Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ile aktualnie kosztuje  w serwisie  bransoleta ta kompozytowo - metalowa do małych kostek?

Edytowane przez brakus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ile aktualnie kosztuje  w serwisie  bransoleta ta kompozytowo - metalowa do małych kostek?

Taniej niz 260zl ostatnio nie widziałem https://www.kraina-czasu.pl/bransoleta-casio-gw-m5600-gw-m5610-gw-6900-104407,3,29067,31386 Edytowane przez GTB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś chce się pozbyć bransy na fejsie za 180.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki GTB

TomG80 może TY masz jakąs nowa na stanie ?

Paski do kostek mam fajne w ciekawych kolorach, ale bransy żadnej, przykro mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-109016-0-51094600-1565095925_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze nie wiedziałem że King jest taki wielki  :o poniżej porównanie z Romanem

post-91920-0-63647500-1565110133_thumb.jpg

post-91920-0-58585400-1565110157_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze nie wiedziałem że King jest taki wielki  :o

A myślisz że dlaczego ten zegarek nazywa się King ;) To był największy g-shock do wejścia na rynek GPW-1000, jest też uważany za jeden z najwytrzymalszych zegarków na świecie produkowanych seryjnie - tyle że żeby go nosić na łapie i żeby to jakoś wyglądało trzeba mieć, moim zdaniem, nadgarstek minimum 20cm.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był największy g-shock do wejścia na rynek GPW-1000...

Słowo klucz exKinga ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowo klucz exKinga ;)

Wielkość to nie wszystko jeśli mówimy o zegarkach :P   :ph34r:

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślisz że dlaczego ten zegarek nazywa się King ;) To był największy g-shock do wejścia na rynek GPW-1000, jest też uważany za jeden z najwytrzymalszych zegarków na świecie produkowanych seryjnie - tyle że żeby go nosić na łapie i żeby to jakoś wyglądało trzeba mieć, moim zdaniem, nadgarstek minimum 20cm.

Zauważyłem na moim "kurzym" ;) nadgarstku :D

;D hehehehehe, jak to mówił "klasyk z gór" Tyz Prowda ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze nie wiedziałem że King jest taki wielki  :o poniżej porównanie z Romanem

Za każdym razem jak widzę Twoje zdjęcie Romka czerwonego z niebieskim, co raz bardziej mi się podoba :P A ile cm w nadgarstku jeśli można wiedzieć? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wielkość" to nie tylko wymiary, bo pewnie to Cię gnębi :P

GPW jest wielki, exKing zaś jest karykaturalnie przerośniętą kostką. Jedynym jej uzasadnieniem jest ponadnormatywny nadgarstek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GPW jest wielki, exKing zaś jest karykaturalnie przerośniętą kostką. Jedynym jej uzasadnieniem jest ponadnormatywny nadgarstek.

No to piszę przecież... choć osobiście to samo uważam o wszelkich "wielkich" "G", albo wielka łapa albo... mała  :P  no chyba że ktoś kolekcjonuję "G" wtedy rozumiem.

Takie czasy - teraz wszystko wielkie... takie amerykańskie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Vonziej nadgarstek 16,5cm

O mam dokładnie tak samo. Miałem Kinga i gdyby nie negatyw nigdy bym go nie sprzedał, ale miałem inne wydatki i brak czasu na moda. Teraz jak go dorwę na jakiejś promocji to zmienię sobie :) Świetny byk 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie osobiście King jest za duży, dobrze że miałem okazję przymierzyć. Za to Roman jest dla mnie idealny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzaj - ja mam koło 17 i spokojnie się mieścił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to piszę przecież... choć osobiście to samo uważam o wszelkich "wielkich" "G", albo wielka łapa albo... mała  :P  no chyba że ktoś kolekcjonuję "G" wtedy rozumiem.

Takie czasy - teraz wszystko wielkie... takie amerykańskie :D

Wiem, wiem, bo nieraz to pisałeś, ale:

- GPW to awiator, a te z założenia są duże (a kostki? chyba miały być wygodne i praktyczne)

- Nie uważam się za wielkiego kolekcjonera G, dlatego jako użytkownik uważam, że nie ma lepszego G w pewnych sytuacjach. Rower, motor, albo wszędzie tam gdzie masz mało czasu na odczyt godziny.

Niestety wraz z wiekiem wzrok też mi siada i odczyt czasu na LCD trwa już dłużej niż kiedyś... a są sytuacje gdzie muszę wiedzieć szybko i na pewno, która jest godzina (dlatego też bardzo lubię divery).

Dlatego tego lata króluje na moim nadgarstku GPW.

A Roman i GMW są bardziej stylowe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć mało czytelny. Po kalibracji kąta padania promieni słonecznych jest całkiem nieźle ;)

8f6e1443f61852de7fd5ee7cee955ed5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem, bo nieraz to pisałeś, ale:

- GPW to awiator, a te z założenia są duże (a kostki? chyba miały być wygodne i praktyczne) [...]

Oczywiście że masz rację ALE jak masz dużą łapę to King jest wygodny, nawet powiem że zima bardziej niż Roman, bo przez kształt łatwiej chowa się pod mankietem kurtki.

GPW u mnie się nie przyjął, ALE obstawiam że winna była tutaj bransoleta, jakbym miał ten zegarek na pasku to kto wie - bo on jest całkiem ładny, jak na "G".

Do GMW się nie przekonam - chyba że w czarnych gaciach, tyle że jaki jest sens płacić za "blaszaka' który wygląda jak 5000 na bransolecie kompozytowej? Choć nie powiem myślałem o tym - z tym że łapa mi wróciła do 20 cm i nie wiem czy jest sens kupować kolejna kostkę dla samego "mania".

A Roman to, moim zdaniem, najbardziej udany, pod względem użytkowym, g-shock jaki powstał - jak juz gdzieś pisałem ma większość funkcji dostępnych w "G" jakieś tam drobne typu wibracje i interwały zostały pominięte, ale i tak jest nie do pobicia i uważam ze każdy miłośnik "G" Romana powinien mieć - choć przez chwilę.

Reasumując - zgadzam się z Tobą niemal w pełni. 

Ponoć mało czytelny. Po kalibracji kąta padania promieni słonecznych jest całkiem nieźle ;)

Pod chmurka sprawdź, albo o zmroku ;)

W słońcu to nawet na tym było rewelacyjnie:

DSC09023.jpg

DSC07868.jpg

ale tak było zdecydowanie lepiej:

DSC09694.jpg

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi