tomaliusz 23151 #7751 Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) Jak wejść w ustawienia to bez problemu z każdą funkcją . Pytanie tylko jaka długość ( ile stopni - Łódź (chyba 19E stopni) i interwał jaki? Edytowane 12 Lipca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
youssarian 0 #7752 Napisano 12 Lipca 2013 Witam, mierzyłem dzisiaj gw-7900b i rozmiarowo znacznie lepiej od gw-9200. Jednak chciałbym jeszcze zrobić przymiarkę do GX-56 co może być kłopotem, bo w Bydgoszczy są 2 salony TT i w żadnym go nie ma. Pytałem, czy mogą sprowadzić, ale kręcili nosem i mówili, że nie bardzo. Ewentualnie jeśli się zadeklaruję i wpłacę zaliczkę to tak... Trochę się podłamałem, a w ciemno też nie chcę kupować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buba 0 #7753 Napisano 12 Lipca 2013 Up@ moim zdaniem ten GW-9200BWJ-1JF zegarek będzie Ci ciężko dostać w pl gdyż jest dedykowany na japoński rynek.Ja ma takiego właśnie z japońskiego rynku GW-9230BJ-1 JR w pl niedostępny.Wysłane z białego GT-I9300 :-DGdzie zamawiałeś? No ile czekałeś. AddMaster gratuluje zakupu. Też na miego poluje tylko nie wiem czy wziaść taki jak twój czy dedykowny na Japonie Zastanawiałem z japońskiego sklepu czekałem około 8 dni roboczych Wysłane z białego GT-I9300 :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarodziej178 0 #7754 Napisano 12 Lipca 2013 Nowy nabytek Obczajam instrukcję i na razie nie wiem jak ustawić dobrze położenie geogr. na pływy i fazy księżyca Bardzo ładnie się prezentuje. Jedno pytanko, jak Twoje wrażenia dotyczące gabarytów? Nie jest za duży? Chodzi mi o grubość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #7755 Napisano 13 Lipca 2013 Bardzo ładnie się prezentuje. Jedno pytanko, jak Twoje wrażenia dotyczące gabarytów? Nie jest za duży? Chodzi mi o grubość. Dzięki. Jest gruby, ale myślę że to dodaje mu uroku Prawda taka że zegarek na lato, tzn. krótki rękaw.Jak długi i ciasny to założę DW-5600Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony991 0 #7756 Napisano 13 Lipca 2013 (edytowane) Jak wejść w ustawienia to bez problemu z każdą funkcją . Pytanie tylko jaka długość ( ile stopni - Łódź (chyba 19E stopni) i interwał jaki? To już nas nie interesuje bo w łodzi nie ma morza i pływów. Jeżeli faza księżyca zgadza się z tym co pokazuje zegarek to ustawienia są w porządku. Mi się zgadza co do dnia. Edytowane 13 Lipca 2013 przez zielony991 0 GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
youssarian 0 #7757 Napisano 13 Lipca 2013 Wczoraj poszperałem w necie i znalazłem jeszcze jeden punkt TT w Bydgoszczy - galeria Drukarnia (w mojej opinii najlepszy TT w Bydgoszczy). Sprzedawca (z którym akurat miałem do czynienia) - fascynat. Można porozmawiać o zegarkach - nie tylko tych z oferty, do tego udziela nie tylko informacji wyczytanych z broszurek, ale też potrafi opowiedzieć o walorach użytkowych. No a wracając do wizyty... Od wejścia od razu kierowałem się do gabloty z G Shock. I tak jakby czekał na mnie: Dzisiaj zrobiona rezerwacja. Odbiór w poniedziałek z 20% zniżką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #7758 Napisano 13 Lipca 2013 Jak zakupisz, to pochwal się, jak wrażenia, no i ile pln-ów musiałeś zapłacić, jeśli, to nie tajemnica Pozdro! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HNIW 0 #7759 Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Mam problem z moim G-9000, zauważyłem że nie jest dokładny. Nie potrafię powiedzieć dokładnie ile przyspiesza na miesiąc ale na pewno nie są to sekundy ale koło minuty. Był synchronizowany kilka dni temu a już przyspieszył o 9 sekund. W Lorusie mam 3s różnicy w skali miesiąca dlatego mnie to martwi.Mógł się w jakiś sposób uszkodzić (i czy to naprawialne) czy to normalne? Gratis mogę dorzucić zdjęcie z obozu, po brudnej szybce łazi sobie kowal bezskrzydły Edytowane 14 Lipca 2013 przez HNIW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witkacy7 0 #7760 Napisano 14 Lipca 2013 W swoim Mudmanie mam to samo, wychodzi ok. 1-2 sek. na dobę, także chyba nie masz się czym martwić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7761 Napisano 14 Lipca 2013 To dużo jak na kwarca. HNIW, tak było od zawsze czy wcześniej nie sprawdzałeś i dopiero teraz zauważyłeś? Chód kwarca można wyregulować, ale wymaga to eksperymentów i najprawdopodobniej nie uda się dobrze trafić z regulacją już przy pierwszym otwarciu zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #7762 Napisano 14 Lipca 2013 Ale było tak od nowości? Minuta to dużo za dużo! ( chyba że to mudman automatic ). G-shocki mają standard na poziomie +/- 15 sek. Można by reklamować produkt jako niezgodny z umową. Mój jeden "G" spieszy ok 10 sek. na miesiąc, a drugi jeszcze więcej ( w trakcie testów ). Wszystko zależy jak się uda . Ten sam model może późnić lub spieszyć 15 sek./m. Z reguły spieszą. Mój inny casio spieszy 25 s/m. ale on ma w instrukcji -+30 sek.Niektórzy się dziwią jak mówię że "G" spieszy 15 sek. bo niektórzy mają odchyłki do 5 sek. ( szczęściarze ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #7763 Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) W swoim Mudmanie mam to samo, wychodzi ok. 1-2 sek. na dobę, także chyba nie masz się czym martwić Do 60 sekund na miech? to już jest powód do reklamacji, mój mechanik ma mniejszą odchyłkę Edytowane 14 Lipca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #7764 Napisano 14 Lipca 2013 Testowałem 14 Casio (nie tylko G). Wszystkie się spieszyły: od 1s do 27 s na miesiąc. W większości przypadków było to kilka sekund. Najlepszy był SGW-100, a najgorszy GL-121. Polecam lekturę: http://forums.watchuseek.com/f43/how-adjust-accuracy-g-shock-83153.html pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarodziej178 0 #7765 Napisano 14 Lipca 2013 Dzisiaj sprawdziłem czas na swoim g-7710, bo akurat mija miesiąc od zakupu, i wyniosło +5s, więc chyba nie jest tak źle. Ale minuta to już sporawo. :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HNIW 0 #7766 Napisano 14 Lipca 2013 Dziś zrobię synchro i sprawdzę dokładnie ile wyjdzie za miesiąc. Seven nie wiem czy tak było, po prostu niedawno zauważyłem jak mi przyspieszył o dwie minuty pewnie z 2-3 miesiące nie synchronizowany także się zaniepokoiłem. A zegarek kupiony używany, prawie pół roku temu i dawno już po gwarancji także z jakiejkolwiek reklamacji nici. Mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza, tak go polubiłem że mogę i co miesiąc tą minutę kasować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony991 0 #7767 Napisano 14 Lipca 2013 Mój gw-1400 jakoś nie ma odchyłek więc nie wiem co tam macie za dziadostwa pokupowane 0 GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #7768 Napisano 14 Lipca 2013 Mój gw-1400 jakoś nie ma odchyłek więc nie wiem co tam macie za dziadostwa pokupowane GW zwykle nie mają odchyłek 8-)Chyba że poza zasięgiem nadajnika. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smalls 0 #7769 Napisano 15 Lipca 2013 Własnie przyszedł, pierwszy G, jest potężny i piękny, zdjecia tego nie oddaja :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #7770 Napisano 15 Lipca 2013 Kawał sikora. Niech się dobrze nosi Też kupiłem białasa ale cyfraka, dla mnie łatwiejszy i szybszy odczyt godziy. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #7771 Napisano 15 Lipca 2013 Panowie, co myślicie o tym G http://allegro.pl/zegarek-casio-g-7900-1er-g-shock-gw-cala-pl-wawa-i3391455253.html ??? Żona namawia mnie na biały, ale boję się, że będzie się on bardzo łatwo brudził. Zegarem ma być raczej do tyrania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HNIW 0 #7772 Napisano 15 Lipca 2013 Białe to chyba raczej dla raperów żeby się jeszcze bardziej rzucały w oczy Jak do tyrania to powinien być, czarny, prosty, ładny i tani. Teraz jak na allegro od tego użytkownika można wyrwać tak tanio zegarki to może bym na tego G-7900 Mudmana zmienił, brakuje mi w nim do szczęścia tego ładnego czerwonego "G" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #7773 Napisano 15 Lipca 2013 HNIW, mam takie samo zdanie . G-shock powinien być do tyrania, w końcu do tego został stworzony .Czy ten z mojego linku może być?? Nadgarstek mam około 17,5 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SKOM 0 #7774 Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Witam!Mam zamiar kupić swój pierwszy G-SHOCK i tu moje pytanie do Was. Który według was jest lepszy?Zastanawiam się nad G-9000 oraz G-7900 i nie mogę dokonać wyboru Co myślicie? Edit. g-7900 wygląda na większy i masywniejszy ale czy to prawda? P.SMyślałem też o GD-100-1AER Edytowane 15 Lipca 2013 przez SKOM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #7775 Napisano 15 Lipca 2013 Zamowilem g7900 czarny, jest on dosyc masywny i fajnie wyglada na reku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach