Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

CipherDog

.... JAK W SZWAJCARSKIM ZEGARKU ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w szwajcarskim zegarku - Seiko Samurai:

5a07b4a7a09af9b8.jpg

;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę tylko tyle powiedzieć : ;)

hehe fajny "podnóżek" dla Samuraja choć generalnie wykonanie pod względem technicznym jest perfekcyjne i nie mam nic do zarzucenia zegarkowi poza tym niedokładnym założeniem wskazówek.

A co do dokładności to jestem zachwycony. Do głowy by mi nie przyszło że będzie aż tak dokładny.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak w szwajcarskim zegarku - Seiko Samurai:

5a07b4a7a09af9b8.jpg

;)

dokładnie tak wyglądają wszystkie moje zegarki ustawione na godź. 12 nawet Vostok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w Omedze Speedy' wskazówka minutowa chronografu nie resetuje się dokładnie, tylko jest o ułąmek milimetra odsunięta.

W pierwszej chwili sięwkurzyłem a potem doszełem do wniosku, że nie będęwydziwiał - mojego Speedy'ego zawsze odróżnię od innych ;)

Ale inna sprawa, że zegarek chodzi jak marzenie, odchyły są niezauważalne :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie w Omedze Speedy' wskazówka minutowa chronografu nie resetuje się dokładnie, tylko jest o ułąmek milimetra odsunięta.

W pierwszej chwili sięwkurzyłem a potem doszełem do wniosku, że nie będęwydziwiał - mojego Speedy'ego zawsze odróżnię od innych ;)

Ale inna sprawa, że zegarek chodzi jak marzenie, odchyły są niezauważalne :)

W moim Speedmasterze wskazówka minutowa chronografu ustawia się bardzo dokładnie, a dziennych odchyłek od kilku miesięcy nie zauważyłem :) :wink:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-3351-0-25692200-1330654496.jpg

;) a mówi się o szwajcarskiej dokładności :)

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te indeksy i wskazowki w tym Eposie jakies takie draszpate sa? Nie wypolerowane. A to je parada!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eleventh

Przepraszam za OT, ale co oznacza słowo "draszpate"? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam minimalnie źle założone wskazówki w Certinie, ale to w tym eposie Belatrixa to delikatnie mówiąc przegięcie. Miałem tak w Vostoku, ale mi ustawili. Kompletnie nic z tym wspólnego nie mają dopuszczalne luzy. kiedy zegarek sam ciągnie wskazówki to o 12:00 wszystkie wskazówki musza pokrywac sie idealnie i tyle. Tu niespecjalnie jest miejsce na tolerancję. Jesli biorąc pod uwagę luzy ustawimy zegarek to wskazówka minutowa i godzinowa ruszą np po 15 sekundach kiedy luz skasują, ale nijak to sie ma do wzajemnego ustawienia wskazówki minutowej i godzinowej do siebie. Takie numery dopuszczalne w Perfectach czy innych Albatrosach a nie w zegarku za 1000 czy więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł zegarek od Belatrixa.

Pozwoliłem sobie zrobić zdjęcia, tych flejtuchowo ustawionych wskazówek. Oto one:

epa.jpg

epb.jpg

epc.jpg

Żeby nie było, że inny zegarek, tu widać i wskazówki i twój nr.

epd.jpg

Rzeczywiście, da sie ustawić tak wskazówki, że nie nakładają się. Delikatnie ruszając koronką o tzw. luz, lekko przesuwa się w prawo lub w lewo wskazówka minutowa (max. o 1/2 grubości indeksu). Jest to rzecz naturalnie normalna.

Nie ma to jednak nic wspólnego z

jakim trzeba być flejtuchem
.

Belatrix szukasz dziury w całym.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze w ruchu, bez stop sekundy:

r1.jpg

r2.jpg

r3.jpg

r4.jpg

r5.jpg

r6.jpg

r7.jpg

[/img]

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super hiper tylko jak już pisaliśmy sobie w tej sprawie niech ktoś mi wytłumaczy jak ja zrobiłem poprzednie fotki na których widać pięknie jak bardzo fatalnie wskazówki sie nie nakładają a jeśli to kwestia przypadku czyli zegarek będzie tak mieć albo nie w zależności od pogody to ja tak nie chce a jeśli trzeba ustawić jakoś go zaklinając to jak ?? bo ja osobiście nie przyjmuje do wiadomości że mam mieć zegarek który ma wskazówki nie pokrywające się na 12.00 .

hehe w sumie to polałeś TIK TAKU na mój młyn tę wodę bo pisząc że nic nie robisz i naraz wskazówki są dobrze założone pokazujesz że ten zegarek "tak ma" czyli że raz jest tak a raz jest inaczej - CZYLI ZE GORZEJ JUZ BYC NIE MOZE.

Miejmy nadzieje że sie mylisz czyli ze zegarmistrz założy porządnie i będzie zegareczek super bo jeśli faktycznie Epos to taki zegarek że nie idzie zapanować nad dokładnością położenia wskazówek względem siebie i beda się aż tak rozjeżdżać to ja nie chce takiego zegarka.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to sprawa jest idiotycznie prosta :

1 Nowiutki zegarek z takimi wskazówkami jak każdy widzi na zdjęciach prezentowanych wcześniej więc dla mnie sknocony i nie wnikam w to jak przeszedł przez kontrole i czy może przestawił sobie sam te wskazówki jak jechał do mnie - ja dostałem taki właśnie i to jest złe.

2 Tik Tak za wszelką cenę broni Eposa - oczywiste ale ważne że wziął do reklamacji i czy to zostanie ustawione ręcznie czy może ktoś to zrobi siłą woli mi wszystko jedno i będę zadowolony jak mi tak zrobi żebym miał pokrywające sie idealnie o 12.00 wskazówki i jak normalnie ustawiam zegarek to mam mieć dalej dobrze ustawione wskazówki.

Nie sądzę żebym za dużo wymagał.

3. Liczę że będzie wszystko ok tak żebym miał pod tym względem zegarek nie gorszy od innych np wspomnianych tu Poliotów które takich kłopotów nie maja.

I nie chce słyszeć więcej o luzach prze które mam mieć takie idiotyczne rozjeżdżanie się wskazówek.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CZYLI ZE GORZEJ JUZ BYC NIE MOZE.

Miejmy nadzieje że sie mylisz czyli ze zegarmistrz założy porządnie i będzie zegareczek super bo jeśli faktycznie Epos to taki zegarek że nie idzie zapanować nad dokładnością położenia wskazówek względem siebie i beda się aż tak rozjeżdżać to ja nie chce takiego zegarka.

Sam zaobserwowałeś, że w 66% twoich zegarków wskazówki są źle ustawione. Ja mam kilkanaście nowszy, starszych zegarków i każdy ma idealnie wskazówki.

Zamieściłem zdjęcia ze stop sekundą i zdjęcia w ruchu, nie żeby bronić marki, ale żeby było jasne, że nazywanie flajtuchami monterów w Bienne jest nieporozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra dobra, nie zmieniaj tematu.

Zdjęcia nowego zegarka są w tym wątku i o nim rozmawiamy a to że są jeszcze inne zegarki i maja coś źle lub dobrze to zupełnie nie na temat.

Są także zegarki które na przykład zupełnie źle chodzą albo tez się zatrzymują i to też jest nie na temat. :)

Na temat jest tylko to że ja chcę żeby o 12.00 obie wskazówki pokazywały to samo i ma tak być zawsze i to sie nie ma prawa zmieniać.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z twoim życzeniem wskazówka minutowa zostanie przestawiona o 3 minuty. Tylko, nie mniej do mnie potem pretensji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje życzenie jest dokładnie takie samo za każdym razem:

o pełnej godzinie duża wskazówka ma pokazywać środek indeksu tej godziny a mała środek indeksu godziny 12

W tym także o godzinie 12.00 - duża na 12 i mała także na 12

A jeśli uzyskamy to cofając duża o 3 minuty względem małej (tak jak widać to bardzo dokładnie na jednym z moich zdjęć) to tak należy zrobić.

Jeśli to zupełnie inna przyczyna i są to wspomniane luzy to metoda chyba powinna być inna.

Metodę na podstawie określenia przyczyny wybiera mistrz zegarmistrz i robi tak żeby było oki a ja jestem w 7 niebie że sprzedawca jest godny zaufania i można u niego spokojnie kupować co oczywiście popieram fotkami i wklejam tu zaraz po naprawie :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec spójrz na zdjęcia powyżej i powiedz, co zegarmistrz ma ci z tym zrobić, to ci zrobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty mnie doprowadzisz chyba do rozpaczy.

Ile jeszcze razy mam powtarzać że wskazówki maja być równo i nie może byc mowy o tym żeby się to samoistnie zmieniało ????

Ile raz ma to powtarzać :?: :?: :?:

Skoro masz zdjęcia i na jednych jest dobrze a na innych jest totalne dziadostwo to jest problem który trzeba naprawić.

Co w tym jest niezrozumiałego ?

Chcesz mi odesłać zegarek nic nie robiąc i jednocześnie potwierdzając że tak ma być jak jest czyli raz jest kaszana a raz jest dobrze - zapomnij o tym.

Rozwiąż problem - - wskazówki maja zawsze być dobrze ustawione

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wskazówki maja zawsze być dobrze ustawione

przecież nikt ich nie przestawia.

Wskazówki są dobrze ustawione, co widać na zdjęciach. Mogę go trzymać aż zauważę, że są źle. Obawiam się, jednak, ze to nie nastąpi.

Nie uważasz, ze forum to nie najlepsze miejsce na rozładowywanie własnych flustracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popatrz na zdjęcia które umieściłem w tym wątku i wytłumacz dlaczego na nich wyraźnie wskazówki są źle ustawione bo na obecną chwilę to wygląda dokładnie tak jakbyś po prostu już je ustawił i chcąc za wszelka cenę bronić nieistniejącej racji mówił że nic nie zrobiłeś a ja zdjęcia zrobiłem na przykład innego zegarka.

Zrozum że jeśli będziesz sie upierać przy tym że moje zdjęcia i Twoje są zrobione bez żadnej ingerencji to sam pogrążasz Eposa twierdząc że jest az tak nieprecyzyjnie zrobiony że raz ma wskazówki dobrze a raz źle ustawione.

Sam sobie taką opinie dla Eposa robisz.

Nie rozumiem Twojego stanowiska.

Zamiast zrobić wszystko żebym jako klient Cie wychwalał Ty kombinujesz jak do reszty popsuć sprawę.

Podajesz zdjęcia na dowód swojej racji - wszystkie czy tylko te które zrobiłeś jak zegarek miał ustawione wskazówki dobrze ??

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku ty masz chyba coś z głową.

Wypisujesz jakieś brednie, o flejtucha, partaczach a wszystko jest ok.

Szukasz dziury w całym.

Mam takiego sąsiada. Wiesz co mu przeszkadza. Że w zimie po godzinie 13 słońce nie wpada mu do mieszkania, bo blok na przeciwko mu cieniuje. Jesteś bardzo podobny.

Koniec tematu z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak zwykle uciekasz od odpowiedzi i kombinujesz.

Trochę precyzji nie zaszkodzi to w końcu zegarek

Zupełnie Ciebie nie rozumiem.

Po prostu napraw mi może ten zegarek i nie upieraj się patrząc na moje zdjęcia przy tym że wszystko jet na nich dobrze.

A co do stanu mojej głowy to już raz prosiłem - nic nie zdziałasz tandetnymi docinkami.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.