Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tomaliusz

Citizen

Recommended Posts

12 godzin temu, beriam napisał(-a):

Jak jest realna wartość ?

Ori ?

Screenshot_2025-03-07-16-30-06-39_d8f7c2d4207c9c881dc42dd7bff41fe7.jpg

Screenshot_2025-03-07-19-07-32-79_d8f7c2d4207c9c881dc42dd7bff41fe7.jpg

Słabe zdjęcia chociaż wygląda na ori. Wartość stan średni albo słabe zdjęcia. Pewnie koło 1k patrząc, że to już kilkuletni zegarek chociaż mój 11 letni ma się dobrze. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Słabe zdjęcia chociaż wygląda na ori. Wartość stan średni albo słabe zdjęcia. Pewnie koło 1k patrząc, że to już kilkuletni zegarek chociaż mój 11 letni ma się dobrze. 
Podzielam i zgadzam się z opinią [mention=58392]kornel91[/mention].
Jeżeli stan wizualny i techniczny jest akceptowany przez Ciebie, to dodatkowo należy się liczyć z ewentualną wymianą akumulatorka.

6 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Podzielam i zgadzam się z opinią [mention=58392]kornel91[/mention].
Jeżeli stan wizualny i techniczny jest akceptowany przez Ciebie, to dodatkowo należy się liczyć z ewentualną wymianą akumulatorka.

Stan bez szału, ciężki kontakt ze sprzedającym. Dałem sobie spokój mimo dobrej ceny, 540 PLN. Do tego kwestia akumulatora. Po drugie jak dla mnie zbyt dużo dzieje się na tarczy 🤫

Stan bez szału, ciężki kontakt ze sprzedającym. Dałem sobie spokój mimo dobrej ceny, 540 PLN. Do tego kwestia akumulatora. Po drugie jak dla mnie zbyt dużo dzieje się na tarczy
Akumulator nie powinien być droższy niż 200 zł, tak więc cena poniżej 600 zł (+200 aku) jest atrakcyjna.
Jest szafir a więc duży plus.
Nie wiem, jaki masz nadgarstek, ale pamiętaj jeszcze, że to duży zegar.
O tym, czy na tarczy się dużo dzieje, czy nie, nie wypowiadam się, bo to kwestia gustu.

Stan bez szału, ciężki kontakt ze sprzedającym. Dałem sobie spokój mimo dobrej ceny, 540 PLN. Do tego kwestia akumulatora. Po drugie jak dla mnie zbyt dużo dzieje się na tarczy

Z tą wymianą to trzeba się liczyć, ale jeżeli teraz chodzi normalnie to z duzym prawdopodobieństwem nie trzeba nic ruszać.
Na bardzo grube kilkadziesiąt Eco-drive, w tym takich bliżej 20 lat, nie musiałem wymieniać żadnego aku. W starszych pojemność aku już sporo mniejsza niż fabryczna, ale jak się je trzyma w jasnym miejscu to nie powinny się zatrzymać. Dodatkowo większość lepszych mechanizmów ma jakiś tryb oszczędzania energii i nawet po latach w szufladzie potrafią iść dalej bez doładowania (np. E764 powinien trzymać czas przez 5 lat w ciemności).
Zabija je schowanie w ciemności i zapomnienie o zegarku. Jak długo leży rozładowany do 0, to czasem już nie wstanie i trzeba wymienić akumulator.

Ale jak się nie podoba to inna sprawa :)

Posted (edited)

EDIT: nie ten dział 🤦‍♂️

Edited by cordi7

19 minut temu, cordi7 napisał(-a):

1000023442.jpg

Dominik chyba nie tutaj.

Za to ten pasuje :)

2mo08V1.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Poszukuję jakiejś bransy do tych "gaci". Jubilee na pełnych endlinkach lub też mesh. Co myślicie? Polecacie coś?

IMG_20250311_114531124_HDR_AE.jpg

2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Dominik chyba nie tutaj.

Za to ten pasuje :)

Przed kawą było - sypie głowę popiołem 😆

5 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Poszukuję jakiejś bransy do tych "gaci". Jubilee na pełnych endlinkach lub też mesh. Co myślicie? Polecacie coś?

IMG_20250311_114531124_HDR_AE.jpg

https://longislandwatch.com/islander-20mm-brushed-and-polished-solid-link-bracelet-for-citizen-automatic-promaster-dive-watch-brac-71/

Było wcześniej chyba w tym wątku, chyba 🙂

7 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

2 godziny temu, beriam napisał(-a):

Potwierdzam, mogę jeszcze raz pokazać moją z Long Island Watch. Jest idealnie spasowana i bardzo dobrze wygląda. Wysyłka była z Holandii, więc obeszło się bez dodatkowych opłat.

6c7b2332ecf4d3eec2b496269b9db3f7.jpg

7a7e2e98c43710d4b9762019b26918ec.jpg

b9b5c1918e3ce859593781f3ec54da55.jpg

91469aebb64bd6a1d47860333cb2281a.jpg

2 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):

Potwierdzam, mogę jeszcze raz pokazać moją z Long Island Watch. Jest idealnie spasowana i bardzo dobrze wygląda. Wysyłka była z Holandii, więc obeszło się bez dodatkowych opłat.

6c7b2332ecf4d3eec2b496269b9db3f7.jpg

7a7e2e98c43710d4b9762019b26918ec.jpg

b9b5c1918e3ce859593781f3ec54da55.jpg

91469aebb64bd6a1d47860333cb2281a.jpg

Ja zamawiałem kilka razy od nich i ani razu nie było wysyłki z NL. Wiem że mają dobre te bransolety. Bo do Ray'a miałem 

Posted (edited)

Oba kajdany z New Island Watch. Ten do Citizena jest nieco lepiej dopracowany.

DSCF1969.JPG

DSCF1970.JPG

Edited by Mirosuaw

Od wczoraj "majty" mają konkurencję 😉

PSX_20250319_082753.jpg

12 godzin temu, beriam napisał(-a):

Od wczoraj "majty" mają konkurencję 😉

Na tym pasku wygląda "the best"!