mkl1 7472 #5576 Posted May 30, 2021 Godzinę temu, Kuba16 napisał(-a): estem zainteresowany zakupem budzika Slava w stanie nowym wraz z fabrycznym pudełkiem oraz kartą gwarancyjną lub Innym dokumentem zakupu. szukasz? masz https://allegrolokalnie.pl/oferta/budzik-zegarek-slava-z-papierami-i-pudelkiem-nowy 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 901 #5577 Posted May 30, 2021 Godzinę temu, mkl1 napisał(-a): szukasz? masz https://allegrolokalnie.pl/oferta/budzik-zegarek-slava-z-papierami-i-pudelkiem-nowy No ale dwie i pół stówki?? Grubo. Przez połowę to jeszcze ... 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
cheles 295 #5578 Posted May 30, 2021 Wiem, że małe szanse ale zapytam: poszukuję wskazówek do Wostoka Gajowego i części (tarcza, szkło, wskazówki) do Czajki RezonatoraMam czajke trupka wskazowki i tarcza wg mnie stan dobry. Reszta nie. Podaj na priv email to Ci wysle zdjecia bo tu nie mogę Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkl1 7472 #5579 Posted May 30, 2021 14 minut temu, mkoch napisał(-a): No ale dwie i pół stówki?? Grubo. Przez połowę to jeszcze ... to i tak o stówę spadła cena... na początku był za 379 pln 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 901 #5580 Posted May 30, 2021 6 minut temu, mkl1 napisał(-a): to i tak o stówę spadła cena... na początku był za 379 pln A jeszcze chyba rok temu kupiłem takiego na all... za coś koło 50 zł 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
mkl1 7472 #5581 Posted May 30, 2021 z pudełkiem i papierami? Wogóle to ciekawa sprawa z tymi slavami.. uszkodzone po 40-60 zeta. dobre po 25 zeta lub odrazu po 70-90 ?????? Obserwuję bo mam kilka i stoją..... 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
Kuba16 24 #5582 Posted May 30, 2021 1 minutę temu, mkoch napisał(-a): A jeszcze chyba rok temu kupiłem takiego na all... za coś koło 50 zł Jakiś czas temu na OLX ktoś miał wystawione 2 sztuki po 60 zł za każdy. Niestety spóźniłem się - jak zadzwoniłem to ogłoszenie było już nieaktualne. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 901 #5583 Posted May 30, 2021 1 minutę temu, mkl1 napisał(-a): z pudełkiem i papierami? Tak, kompletne 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
mkl1 7472 #5584 Posted May 30, 2021 Gratuluję Chociaż nie mam sentymentu do Slavy ( poza dwoma z domu "rodzinnego" = zwykła Slava i Slava globus.. slavy to miłe mechanizmy. można się bardzo dobrze podszkolić z regulacji wychwytu szwajcarskiego... 0 Pozdrawiam Mirek Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #5585 Posted May 30, 2021 Sprzedam pasówke Mołni, koperta stalowa, nowa nieużywana, dedykowana do mechanizmu 3602, idealnie dopasowana bez żadnych pierścieni. Zegarek składał zegarmistrz, ogólnie sprawdził ale całkowite serwisu nie robił, wyregulował, zegarek na chodzie. Mechanizm lata 70. cena (rezerwacja) zł przesyłka paczkomatem lub paczką plus po mojej stronie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #5586 Posted May 31, 2021 20 godzin temu, mkl1 napisał(-a): z pudełkiem i papierami? Wogóle to ciekawa sprawa z tymi slavami.. uszkodzone po 40-60 zeta. dobre po 25 zeta lub odrazu po 70-90 ?????? Obserwuję bo mam kilka i stoją..... A ja wczoraj na staroćkach wygrzebałem minibudzik Zaria z małą sekundą. Ponoć niesprawny, kosztował mnie całe 5 zł. Kurcze, od pierwszego podejścia ruszył, po nocy pokazał +9 sek./d Klasa chronometru normalnie, bez mycia, oliwy, po iluś tam latach stania Do poprawki tylko pokrętło od nakręcania sprężyny. Zacząłem szukać informacji o mechanizmie - nic, cisza, pustka w internetach.....Na oko naliczyłem ponad 20 kamieni, pokażcie mi drugi taki budzik, który tyle ma... 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 9115 #5587 Posted May 31, 2021 1 godzinę temu, Po Bieda napisał(-a): A ja wczoraj na staroćkach wygrzebałem minibudzik Zaria z małą sekundą. Ponoć niesprawny, kosztował mnie całe 5 zł. Kurcze, od pierwszego podejścia ruszył, po nocy pokazał +9 sek./d Klasa chronometru normalnie, bez mycia, oliwy, po iluś tam latach stania Do poprawki tylko pokrętło od nakręcania sprężyny. Zacząłem szukać informacji o mechanizmie - nic, cisza, pustka w internetach.....Na oko naliczyłem ponad 20 kamieni, pokażcie mi drugi taki budzik, który tyle ma... daj fotki 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
PosiadaczZegarka 48 #5588 Posted May 31, 2021 Mołnia kieszonkowa w stanie wizualnym jak na zdjęciach. Technicznie sprawna, po serwisie. Chodzi punktualnie. Zegarek na moje oko z lat 70-80 gdyż mechanizm posiada fazowane brzegi płyt.Możliwa wysyłka.Cena: 200 zł Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
eddi87 32122 #5589 Posted May 31, 2021 Pany macie jakiegoś w stanie nos do 38mm garniturowca na sprzedaż? Biała tarcza czarne indeksy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mawis 537 #5590 Posted June 1, 2021 Sprzedam dużego wostoka (36mm bez koronki). Zegarek w stanie NOS z papierami, metką i pudełkiem. Zegarek nieużywany w pełni sprawny. Sprzedam za 220zl + 13zl paczkomatWysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1978 #5591 Posted June 1, 2021 14 minut temu, Mawis napisał(-a): Sprzedam dużego wostoka (36mm bez koronki). Zegarek w stanie NOS z papierami, metką i pudełkiem. Zegarek nieużywany w pełni sprawny. Sprzedam za 220zl + 13zl paczkomat Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka wezmę - pw 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #5592 Posted June 1, 2021 W dniu 31.05.2021 o 11:50, Enkil napisał(-a): daj fotki Wrzuciłem w nowych nabytkach. W sumie nie bardzo jest co pokazywać, malutki budzik, z zewnątrz normalny, tyle że z subsekundą. 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
banksy7 0 #5593 Posted June 2, 2021 W dniu 30.05.2021 o 15:52, art_69 napisał(-a): Sprzedam pasówke Mołni, koperta stalowa, nowa nieużywana, dedykowana do mechanizmu 3602, idealnie dopasowana bez żadnych pierścieni. Zegarek składał zegarmistrz, ogólnie sprawdził ale całkowite serwisu nie robił, wyregulował, zegarek na chodzie. Mechanizm lata 70. cena (rezerwacja) zł przesyłka paczkomatem lub paczką plus po mojej stronie. Jeśli nie dojdzie do transakcji to daj znać na PW - chętnie porozmawiam. Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #5594 Posted June 2, 2021 Godzinę temu, banksy7 napisał(-a): Jeśli nie dojdzie do transakcji to daj znać na PW - chętnie porozmawiam. Pozdrawiam Już dzisiaj wysłałem. Ale jeszcze będę robił taką samą z wyglądu, z taką samą tarczą tylko na starym mechanizmie, na niskiej Mołni. 0 Share this post Link to post Share on other sites
banksy7 0 #5595 Posted June 3, 2021 Dzięki za informację. Będę zaglądał od czasu do czasu. Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 4251 #5596 Posted June 4, 2021 Od dawna było wiadomo, że czas subbazarków na forum dobiegł końca. Naszego niestety też. Wszelkie drobne sprawy będziemy załatwiać tutaj https://zegarkiclub.pl/forum/forum/222-oferty-bezpłatne/ Po prostu musimy się przestawić i myślę, że szybko sobie z tym poradzimy Kończmy niedokończone transakcje a pózniej już sprzedaż w nowym miejscu a sprzedaż części nadal pozostaje w naszym dziale 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites