Thomas666 7628 #7226 Napisano 11 Września 2020 Miedziak od Piotrka na łapie: a ponieważ pozazdrościłem Mistykowi jego dokonań na polu sygnowanych koronek... To też mam! technika wykonania - laser. Ten sam plik graficzny, z którego palona była tarcza. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3328 #7227 Napisano 11 Września 2020 Kurcze, jaka fajna koperta. Taka trochę w stylu VIS-a ale bardziej surowa. Te spiłowania na krawędziach były, czy sam robiłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #7228 Napisano 11 Września 2020 Kopertę zaprojektował i wykonał w całości Piotrek39, ja dołożyłem od siebie grafiki, grawer laserowy tarczy, dekla i koronki. I jeszcze od spodu: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #7229 Napisano 11 Września 2020 Powitoł Brawo, bardzo przyjemny projekt. Dodatkowy + za zagięte do dołu uszy. Tego mi chyba tylko w zegarkach Piotra brakuje 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mie49 19 #7230 Napisano 11 Września 2020 Naprawdę ładny i bardzo, bardzo unikatowy. Gratuluję THOMAS666. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #7231 Napisano 13 Września 2020 Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Volturi 123 #7232 Napisano 16 Września 2020 (edytowane) Tu mogę pochwalić się nowym nabytkiem. Krzysiek w realu, petarda.. Edytowane 16 Września 2020 przez Homberger 3 Czas jest moim sprzymierzeńcem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1098 #7233 Napisano 16 Września 2020 E tam nowy, przecież widać że patyna już wchodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7234 Napisano 16 Września 2020 2 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schioedtei 252 #7235 Napisano 18 Września 2020 Nowy brąziak od aquacy, w preorderze za 239$. Niestety design ewidentnie zerżnięty z Anonimo + bezel z Paneraia. https://aquacywatch.com/collections/cusn8-bronze-200m-nh-35 0 2gwatchblog.com facebook: 2gwatchblog.com instagram: 2gwatchblog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2034 #7236 Napisano 18 Września 2020 Za tą kasę calkiem fajny sikor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7237 Napisano 18 Września 2020 Za tę kasę może być , choć tarcza i indeksy dla mnie tracą wielką tanizną. I jeszcze jak ktoś z 750$ robi przecenę na 240$ to już nie jest poważne Żeby nie na pusto, cobra z archiwum 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1563 #7238 Napisano 21 Września 2020 (edytowane) Na dropie glycine combat sub 6 z brązu, 43 mm, cztery kolory tarczy do wyboru Edytowane 21 Września 2020 przez Laponek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #7239 Napisano 21 Września 2020 Nowe szaty prosto z Wietnamu: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Volturi 123 #7240 Napisano 21 Września 2020 Witam Moje pierwsze grillowanie zegarka mam za sobą. Przeczytałem że czym mocniejszy amoniak tym lepszy niebieski kolor patyny. Zakupiłem w tym wypadku 25% roztwór wody amoniakalnej. Po godzinie SPA zegarek wygląda jakbym go podniósł po 40-50 latach z dna Bałtyku Zostało mi teraz kupić do kompletu "dojechany, podniszczony" strap. Ktoś sprzeda linka z takimi pasiorami? 2 Czas jest moim sprzymierzeńcem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #7241 Napisano 21 Września 2020 Genialnie wyszło. Nie szukaj gotowca paska, jeden paskorób jest na naszym podforum, zagadaj, coś razem wymyślicie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #7242 Napisano 22 Września 2020 Powitoł Doceniam. Sam się nie odważę, niemniej doceniam Ostatnio coś mi przy gotowaniu kapnęło na sikora, zrobiła się zielona plama, ale zeszła pod paznokciem Sternik+drapany długopis+chińska guma+klamra barwiona gazowo (nie widać): 3 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #7243 Napisano 22 Września 2020 Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sauron80 3 #7244 Napisano 22 Września 2020 (edytowane) Mój BOBWELLSON Legion III Edytowane 22 Września 2020 przez sauron80 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7245 Napisano 22 Września 2020 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7246 Napisano 22 Września 2020 Duży słordfisz 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny Jastrząb 325 #7247 Napisano 23 Września 2020 W dniu 21.09.2020 o 22:28, Homberger napisał: Witam Moje pierwsze grillowanie zegarka mam za sobą. Przeczytałem że czym mocniejszy amoniak tym lepszy niebieski kolor patyny. Zakupiłem w tym wypadku 25% roztwór wody amoniakalnej. Po godzinie SPA zegarek wygląda jakbym go podniósł po 40-50 latach z dna Bałtyku Zostało mi teraz kupić do kompletu "dojechany, podniszczony" strap. Ktoś sprzeda linka z takimi pasiorami? Nieziemsko to wygląda👍 pytanie czy po takich zabiegach koperta barwi rękę na zielononiebiesko czy nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Volturi 123 #7248 Napisano 23 Września 2020 (edytowane) Odpowiadam, tak.. Na samym początku kiedy wyjmujemy zegarek z plastikowego pudełka. Teraz mamy wszyscy pod dostatkiem rękawiczki w tworzywa sztucznego. Warto rękawiczki zastosować. Kolor niebieski, granatowy ale łatwy do zmycia. Mile widziane jest zastosować bardziej stężony roztwór amoniaku (tak mi podpowiedziano) który odpowiedzialny jest za niebieski kolor na kopercie i lunecie. Nie czuję się tu fachowcem bo zrobiłem to po raz pierwszy i nawet wyszło Ważna rzecz to wcześniej trzeba cały zegarek odtłuścić np mydłem. Dlatego po drugie, stosujemy rękawiczki aby tłuste łapki nasze wyizolować od zegarka. Patyna niebiesko-zielona nie lubi chlorowanej wody. Zachodzi w reakcje przez chlor jak się domyślam powoduje to zmianę koloru na niepożądany efekt. Na szczęście w moim przypadku była to kropla wody kranowej która wdarła się pod zegarek w trakcie mycia rąk. Zauważyłem jak kropelka wody rozchodzi się po rancie między kopertą a lunetą zmieniając kolor przy tym. Fuksem nawet to wyszło efektownie. Zaznaczam przy całkowitym zamoczeniu zegarka pod kranem z chlorowaną wodą wyszedłby raczej mizerny efekt. Dla przykładu podaje dwie foty gdzie mamy ładną patynę miedzy kopertą a lunetą i po zalaniu kropelką chlorowanej wody która weszła miedzy w/w elementy zegarka. Edytowane 23 Września 2020 przez Homberger 3 Czas jest moim sprzymierzeńcem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #7249 Napisano 24 Września 2020 Zainspirowałeś mnie do pogrzebania w pudle: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Volturi 123 #7250 Napisano 24 Września 2020 Tarcza zawsze będzie tu dobrze komponować się z resztą zegarka. Niezależnie od czasu i Twojej ingerencji. 0 Czas jest moim sprzymierzeńcem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach