Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojciech1500

Sekundnik z Delbany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4145665993

Czy ktoś widział taką tarczę w jakiejś kopercie czy to typowa radosna twórczość??

Jest bardzo ładna i wisiała już kilkukrotnie na alle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4145665993

Czy ktoś widział taką tarczę w jakiejś kopercie czy to typowa radosna twórczość??

Jest bardzo ładna i wisiała już kilkukrotnie na alle.

Ten sprzedawca ma tylko zamienniki więc ta tarcza też będzie nowa

A czy gdzieś w oryginale występuje to nie wiem

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli pytając, miałeś na myśli, czy ta piękna i nieużywana tarcza, jest oryginalna i stara, to nie! 

Spójrz na tył tej tarczy.

"Stare"tarcze od sąsiada nigdy nie miały tak wstawianych indeksów. 

Wyraźnie widać, że tarcza jest nowa, jak sugeruje Paweł Bury. Rakieta jest dalej produkowana, to i tarcze luzem pewnie też.

Wszystko możliwe, że teraz już też i w taki sposób montują indeksy i napisy - po chińsku :)

Co do oryginalności, jako zamiennika, to może ktoś inny się jeszcze wypowie.

W dobie chińskich podrób to wiadomo jak jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam - przecież na tarczy napisano Russia - trzeba by przejrzeć katalogi u Antonowa po 2000 roku i może się co trafi :) - a tarcza ładna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Moim zdaniem ta tarxza to współczesna radosna twórczość nie mająca nic wspólnego z jakimś pierwowzorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ta tarxza to współczesna radosna twórczość nie mająca nic wspólnego z jakimś pierwowzorem.

Ale za to jaka piękna!  :D  :lol:  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.  wpadła mi dzisiaj taka mołnia w recę chcialym sie cos dowiedziec o niej. naprzykład kim jest ten gostek na deklu.

post-63540-0-17758000-1397488554_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zegarek Molnia wyprodukowany w latach 1980-85 , Сказ об Урале, a gostek na deklu to fikcyjna postać uralskiego pioniera ..Podobna postać znajduje się na pomniku w Czelabińsku pod tym samym tytułem.

post-67292-0-00845600-1397492108.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego mayor myślę,że powinieneś zmienić nick na Generalissimus(bo wyższego stopnia wojskowego już nie ma) za WIEDZE i zasługi dla forum. Chciałbym 1/10 wiedzieć tego co Ty o zegarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Co sądzicie o cenie za ten zegarek:

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-automatic-29-jew-ideal-nieuzywany-i4128642809.html

W sam raz, za wysoka? Jeśli za wysoka, to ile wy skłonni bylibyście za niego dać?

Dodam tylko, ze wycena zegarkó to zupełnie nie moja domena, a chciałem sobie coś sprawić w starym/retro stylu.

Ten Poljot podobno jest nieużywany, a ma to dla mnie duze znaczenie.

Z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

major jestem w szoku za twoja odpowiedz naprawde wielkie dzieki. w życiu bym tego zdjecia nie znalazł w necie xd

Ciekawa jest interpretacja tej postaci przez sprzedających na eBay.,nigdy nie spotkałem prawidłowego opisu tylko :Piotr Wielki,,.Iwan Grozny..Died Moroz,,Rasputin  itp.. Molnie z tych tematycznych serii mogą być fajnym obiektem do skompletowania subkolekcji .W tego typu kopertach można znaleźć: Statek,,Wilki,,Głuszca,,Lokomotywę,,Traktor itp., a najbardziej poszukiwane są zegarki z górnikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tu nie chodzi o pionierów w sensie młodzieży socjalistycznej tylko gloryfikację siły i mocy ludzi Uralu. To jest opowieść o Uralu (opowieść Bażowa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile wy skłonni bylibyście za niego dać?

tak serio? - jak znam chłopaków to może ze 40 zeta za kopertę i szkło jak jest oryginalne - taką piękną ukraińską tarczę już sobie sami zrobimy ;p

Odpuść sobie to dzieło.

Edyta: - chociaż jak się tak przyglądam..... sam nie wiem .... ładniutki Ci on.....ale w tych pieniądzach... dżizas...

Edytowane przez yorki_man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak serio? - jak znam chłopaków to może ze 40 zeta za kopertę i szkło jak jest oryginalne - taką piękną ukraińską tarczę już sobie sami zrobimy ;p

Odpuść sobie to dzieło.

Edyta: - chociaż jak się tak przyglądam..... sam nie wiem .... ładniutki Ci on.....ale w tych pieniądzach... dżizas...

Dlaczego wątpisz w oryginalność tego Poljota? Wyraźnie przecież widać, że to oryginał i w dodatku NOS. Co do ceny, to fakt - kosmiczna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Co sądzicie o cenie za ten zegarek:

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-automatic-29-jew-ideal-nieuzywany-i4128642809.html

W sam raz, za wysoka? Jeśli za wysoka, to ile wy skłonni bylibyście za niego dać?

Dodam tylko, ze wycena zegarkó to zupełnie nie moja domena, a chciałem sobie coś sprawić w starym/retro stylu.

Ten Poljot podobno jest nieużywany, a ma to dla mnie duze znaczenie.

Z góry dziękuję za pomoc

Dla mnie, cena ta jest za wysoka co najmniej o 400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferta za 699zł, bez zdjęcia werku - hmm... ciekawe..   :ph34r:

Zwracam również uwagę, że nigdzie w opisie aukcji nie ma określenia NOS (co sobie kupujący dośpiewują to ich..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że sprzedający doskonale wie, co sprzedaje i wyraźnie zaznaczył to w opisie aukcji - "...(nigdy nieużywany ,nie był zakładany na ręke)..."

Jaki sens by miało otwieranie koperty, skoro zegar zachowany jest w idealnym stanie? Po to, by podrapać?

Określenie NOS nie dla każdego od razu musi być takie jasne, jak dla naszego gremium.  Oferent w opisie swojej aukcji posługuje się jasnym i prostym językiem polskim, nie siląc się na przesadnie wydumane slogany, by zachęcić potencjalnych nabywców.

Chyba na tyle wszyscy potrafimy dostrzec i ocenić na podstawie fotek, że zegarek jest w najwyższej z możliwych kondycji i więcej nic nie trzeba dodawać.

Cena jest wysoka i niewielu pewnie byłoby skłonnych zapłacić za niego. Niemniej chyba każdy z nas widzi go w swojej kolekcji na najwyższej półce. Mylę się?
Chcę w tym miejscu wyraźnie zaznaczyć, uprzedzając przed ewentualnymi pomówieniami, że ze sprzedającym nie mam nic wspólnego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że sprzedający doskonale wie, co sprzedaje i wyraźnie zaznaczył to w opisie aukcji - "...(nigdy nieużywany ,nie był zakładany na ręke)..."

Jaki sens by miało otwieranie koperty, skoro zegar zachowany jest w idealnym stanie? Po to, by podrapać?

Określenie NOS nie dla każdego od razu musi być takie jasne, jak dla naszego gremium.  Oferent w opisie swojej aukcji posługuje się jasnym i prostym językiem polskim, nie siląc się na przesadnie wydumane slogany, by zachęcić potencjalnych nabywców.

Chyba na tyle wszyscy potrafimy dostrzec i ocenić na podstawie fotek, że zegarek jest w najwyższej z możliwych kondycji i więcej nic nie trzeba dodawać.

Cena jest wysoka i niewielu pewnie byłoby skłonnych zapłacić za niego. Niemniej chyba każdy z nas widzi go w swojej kolekcji na najwyższej półce. Mylę się?

Chcę w tym miejscu wyraźnie zaznaczyć, uprzedzając przed ewentualnymi pomówieniami, że ze sprzedającym nie mam nic wspólnego!

Już dawno się tak nie uśmiałem :D

W tej zażartej, jednakże bezinteresownej obronie mamy takie sformułowania jak:

• zegar zachowany jest w idealnym stanie
  • zegarek jest w najwyższej z możliwych kondycji
  • chyba każdy z nas widzi go w swojej kolekcji na najwyższej półce

Normalnie jak z podręcznika dla akwizytorów.. :D

albo jak z opisów na Allegro.

Wierzę oczywiście  B) , że kolega nie jest sprzedawcą z Allegro ale chciałbym mieć takich obrońców jakbym kiedyś wreszcie coś sprzedawał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zegarek Molnia wyprodukowany w latach 1980-85 , Сказ об Урале, a gostek na deklu to fikcyjna postać uralskiego pioniera ..Podobna postać znajduje się na pomniku w Czelabińsku pod tym samym tytułem.

To jest zegarek wyprodukowany w latach 70', a na poparcie swojej tezy wrzucam zdjęcie z katalogu zegarków z 1972 r.

post-41034-0-15938000-1397540619_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Taki Starcik mi się trafił. Chodzi nawet. Co z tego jest do użycia? unu8avy5.jpgatume6av.jpg

Edycja: zamienię się chętnie.

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi