p.r.p. 13124 #3851 Napisano 14 Września 2021 Mam pytanie do właścicieli diverów Citizena, czy wszystkie mają wzdłużny luz na bezelu? Mam już drugiego i w obydwóch występuje taki luz.Miałem BN0151-17L, teraz mam BL1258-53L i w obydwu zero luzu, żadnej cofki, nawet ciut. Za to w Swissie kiedyś oglądałem tego nowego tytanowego BN0205-10L i tam już lekki luz wsteczny był. Słabe wrażenie na mnie to zrobiło. W ogóle sama praca bezela jakaś taka dziwna była.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #3852 Napisano 14 Września 2021 2 godziny temu, alpaczino napisał(-a): @Miszkolc 👉 Moim zdaniem jest piękny i wszystkomający (tytan, szafir, GMT, itp.) ... a u mnie dzisiaj moje ulubione zestawienie kolorów w tym modelu (zdj. z lumą i bez lumy) piękny i te indeksiki i tarcze !!! 👍 1 godzinę temu, p.r.p. napisał(-a): Miałem BN0151-17L, teraz mam BL1258-53L i w obydwu zero luzu, żadnej cofki, nawet ciut. Za to w Swissie kiedyś oglądałem tego nowego tytanowego BN0205-10L i tam już lekki luz wsteczny był. Słabe wrażenie na mnie to zrobiło. W ogóle sama praca bezela jakaś taka dziwna była.. io tak nikt z tego nie korzysta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 67285 #3853 Napisano 14 Września 2021 Mam pytanie do właścicieli diverów Citizena, czy wszystkie mają wzdłużny luz na bezelu? Mam już drugiego i w obydwóch występuje taki luz.U mnie w BN0151-17L (60 klików) cofki nie ma, ale poza tym, to bezel się telepie chyba w każdej możliwej płaszczyźnie. Jak mi się czasem nudzi to naciskam na bezel i on sobie wtedy tak fajnie stuka o kopertę . Poza tym bezel już się porysował, podobnie jak mineralne szkiełko. Taki urok taniego modelu. Ale i tak cholernie lubię ten zegarek .Może w droższych modelach jest lepiej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3854 Napisano 14 Września 2021 3 godziny temu, KobyS0 napisał(-a): co o tym myślicie ??? trochę cena niska jak na uszkodzona uszczelkę https://allegrolokalnie.pl/oferta/lotniczy-citizen-skyhawk-ecodrive-radiocontroll czy brać ? Pojawiły się ostatnio podróby Blue Angel, może to coś z tych? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #3855 Napisano 14 Września 2021 (edytowane) Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): U mnie w BN0151-17L (60 klików) cofki nie ma, ale poza tym, to bezel się telepie chyba w każdej możliwej płaszczyźnie. Jak mi się czasem nudzi to naciskam na bezel i on sobie wtedy tak fajnie stuka o kopertę . Poza tym bezel już się porysował, podobnie jak mineralne szkiełko. Taki urok taniego modelu. Ale i tak cholernie lubię ten zegarek . Może w droższych modelach jest lepiej. ogólnie to możesz morsem nadawać a nie tak bez sensu stukać Edytowane 14 Września 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #3856 Napisano 14 Września 2021 (edytowane) 19 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Pojawiły się ostatnio podróby Blue Angel, może to coś z tych? Podróby Nighthawk-ów są od dawna, sam dwa egzemplarze u kolegów z forum CW zweryfikowałem jako fejki 🤭 Ten z ogłoszenia już chyba niedostępny ale całość wygląda podejrzanie, chociaż sam wyświetlacz cyfrowy wygląda poprawnie bo widziałem takie po których można było to zweryfikować od ręki po fotkach. Tutaj raczej ocena na żywo da ostateczną odpowiedź ... Edytowane 14 Września 2021 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3857 Napisano 14 Września 2021 Teraz, tomaliusz napisał(-a): Podróby Nighthawk-ów są od dawna, sam dwa egzemplarze u kolegów z forum CW zweryfikowałem jako fejki 🤭 Ten z ogłoszenia już chyba niedostępny ale całość wygląda podejrzanie, chociaż sam wyświetlacz cyfrowy wygląda poprawnie bo widziałem takie po których można było to zweryfikować id ręki po fotkach. Tutaj raczej ocena na żywo da ostateczną odpowiedź ... Kto nie ryzykuje, w kozie nie siedzi. A jak się chce namiastkę to już za 100 zł nowe (ja bym nie tknął). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8394 #3858 Napisano 14 Września 2021 a to, to????? tylko luma mnie zastanawia, potrzebuję na cała noc aby było można godzinę odczytać... a i jak ze średnicą kopert, może ktoś ma i pytanie jak lezy na łapce i z jakim rozmiarem nadgarstka ? https://allegrolokalnie.pl/oferta/citizen-field-wojskowy-styl-ecodrive-bm847011e 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28672 #3859 Napisano 14 Września 2021 U mnie w BN0151-17L (60 klików) cofki nie ma, ale poza tym, to bezel się telepie chyba w każdej możliwej płaszczyźnie. Jak mi się czasem nudzi to naciskam na bezel i on sobie wtedy tak fajnie stuka o kopertę . Poza tym bezel już się porysował, podobnie jak mineralne szkiełko. Taki urok taniego modelu. Ale i tak cholernie lubię ten zegarek .Może w droższych modelach jest lepiej.Właśnie o tym pisałem, bezel pracuje bez zarzutu ma 120 klików i bardzo dobrze trzyma pozycje, nie wiem czy nie lepiej niż w Seiko. Z tym, że jest mały luz, jak się go dociska do zegarka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28672 #3860 Napisano 14 Września 2021 Cholera miałem nie kupować, ale właśnie te GMT do mnie gadają... Citizen BJ7111-86L VS BJ7100-82E Zastanawiałem się nad tym pierwszym, gdyż znalazłem niebieskiego na pasku za 200$ +opłaty celne na CW, ale niestety nie ma szafiru i jednak do kompletu bardziej pasował nurek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40613 #3861 Napisano 14 Września 2021 OJ ten niebieski BJ7111 też do mnie gada...i to bardzo. Czy jak zamówię Citka z Singapuru poprzez Chrono24 to mi cło naliczą? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 67285 #3862 Napisano 15 Września 2021 11 godzin temu, alpaczino napisał(-a): Czy jak zamówię Citka z Singapuru poprzez Chrono24 to mi cło naliczą? Zgodnie z przepisami powinni naliczyć opłaty importowe. Ale różnie z tym bywa i może się też zdażyć, że nie naliczą. Mnie na przykład w zeszłym roku nie naliczyli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3863 Napisano 15 Września 2021 31 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Zgodnie z przepisami powinni naliczyć opłaty importowe. Ale różnie z tym bywa i może się też zdażyć, że nie naliczą. Mnie na przykład w zeszłym roku nie naliczyli. Zmniejszyć można ryzyko rezygnując z opakowania. Wybrać wysyłkę w "bąbelkach". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #3864 Napisano 15 Września 2021 Zmniejszyć można ryzyko rezygnując z opakowania. Wybrać wysyłkę w "bąbelkach". Wątpię że przejdzie, od lipca każda paczka powinna zostać odprawiona, wcześniej kontrola była wyrywkowa. Ostatnio nawet cienką kopertę z paskami za 3$ mi oclili (z deklaracji, bez przesyłania dokumentów). Dowiedziałem się przy odbiorze, że muszę zapłacić 3zł vat + 8,50zł kosztów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3865 Napisano 15 Września 2021 4 minuty temu, M.Mike napisał(-a): 23 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Zmniejszyć można ryzyko rezygnując z opakowania. Wybrać wysyłkę w "bąbelkach". Wątpię że przejdzie, od lipca każda paczka powinna zostać odprawiona, wcześniej kontrola była wyrywkowa. Ostatnio nawet cienką kopertę z paskami za 3$ mi oclili (z deklaracji, bez przesyłania dokumentów). Dowiedziałem się przy odbiorze, że muszę zapłacić 3zł vat + 8,50zł kosztów. Ciekawe, że za płacony VAT odbiorca ponosi jeszcze koszty. Tak biorąc na logikę, to powinien pokrywać poborca podatku - on korzysta, on ponosi koszty pozyskania. Zaraz, zaraz... logika i sprawiedliwość? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8394 #3866 Napisano 15 Września 2021 55 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Ciekawe, że za płacony VAT odbiorca ponosi jeszcze koszty. Tak biorąc na logikę, to powinien pokrywać poborca podatku - on korzysta, on ponosi koszty pozyskania. Zaraz, zaraz... logika i sprawiedliwość? nawet jak umieramy to płacimy podatek, od obrządku pogrzebowego, kwiatów, zniczy, tylko ksiądz bierze do kieszeni bez VATu ..... do końca zycia nas okradają a nawet kilka dni później........... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28672 #3867 Napisano 15 Września 2021 Pojawiły się ostatnio podróby Blue Angel, może to coś z tych? Ja nie spotkałem się z zapięciem "ECO DRIVE" zawsze było CITIZEN 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3868 Napisano 15 Września 2021 10 minut temu, Miszkolc napisał(-a): 20 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Pojawiły się ostatnio podróby Blue Angel, może to coś z tych? Ja nie spotkałem się z zapięciem "ECO DRIVE" zawsze było CITIZEN Nie zauważyłem tego, ale jak tak było to sprawa jest jednoznaczna. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #3869 Napisano 15 Września 2021 (edytowane) 20 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Pojawiły się ostatnio podróby Blue Angel, może to coś z tych? Według mnie to jest oryginał sam nad tą aukcją się zastanawiałem (ale brak kasy) a cena jak cena - ostatnio ładnego w miarę nowego widziałem za 650zł (inny z radyjkiem )- w podróbkach chińczyki wsadzają mechanizm kwarcowy bateryjny (a nie eco-drive jak tu 8 kamieniową Miyote U600) brak tych małych oznaczeń na dole, no i na deklu aż nade wyraźnie wygrawerowano z dużymi napisami - od razu widać podróbię - dokładane podrabianie takiego zegarka zapewne nie jest opłacalne . A inną kwestią jest co działa a co nie po wymianie akumulatorka Edytowane 15 Września 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3870 Napisano 15 Września 2021 4 minuty temu, unadarek napisał(-a): Według mnie to jest oryginał sam nad tą aukcją się zastanawiałem (ale brak kasy) a cena jak cena - ostatnio ładnego w miarę nowego widziałem za 650zł (inny z radyjkiem )- w podróbkach chińczyki wsadzają mechanizm kwarcowy bateryjny (a nie eco-drive jak tu 8 kamieniową Miyote U600) brak tych małych oznaczeń na dole, no i na deklu aż nade wyraźnie wygrawerowano z dużymi napisami - od razu widać podróbię - dokładane podrabianie takiego zegarka zapewne nie jest opłacalne . Brak kasy, to często dobra ochrona przed zakupem . Napis eco-drive na tarczy niekoniecznie musi się zgadzać z wnętrzem zegarka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #3871 Napisano 15 Września 2021 (edytowane) 30 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Brak kasy, to często dobra ochrona przed zakupem . Napis eco-drive na tarczy niekoniecznie musi się zgadzać z wnętrzem zegarka. hehhe - no ale czasem wkurza jak są okazję jak tamten za 650 - godzinki nie pobył zgadzam się ale te co widziałem nie miały Eco-drive tylko kwarc napis - w tamtych przypadkach przynajmniej nie oszukują tylko prawdę piszą co jest w środku -ale niektórzy na to nie zwracają uwagi a tu na 100% jest miyota u600 - przynajmniej to co na zdjęciach Edytowane 15 Września 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #3872 Napisano 16 Września 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3873 Napisano 17 Września 2021 (edytowane) Mój kolejny Citizen, w tym drugi Stiletto. Edytowane 17 Września 2021 przez Paulus57 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #3874 Napisano 17 Września 2021 To ten od Grześka? Ile masz w łapie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132114 #3875 Napisano 17 Września 2021 1 minutę temu, p.r.p. napisał(-a): To ten od Grześka? Ile masz w łapie? Tak. Ok. 18 cm, ale wcisnąłem na trochę bez korekty, później dołożę na swój rozmiar. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach