Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.02.2025 o 14:24, Dostum napisał(-a):

Nie była super znana.
Nawet nie nosiła zegarka.
Ale Picasso widział to inaczej.
Zakręcony na jej punkcie był.
Mowa o Marie-Thérèse Walter, którą mistrz namalował.

I tak o to mamy, nie za piękny zegarek na żółtym pasku, który kosztował nabywcę ok. 140mln $ Oczywiście w komplecie (płótno + rama)

555d30998457d8d67d687419e0e7fd80.jpg&key=d8ddaf2dd08ec8a83501459e29ace6c324465442a7c2a3f959a8ca5131e80b3ba2ef12bbfee05d59d55a7afbd9df2c73.jpg&key=cc0524e2f33f26c5850c2bf939df92391985aac7f264106986a68c00b163ba8b

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Czy tylko ja tutaj widzę Cobrę? 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

the-tonight-show-starring-jimmy-fallon-s

sheeran i nowy(?) lub zrobiony tylko dla niego IWC Ingenieur? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Slimturtle napisał(-a):

aa2939c4ffacbcbb6af9a24534740320.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bardzo fajny film i świetny watch.

Screenshot_2025-03-29-15-29-18-90_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wielce szanowny Pan Grzegorz Braun z dużym prawdopodobieństwem, na nadgarstku Longines La Grande Classique Presence.

GB Longines La Grande Classic.png

Pan Rafał Trzaskowski

Smartwatch - prawdopodobnie Garmin(Phoenix?)

rafal-trzaskowski.jpeg

Pan Karol Nawrocki

Błonie - najprawdopodobniej Zodiak Zebra

KarolN.png\

Pan Marek Jakubiak

Frederique Constant Slim Line Moon Phase

MJ.jpg

Pan Szymon Hołownia Luminox Blackout EVO Navy Seal

SzymonH.png

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem że ostatnio politycy a zwłaszcza kandydaci na prezydenta noszą sportowe smart watche do garnituru. Muszą mieć złych doradców lub ewidentnie nie znać się na zasadach 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot Lisboa w złocie. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Francua napisał(-a):

Zauważyłem że ostatnio politycy a zwłaszcza kandydaci na prezydenta noszą sportowe smart watche do garnituru. Muszą mieć złych doradców lub ewidentnie nie znać się na zasadach 😂

Myślę że mają zasady koncertowo gdzieś 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Francua napisał(-a):

Są na tyle przyzwyczajeni do funkcjonalności jakie oferują smartwatche że ciężko im założyć inny zegarek.

No a poza tym po aferze zegarkowej Nowaka, ciężko im dobrać sobie coś taniego.

Ja bym pewnie nosił dwa - smartwatch i mechaniczny. Ale na codzień smartwatch wygrywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie typ, który idzie do parlamentu albo telewizji z yebytnom  ;) elektroniczną busolą na łapie do formalnego garniaka mógłby równie dobrze dołączyć do zestawu te oto lakierki:  :D

23596.thumb.png.7b891d2c9ab5fe1fa388439874b00a63.png

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Prawdę mówiąc to nie ma znaczenia w kontekście ubioru co założą, bo jak to nazywasz "garniak" to ich uniform taki sam jak u konduktora w pociągu, czy ludzi w korpo, czyli kapota do roboty, a nie strój mający być eleganckim. Żadna różnica czy założy Patka czy smarta, jeśli ubranie jest niedopasowane, niezgrane, lub ma brudne buty.

Zegarek dopełnia strój na ostatnim etapie, czyli wtedy kiedy pozostałe elementy są perfekcyjne albo co najmniej bardzo dobre.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko teoria ale myślę ze na etapie wyborów lub w czasie budowania wizerunku lepszy zegarek mógłby zbytnio przykuwać uwagę, często negatywną. Wiec pewnie doradcy mówią: smartwatch pokazuje że jesteś jak zwykli ludzie, nie jesteś oderwany, dbasz o zdrowie itp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Jan napisał(-a):

To tylko teoria ale myślę ze na etapie wyborów lub w czasie budowania wizerunku lepszy zegarek mógłby zbytnio przykuwać uwagę, często negatywną. Wiec pewnie doradcy mówią: smartwatch pokazuje że jesteś jak zwykli ludzie, nie jesteś oderwany, dbasz o zdrowie itp ;)

Smartwatch to w zasadzie telefon, który posiada każdy więc zaiste akceptowalny przez ogół nawet jego stosunkowo wysokiej ceny. Na pytanie o kwotę, zawsze wybrnie jeden z drugim, że stosuje do wielu czynności takich jak płatności, sms, zegar, funkcje monitorujące wskaźniki życiowe, nawigacji, etc. Więc można powiedzieć, że są oszczędni i nie "przepalają" publicznych pieniędzy na "gadżety". A funkcjonalność sw zapewnia wygodę, co może być uznane przez ogół za praktyczność kandydata. Bo jaką dziś mechanik pełni funkcję? Dopełnia jedynie strój.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Smartwatch to w zasadzie telefon, który posiada każdy więc zaiste akceptowalny przez ogół nawet jego stosunkowo wysokiej ceny. Na pytanie o kwotę, zawsze wybrnie jeden z drugim, że stosuje do wielu czynności takich jak płatności, sms, zegar, funkcje monitorujące wskaźniki życiowe, nawigacji, etc. Więc można powiedzieć, że są oszczędni i nie "przepalają" publicznych pieniędzy na "gadżety". A funkcjonalność sw zapewnia wygodę, co może być uznane przez ogół za praktyczność kandydata. Bo jaką dziś mechanik pełni funkcję? Dopełnia jedynie strój.

Nadmienię, że posiadacze smartwatchy, oprócz ww. przytoczonych argumentów, prawie zawsze naigrywają się z posiadaczy tradycyjnych zegarków że oni są praktyczni także pod tym względem, że nie wydają dużo na zegarki. Wtedy ich pytam, ile wydali w ostatnich kilku latach na te swoje 'ekonomiczne' cuda techniki i okazuje się że za owe 'nic' mogliby spokojnie kupić proządnego mechanika, który posłużyłby im kilkadziesiąt lat.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo polityków, ostatnio była jakaś mała afera ze pewien minister czy członek jakiegoś zarządu (nieistotne) zarabiał 'ogromne pieniadze i nosił zegarek za 20tys! A nawet mial ich kilka'
Dla siedzących w tym świecie to normalna sprawa, dla 'normalnych ludzi' szczyt glupoty I snobizmu

Wyszedłby któryś z Omega czy Rolkiem to by zrobili z tego sensacje a z osoby zlodzieja

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Remy napisał(-a):

Są na tyle przyzwyczajeni do funkcjonalności jakie oferują smartwatche że ciężko im założyć inny zegarek.

No a poza tym po aferze zegarkowej Nowaka, ciężko im dobrać sobie coś taniego.

Ja bym pewnie nosił dwa - smartwatch i mechaniczny. Ale na codzień smartwatch wygrywa.

to nos, wiele osob tak robi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak średnio to wygląda, bardziej do krótkich spodenek, a może się mylę 🤔🤔🤔

Screenshot_2025-04-08-11-15-05-14_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip Chajzer, chyba znany, choć sam nie wiem. Czy to jest Sky-Dweller ja jego nadgarstku?

IMG_0222.jpeg

3 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

Apropo polityków, ostatnio była jakaś mała afera ze pewien minister czy członek jakiegoś zarządu (nieistotne) zarabiał 'ogromne pieniadze i nosił zegarek za 20tys! A nawet mial ich kilka'
Dla siedzących w tym świecie to normalna sprawa, dla 'normalnych ludzi' szczyt glupoty I snobizmu

Wyszedłby któryś z Omega czy Rolkiem to by zrobili z tego sensacje a z osoby zlodzieja

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Kwestia postrzegania. Kiedyś Ryszard Kalisz jeździł Jaguarem (bodajże S-type) i był uważany za bogacza, bo to przecież Jaguar (co z tego że tani model). W końcu zamienił na Audi A6, które, paradoksalnie, będąc droższym autem od Jaguara, już takich emocji nie wzbudzało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Nadmienię, że posiadacze smartwatchy, oprócz ww. przytoczonych argumentów, prawie zawsze naigrywają się z posiadaczy tradycyjnych zegarków że oni są praktyczni także pod tym względem, że nie wydają dużo na zegarki. Wtedy ich pytam, ile wydali w ostatnich kilku latach na te swoje 'ekonomiczne' cuda techniki i okazuje się że za owe 'nic' mogliby spokojnie kupić proządnego mechanika, który posłużyłby im kilkadziesiąt lat.  

Tylko że te mechaniki przez parędziesiąt lat co 5 lat będą też generować koszta 500-1000 lub więcej za serwis :) patrząc ekonomicznie tylko Quartz lub solar, prawie zero kosztów 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Jakoś się nigdy z takim zachowaniem nie spotkałem.

Prawda jest taka, że aby to zrozumieć, trzeba doszukać się sensu w noszeniu mechanika. Ktoś kto nosi kompas elektroniczny na nadgarstku, a jednocześnie obśmiewający wielbicieli tradycji, jest ignorantem pozbawionym wyobraźni, estetyki i dobrego smaku. Ogólnie do zakopania na pustyni i polania miodem 😆  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Francua napisał(-a):

Tylko że te mechaniki przez parędziesiąt lat co 5 lat będą też generować koszta 500-1000 lub więcej za serwis :) patrząc ekonomicznie tylko Quartz lub solar, prawie zero kosztów 😉

Ja mam np. zegarek Jacques LeMans z mechanizmem automatycznym Miyoty, który ma już 20 lat - nigdy nie był serwisowany, a chodzi całkiem dokładnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto jeszcze dodać, że jak mądrze kupisz zegarek mechaniczny, to potrafi on przez to parę lat pójść tak do góry, że będziesz miał na kilka jak nie kilkanaście takich serwisów :P Mój vintage DJ kupiony za niską 5 cyfrową kwotę przez ostatnie kilka lat poszedł w górę praktycznie 100%. Nawet jak zrobię serwis, to jeszcze zostanie sporo. Taki garmin po 5 latach użytkowania zamiast 2-2,5 będzie kosztował 500-700 zł. No i który wtedy wychodzi drożej? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Ceteth napisał(-a):

Warto jeszcze dodać, że jak mądrze kupisz zegarek mechaniczny, to potrafi on przez to parę lat pójść tak do góry, że będziesz miał na kilka jak nie kilkanaście takich serwisów :P Mój vintage DJ kupiony za niską 5 cyfrową kwotę przez ostatnie kilka lat poszedł w górę praktycznie 100%. Nawet jak zrobię serwis, to jeszcze zostanie sporo. Taki garmin po 5 latach użytkowania zamiast 2-2,5 będzie kosztował 500-700 zł. No i który wtedy wychodzi drożej? 

I jeszcze dochodzi degradacja Aku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi