Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Nowy wygląd forum

Rekomendowane odpowiedzi

2x zdecydowane nie. Zapewne byłyby przypadki dawania - za sam fakt braku sympatii do kogoś. Natomiast brak edycji wprowadził by masę podwójnych postów tego samego użytkownika jeden pod drugim. Mnie często ogarnia jakaś dziwna ślepota i dopiero po napisaniu widzę jakiś babol itp. Nie chciałbym aby edycja była ograniczona do 30 minut. Ponadto bardzo chciałbym zobaczyć na nowo na dole taki sam pasek nawigacji jak u góry. Przykładowo: Klub Miłośników Zegarów i Zegarków/ DZIAŁ TECHNICZNY/ PROPONOWANE ZMIANY - KONSULTACJE

O tym pisałem wielokrotnie ale jakoś innym nie przeszkadza że muszą kliknąć strzałkę a potem docelowy dział zamiast od razu to drugie - tak było kiedyś i było fajnie (szybko) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym dorzucił jeszcze jedną sprawę - w starej wersji forum, przy całych działach, jak i w ramach mniejszych jednostek była po lewej stronie taka mała koperta - jak się w nią kliknęło, to od razu oznaczało cały ten dział jako przeczytane (takie coś nadal funkcjonuje w wersji mobilnej). Czy jest możliwość przywrócenia tego rozwiązania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super byłoby jeszcze poprawić:

1. Widoczność nowych PW. Obecnie są tylko delikatnie pogrubione. Słabo jest to widoczne.

2. Dotyczy bazarka. Proponowałbym, po 21 dniach bez napisania postu oferta automatycznie lądowałaby w koszu. Jeszcze w dziale sprzedam jest jako tako, ale w poszukuję. Jest tam 35 stron. Zapewne Ci poszukujący od 10 strony już dawno zapomnieli czego szukali. ;)  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. Dzięki za uwagi. Reasumując. Do zrobienia pozostało:

1. Brak "szybkiej nawigacji".

Tu wszystko jasne.

2. Opcja "Oznacz forum jako przeczytane" słabo działa.
W jakim sensie słabo działa? Jest taka opcja i jak może zostać poprawiona? Czy to jest to samo o czym pisze kolega Smycel?
3. Przycisk "Odśwież" w zawartości użytkownika.
Zobrazowane powyżej przez kolegę Walter_87
4. Dolny pasek nawigacji.
Opisane przez kolegę Paweł Bury.
5. Widoczność PW
Jak miałoby to być bardziej widoczne? Coś oprócz pogrubienia? Jeśli tak, to co?

Z pozostałych zgłaszanych tematów:
6. Ujednolicenie tytułów.
Będzie zrobione.
7. Uporządkowanie reklam.
W trakcie poprawiania.
8. Automatyczne usuwanie starszych postów z działu Rynek.
Tu pytanie czy np. dział zapytań nie powinien służyć jako zbiór wiedzy dla poszukujących, nawet archiwalny. Leniwi założą nowy wątek bez przeglądania. Ale może znajdą się tacy (ja podczas poszukiwań siedziałem w wyszukiwarce najpierw do wyczerpania tematu i potem męczyłem pytaniami), którzy z tego skorzystają. Co myślicie?

Pozdrawiam

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.5 - powiadomienie o nowej wiadomości, na pasku u góry, jest za mało widoczne.

We wcześniejszej wersji forum było to dużo lepiej rozwiązane. Niech ta ikonka będzie większa by zwracała uwagę.

Proponuję także, jeżeli jest taka możliwość, by powiadomienie było widoczne do momentu przeczytania wszystkich wiadomości.

Przykład: dostałem dwie wiadomości. Jedną z nich przeczytałem i w tej chwili powiadomienie znika gdy wracam z komunikatora na forum.

Propozycja: powiadomienie powinno być dalej widoczne, aż do przeczytania ostatniej (tutaj: drugiej) wiadomości.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PW. Oprócz pogrubienia może inny kolor pod wiadomością?

Usuwanie postów. W dziale pytań, oczywiście nie widzę potrzeby usuwania. ?Wręcz przeciwnie. Niech zostaną. Można jedynie scalić wątki o tej samej tematyce.

Chodziło mi tylko i wyłącznie o dział sprzedam i poszukuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakim sensie słabo działa? Jest taka opcja i jak może zostać poprawiona? Czy to jest to samo o czym pisze kolega Smycel?

Jak dla mnie - o to samo chodziło.

Co do kwestii czcionki - miałem okazję zobaczyć forum na komputerach z ekranem o dużej rozdzielczości (1920x1080) i tam czcionki są zupełnie inaczej wyświetlane. Podejrzewam że z punktu widzenia takich ekranów zmiana czcionki jest faktycznie na lepsze (pod względem klarowności). Ponieważ oprócz mnie chyba nikt inny tego nie zgłaszał jako problem, ze swojej strony zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są jakieś szanse na dodanie wyłączania pionowego paska po prawej? Albo żeby wyświetlał się tylko przy widoku ogólnym. Przecież to grozi murowanym zezem :(

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. Pewnie zauważyliście, większość rzeczy jest już poprawiona. Z punktów przytoczonych powyżej:

1. Zrobione

2. Zrobione

3. W starym kodzie nie widać opcji którą opisywał Walter_87 - tym samym nic nie możemy tu zrobić
4. Zrobione
5. Zrobione
6. Zrobione i prace nad tym wciąż trwają, bo to bardzo dużo pracy moderatorów

Pozostały następujące tematy:
7. Uporządkowanie reklam - W trakcie poprawiania
8. Automatyczne usuwanie starszych postów z działu Rynek - Ustalono, że to jednak zostaje, bo może być przydatne
9. Pionowy pasek po prawej - Nie można tego zrobić

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4. Dolny pasek nawigacji.

Opisane przez kolegę Paweł Bury.

4. Zrobione

Eeee - paska na dole dalej nima  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. Pewnie zauważyliście, większość rzeczy jest już poprawiona. Z punktów przytoczonych powyżej:

1. Zrobione

2. Zrobione

Ja nie widzę, żeby to było zrobione  :(

Np. teraz nie mogę, nie wchodząc w dział odznaczyć jednym kliknięciem (z poziomu głównej strony) działu "Zegarki radzieckie" jako przeczytane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można to parasola w tyłku otworzyć. Taki pasek występował w poprzedniej wersji i można go było wyłączyć. Takie same rozwiązanie działa na innych forach. Przecież od tego szlag może trafić. Na każdej podstronie mam oglądać najczęściej używane tagi i podobny szajs???

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak. Jest boczny panel:

post-6402-0-68341700-1481544152_thumb.jpg

Klikam na strzałeczkę i się zwija.

post-6402-0-03171000-1481544177_thumb.jpg

Do tego trzeba jakiegoś zakupu licencji?? Możemy się zrzucić :)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. To dziwne. U mnie opcja "Oznacz forum jako przeczytane" oraz dolny pasek nawigacji są i działają. Sprawdzimy to.

Kwestia paska po prawej to kwestia projektu układu forum i jego funkcji. Oczywiście, że da się to zrobić, ale będą tam elementy, które mają być widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tak, to jest to moim zdaniem główny błąd w koncepcji tej wersji forum.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym się tylko upewnić, czy faktycznie nie macie tych elementów:

odznacz_jako_przeczytane.png

oraz

pasek_na_dole.png

Pasek po prawej stronie przecież był wcześniej. Teraz ma być uporządkowany. Nie był przecież wprowadzany jako nowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam:

post-6402-0-47523400-1481546105_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"odznacz forum jako przeczytane" mam ale tego paska nawigacji na dole nie mam - może to ja muszę coś sobie ustawić jak inni mają ? tylko co i gdzie jak ja komputerowy analfabeta  -_-  córkę poproszę jak coś trzeba będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pasek "oznacz forum jako przeczytane" jest - ale to nie do końca o to chodziło.

Przykład - dział dostępny z głównego forum: "Kącik zegarmistrzowski" - teraz nie mogę jednym kliknięciem, bez wchodzenia do środka zaznaczyć całości jako przeczytane (poprzednio można to było zrobić). Teraz muszę wejść w dział i jak kliknę w"oznacz forum jako przeczytane" to odznacza mi tylko zawartość główną tego działu. Natomiast tematy w dziale "Fachowiec poszukiwany" nadal są oznaczone jako nieprzeczytane. Czyli znowu muszę wejść w ten dział i powtórzyć całość. 

W poprzedniej wersji przy każdym "zbiorczym dziale" (tzn. zawierającym w sobie różne tematy) była ikona koperty i po jej kliknięciu wszystko co było w środku stawało się "przeczytane".

Nie wiem czy umiem to lepiej wytłumaczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z wyróżnieniem PW nieprzeczytanych?

...
8. Automatyczne usuwanie starszych postów z działu Rynek - Ustalono, że to jednak zostaje, bo może być przydatne
...

Jeśli ktoś przez trzy tygodnie nie zagląda do swojej oferty to jest to na pewno już nieprzydatne.

Jak się nie da, jak na kompie nie mam tego dramatycznego paska. Na tel też tak miałem. Tylko ktoś coś wyłączył/włączył i się pojawiły. :(  A najgorsze, że wskazówki na Eposie nie mam. ;):lol: Czyli nie widzę która jest godzina. :P

Ten pasek na dole strony mam. Tylko jest bardzo niewidoczny. :(  Dopiero jak pisaliście, że jest to go odnalazłem. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z wyróżnieniem PW nieprzeczytanych?

Przepraszam, coś mi umknęło. Jest oznaczenie nieprzeczytanych wiadomości. Rozumiem, że jakoś inaczej powinno to działać? Coś zmienić?

Jak się nie da, jak na kompie nie mam tego dramatycznego paska. Na tel też tak miałem. Tylko ktoś coś wyłączył/włączył i się pojawiły. :(  A najgorsze, że wskazówki na Eposie nie mam. ;):lol: Czyli nie widzę która jest godzina. :P

Oczywiście, że wszystko można zmienić. Ale z powodów wspominanych powyżej wygląda to obecnie w ten sposób. Generalnie to nie jest ostateczna forma i prace nad nią wpadają do worka pracy nad reklamami. Elementy pozostaną, ale mają tak nie męczyć wzroku i ma to być poukładane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecia.

Te same na innych forach są widoczne w zdecydowanie lepszej jakości.

W przypadku moich zdjęć jest tak, że po ich załączeniu na stronie widać je najpierw w dość kiepskiej jakości, po kliknięciu w nie jest trochę lepiej, ale normalna ostrość pojawia się dopiero wówczas, gdy kliknie się w opcję "Save". Czy to normalne czy też kwestia stosowanej przeze mnie rozdzielczości? Bo wcześniej było tak, że normalna ostrość pojawiała się już po pierwszym kliknięciu w zdjęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, coś mi umknęło. Jest oznaczenie nieprzeczytanych wiadomości. Rozumiem, że jakoś inaczej powinno to działać? Coś zmienić?

...

Chodzi mi o to, że nowe PW w "kopercie" są słabo odróżniające się od przeczytanych. Są obecnie delikatnie pogrubione. Może by je jeszcze odznaczyć innym kolorem, dać tło. Coś co powodowałby aby były lepiej widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odróżniające się tło nowej wiadomości byłoby najlepszym pomysłem, tak jak pisze kolega Dorian. Wspominałem już o tym kilka stron wcześniej:

Po kliknięciu w ikonkę "PW" i wyświetleniu skrzynki odbiorczej, wiadomość nieprzeczytana jest słabo oznaczona - ma zaledwie nieco pogrubiony tytuł. Może byłaby możliwość mocniejszego zaznaczenia nowej/nieprzeczytanej wiadomości?

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Przesłałem informację programiście. Zajmie się tym.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.