arturzbsk 4061 #751 Napisano 2 Kwietnia 2020 Na tych fotkach wygląda, że nie jest źle. W porównaniu do zdjeć kolegi Clusca duża różnica na plus. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #752 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) @VonziejWygląda to u Ciebie zdecydowanie lepiej. Przede wszystkim wskazówki minutowa i godzinowa. U Ciebie są zaokrąglone na brzegach, u mnie były jakby "cięte z arkusza", dlatego pisałem, że jak wycięte z puszki po piwie BTW, wysłałem Ci PW jakiś czas temu Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #753 Napisano 2 Kwietnia 2020 @VonziejWygląda to u Ciebie zdecydowanie lepiej. Przede wszystkim wskazówki minutowa i godzinowa. U Ciebie są zaokrąglone na brzegach, u mnie były jakby "cięte z arkusza", dlatego pisałem, że jak wycięte z puszki po piwie BTW, wysłałem Ci PW jakiś czas temu Jutro pyknę w macro tak jak mówiłem, a przynajmniej spróbuję. Mój egzemplarz z tego co widzę to 2003, może ewentualnie 2013, ale w to wątpię. Może to ma jakiś wpływ na jakość? PS: Sorry umknęło mi gdzieś, dzisiaj odpiszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4061 #754 Napisano 4 Kwietnia 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #755 Napisano 4 Kwietnia 2020 Za tego citka zawsze plus. Sprawdzanie na nim godziny to była czysta przyjemność dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #756 Napisano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Wrzucam najwięcej co mogę tym co mam pod ręką. Przepraszam za kurz na szkle. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez Vonziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23251 #757 Napisano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Artur, pasek zmień, polecam Borealisa a całkowicie zmienisz zdanie z noszenia tego zegarka z stanu dobry na niewiarygodnie b.dobry Karol, tutaj wsk. sekundowa wygląda jak qpa po jagodach Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #758 Napisano 4 Kwietnia 2020 Artur, pasek zmień, polecam Borealisa a całkowicie zmienisz zdanie z noszenia tego zegarka z stanu dobry na niewiarygodnie b.dobry Karol, tutaj wsk. sekundowa wygląda jak qpa po jagodach No to, że nie mam czym zrobić zdjęcia normalnego to na to nic nie poradzę Tomek Na żywo i z lupą nie ma nic podobnego do wstawionego wcześniej Majta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4061 #759 Napisano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Artur, pasek zmień, polecam Borealisa a całkowicie zmienisz zdanie z noszenia tego zegarka z stanu dobry na niewiarygodnie b.dobry Karol, tutaj wsk. sekundowa wygląda jak qpa po jagodach Muszę coś pomyśleć w tym kierunku, ale w innym kolorze, pewnie pomarańcz. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez arturzbsk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #760 Napisano 4 Kwietnia 2020 Mój już po zmianie 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4061 #761 Napisano 4 Kwietnia 2020 No i pasi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #762 Napisano 4 Kwietnia 2020 Jak dla mnie BN0151 wygląda strasznie dziwnie na NATO. Taki jakiś płaski się staje dziwnie. Rozlewa się za bardzo na nadgarsku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23251 #763 Napisano 4 Kwietnia 2020 Karol, czy to miałeś na myśli ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #764 Napisano 4 Kwietnia 2020 Karol, czy to miałeś na myśli ? Nie chciałem tego mówić BN jest wdzięczny, bo można dać mu pasek i ładnie spasuje, ale NATO musi być grube i dobrze spasowane kolorystycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40965 #765 Napisano 4 Kwietnia 2020 :-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #766 Napisano 4 Kwietnia 2020 A w międzyczasie, Citek na nowym paseczku od kolegi z forum. Moim zdaniem kolorki piękne + szlufka biała z lekkim niebieskim nalotem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #767 Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Mam i ja , która tarcza ładniejsza Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez zooropa156 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #768 Napisano 5 Kwietnia 2020 Vonziej, świetne połączenie wyszło. Na takim pasku od razu powinien być sprzedawany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #769 Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Mam i ja , która tarcza ładniejsza Zależy jaki efekt chcesz otrzymać To wersja fabrycznie na pasku? Nurtuje mnie sprawa tego, czemu wersja z bransą i paskiem różnią się położeniem teleskopów. Jeżeli chcesz założyć pasek na wersję z bransoletą musisz mieć zagięte teleskopy. Jeżeli chcesz założyć bransoletę na wersję z paskiem to musisz pogodzić się z tym, że oryginalnej nie założysz. Dziwne to.... Vonziej, świetne połączenie wyszło. Na takim pasku od razu powinien być sprzedawany. A dziękuję bardzo. Miłe słowa. Tarcze w ciemnej i jasnej są strukturalnie takie same. Tylko w czarnej widać bardziej ten podział na wewnętrzne koło i zewnętrzny okręg. Z tego powodu wolę białą. Robi za dobrą alternatywę dla SARBA. Jeżeli miałbym wybierać ( co w sumie robiłem) między SARBem a Citizenem, którego mam to wiadomo jaka jest decyzja. SARB ma tylko nieznacznie lepszą bransoletę. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Vonziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #770 Napisano 5 Kwietnia 2020 Nurtuje mnie sprawa tego, czemu wersja z bransą i paskiem różnią się położeniem teleskopów. Jeżeli chcesz założyć pasek na wersję z bransoletą musisz mieć zagięte teleskopy. Jeżeli chcesz założyć bransoletę na wersję z paskiem to musisz pogodzić się z tym, że oryginalnej nie założysz. Dziwne to.... Normalka m.in u Citizena, w Signaturach które miałem i mam (a trochę tego było) jest tak samo. Konstrukcja bransolety wymusza otwory blisko koperty, a to powoduje że normalne paski się nie mieszczą i wersję paskowe muszą mieć otwory dalej. Jeśli już nie można pogodzić umiejscowienia dziur w uszach dla obu wersji to szkoda, że nie robią tego co np. Eterna w Kontiki Date - dwa zestawy otworów, niezależnie od tego czy kupiłeś wersję na bransolecie czy na pasku możesz założyć co chcesz. Parę centów więcej na etapie obróbki koperty żeby dorobić drugi zestaw otworów, a bardzo by się to przydało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #771 Napisano 6 Kwietnia 2020 Dobrze że mnie uświadomiliście z tym różnym położeniem otworów na teleskopy bo już się przymierzałem gdzie by tu nabyć oryginalną bransolete. Temat zawieszony i cieszę oko Citka na pasku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #772 Napisano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Dobrze że mnie uświadomiliście z tym różnym położeniem otworów na teleskopy bo już się przymierzałem gdzie by tu nabyć oryginalną bransolete. Temat zawieszony i cieszę oko Citka na pasku Nie ma sprawy Polecamy się! Ten Citizen jest na prawdę dobrą alternatywą do SARBA moim zdaniem. Jeżeli nie musi być automatu to można jak w ogień Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Vonziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #773 Napisano 6 Kwietnia 2020 Jestem tego samego zdania, miałem też SARB`a w wersji z czarną tarczą. I ten Citek jakością wykonania w niczym mu nie ustępuje. Jedynie trochę brakuje mi lumy na indeksach i byłoby idealnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8455 #774 Napisano 6 Kwietnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #775 Napisano 7 Kwietnia 2020 Jak dobrze mieć ogród. Siedzenie w domu nie jest aż takie złe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach