Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wejść w ustawienia to bez problemu z każdą funkcją  :). Pytanie tylko jaka długość ( ile stopni - Łódź (chyba 19E stopni) i interwał jaki? 

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mierzyłem dzisiaj gw-7900b i rozmiarowo znacznie lepiej od gw-9200. Jednak chciałbym jeszcze zrobić przymiarkę do GX-56 co może być kłopotem, bo w Bydgoszczy są 2 salony TT i w żadnym go nie ma. Pytałem, czy mogą sprowadzić, ale kręcili nosem i mówili, że nie bardzo. Ewentualnie jeśli się zadeklaruję i wpłacę zaliczkę to tak... Trochę się podłamałem, a w ciemno też nie chcę kupować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up@ moim zdaniem ten GW-9200BWJ-1JF zegarek będzie Ci ciężko dostać w pl gdyż jest dedykowany na japoński rynek.Ja ma takiego właśnie z japońskiego rynku GW-9230BJ-1 JR w pl niedostępny.Wysłane z białego GT-I9300 :-DGdzie zamawiałeś? No ile czekałeś.

AddMaster gratuluje zakupu. Też na miego poluje tylko nie wiem czy wziaść taki jak twój czy dedykowny na Japonie

Zastanawiałem z japońskiego sklepu czekałem około 8 dni roboczych

Wysłane z białego GT-I9300 :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek  :D

56yq.jpg

Obczajam instrukcję i na razie nie wiem jak ustawić dobrze położenie geogr. na pływy i fazy księżyca  :wacko:

Bardzo ładnie się prezentuje. :P Jedno pytanko, jak Twoje wrażenia dotyczące gabarytów? Nie jest za duży? Chodzi mi o grubość. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie się prezentuje. :P Jedno pytanko, jak Twoje wrażenia dotyczące gabarytów? Nie jest za duży? Chodzi mi o grubość. :)

Dzięki. :)

Jest gruby, ale myślę że to dodaje mu uroku :)

Prawda taka że zegarek na lato, tzn. krótki rękaw.

Jak długi i ciasny to założę DW-5600

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wejść w ustawienia to bez problemu z każdą funkcją  :). Pytanie tylko jaka długość ( ile stopni - Łódź (chyba 19E stopni) i interwał jaki?

To już nas nie interesuje bo w łodzi nie ma morza i pływów.

Jeżeli faza księżyca zgadza się z tym co pokazuje zegarek to ustawienia są w porządku. Mi się zgadza co do dnia.

Edytowane przez zielony991

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj poszperałem w necie i znalazłem jeszcze jeden punkt TT w Bydgoszczy - galeria Drukarnia (w mojej opinii najlepszy TT w Bydgoszczy). Sprzedawca (z którym akurat miałem do czynienia) - fascynat. Można porozmawiać o zegarkach - nie tylko tych z oferty, do tego udziela nie tylko informacji wyczytanych z broszurek, ale też potrafi opowiedzieć o walorach użytkowych. 

No a wracając do wizyty... Od wejścia od razu kierowałem się do gabloty z G Shock. I tak jakby czekał na mnie:

149676d1282914737-casio-g-shock-gx-56-1a

Dzisiaj zrobiona rezerwacja. Odbiór w poniedziałek z 20% zniżką. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zakupisz, to pochwal się, jak wrażenia, no i ile pln-ów musiałeś zapłacić, jeśli, to nie tajemnica ;) Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z moim G-9000, zauważyłem że nie jest dokładny. 

Nie potrafię powiedzieć dokładnie ile przyspiesza na miesiąc ale na pewno nie są to sekundy ale koło minuty. 

Był synchronizowany kilka dni temu a już przyspieszył o 9 sekund. 

W Lorusie mam 3s różnicy w skali miesiąca dlatego mnie to martwi.

Mógł się w jakiś sposób uszkodzić (i czy to naprawialne) czy to normalne? 

Gratis mogę dorzucić zdjęcie z obozu, po brudnej szybce łazi sobie kowal bezskrzydły :)

DSC01437

Edytowane przez HNIW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W swoim Mudmanie mam to samo, wychodzi ok. 1-2 sek. na dobę, także chyba nie masz się czym martwić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dużo jak na kwarca.

HNIW, tak było od zawsze czy wcześniej nie sprawdzałeś i dopiero teraz zauważyłeś? Chód kwarca można wyregulować, ale wymaga to eksperymentów i najprawdopodobniej nie uda się dobrze trafić z regulacją już przy pierwszym otwarciu zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale było tak od nowości?  

Minuta to dużo za dużo! ( chyba że to mudman automatic :D ). G-shocki mają standard na poziomie   +/- 15 sek. Można by reklamować produkt jako niezgodny z umową. Mój jeden "G" spieszy ok 10 sek. na miesiąc, a drugi jeszcze więcej ( w trakcie testów  :) ).  Wszystko zależy jak się uda  ;) . Ten sam model może późnić lub spieszyć 15 sek./m.  Z reguły spieszą. Mój inny casio spieszy 25 s/m. ale on ma w instrukcji  -+30 sek.

Niektórzy się dziwią jak mówię że "G" spieszy 15 sek. bo niektórzy mają odchyłki do 5 sek. ( szczęściarze  :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W swoim Mudmanie mam to samo, wychodzi ok. 1-2 sek. na dobę, także chyba nie masz się czym martwić :)

Do 60 sekund na miech? :blink:  to już jest powód do reklamacji, mój mechanik ma mniejszą odchyłkę  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj sprawdziłem czas na swoim g-7710, bo akurat mija miesiąc od zakupu, i wyniosło +5s, więc chyba nie jest tak źle. Ale minuta to już sporawo. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zrobię synchro i sprawdzę dokładnie ile wyjdzie za miesiąc.

Seven nie wiem czy tak było, po prostu niedawno zauważyłem jak mi przyspieszył o dwie minuty pewnie z 2-3 miesiące nie synchronizowany także się zaniepokoiłem. A zegarek kupiony używany, prawie pół roku temu i dawno już po gwarancji także z jakiejkolwiek reklamacji nici. Mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza, tak go polubiłem że mogę i co miesiąc tą minutę kasować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój gw-1400 jakoś nie ma odchyłek więc nie wiem co tam macie za dziadostwa pokupowane :P

GW-1400DU, GW-7900B, GLX-5600, DW-6900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój gw-1400 jakoś nie ma odchyłek więc nie wiem co tam macie za dziadostwa pokupowane :P

GW zwykle nie mają odchyłek 8-)

Chyba że poza zasięgiem nadajnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie przyszedł, pierwszy G, jest potężny i piękny, zdjecia tego nie oddaja :-D

6tgw.jpg

jrq2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawał sikora. Niech się dobrze nosi  :)

Też kupiłem białasa  :D ale cyfraka, dla mnie łatwiejszy i szybszy odczyt godziy. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Białe to chyba raczej dla raperów żeby się jeszcze bardziej rzucały w oczy :) Jak do tyrania to powinien być, czarny, prosty, ładny i tani. Teraz jak na allegro od tego użytkownika można wyrwać tak tanio zegarki to może bym na tego G-7900 Mudmana zmienił, brakuje mi w nim do szczęścia tego ładnego czerwonego "G" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HNIW, mam takie samo zdanie ;). G-shock powinien być do tyrania, w końcu do tego został stworzony :).Czy ten z mojego linku może być?? Nadgarstek mam około 17,5 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić swój pierwszy G-SHOCK i tu moje pytanie do Was. Który według was jest lepszy?

Zastanawiam się nad G-9000 oraz G-7900 i nie mogę dokonać wyboru :P

Co myślicie?

Edit. g-7900 wygląda na większy i masywniejszy ale czy to prawda?

P.S

Myślałem też o GD-100-1AER :D

Edytowane przez SKOM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamowilem g7900 czarny, jest on dosyc masywny i fajnie wyglada na reku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi