Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Zeno

BULOVA - klub sympatyków, miłośników, zazdrośników

Recommended Posts

Moi drodzy, gdzie najlepiej (czytaj najtaniej) kupić nowy Super Seville?

Teściowej zegarka szukam, była zdecydowana na PRX ale przypomniała mi się Bulova.

Bardzo jej się spodobała i szukam zielonej lub srebrnej w rozsądnych pieniądzach.

Pomóżcie :)

W dniu 31.12.2024 o 11:14, cordi7 napisał(-a):

Moi drodzy, gdzie najlepiej (czytaj najtaniej) kupić nowy Super Seville?

Teściowej zegarka szukam, była zdecydowana na PRX ale przypomniała mi się Bulova.

Bardzo jej się spodobała i szukam zielonej lub srebrnej w rozsądnych pieniądzach.

Pomóżcie :)

https://www.zegarkowygigant.pl/bulova-classic-super-seville-96b439?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAyc67BhDSARIsAM95QzsvVZNtpiZzDRqAvoZ7-KEfRL2IZjWvl7AH70rtmK6LZuteSg2WCSsaAv-eEALw_wcB

www.hodinky-365.pl/bulova-precisionist-super-seville-quartz-96b439-x1263206?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAyc67BhDSARIsAM95QztOoGtA_NIe2HDx6SWOVoEQmI5p8cvchQEI9j4FaddZ78RO0z4FVr4aAmYEEALw_wcB

Google podpowiada te wyniki, tylko wszystkie w rozmiarze 38mm...

Edited by nav

Teściowa sobie duży i płaski zegarek zażyczyła więc 38 mm jest ok - zwłaszcza, że L2L tam jest 42 czy 43 mm.

Dzięki 👍

Uwielbiam Lunar Pilot'y. To najdokładniejsze zegarki jakie mam, nawet do +- 1 sek. na rok! (Z resztą tak, jak wszystkie inne Bulovy z kalibrem 262 kHz.) 🤌

W dniu 5.02.2025 o 16:51, alpaczino napisał(-a):

Uwielbiam Lunar Pilot'y. To najdokładniejsze zegarki jakie mam, nawet do +- 1 sek. na rok! (Z resztą tak, jak wszystkie inne Bulovy z kalibrem 262 kHz.) 🤌emoji2532.pngemoji106.pngemoji2532.pngemoji123.pngemoji2532.png emoji1305.png emoji16.png

To masz wyjątkowe szczęście :) Mam dwie Precisionist, dokładność +-30s/rok. Gdzieś czytałem, że pierwotnie podawana dokładność w danych fabrycznych wynosiła +-10s/rok. Potem oficjalnie przyznano, że +-60s/rok, np. https://watchintyme-com.translate.goog/index.php?threads/will-the-real-bulova-precisionist-accuracy-specs-please-stand-up.722367/&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc

moja 2-letnia bulova lunar pilot około 5 sekund rocznie , więc nie przesadzajmy 

Ze świeżutką baterią, ten zegarek to największy żarłok z pośród chyba wszystkich moich bateryjek. 

IMG_0091.jpeg

Koledzy jakiego kwarca możecie polecić widziałem. moona w kolorze niebieskim ale czekam na wasze opinie

19 godzin temu, agsar napisał(-a):

Koledzy jakiego kwarca możecie polecić widziałem. moona w kolorze niebieskim ale czekam na wasze opinie

A jaki rozmiar, parametry typu szkło, wr itp? ;)

I cena...

6 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

A jaki rozmiar, parametry typu szkło, wr itp? ;)

I cena...

Idę w Citizena eco drive

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Beardwid
      Dzień dobry.
        Ze względu na ogromny sentyment, uznanie dla muzyki oraz powiązanie ze zmarłym dziadkiem tytułowy zegarek byłby najlepszym prezentem, o jakim mogę pomyśleć na pięćdziesiąte urodziny mojego wuja. Z tego powodu jestem zainteresowany zakupem zegarka Bulova 97A158 - Frank Sinatra, My Way: Silver-Tone Dial Leather Strap My Way 97A158 | Bulova     Pisałem chyba do wszystkich polskich dystrybutorów niestety żaden z nich nie może zaoferować sprowadzenia tego modelu. Będę wdzięczny za pomoc w zakupie tego modelu.   Pozdrawiam i dziękuję.     
    • By Z_bych
      1. BULOVA Oceanographer Devil Diver Automatic Special Edition 98B320 – klasyk w nowym wydaniu
      Cena 1800 zł + wysyłka
      Stan 8/10
      Chyba nad samym modelem nie ma się co rozpisywać – klasyk sprzed lat w nowym wydaniu. Do pierwowzoru wprowadzono niewiele nowości, zwiększając przede wszystkim wielkość do obecnie obowiązujących standardów. Do stylistyki zasadniczo nie ingerowano. Na szczęście Przede wszystkim zostawiono fantastyczne indeksy (jak to świeci!) i mocne wskazówki. Oczywiście został także kształt koperty. Super zegarek uzyskał fajną reedycję. 
      Specyfikacja:
      Producent: Bulova Model: Snorkel 666 96B320-WYP231181 Wodoszczelność: 200 m Mechanizm: automatyczny, Miyota, 21 kamieni, 40 h rozerwy Koperta i bransoleta: stalowa nierdzewna 316L (chirurgiczna, szlachetna) Szkło: szafirowe Średnica: 44 mm Grubość 15 mm Rozstaw uszu: 21 mm Stan mechaniczny: zegarek w bardzo dobrym stanie mechanicznym, na punktualnym chodzie z pełną rezerwą chodu Stan wizualny: zegarek jest używany, posiada drobne ryski na polerowanych częściach koperty i na bransolecie, nic poważnego. Zegarek na nadgarstek max. 21, 5 cm obwodu Womplet zawiera: pudełko z obwolutą, przywieszki papierowe, kartę gwarancyjną z dowodem zakupu (paragon),  Data pierwszego zakupu: 02.06.2022 r. Gwarancja: 1 rok od dnia zakupu
      2. Zegarek męski TISSOT PRS 516 AUTOMATIC T91.1.483.51 – klasyk w nowym wydaniu
      Cena 1800 zł + wysyłka 
      Stan 7/10
      Ten model model to klasyczny klasyk
      Chyba najładniejsza wersja Tissota PRS 516. Uniwersalny rozmiar 40 mm, smukła koperta no i podwieszane indeksy, najładniejsze jakie zostały wymyślone do PRS'ów. No i wyjątkowo fajny wahnik świetnie oddają sportowo-motoryzacyjny charakter tego zegarka.
      Zegarek ma założony nowy pasek w klimacie zegarków związanych ze sportami motoryzacyjnymi. 
      Zegarek jest używany, ma tego ślady, wszystkie widoczne na zdjęciach (na bezelu i kopercie, nic poważnego, zadrapania na bezelu tych modeli to znak rozpoznawczy
      Mechanicznie zegarek jest bez zastrzeżeń, na ładnym, równym, czystym chodzie, data przeskakuje ładnie i szybko. Polecam, bo zegarek dość rzadko pojawia się na rynku a czarna wersja jest chyba najbardziej efektowna. 
      Specyfikacja:
      Marka: Tissot Model: PRS516  Ref.: T91.1.483.51 (T91148351) Mechanizm: ETA 2836-2 automatyczny, z komplikacją dnia tygodnia i dnia miesiąca Koperta: stalowa,  Dekiel: zakręcany, przeszklony Indeksy i wskazówki: luminowane Wodoszczelność: 50 m Szkło: szafirowe Uszy: 20 mm Pasek: czarny, nowy, naturalna skóra W komplecie: Pudełko, karta gwarancyjna, bransoletka EAN: 7611608210376 

• By Antec
      Witam,

Chciałem zapytać co sądzicie o złotej powłoce w tym modelu https://www.bulova.com/global/product/97B223.html?cgid=mens-super-seville.

Zegarek bardzo podoba mi się ze względu na jego ogólny wygląd i rozmiary.

Nigdy w życiu nie posiadałem zegarka w złotym kolorze, dlatego zastanawiam się jak długo utrzyma się jego barwienie.

Pozdrawiam,
      Antec
    • By novemberry94
      Cześć,
      jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o specyfikację zegarków, dlatego dołączyłam do tego forum, żeby prosić Was o pomoc. Chcę  kupić zegarek automatyczny męski w ramach prezentu urodzinowego. Budżet do 3 tysięcy. Zrobiłam lekkie rozeznanie i najbardziej przemówiła do mnie marka Bulova. Można powiedzieć, że już wybrałam swój typ:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-bulova-classic-maquina-automatic-98a224

Co o nim sądzicie? Chciałabym mieć pewność, że wybrałam zegarek z dobrym mechanizmem, który nie stanie po roku. Nie rozumiem też skąd takie rozbieżności w cenach. Na różnych stronach internetowych cena tego samego modelu potrafi wahać się o 800 złotych, co lekko mnie zaniepokoiło. Czy według Was to normalne?  A może macie jakieś inne ciekawe propozycje w tej cenie? Zależy mi na tym żeby widoczny był mechanizm, ponieważ osoba obdarowywana takie preferuje. Będę wdzięczna za wszelką pomoc. 
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.