Krokodyl Tik-Tak 241 #5526 Posted April 29, 2021 Chłopaki, sprzedaję ostatnie zegarki i części, które przetrwały wyprzedaż, bo były w innym domu. Mam chwilę by wystawić i od razu wysłać (z czym bywało różnie) - tak więc zapraszam. Kirowskije duży. Rzadki zegarek, pośród 6 wariantów dużych Kirowskich wydaje mi się, że najtrudniej go zdobyć, zwłaszcza, że trudno zdobyć dobry stan. Tarcza w prawie idealnym stanie, do odkurzenia. Koperta chromowa, dedykowana wyłącznie do tego modelu Kirowskiego (dekiel o mniejszej średnicy niż Poljot) - stan bardzo dobry (minimalne ślady zużycia z tyłu, drobne ryski). Koronka stan bardzo dobry, ale niezidentyfikowana - z taką zegarek nabyłem, ten rodzaj był w późniejszym, identycznym Poljocie. Jak się dogadamy, możliwa wymiana na koronkę stożek w idealnym stanie. Mechanizm 2408 sprawny, serwisowany około rok-dwa temu. Nie mam zdjęć, bo wspomniany dekiel jest na wcisk i włożenie go kosztowało mnie jakiś czas temu kilka długich prób. Jeśli to dla kogoś będzie bardzo istotne, by rzucić okiem na werk, to nie ma problemu, otworzę i zrobię zdjęcia. Zdjęcia bez obróbki graficznej. Wyjściowo cena to 450 + przesyłka (jeśli przez forum - kwota do negocjacji) SPRZEDANY 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Share this post Link to post Share on other sites
tylko1 1 #5527 Posted April 29, 2021 Jestem zainteresowany prv 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krokodyl Tik-Tak 241 #5528 Posted April 29, 2021 Tarcze do Kirowskich - oryginały i rzemieślnicze, stany jak na zdjęciu. Ciekawa jest zwłaszcza tarcza u góry z nacięciami - niepozorna, a jest mega rzadka z tym krojem pisma, logotyp w tym wariancie jest normalnie bardziej skomplikowany taki jak w tarczy "trzy belki". Warszawska jak nowa. Reszta czytelna, bez wyraźnych defektów. Zdjęcie nie było obrabiane graficznie, porównując - cyferblaty wyglądają znacznie lepiej w realu. Tarcze będą zapakowane swobodnie, bez werków, chyba, że ktoś będzie potrzebował mechanizmu. Symboliczna cena 0,7 litra polskiej wódki + wysyłka około 10zł. SPRZEDANE 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 4067 #5529 Posted May 1, 2021 Krokodylu - wziąłbym wszystko:) 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8930 #5530 Posted May 1, 2021 Roman 😮 A ty zbierasz kirowskie? 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #5531 Posted May 1, 2021 Jemu najbardziej chodzi o te rękawiczki. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 4067 #5532 Posted May 2, 2021 10 godzin temu, Enkil napisał(-a): Roman 😮 A ty zbierasz kirowskie? Łukasz przestał to ktoś musi zacząć 😂 Ja tylko tych kolorowych nie zbieram - pozostałe bardzo chętnie przygarnę 🙂 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
renqien 3731 #5533 Posted May 2, 2021 17 minut temu, rk7000 napisał(-a): Ja tylko tych kolorowych nie zbieram Wystawisz na trochę na słońce i przestaną być kolorowe... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mislavo 4416 #5534 Posted May 2, 2021 Jakoś sobie nie potrafię wyobrazić, że Roman trafia kirowskiego albinosa i nie korzysta z okazji, bo jest "kolorowy". To nic innego jak podpucha abyśmy stracili czujność😁. 0 /iloveussrwatches/ Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 4067 #5535 Posted May 2, 2021 Jakby była okazja to pewnie bym przygarnął 🙂 Ale wolę takie 😂 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
arrowhead_luke 106 #5536 Posted May 2, 2021 Panie i Panowie, szukam bezela oraz sprężynki w jak najlepszym stanie do zegarka ze zdjęcia poniżej. Najprawdopodobniej (wg opinii jednego z Kolegów z forum, bo ja o zegarkach radzieckich wiem tylko troszkę więcej niż nic) jest to składak, koperta i dekiel z amfibii, tarcza komandirskie. Czy komuś może zalega? 0 Share this post Link to post Share on other sites
rurov 830 #5537 Posted May 2, 2021 Mam bezel i sprężynkę. Zdjęcia na priv. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Elob500 670 #5538 Posted May 5, 2021 Sprzedam obudowy do POLJOTOW 3133, razem z przyciskami, tarcza oraz wskazówki gratis. Cena 180 (paczkomat po moje stronie) lub propozycję. Buran 150 złotych (tarcza ma skazę). Na zdjęciach są całe zegarki. Wszystkie pracowały z werkami Su 3133 lub same 3133 z lat 1996. (columbus już nie ) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krokodyl Tik-Tak 241 #5539 Posted May 7, 2021 Sportiwnyje 🏃♂️ Dwa zegarki do złożenia + tarcza. Oferuję Wam już koniec tego co zalegało na dnie szuflad. Biały Sportiwnyje biegacz w oryginalnym stanie. Koperta stan bardzo dobry. Tarcza jak widać, generalnie też ładna, kremowa. Koronka bardzo fajna. Wskazówki oryginalne, załączam oddzielnie (stan idealny). Brakuje tylko szkła. Mechanizm sprawny (na deklu jest wpis mojego zegarmistrza, więc był przeglądany w ostatnich latach). Czarny Sportiwnyje w bardzo dobrym stanie, jak widać na zdjęciach. Trochę bardziej zużyta koronka, ale jak na ten model - zadowalająca. Mechanizm niesprawny (coś nie tak z naciągiem). Do kompletu starsza tarcza w innym wariancie - bez sygnatury fabrycznej. Cena to 120zł +ship, ewentualnie podmiana za dowolnego Łucza 2209 w podobnym stanie wizualnym. Generalnie do negocjacji. Koperty Kirowskije młodzieżowe, Stoliczny/Poljot. Do wzięcia koperty Kirowskije i jedna, chyba do jakiegoś polskiego malca. Dwie w świetnym stanie, prawie nieużywane, reszta jak widać. Druga to koperta, od eksportowego Poljota/Stolicznego, z rzadkim deklem z anglosaskim podpisem First Moscow Watch Factory Made in USSR. Koperta wyraźnie używana, dekiel stalowy - więc wiadomo, że lepszy stan. Całość 50zł + ship 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Share this post Link to post Share on other sites
timegoesby 519 #5540 Posted May 7, 2021 Poleciało priv. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krokodyl Tik-Tak 241 #5541 Posted May 7, 2021 Obie oferty rezerwacja/realizacja. 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Share this post Link to post Share on other sites
Krokodyl Tik-Tak 241 #5542 Posted May 7, 2021 Ostatnie, czego chętnie się pozbędę to pudełko "Radziecki mix": - z kopertami (Poljot, krab Kirowa, Pobiedy, Czajka rezonator w bardzo ładnym stanie, itd), - ringami dystansującymi (mix, głównie Kirowskije kraby złocone) - deklami i pierścieniami docisku (Poljoty, Sportiwnyje, Pobiedy itd.) - trzy zegarki do złożenia, Wostok papieski (szybka ze skazą, brak jednej wskazówki) i dwie Pobiedy (nowsza sprawna, ruszyła po nakręceniu). - miksem części mechanizmów (głównie 2408, 2409 i Pobiedy) - pudełeczko z koronkami i wałkami naciągu (Pobiedy, kilka jak nowe, Poljot 2408, miks ZSRR) - nieużywane, złocone koronki (nie mam pojęcia do czego, ale z radzieckich) - używanymi teleskopami (głównie kirowskie 18mm, sporo oryginalnych, 16mm i inne) - wszystko co jeszcze znajdę do jutra Części i pudełko - hmm.. 150zł. Jeśli to za niska kwota to mnie uświadomcie, jeśli za dużo - dajcie po koleżeńsku znać, że jestem dziadem. Wtedy czekam na propozycje. Doliczcie koszt wysyłki. Jeśli ktoś chce narzędzia zegarmistrzowskie - pincety, przyrządy np. do zdejmowania wskazówek i tak dalej, to też mogę dołączyć. 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Share this post Link to post Share on other sites
rurov 830 #5543 Posted May 7, 2021 Wezmę wszystko. Priv. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pi0tr 32 #5544 Posted May 7, 2021 Jakby co będę drugi w kolejce 🤪 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1949 #5545 Posted May 7, 2021 muszę z roboty zrezygnować. Przez pracę nie daję rady na czas reagować na takie ogłoszenia... 0 Share this post Link to post Share on other sites
bogdan57 55095 #5546 Posted May 8, 2021 Sprzedam rakietę z tarczą z fakturowaną tarczą (papirus) , stan dobry , na chodzie , średnica 34 mm , szczegóły na zdjęciach , nie wysyłam za pobraniem , cena obniżka z 120zł na 105 zł+ wysyłka pocztą 10 zł 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #5547 Posted May 8, 2021 15 godzin temu, Krokodyl Tik-Tak napisał(-a): Jeśli ktoś chce narzędzia zegarmistrzowskie - pincety, przyrządy np. do zdejmowania wskazówek i tak dalej, to też mogę dołączyć. Panie, a pokaż no te przyrządy...... 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1949 #5548 Posted May 8, 2021 3 minuty temu, Po Bieda napisał(-a): Panie, a pokaż no te przyrządy...... To już chyba poszło, bo miało być dołożone do "całości".. 0 Share this post Link to post Share on other sites
marek855 17 #5549 Posted May 8, 2021 Kupię Wostok precision 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8930 #5550 Posted May 9, 2021 Do sprzedania mam zegarek ZIM. Zegarek jak nowy, od momentu zakupu przez pierwszego właściciela nie był używany, jednakże osobnik od którego go nabyłem postanowił go ponosić kilka dni w związku z czym na szkiełko są cztery zadrapania, które raczej łatwo spolerować, zaś na kopercie są dwie drobne skazy - obie widoczne na zdjęciach. Cena 100 zł + poczta. W zestawie tylko zegarek, nie posiada pudełka ani kwitów. Ps. Zegarek oczywiście działa poprawnie. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites