beriam 17781 #3101 Napisano 7 Maja 2021 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #3102 Napisano 7 Maja 2021 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47972 #3103 Napisano 8 Maja 2021 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27945 #3104 Napisano 9 Maja 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #3105 Napisano 9 Maja 2021 Czy ktoś może rozgląda się za Majtkiem niebieskim z bransą? Swojego nie noszę i mogę pogadać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #3106 Napisano 9 Maja 2021 46 minut temu, Vonziej napisał(-a): Czy ktoś może rozgląda się za Majtkiem niebieskim z bransą? Swojego nie noszę i mogę pogadać wrzucaj na ryneczek i zobaczysz co się będzie dziać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #3107 Napisano 9 Maja 2021 wrzucaj na ryneczek i zobaczysz co się będzie dziać Wrzucę w poniedziałek na pewno. Chciałem tutaj dać znać tylko, żeby Koledzy z Citka mieli info szybciej Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #3108 Napisano 10 Maja 2021 9 godzin temu, Vonziej napisał(-a): Czy ktoś może rozgląda się za Majtkiem niebieskim z bransą? Swojego nie noszę i mogę pogadać Szkoda go gonic, swojego też nie noszę 😅 tylko ubieram. A 40stek coraz mniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #3109 Napisano 10 Maja 2021 Szkoda go gonic, swojego też nie noszę tylko ubieram. A 40stek coraz mniej.Niby tak, ale tak brakuje. Teraz na zmianę noszę Imperatora i BeNka, więc czas pożegnań nadszedł. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #3110 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 20 minut temu, Vonziej napisał(-a): Niby tak, ale tak brakuje. Teraz na zmianę noszę Imperatora i BeNka, więc czas pożegnań nadszedł. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Będziesz płakał za nim na jesieni 😀 ja wróciłem i nie myślę gonić. A też mówiłem po co mi on, nawet dwa pogonilem to jest 3 🤣 Edytowane 10 Maja 2021 przez eddi87 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #3111 Napisano 10 Maja 2021 14 minut temu, eddi87 napisał(-a): Będziesz płakał za nim na jesieni 😀 ja wróciłem i nie myślę gonić. A też mówiłem po co mi on, nawet dwa pogonilem to jest 3 🤣 Pewnie i będę, ale może nie? Ostatnio sam przed sobą przyznałem, że mam problem z zegarkami i to mi pomogło. Redukuję, a tego używałem ostatnio z 2 tyg temu. To to się raczej nie zmieni 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #3112 Napisano 10 Maja 2021 15 minut temu, Vonziej napisał(-a): Ostatnio sam przed sobą przyznałem, że mam problem z zegarkami i to mi pomogło. Kiedyś sobie powiedziałem nie wyjdę poza pudełko sztuk 12 🤣 Parę zegarków poszło do ludzi, a i tak nie jestem w stanie z różnych powodów zrobić redukcji... chyba za bardzo przywiązuję się 🤦♂️ Czyż to nie jest właśnie problem prawdziwego "miłośnika zegarków"? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #3113 Napisano 10 Maja 2021 14 minut temu, hezio napisał(-a): Kiedyś sobie powiedziałem nie wyjdę poza pudełko sztuk 12 🤣 Parę zegarków poszło do ludzi, a i tak nie jestem w stanie z różnych powodów zrobić redukcji... chyba za bardzo przywiązuję się 🤦♂️ Czyż to nie jest właśnie problem prawdziwego "miłośnika zegarków"? U mnie to niestety przerodziło się w uzależnienie od ciągłej rotacji i "gonienia króliczka", a to jest częsta sprawa tutaj, tylko mało kto jest w stanie przyznać. W związku z tym właśnie chcę pozbyć się części. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128652 #3114 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 23 minuty temu, hezio napisał(-a): Kiedyś sobie powiedziałem nie wyjdę poza pudełko sztuk 12 🤣 Parę zegarków poszło do ludzi, a i tak nie jestem w stanie z różnych powodów zrobić redukcji... chyba za bardzo przywiązuję się 🤦♂️ Czyż to nie jest właśnie problem prawdziwego "miłośnika zegarków"? Zdrowo-niezdrowe podejście. Ja dokupuję kolejne pudełka i zawsze mam miejsce. Na razie buduję kolekcję budując ją na zegarkach wnoszących nowe elementy do zbiorów. Gdy coś się zdubluję albo oddaję bratu, albo sprzedaję (bardzo rzadko). Jak kolekcja będzie kompletna, z mojego punktu widzenia, zacznę wchodzić na wyższy pułap cenowy, zwykle idący w parze z lepszym wykonaniem. Jak dla mnie ludzie posiadający 2-3 zegarki to nie miłośnicy zegarków, ale zwyczajnie ich użytkownicy, nic więcej. Nie wierzę, że trzy zegarki mogą zaspokoić potrzebę cieszenia się nimi. Często są to drogie zegarki (Omega, Rolex, Panerai etc.), które głownie służą nobilitacji właścicieli w oczach ich znajomych. Coś jak drogi i rasowy piesek. Prawdziwi miłośnicy zwierząt mogą pokochać kundelka, "elity" już niekoniecznie. Oczywiście nie zamierzam z góry zakładać, że posiadacze drogich zegarków kupują je tylko dla szpanu. Gdy ktoś zarabia, nie średnią krajową, ale np. 20k zł miesięcznie, to dla niego zakup "Rolka" nie będzie żadnym wyrzeczeniem, tylko sensownym zakupem, nie będzie się przecież rozmieniał na setkę chińskiej drobnicy. Podsumowując, kupujmy na co nas stać i co nas cieszy . Aha, no i nie na kredyt! Edytowane 10 Maja 2021 przez Paulus57 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3080 #3115 Napisano 10 Maja 2021 16 minut temu, Paulus57 napisał(-a): … Jak dla mnie ludzie posiadający 2-3 zegarki to nie miłośnicy zegarków, ale zwyczajnie ich użytkownicy, nic więcej. Nie wierzę, że trzy zegarki mogą zaspokoić potrzebę cieszenia się nimi. Często są to drogie zegarki (Omega, Rolex, Panerai etc.), które głownie służą nobilitacji właścicieli w oczach ich znajomych. ... Całkowicie się zgadzam, naszło mnie ostatnio na Citizena Eco -drive i wolę kupić kilka i cieszyć się kilka razy, z każdego zakupu, chociaż mogę kupić jeden za kilkanaście tysięcy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #3116 Napisano 10 Maja 2021 i nie na kredyt! Ale jak to nie? To co mam teraz zrobić? 1 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128652 #3117 Napisano 10 Maja 2021 Godzinę temu, drVanSteiner napisał(-a): Ale jak to nie? To co mam teraz zrobić? Odkładać grzecznie do skarbonki wszystkie pięciozłotówki. Po paru miesiącach wystarczy na wypasionego chińczyka, na Chinkę za mało (żeby nie było, że nie uprzedzałem ). 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #3118 Napisano 10 Maja 2021 Citizen to Citizen i nigdy ich za wiele !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128652 #3119 Napisano 10 Maja 2021 Teraz, unadarek napisał(-a): Citizen to Citizen i nigdy ich za wiele !!! MIna smerfa mówi sama za siebie - temu gościowi się nie mówi nie. Co do Citków, to już za 90 USD są fajne automaty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 18981 #3120 Napisano 11 Maja 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 32903 #3121 Napisano 13 Maja 2021 Nowy stary 70’sWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #3122 Napisano 13 Maja 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #3123 Napisano 13 Maja 2021 Pa Patryk co u mnie w robocie Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #3124 Napisano 14 Maja 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 18981 #3125 Napisano 15 Maja 2021 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach