Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Ciekaw jestem, choć żałuje przy okazji, że nie ma go w mniejszym rozmiarze  ;)

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusi to Redentore niesamowicie.

Jest szansa na zdjęcie wersji z niebieskimi wskazówkami (najlepiej czarnej, ale nie pogardziłbym jakąś inną) przed zakończeniem przedsprzedażowej promocji?

Jestem ciekaw jak wyglądają na żywo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arsenale na JFS’ie

Pisałeś ze Twój egzemplarz wykazuje się dobrą precyzją chodu, możesz podać jakie to wartości?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś ze Twój egzemplarz wykazuje się dobrą precyzją chodu, możesz podać jakie to wartości?

Nie pamietam dokładnie teraz, ale wydaje mi się ze to była sekunda, mooooooże dwie na dobre. Dziś go ustawie i sprawdzę w weekend. A jak twój Arsenale się sprawuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymczasem go sprawdzam, zbyt wcześnie by coś wiążącego napisać :)

Dziękuje za informacje.

Daj znać jeszcze...

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pragnę tylko przypomnieć, ze nigdzie producent nie podaje, że zegarek jest Powerproof :P

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marku, od czwartku wieczora do teraz, zegarek ma -2,5 sekundy, a latał w rotomacie tylko. Z tego co pamietam, to na reku było lepiej nawet

Jak wrażenia z twojego czarnego... Arsenale?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marku, od czwartku wieczora do teraz, zegarek ma -2,5 sekundy, a latał w rotomacie tylko. Z tego co pamietam, to na reku było lepiej nawet

Jak wrażenia z twojego czarnego... Arsenale?

Dziękuję.

Jest ok :), choć sekundowa mogłaby mieć grot i przeciwwagę wypełnioną lumą, 

Dokupiłem mu nowy pasek :)

post-107633-0-57527200-1549135718.jpgpost-107633-0-06191300-1549135745.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy do nowych Redentore będzie można dokupić bransoletę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby już się pokazały ?

• post-31273-0-30004200-1549749338_thumb.p
  • post-31273-0-49388200-1549749706.jpg
Edytowane przez gruby2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lincoln Six Echo

•  

Wysłano 13 listopad 2018 - 15:54

Oczywiście.  :) Niewykluczone, że wysyłka Twojego GMT akurat zgra się w czasie z premierą damskiego REDENTORE (póki co, jest przewidziana na koniec lutego/początek marca).  ;)

AEON - kącik zegarkowyhttps://www.facebook.com/aeonzegarki/

Eeee, przedwczesna radość. A już miałem nadzieję, widząc to drugie zdjęcie ,że poszło szybciej niż zapowiedzi :angry:

Edytowane przez gruby2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne kolory na lato! :) ( zielony)

Tymczasem ten sprawia radość

post-107633-0-88612100-1551461678.jpg

post-107633-0-11242100-1551461823_thumb.jpgpost-107633-0-41382900-1551461859_thumb.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę Ci powiedzieć, Marek, że coraz bardziej mnie kusi, żeby mojego Arsenale też wrzucić na takie nato. Fajnie to wygląda. :)

Tymczasem kilka nowych fotek Redentore 3.0:

53192368_2270909099614253_72471131442150

53003654_2261068660598297_38628320820907

52412094_2256000147771815_95295609511713

52165041_2255002337871596_53481581653451

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Na zdjęciach mój cudowny redentore , jedyne do czego mam zastrzeżenie to nie symetrycznie przykręcony dekiel ,co trochę irytuje.

Przy okazji pytanie: Czy cal. MV285 to fossilowy szwajcar/klon eta 2824-2 ? I czy jest on jakościowo gorszy od ety czy po prostu tańszy?

post-108306-0-67782000-1552044113_thumb.jpg

post-108306-0-55839600-1552044123_thumb.jpg

post-108306-0-71403200-1552044128_thumb.jpg

post-108306-0-99470500-1552044134_thumb.jpeg

post-108306-0-51569200-1552044140_thumb.jpeg

post-108306-0-89479900-1552044145_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ta wersja, ostatnio wszystko z niebieskimi wskazówkami a tu proszę złoto z czerwoną  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Frozenn
      Witam. Zegarek w świetnym stanie, pełen zestaw sklepowy. Absolutnie żadnych śladów użytkowania (poza naturalną patyną oczywiście, dzięki której kopertę pokrywa unikalny, delikatny wzór - każdy patynuje nieco inaczej :)) Ode mnie forumowe 8,5-9/10, ciężko obiektywnie ocenić zegarek z takiego materiału, bo albo się jest jego zwolennikiem albo się go nienawidzi i unika. Brąz po prostu zaczyna pracować z odmiennym pH skóry po pierwszych kilku kontaktach. Osobiście nie traktuję patyny jako rys czy zużycia. Zresztą, drogi potencjalny kupcu, sam dokonaj swojej oceny.

Zegarek świeżej produkcji i zakupu: 02/2025. Noszony na zmianę z innymi, uszanowany i użytkowany zgodnie ze sztuką. Marki Venezianico raczej przedstawiać nie trzeba. Świetny design, materiały, trwałość i sprawdzone mechanizmy. Ten tutaj, to akurat nie lada gratka dla fanów patyny i szwajcarskich automatów :))

Trochę specyfikacji:
      - 42mm średnicy bez korony
      - 49mm L2L
      - około 13mm grubości
      - koperta, bezel, wkładka, korona z brązu 
      - szkło szafirowe, płaskie 
      - uszczelnienie 30 atmosfer
      - zakręcana, sygnowana korona
      - mechanizm Sellita SW200-1, automat
      - pięknie szlifowane, nakładane indeksy
      - szlifowany, zdobiony dekiel
      - gumowy, bardzo wygodny pasek

Krótko o mechanizmie: znana i trwała konstrukcja Sellity, napędza większość zegarków w przedziale cenowym 2,5-9k zł, 26 kamieni, 4 cykle na sekundę czyli 28800 bph, wskazówka płynie miło dla oka. Mechanizm ma świetne osiągi, noszony na codzień spieszy się +1 sekundę na dobę, czasem +2, a czasem pójdzie równo bez odchyłki, uśredniając, robi +1. Świetny rezultat, bez mała jak chronometr Nie noszony, odpoczywa w rotomacie, mechanizm nie ma zastojów.

W zestawie znajduje się wszystko to, co otrzymujemy w salonie przy zakupie nowego. Począwszy od pudełek, przez komplet dokumentów: karta cyfrowej instrukcji, dowód zakupu, certyfikat, mapa Wenecji, sklepowa zawieszka, wszystko ująłem na zdjęciach. Dodatkowo dorzucam dokupiony, brązowy pasek skórzany, nigdy nie używany. Fabryczna guma jest świetna!

Obecnie cena nowego w tej konfiguracji waha się w granicach 4800 - 5200 złotych, w zależności od sprzedawcy i jego marży. Kwota jaka mnie interesuje za ten świetny sprzęcik to 3200 3100 2999 2600 złotych, do niewielkiej negocjacji. Stanowi to około 55% ceny nowego. Moim zdaniem warto, kupując tutaj masz bez mała nowy i uszanowany zegarek za 2/3 ceny Koszt paczkomatu po mojej stronie, odbiór własny oczywiście również jest możliwy. Ewentualnie zaproponuj inny sposób dostawy - dogadamy się. 

Zapraszam do galerii poniżej oraz do rozmów.
      Pozdrawiam gorąco,
      Maciej.

PS. Zdjęcia autentyczne, bez fotoszopowania i innych bajerów.

• Przez Perpetuum Mobile
      Na sprzedaż trafia Meccaniche Veneziane Redentore. Rozmiar unisex 36 mm. Zegarek kupiony na forumowym Bazarku kilka lat temu dla żony. Żona troszkę w nim pochodziła ale ostatecznie przesiadła się na kwarce Longinesa i zegarek od dłuższego czasu leży nieużywany. Ja nosiłem go potem przez jeden dzień i na męskim nadgarstku też się sprawdził. Zresztą kupiłem go od mężczyzny. To wersja jeszcze pod marką Meccaniche Veneziane (dzisiejsze Venezianico) z datownikiem, przeszklonym deklem i co najważniejsze ze szwajcarskim, ładnie zdobionym mechanizmem hi-beat STP 1-11 (klon ETA 2824). Wahnik z tego co mi wiadomo jest pozłacany. Szkiełko jest szafirowe. Pełen komplet z pudełkiem i z wszelkimi papierami. W komplecie oryginalna bransoleta mesh, oryginalny pasek skórzany (znoszony) oraz nowy pasek skórzany – chiński - dobrej jakości i z teleskopami quick-release.
      Zegarek jest po pełnym serwisie (dwa miesiące temu) w krakowskiej Kwestii Czasu, więc nie wymaga przez najbliższe lata żadnego wkładu finansowego. Według forumowej skali muszę dać 7 bo zegarek był otwierany i serwisowany. Tym niemniej jest w doskonałym stanie wizualnym i technicznym i w praktyce zasługuje na wyższą notę (8-9).
      Cena to 1500 1300 zł z kosztem wysyłki (kurier/paczkomat w kraju) po mojej stronie. Niżej już nie będzie. Niech się już lepiej kręci w rotomacie 😉.
      Zdjęcia z zeszłego roku, ale zegarek wygląda dokładnie tak samo, bo praktycznie nie był noszony. Załączam też kilka zdjęć z ostatniego serwisu.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.