Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Z założenia to ta Pobieda jest męska, ale czasy się zmieniły i teraz takie męskie rozmiary :) zakładają kobiety - moja żona nosi podobną Pobiedę z 1992 r., kupioną jako NOS.

Właśnie, czy ktoś z Szanownych forumowiczów ma właśnie taką na sprzedaż? Czego się nie robi dla żon...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy posiadacze takiego Burana w oryginale mogą potwierdzić, że ten też jest oryginalny? rochę mam wątpliwości co do tego sprzedawcy, bo wcześniej różnie z nim bywało.

http://allegro.pl/buran-rzadki-wostok-dla-kolekcjonera-i3808029034.html

Jak go wystawił to się zainteresowałem i nawet coś tam pytałem ale dystans jest.

Zawsze to jest dziwne jak przy takich kwotach brakuje zdjęcia mechanizmu - i ta koronka wygląda dziwnie (jakoś tak krzywo, odstająco)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak go wystawił to się zainteresowałem i nawet coś tam pytałem ale dystans jest.

Zawsze to jest dziwne jak przy takich kwotach brakuje zdjęcia mechanizmu - i ta koronka wygląda dziwnie (jakoś tak krzywo, odstająco)

W/g mnie koronka ok ale zdjecie werku byloby konieczne zwlaszcza że zdjac dekiel to żaden problem w tym modelu .

Mialem kiedys pogawedkw Z gosciem dla mnie to jakis dziwolag przy probach targowania, no i koszt przesylki to chyba z kosmosu, a zreszta nie potrzebnie się nAkrecam

Edytowane przez Goral35

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również potwierdzam. To twardy negocjator. Pomijając ceny, zegarki ma jednak bardzo ładne. Zazdroszczę mu źródełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi co to za mechanizm ? jest on 12 czy 24h ?Wydaje mi się że to 2614H ?

post-59104-0-24796700-1387833696_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bieda postsowiecka 2609 ( 2614 - jest z kalendarzem, 2628 - 2xdata, 2623-24h ) . Nie koniecznie ma 19 j. Przykład powolnego upadku przemysłu prec. i "oszczędności" . W Rakietach 24h w wydaniu SU - mechanizmy ZAWSZE były sygnowane 2623 .... obecnie produkowane zegarki 24hmarki Pilot, junkers itd...  mają przypadkowo  włożony mechanizm o nieprzewidywalnych oznaczeniach (ale zawsze rakiety)

Edytowane przez Zdzisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze jakaś metoda rozpoznania 2623 po za sygnaturą ?? Może mostek jest od czegoś innego

to bieda postsowiecka 2609 ( 2614 - jest z kalendarzem, 2628 - 2xdata, 2623-24h ) . Nie koniecznie ma 19 j. Przykład powolnego upadku przemysłu prec. i "oszczędności" . W Rakietach 24h w wydaniu SU - mechanizmy ZAWSZE były sygnowane 2623 .... obecnie produkowane zegarki 24hmarki Pilot, junkers itd...  mają przypadkowo  włożony mechanizm o nieprzewidywalnych oznaczeniach (ale zawsze rakiety)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każdy cal.  można rozpoznać o ile masz zdjęcia 2 strony B) heh....  2623 od 2609 różni się tylko " kółkiem" godzinowym - które jest  po 2 stronie mechanizmu. Na podstawie tego zdjęcia można tylko napisać to co wcześniej napisałem - postsowiecka "bieda mechanizm 26XX" stosowany głównie do skromnych byle jakich zegarków oraz turystycznych wersji Rakiety 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze jedno pytanie czy sekundnik w zegarku 24h idzie 60sek czy 120 sek ?? :) chodzi o pełen obrót na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko godzinowa idzie 2 razy wolniej

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój najnowszy nabytek - nowy, nieużywany Wostok Komandirski z papierami (paszportem) oraz pudełkiem. Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej szt. tego modelu ;)

Tak się prezentuje.

Czy ktoś coś wie na temat motywu na "komandosie"?

Pozdrawiam!

post-67521-0-96211100-1387886193_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mogę prosić o opinię w zakresie autentyczności i ewentualnej rzadkości tego modelu?:

post-60883-0-67968100-1387890556.jpg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Czy mogę prosić o opinię w zakresie autentyczności i ewentualnej rzadkości tego modelu?:

Fotka słaba, ale nie ma się do czego przyczepić. Z tej strony wszystko OK.

Od zadka też nie powinno być niespodzianek ;)

Co do rzadkości to.... trudno trafić w dobrym stanie, a ten wydaje się całkiem przyzwoity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że trwają poszukiwania i PRZYGOTOWANIA do kolejnych turniejów i pojedynków.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie się nie dobiło, ale to musi być 1936-39, bo 2 moskiewska robiła ten mechanizm w latach 1936-1941. W 1930 to I moskiewska jeszzce na dobre nie zaczęła.

Zegarek jest poskładany - tarcza z 1GCzZ, mechanizm z 2GCzZ, a mostek balansu z balansem ze Złatoustu (to akurat częsta metoda naprawy, bo tylko takie były później dostępne...).

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei trafiłem na http://allegro.pl/luch-lucz-zegarek-mechaniczny-i3825083270.html i teraz takie moje pytanie - czy brak sekundy jest normalny w tym zegarku?

Pozdrawiam!

Posiadane zegarki : Pierre Ricaud kwarc, Casio Edifice EF-305 1A, Rakieta "UFO" z lat 80, Wostok Komandirski z lat 70, Poljot garniturowiec, Mołnia pasówka współczesna (werk 3602)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Wszystko ok, ten typ tak ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Co oznacza punca zlotnicza AUX na zegarku damskim Łucz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Z tarczą wszystko w porządku, ale wątpliwości moje budzą wskazowki, najbardziej znane z legendarnej "czerwonej 12", ale nie wykluczam, że w tym modleu tez były stosowane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że coś z tą tarczą nie jest ok, ponieważ przeszukałem troche katalogów i nie mogłem znaleść takiej Pobiedy z kropkami przy godzinach i dodatkowo bez godziny 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi