Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

PiTT, fajne baby G na nadgarstku pociechy. Mój syn jeszcze nie umie odczytać godziny, ale widząc pasję ojca, już marudzi o zegarek dla siebie (3 i 1/2 roku). Nawet ma kolor upatrzony. Ma być żółty i już. ;):D

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat ten baby g to stary prezent dla mojej zony... i tak w spadku powedrowal do mlodego :)

co prawda tez nie ogarnia jeszcze zegarka (jak widac po ustawieniu godziny), ale czasami jako ozdoba lubi go zalozyc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

I o to chodzi! Jak to się mówi,.. czym skorupka za młodu... ;)

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania GW300 :)

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Król zmartwychwstał! Na szczęście po kilku dniach suszenia wilgoć i para zniknęła, nie zostały żadne smugi. Powiem więcej, jest nawet lepiej niż było przedtem, ekran jest bardziej przejrzysty teraz (na zdjęciu tego tak nie widać). Suszyłem kilka dni na kaloryferze, a później dla 100% pewności, że wilgoć zejdzie kilka dni w ryżu i kocim żwirku ;) Tak więc gdyby ktoś kiedyś miał podobny problem to jedynym rozwiązaniem jest cierpliwość

438a4a14dcf54d1fgen.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A jak w żwirku potrzymany, to i brzydkiego zapachu nie będzie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Król zmartwychwstał! Na szczęście po kilku dniach suszenia wilgoć i para zniknęła, nie zostały żadne smugi. Powiem więcej, jest nawet lepiej niż było przedtem, ekran jest bardziej przejrzysty teraz (na zdjęciu tego tak nie widać). Suszyłem kilka dni na kaloryferze, a później dla 100% pewności, że wilgoć zejdzie kilka dni w ryżu i kocim żwirku ;) Tak więc gdyby ktoś kiedyś miał podobny problem to jedynym rozwiązaniem jest cierpliwość

438a4a14dcf54d1fgen.jpg

Czyli co, w serwisie nic nie poradzili?

Grunt że się udało, jak pisałem wcześniej.. Daj kopercie trochę czasu, wyschnie odparuje i będzie git..  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. 

Koledzy poszukuje śrubki (wkręta )  do mocowania bezela w  modelu Casio g-shock g-2900.

Jak ktoś posiada takie śrubki w dobrej cenie proszę o kontakt , może być używka byle gniazdo wkręta nie było wyrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wolne śruby od DW-5600..

Jeśli będzie pasować to mogę Ci jedna odstąpić.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

438a4a14dcf54d1fgen.jpg

W końcu skręcali Ci go w serwisie?

Wiele skasowali?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wolne śruby od DW-5600..

Jeśli będzie pasować to mogę Ci jedna odstąpić.  ;)

Witaj. 

Nie mam pojęcia czy będzie pasować , może bardziej doświadczeni koledzy (szczególnie w modelach Casio) się wypowiedzą.  

Możesz zmierzyć długość i grubość suwmiarką , ja zrobię to samo i porównamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki czyscioch, ze az szkoda mi go do pracy hehe ;)

W serwisie powiedzieli ze nic z tym nie zrobia. Juz nawet pogodzilem sie z tym ze po zegarku... no ale na szczescie wyschlo.

Skrecilem go sam, ale postanowilem ze i tak pojde do serwisu. Nie mieli takiej uszczelki akurat, facet nasmarowal stara i powiedzial ze powinien byc szczelny ale zaleca sie przy kazdym otwarciu wymienic na nowa. Za to nie zaplacilem nic. Jak przyjdzie uszczelka maja zadzwonic to pojde niech wymieni - koszt 20 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świeżynka

9ff0165b04ec03e37ed8017eb3a22830.jpg

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. 

Nie mam pojęcia czy będzie pasować , może bardziej doświadczeni koledzy (szczególnie w modelach Casio) się wypowiedzą.  

Możesz zmierzyć długość i grubość suwmiarką , ja zrobię to samo i porównamy.

jyLB9mI.jpg

Nieco ponad 4mm długości..

Jak coś pisz na PW  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świeżynka

9ff0165b04ec03e37ed8017eb3a22830.jpg

Tapnięte z fona.

I jak wrażenia?

Czyżby od Piowy? 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, od Zibi :)

Dokupiłem białe ubranko.

Fajny bo bezel i pasek jest lakierowany ale matowo czyli nie jest błyszczący i nie świeci się jak psu...zęby :P

Minusem lakierowanych pasków jest lekka sztywność i delikatne skrzypienie, ale nie ma większego problemu.

Na lato G-7800 odpimpowany :)

Btw czy ktoś z Was formował na ciepło (we wrzątku) lakierowane paski G? bo mam obawy przed uszkodzeniem lakieru.

Z matowymi (nielakierowanymi) wiem, że nie ma problemu.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy zestaw  :D

2015-02-12-14.11.41.jpg

Wygodnie się nosi dwa zegarki naraz ?

Ja już bym chyba wolał nosić każdy osobno na prawym i lewym nadgarstku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi