Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

@grzela - masz w opisie tarcza po wymianie.... słabo widzę ale pewnie noworuska

Ok, dzięki. Jeszcze mało się znam, wydaje mi się ładny i nie kombinowany, na tarczy jest u.s.s.r.Może ktoś zna sprzedawcę bo ma dużo innych zegarków wystawione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie miał pewności że tat tarcza jest współczesna, wg. mnie jest oryginalna.

A ogólnie to ma dużo składaków i raczej słabe stany, choć kilka zegarków gdyby były w lepszym stanie to sam bym chętnie kupił.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktoś mógłby powiedzieć coś o tym zegarku? To mój pierwszy zakup, nigdzie takiego nie mogę znaleźć. Wydaje mi się, że wskazówka sekundnika nie jest w orginale. Chciałbym go odnowić z racji tego, że to pierwszy zakup i początek nowej pasji.

post-91721-0-07207200-1465844614.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

ostatnimi czasy stałem się posiadaczem 3 takich oto egzemplarzy, byłbym wdzięczny za udzielenie mi o nich jakiś informacji   :)

ps. wszystkie na "chodzie"   :)

pozdrawiam i z góry dziękuję ! 

Numer 1 

Numer 2 

Numer 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktoś mógłby powiedzieć coś o tym zegarku? To mój pierwszy zakup, nigdzie takiego nie mogę znaleźć. Wydaje mi się, że wskazówka sekundnika nie jest w orginale. Chciałbym go odnowić z racji tego, że to pierwszy zakup i początek nowej pasji.

Poljot de luxe 29j  - uznawany za jeden z najlepszych radzieckich automatów.

Zgadza sie -sekundnik nie jest oryginalny. Delikatne mycie tarczy może pomóc ale cudów się raczej nie spodziewaj.

Zdjęcie Hansa

http://slavnyhans.pl/poljot-automat-de-luxe-ozdobna-12/

Zdjecie Krisa

https://picasaweb.google.com/107247623220063053982/5791820569207595665#5962123828164296130

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delikatne mycie tarczy może pomóc
  gładka i lśniąca tarcza bez indeksów i napisów może zachwycać w "dizajnerskich" modelach rakety lub sławy - ale w przypadku poljota ...niekoniecznie :)

_ _ _ _ _

@lipton123 - trzy 'pospolite' poljociki, trzeci z nich najciekawszy kolekcjonersko

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cofer - dziękuję za odpowiedź : ) , a możesz mi jeszcze zdradzić w jakich latach powstał ten trzeci ? (jeśli wiesz to dwa pozostałe także : )_)

z góry dziękuję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega @gregch  ma w głowie wszelkie katalogi sowieckich zegarków...  moja dyńka przegrzałaby się od pierwszego lepszego :) 

Dla mnie pomocne byłoby , w ocenie lat produkcji spojrzenie na ich mechanizmy.... ale na moje oko wszystkie pochodzą z lat 70-tych...

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cofer - dziękuję za odpowiedź : ) , a możesz mi jeszcze zdradzić w jakich latach powstał ten trzeci ? (jeśli wiesz to dwa pozostałe także : )_)

z góry dziękuję 

Ja proponuję edukacyjnie oszukać samemu, nie będą się musieli koledzy fatygować:

http://picasaweb.google.com/113098239036073221216?gsessionid=vb5pJ04pik3AH1HylKm1xQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot de luxe 29j  - uznawany za jeden z najlepszych radzieckich automatów.

Zgadza sie -sekundnik nie jest oryginalny. Delikatne mycie tarczy może pomóc ale cudów się raczej nie spodziewaj.

Zdjęcie Hansa

http://slavnyhans.pl/poljot-automat-de-luxe-ozdobna-12/

Zdjecie Krisa

https://picasaweb.google.com/107247623220063053982/5791820569207595665#5962123828164296130

Jeszcze jedno pytanie, czy mógłbyś oszacować jego lata produkcji? ja bym obstawił 60, 70. Dokładniej pewnie się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

ostatnimi czasy stałem się posiadaczem 3 takich oto egzemplarzy, byłbym wdzięczny za udzielenie mi o nich jakiś informacji   :)

ps. wszystkie na "chodzie"   :)

pozdrawiam i z góry dziękuję ! 

Numer 3

Początek lat 70. (lub jeszcze koniec lat 60.).

Tu w katalogu z 1971 roku -->> https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/1971#6202798188160614866

A tu 1972 rok -->> https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/1972#5205885619897743330

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

Teraz zauważyłem, że ten z pierwszego podanego przeze mnie linku ma jednak nieco inne indeksy (zdjęcie jest słabe).

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, panowie. Przedstawiam zegarek po mojej babci. Wiem tyle, że damski i złoty. Cyrylica do mnie nie przemawia, tak więc nie znam nawet nazwy.

Może, ktoś, coś bardziej będzie wiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Witam, panowie. Przedstawiam zegarek po mojej babci. Wiem tyle, że damski i złoty. Cyrylica do mnie nie przemawia, tak więc nie znam nawet nazwy.

Może, ktoś, coś bardziej będzie wiedział.

Z fotką było by łatwiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Złota ZARIA, fajna pamiatka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Wg mnie 60-te lub wczesne 70-te.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, witam,

chciałbym się zapytać co to jest za zegarek (tj. szacunkowo z jakego okresu) i prosić o jakieś informacje na jego temat - bo wieczko jest, lekko mówiąc, ciekawe. :)

Proszę wybaczyć za jakość zdjęć, robione z lampą i dlatego sie tak odbija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kieszonkowa Mołnia, produkcja po roku 1997, ale żeby mieć pewność musiałbyś pokazać mechanizm.

Edytowane przez Obik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi