Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Siedzi w jednym Wostoku z alle..., stąd to moje pytanie.

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na kamowaty, ale głowy nie dam, bo moje Kamy z zakręcanym deklem mają ten dekiel podpisany "Kama".  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możliwym jest że do WOstoka który miał dekiel z pierścieniem pasowałby taki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możliwym jest że do WOstoka który miał dekiel z pierścieniem pasowałby taki ?

Myślę że to mało prawdopodobne bo jeżeli to od kamy to tam dokręca się przekręcając dekiel chyba tylko 45 stopni, możliwe że ktoś w kopertę po kamie wpakował resztę od wostoka.

20131102_204120.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No reszta tego "Wostoka" jest taka.

de1688a1392da5ab.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie to nie jest koperta od tego wostoka. Jeżeli koperta i dekiel do siebie pasują, to są od późniejszej wersji Kamy, tak mi się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dlatego nie pasowala mi cena a nawet mam wrazenie ze tarcza jest delikatnie obrocona w lewo, no chyba ze to takie zludzenie przez zdjecie.

Wysłane z mojego Blade III przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ale ten Wostoczek to na pewno składak. Tego typu dekle o ile jestem zorientowany, były tylko w Kamach, a co za tym idzie cała koperta jest od Kamy bo do niczego innego nie pasuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy warto inwestować w odnowienie tych zegarków? wiem tylko tyle, że są na chodzie. Zdjęć innych nie mam tak jak i informacji o tych zegarkach. 

976055.jpg

896275.jpg

z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko przepłacony.

Okropnie, zdziwiłem się że cena poszła tak wysoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie: czy ktoś umie określić na ile ten Komandirski jest oryginalny? Po napisach na deklu domyślam się, że jest to już rosyjski, a nie radziecki.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3843829400

Pozdrawiam!

Posiadane zegarki : Pierre Ricaud kwarc, Casio Edifice EF-305 1A, Rakieta "UFO" z lat 80, Wostok Komandirski z lat 70, Poljot garniturowiec, Mołnia pasówka współczesna (werk 3602)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy warto inwestować w odnowienie tych zegarków? wiem tylko tyle, że są na chodzie. Zdjęć innych nie mam tak jak i informacji o tych zegarkach. 

976055.jpg

896275.jpg

z góry dzięki za pomoc

Jeśli ten zegarek ma dla ciebie jakąś wartoś sentymentalną, jest pamiątką rodzinną to wart jest każdej złotówki jaką w niego włożysz. ;) Jeśli nie to weź głęboki wdech kilka razy i daj sobie spokój. Bo za pieniądze jakie w niego włożysz kupisz kilka innych w zdecydowanie lepszym stanie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawiązując do tematu stalowych kopert . czy te dwa są oryginalne czy skladaki ?

post-34995-0-94179500-1388614744_thumb.jpg

post-34995-0-05476700-1388614757_thumb.jpg

post-34995-0-42692000-1388614914_thumb.jpg

post-34995-0-72373500-1388614922_thumb.jpg

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie: czy ktoś umie określić na ile ten Komandirski jest oryginalny? Po napisach na deklu domyślam się, że jest to już rosyjski, a nie radziecki.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3843829400

Pozdrawiam!

VREMIR to znak towarowy kompanii TimePeace Russian Watches Inc. z Beverly Farms MA .Po mojemu to nic innego jak poor transliteration rosyjskiego wyrazu "время" :)           http://www.trademarkia.com/vremir-74132482.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawiązując do tematu stalowych kopert . czy te dwa są oryginalne czy skladaki ?

Co do pierwszego Poljota to u siebie mam coś takiego w kopercie pozłacanej kupiony przeze mnie

post-62679-0-68929800-1388642522_thumb.jpg

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że sprzedający ograniczył się tylko do przełożenia widniejącego na tarczy napisu z cyrylicy na alfabet łaciński i nie próbował wmówić ludzkości, że jest to egzemplarz z lat 30-tych bądź 40-tych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jako nowy

Ten zegarek to nie współczesna mołnia tylko stary kirowek - koperta też jest oryginalna lata właśnie 30 i w góre tylko tarcze ktoś wmontował współczesną reszta się zgadza  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbyś był autorem tej aukcji ;) Ciekawa jest twa teoria kolego i nie twierdzę, że tak nie jest. Może ty tam widzisz coś więcej niż ja. Na podstawie zdjęć z tej aukcji szczególnie tego majstersztyku z mechanizmem, jakoś nie widzę tam tego o czym piszesz, ale co tam specjalistom nie jestem i oczywiście mogę się mylić. ;) Inna sprawa to nawet gdyby tam siedział mechanizm z lat 30-tych to dalej jest to współczesna pasówka z koszmarną cepeliowską tarczą i cena jest wzięta z kosmosu ;)

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej składak a nie pasówka. 

Składak z takich, na przykład, elementów:

20131010_093137.jpg

Mechanizm wygląda OK, koperta podobna do oryginalnych, być może nawet oryginalna (fotki słabe), koronka raczej dobierana, tarcza to koszmar.

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi