Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

To unikat naprawdę sporo wart - jak masz okazję to kupuj 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To unikat naprawdę sporo wart - jak masz okazję to kupuj 

Dzięki za odpowiedź. Sporo to znaczy ile? Ile Twoim zdaniem warto za niego zapłacić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quis na forum nie wyceniamy zegarków (zgodnie z regulaminem) i nie oczekuj że ktoś ci napisze ile warto za niego zapłacić. Czasami jednej osobie zegarek wart jest 10 zł a innej 100 zł. Zależnie od tego czy ma taki w swojej kolekcji lub jak mocno chce go mieć. Nie jestem znawcą noworuskich zegarków ale taki aviator był już gdzieś opisywany na forum i z tego co pamiętam poza mechanizmem poljota cała reszta jest produkcją ukraińską (choć mogę się mylić) ale faktycznie jak na szybko wrzuciłem w google to takiego zegarka nie ma w żadnym z oficjalnych sklepów sprzedających poljoty aviatory.  

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisał gregch to jest współczesna pasówka czyli stary mechanizm poljota wsadzony do nowej koperty i nowej tarczy - sa to fajne dobrze zrobione zegarki - ile dać musisz ocenić sam - po liniach papilarnych poznaje kolegę dp-watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie. Trwa licytacja na alle... tego zegarka. Cena jest obecnie dosyć niska i po prostu zastanawiam się czy mając budżet do ok. 700 zł mogę sobie robić nadzieje, że licytacja skończy się w okolicach tej ceny. Ale raczej nie ma na to szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie. Trwa licytacja na alle... tego zegarka. Cena jest obecnie dosyć niska i po prostu zastanawiam się czy mając budżet do ok. 700 zł mogę sobie robić nadzieje, że licytacja skończy się w okolicach tej ceny. Ale raczej nie ma na to szans.

Z tymi siedmioma stówami to chyba żart jakiś.Zegarek absolutnie nie jest wart tyle.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wszystko złoto co się świeci ?? to że zegarek wygląda fajnie ( zależy co komu się podoba) nie znaczy że jestwart tyle kasy !!za 700 zeta kupisz chrono na werku 3133 i na bank będzie bardziej qool niż ten noworus !

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 700 ZŁ możesz kupić naprawdę dobry zegarek. Za to co pokazujesz na zdjęciu nawet 100 zł bym nie dał.

Paweł - jaki to unikat????

EEeee no Panie sama koperta warta 130-150 - wygląda jak unikat , myślałem że unikat  ;)

Aby nie odbiegać od tematu to takie coś nabyłem - z okazji czego zrobiony ktoś wie albo widział taki bo ja pierwszy raz mam do czynienia 

W środku typowa stara mołnia 

post-68206-0-79918700-1425228681_thumb.jpg

post-68206-0-16018100-1425228691_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Z okazji wygrania rajdu przez załogę Kamaza - na deklu własnie tą ciężarówkę przedstawiono. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEeee no Panie sama koperta warta 130-150 - wygląda jak unikat , myślałem że unikat  ;)

Aby nie odbiegać od tematu to takie coś nabyłem - z okazji czego zrobiony ktoś wie albo widział taki bo ja pierwszy raz mam do czynienia 

W środku typowa stara mołnia 

Jakoś od drugiej połowy lat '80 aż właściwie do końca działalności Czelabińsk robił zegarki na zamówienie. W tych trudnych czasach dla zegarków kieszonkowych (i dla rynku radzieckiego w ogóle) robili nawet bardzo krótkie serie, nawet po kilkadziesiąt sztuk, głównie dla radzieckich firm (w roli gadgetów reklamowych), różne zegarki jubileuszowe (z okazji "50 lat firmy", dla klubów sportowych, instytucji samorządowych, za zasługi dla tego i owego i takie tam). Zazwyczaj ograniczali się do okolicznościowego nadruku na tarczy, ale koperty też robili pod klienta.

Dla Kamaza robili też np. zegarki z okazji uczestnictwa tej firmy w rajdzie Paryż-Dakar i chyba coś jeszcze widziałem, więc było od nich więcej zleceń tego typu.

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje bardzo - kolega tradycyjnie niezawodny :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Proszę Was koledzy o napisanie o każdym z zegarków kilku zdań, na temat pochodzenia, oryginalności, daty produkcji i tego co będziecie o nich wiedzieć :) Nie zrobiłem zdjęcia werku czarnego Boctoka ponieważ jego stan jest idealny a ja nie chciałem mu zrobić krzywdy. Zegarki są na chodzie, ale pewnie przydałby się im przegląd i czyszczenie.Jakby ktoś nie dowidział : werk Raketa ma oznaczenie: 2609.HA, werk Kama: 25600. Dziękuję wszystkim zainteresowanym za odpowiedzi :)

post-79678-0-92423400-1425495823.jpg

post-79678-0-76148600-1425495832.jpg

post-79678-0-87292200-1425495835.jpg

post-79678-0-31901300-1425495876.jpg

post-79678-0-68786900-1425495966.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Kamy tutaj jest wątek, wygląda na odmianę nr III

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/110287-kama/

Wostok lata 90-te (może 93 rok), było kilka odmian tych kopert: http://zegarkiclub.pl/forum/gallery/album/1105-wostoki/

Rakieta obstawiałbym koniec lat 80-tych (w katalogach jest inna koperta, więc nie mam pewności)  - gdzieś znalazłem, że ten werk był produkowany do 92r.

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam, że w przeciwieństwie do oryginalności pozostałych, kama ma pe-er-el-owską replikę tarczy tzw tarczę warszawską. Plusem jej jest za to "lepszy" werk z zabezpieczeniem antywstrząsowym

25600 jest niewiele mówiącym numerem fabrycznym mostu. Kaliber werku tej kamy to zdaje się 2605 ?

Wostok - wczesne lata 90-te (okres przełomu ZSSR/Rosja) jest na werku cal.2409

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Jeżeli chodzi o wartość kolekcjonerską tej czwórki... szału nie ma :)

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam, że w przeciwieństwie do oryginalności pozostałych, kama ma pe-er-el-owską replikę tarczy tzw tarczę warszawską. Plusem jej jest za to "lepszy" werk z zabezpieczeniem antywstrząsowym

Sokole oko ;) Co fachowiec, to fachowiec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wygląda jak wyfrezowane w tarczy o ile dobrze widzę  :o  ciekawe ciekawe - ale zaraz kto tam wygrywa  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa tygodnie temu była świetna czarna  Pobieda z MVS na czeskim Aukro i także ktoś z Pink Floyd wygrywał .,Ciekawe ;) , nie mogę się doczekać na ten zegarek w nowych nabytkach.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa tygodnie temu była świetna czarna  Pobieda z MVS na czeskim Aukro i także ktoś z Pink Floyd wygrywał .,Ciekawe ;) , nie mogę się doczekać na ten zegarek w nowych nabytkach.,

Tą masz na mysli? Niestety nie kupiłem, przespałem aukcję :wub:   Ceny tych Pobied są straszne :o  Ta poszła za ok 2500 koron czyli  jakieś 400 zł

http://aukro.cz/vojenske-hodinky-pobeda-majetek-vojenske-spravy-i5098643033.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi