Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
emiel

Liczymy żółwie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Noodles

Ogólnie prospexów w polskich sklepach jakoś mniek się zrobiło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam ostatnie wpisy i widzę, że nie tylko ja mam mieszane uczucia związane z kopertą Żółwia. Za to tarcza, w tym konkretnym modelu, jest świetna.

400.jpg

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jest MZ super ergonomiczna. Jest to chyba jedyny zegarek w takim rozmiarze, który posiadam, który nie stwarza jakiegokolwiek dyskomfortu podczas noszenia. Zakres ruchu nadgarstka, nawet przy ciasno zapiętym pasku, nie jest w jakikolwiek sposób ograniczony, nic nie ciśnie, nic się nie wpija. Jedyny mankament - nie każdemu może się podobać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

post-108913-0-92809800-1587469135_thumb.jpgpost-108913-0-41668800-1587469142_thumb.jpg

Fajny jest. Troszkę niecentruje, endlinki mogłyby być lepiej spasowane - to na minus. Na plus tarcza, fajnie się go nosi, klimacik nurkowy jest. Nietoperek zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna wersja.

Ile dałeś i gdzie?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Noodles, gratuluję. Super sprzęt! Pokaż dokładnie co Ci tam nie centruje. Ja na swojego jeszcze trochę poczekam, dopiero dziś rano wyjechał kurierem, bo były jakieś problemy z nadaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

~1,5k pln u Cerbińskich. Z tego co wiem, to tej referencji już nie produkują.... Ta koperta żółwiowa jest barrdzo fajna. Mam mały nadgar ale za to płaski więc nosi się to wyjątkowo przyjemnie.  A co do centrowania to temat wałkowany wiele razy - sztuką jest trafić taki egzemplarz, który jest dobrze scentrowany. Wszystkie, które widziałem nażywo byly kopnięte... na filmikach z recenzjami to samo. Przestałem na to zwracać aż taką uwagę, jakby nie centrował o cały klik to dopiero dyskwalifikacja :D W moim jest pół kliku chapter ring źle wklejony. Kiedy odbierasz swojego? Wiadomo?

Centrowanie na przykładowej recenzji (Bruce Williams): 

post-108913-0-86705500-1587472652_thumb.jpg

W moim jest lepiej, ten na screenie jest mocniej kopnięty.

Edytowane przez Noodles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego odbieram jak dojdzie :) Dziś rano kurier zabrał z Łodzi i ma trochę ponad 300 km do przejechania, więc znając życie, dojdzie za tydzień :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka, Noodles, gratulacje ładnego żółwika - a nie mówiłem, że jak klapnie na nadgarstku, to będzie siedział wygodnie? ;) Btw.  ten Twój to nie jest Batman, on ma chyba nickname wielka dziura czy jakoś tak. Batman ma niebieską wskazówkę, co mi się w nim strasznie podobało. Szkoda, że nie kupiłem, jak była okazja ;/

Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on ma chyba nickname wielka dziura czy jakoś tak...

Great blue hole ma inny bezel, inną tarczę, wszystko inne ;)

O tak wygląda

post-24452-0-43821400-1587482113_thumb.jpg

Edytowane przez Lestaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka, owszem, właśnie z tego modelu brałem przykład nickname, jako że Seiko ostatnio klepie te same wersje w różnych liniach (Save the ocean, ninja etc), stąd myślałem, że to po prostu wielka dziura w wydaniu żółwiowym. W takim razie już sam nie wiem co to za zegarek, kol. Noodles (mam na myśli nickname, bo model wiem jaki). Batman to SRP787 (zdjęcie nie moje, kogoś filipińskiego forum zegarkowego). Możecie mnie poprawić, jeśli się mylę, po prostu zapamiętałem tę nazwę, bo kiedyś nosiłem się z zakupem Batmana i głupi olałem sprawę. Poniżej Batman.

aD9k7Ea.jpg

Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kojarzę tej wersji....

To jest Batman właśnie...i powstał na długo przed wielką dziurą, dzisiaj już ciężko dostępny, kiedyś mogłem dorwać w normalnej cenie, dzisiaj niestety już tak fajnie nie jest. Na filpińskim forum mówią, że to jest Batman, na watchuseek i tz-uk też SRP787 to Batman...nie wiem kto ma rację w tym wypadku, ale jak nosiłem się z zamiarem kupna 787 parę lat temu, to wtedy też mówiło się na niego Batman. Trochę to pokręcone teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Batman właśnie...i powstał na długo przed wielką dziurą, dzisiaj już ciężko dostępny, kiedyś mogłem dorwać w normalnej cenie, dzisiaj niestety już tak fajnie nie jest. Na filpińskim forum mówią, że to jest Batman, na watchuseek i tz-uk też SRP787 to Batman...nie wiem kto ma rację w tym wypadku, ale jak nosiłem się z zamiarem kupna 787 parę lat temu, to wtedy też mówiło się na niego Batman. Trochę to pokręcone teraz.

A ja cały czas byłem przekonany że Batman tudzież Dark Knight to srpc25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Noodles ma Deep Blue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Dark Knight = Batman! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Już było ale jeszcze wrzucę dla jasności:

post-105307-0-09832300-1587486203_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

A jeszcze tak się składa, że miałem MM200 deep blue hole w ręku i tam ten odcień niebieskiego jest bardziej "cyan", wpada w zielony. W turtlesie jest to czerń/granat. Zdecydowanie ciemniejszy odcień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja z moim "tworem" się przywitam tutaj ;)

49802631832_b6f6c867d5_b.jpg

49802327166_a8a08bb446_b.jpg

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Ło panie, u Ciebie leży zdecydowanie lepiej :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

@pisar

Witamy dziadka w pięknym stanie  :wub:

Świetny jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi