JASI 1218 #51 Napisano 8 Lipca 2019 Wyszło wspaniale. Nie wystarczą odpowiednie urządzenia, trzeba jeszcze mieć zdolności i umiejętności.Dziękuję Bartku i pozdrawiam. 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #52 Napisano 8 Lipca 2019 Jak z żurnala Ząbki jubilerskie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #53 Napisano 8 Lipca 2019 ale to ładnie zrobione te ząbki są w poprzednim starym kole to co kilka ząbków to inny kształt to chyba w tych odległych czasach ręcznie pilnikiem piłowane było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #54 Napisano 12 Lipca 2019 Powiedzcie , jakim trzeba być d...lem żeby starą skrzynię tak "oprawić" i zostawić . Pozbijać gwoździami i pomalować brązowym, lakierem. Kupiłem za parę groszy i na złość de...lowi wyremontuje. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #55 Napisano 12 Lipca 2019 Panie! Sprzedasz Pan te gwoździe na skupie i się za remont zwróci 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #56 Napisano 12 Lipca 2019 No , tu się ktoś ,,postarał ,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #57 Napisano 12 Lipca 2019 Leszek... przecież te gwoździe to paliwo dla takich Pasjonatów jak Ty ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #58 Napisano 7 Października 2019 w moim przypadku ktoś się natrudził by osadzić wtórny mechanizm w sanki na ostatnim zdjęciu już wyprostowany wieszak i sanki a szparka i tak została 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #59 Napisano 7 Października 2019 A nie uważasz, że sanki są pokrzywione? Może źle widzę, ale połóż je na szybie i zweryfikuj. To je trzeba odkrzywić i będzie IMO miodzio... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #60 Napisano 8 Października 2019 Powiedzcie , jakim trzeba być d...lem żeby starą skrzynię tak "oprawić" i zostawić . Pozbijać gwoździami i pomalować brązowym, lakierem. Kupiłem za parę groszy i na złość de...lowi wyremontuje. Tez mi sie trafila ciekawa skrzynka,oczywiscie sprzedajacy uprzedzil mnie ze jest dorabiana,wzialem dla samego mechanizmu ,malowana recznie,niechlujnie,tylko plecy i werk w oryginale .... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #61 Napisano 8 Października 2019 No ale gdzie werk? Bo tu coś na fotkach widać, że skrzynka jest... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #62 Napisano 8 Października 2019 Temat dotyczyl skrzynki,werk na razie nie jest do pokazania moge tylko zdradzic ze pelna tarcza szklo mleczne bezel odlewany rok powstania 1852-1853 producent ------------niedlugo sie wyjasni 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #63 Napisano 8 Października 2019 (edytowane) To u ciebie właśnie lubię... popatrzcie i sp... Edytowane 8 Października 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #64 Napisano 8 Października 2019 To u ciebie właśnie lubię... popatrzcie i sp... Krzysztof nie wszystko mozna pokazywac ,nic ciekawego na razie ,chodzilo mi o skrzynke ,gdybym byl na spotkaniu w Kliczkowie zobaczylbys ciekawe rzeczy a tak to juz nie to samo ....Wierz mi nie ma czym sie chwalic 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #65 Napisano 8 Października 2019 No właśnie, szkoda, że Ciebie nie było, bo byś zobaczył na prawdę ciekawe rzeczy, serio... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #66 Napisano 9 Października 2019 Dodam tylko, że z mosiądzem trzeba być ostrożnym. Jeśli chodzi o jego prostowanie. 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #67 Napisano 9 Października 2019 prostowałem w łapkach nawet przegiąłem w drugą stronę nieco i bałem się by nie strzeliły w tych słabszych miejscach gdzie było mniej materiałuA nie uważasz, że sanki są pokrzywione? Może źle widzę, ale połóż je na szybie i zweryfikuj. To je trzeba odkrzywić i będzie IMO miodzio...zarówno wieszak i sanki były pokrzywione i wyszło że nieco jedna część wieszaka ta "nóżka" wykonana pod kątem i musiałem pokombinować by wszystko się zwężyło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #68 Napisano 9 Października 2019 prostowałem w łapkach nawet przegiąłem w drugą stronę nieco i bałem się by nie strzeliły w tych słabszych miejscach gdzie było mniej materiałuzarówno wieszak i sanki były pokrzywione i wyszło że nieco jedna część wieszaka ta "nóżka" wykonana pod kątem i musiałem pokombinować by wszystko się zwężyłoTeraz , to na pewno lekko się wsuwa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #69 Napisano 10 Października 2019 Taki hak , jest lepszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #70 Napisano 1 Listopada 2019 Sposób na mocowanie tarczy do mechanizmu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #71 Napisano 1 Listopada 2019 Każdy "orze jak może" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #72 Napisano 1 Listopada 2019 Oj tam się czepiasz.... to jest typowy wihajster:-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #73 Napisano 1 Listopada 2019 czyli... "wie heist er"... jak on się nazywa...? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #74 Napisano 1 Listopada 2019 Oj tam się czepiasz.... to jest typowy wihajster:-))U nas się mówi - ZYPCYŚ (tak óf się nazywa) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #75 Napisano 1 Listopada 2019 Mógłby być jeszcze taki mały "dings" lub "dinks" to chyba zapożyczone z niemieckiego - było mówione w CK ("wihajster" też ale na troszkę większe rzeczy - chyba ) No a tu ciekawy sposób klejenia lub wypełniania szczelin ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach