. Platynowego natomiast mam, bo wypada mieć.

W dniu 21.03.2025 o 16:20, mirek 1969 napisał(-a):

30 lat do niego podchodziłem. Zawsze co chciałem go kupić kupiłem inny. Wiem że to już nie ten zapach co kiedyś ale jakieś DNA pozostało. Od razu odmłodniałem😀

IMG_20250321_161724_806.jpg

Niestety ale ostatnio się psiknąłem w perfumerii obecnym wypustem i byłem zszokowany jak bardzo te perfumy zgwałcono przez lata. Popłuczyny bez charakteru o fatalnych parametrach. Moim zdaniem z oferty męskich Diorów ze starych zapachów tylko Dune nie zepsuto aż tak mocno. Dune to dla mnie zawsze must have, bardzo oryginalny zapach, cofający mnie do lat młodości, nieco mydlany ale ciepły, jak przestaną je produkować to się załamię, mój świat lat 90-tych się załamie.

37 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Chyba nie przepadam po prostu za goździkami w perfumach, a te są wyjątkowo goździkowe, dla mnie zbyt mdlące. Platynowego natomiast mam, bo wypada mieć.

Niestety ale ostatnio się psiknąłem w perfumerii obecnym wypustem i byłem zszokowany jak bardzo te perfumy zgwałcono przez lata. Popłuczyny bez charakteru o fatalnych parametrach. Moim zdaniem z oferty męskich Diorów ze starych zapachów tylko Dune nie zepsuto aż tak mocno. Dune to dla mnie zawsze must have, bardzo oryginalny zapach, cofający mnie do lat młodości, nieco mydlany ale ciepły, jak przestaną je produkować to się załamię, mój świat lat 90-tych się załamie.

Zgadzam się. Ale tak jak wyżej pisałem. Coś jednak zostało ze starego farenheita. Nie dużo ale jednak.

wydaje mi się, że klony Fahrenheita pachną lepiej niż obecny Fahrenheit. W każdym razie bardziej przypominają zapach z przed lat.

2 godziny temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

wydaje mi się, że klony Fahrenheita pachną lepiej niż obecny Fahrenheit. W każdym razie bardziej przypominają zapach z przed lat.

To tak jak z kloami zegarków. Niektóre są tak dobre że tylko wprawne oko odróżni  orginał od klona. Ja tam zostane przy orginale jednak😀

Teraz, mirek 1969 napisał(-a):

To tak jak z kloami zegarków. Niektóre są tak dobre że tylko wprawne oko odróżni  orginał od klona. Ja tam zostane przy orginale jednak😀

Kupiłem 50ml. tylko. Wypsikam i na tym koniec

fajne- ja używam od czasu do czasu żony HERMESA...tylko Un Jardin Cythre- te niestety nie podchodzą

3 godziny temu, Annihilator napisał(-a):

Kilka kolejnych pachnących marzeń spełnionych.

IMG_20250328_120957310_HDR.jpg

Jak wrażenia związane z tym nowym Terre?

A co z wizerunkiem Waleta? Jakby karta z talii? 

Krystian "KriSu"

7 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

fajne- ja używam od czasu do czasu żony HERMESA...tylko Un Jardin Cythre- te niestety nie podchodzą

Mam mnóstwo zapachów Hermesa, chyba moja ulubiona marka w mainstreamie.

4 godziny temu, TylerVega napisał(-a):

Jak wrażenia związane z tym nowym Terre?

Bardzo dobry. Świetne parametry, cieplejsza, słodsza odmiana z vibem protoplasty. Udany flanker.

56 minut temu, Solve napisał(-a):

A co z wizerunkiem Waleta? Jakby karta z talii? 

https://www.fragrantica.pl/perfumy/Imaginary-Authors/Bull-s-Blood-2nd-Edition-87922.html

Wymagający zapach ale jakościowo znakomity. Nisza pełną gębą.

@Annihilator, rewelacyjna kolekcja - i nie piszę tego oczywiście tylko w kontekście ostatniego zdjęcia. Co do Bull's Blood to ciekawi mnie, czy testowałeś kiedyś Moth od Zoologist, a jeśli tak, to czy widzisz pomiędzy tymi zapachami jakieś "wspólne DNA" (pisząc w takim mocnym uproszczeniu)?

Tymczasem u mnie dzisiaj numer dwa jeśli chodzi o miętę w zapachach, które znam*

20250331_080753.jpg.00898fa55205f5ffad2392e7d6511a3c.jpg

*nr 1 to dla mnie Beach Hut Man.

W esesmanie promka była to "wziełem" w ciemno. Taki nieco oldskulowy męski letniak. W pamięci długo nie zostaje ale na lato może być.

20250401_160454.JPG

Ja dzis letniak… lekki, subtelny…fajmy

IMG_5809.jpeg

A dzis  jeszcze bazylia…

IMG_5810.jpeg

W dniu 31.03.2025 o 12:49, Annihilator napisał(-a):

Moth testowałem lata temu i zwyczajnie nie pamiętam.

W takim razie, a jak wrażenia co do Bull's Blood?

Porządny, niszowy zapach, znakomity jakościowo i parametrowo. Raczej na jakieś wyjątkowe sytuacje niż do noszenia od niechcenia na codzień. Przykuwa uwagę (noszącego oczywiście, bo co inni o tym sądzą mam w głębokim poważaniu).