Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

bawić się w to z tym sprzedającym?

Sam musisz ocenić, czy zrobił to celowo, czy nie miał złych intencji.

e//
Jest jeszcze Patryk z Wrocka. Drożej, ale do negocjacji

G-shock fanboy... a może nie? 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieniążki wróciły (WOW!!!) - a już się bałem, że zajmie to dłużej. Okej, jestem na zero. Tylko nie wiem co z Tym facetem zrobić. Teraz to dopiero mam zagwozdkę Panowie... 

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Vonziej napisał(-a):

To pytanie pozostaje aktualne

a dużo taniej było/jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, unadarek napisał(-a):

a dużo taniej było/jest ?

1350 ostateczna cena była i pewnie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, murcins napisał(-a):

No spory :) odzwyczaiłem  się, s1000 mniejszy  😛

Czyli kolejny zegar nie do noszenia Waść nabyłeś bo s1000 już nosić się nie dało - ciekawe jak ta powłoka będzie się zachowywać... Czekam na relację :) 

DSC06832.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Vonziej napisał(-a):

1350 ostateczna cena była i pewnie jest

jakby około połowy ceny - pewnie nie za mocno zniszczony z gwarancją  i z wszystkim bo innego pewnie byś nie wziął  ale mimo to jest to ok 1400zł - kusi ta połowa ceny  - jak brać to tylo z otwarciem przy kurierze  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, unadarek napisał(-a):

jakby około połowy ceny - pewnie nie za mocno zniszczony z gwarancją  i z wszystkim bo innego pewnie byś nie wziął  ale mimo to jest to ok 1400zł - kusi ta połowa ceny  - jak brać to tylo z otwarciem przy kurierze  

GWG-1000 jest dużo na rynku z eglobal - tam nie ma żadnej gwarancji w ogóle. Dużo ich cyrkuluje na rynku używek. Nie wiem. Ciężki orzech do zgryzienia. GG-B100 znalazłem za 9 stówek z gwar z drugiej ręki

36246.jpg

casio-g-shock-mudmaster.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Vonziej napisał(-a):

GWG-1000 jest dużo na rynku z eglobal - tam nie ma żadnej gwarancji w ogóle. Dużo ich cyrkuluje na rynku używek. Nie wiem. Ciężki orzech do zgryzienia. GG-B100 znalazłem za 9 stówek z gwar z drugiej ręki

Jak są na rynku używki w dobrej cenie to rozglądaj się i moze jednak daj spokój - jak masz za 900zł jednak te 1350 to jednak troche jest kasy - zmięknie mu rura to ci za tysiąc będzie sprzedawał :) jeśli używek jest na rynku - napisz mu że za pobraniem to zapłacisz tysiąc :) - a resztę zainwestuj w Siebie na przykład za pomocą Perły lub Namysłowa :) lub weź tego Ci...ena za 400 co pokazywałeś :) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, unadarek napisał(-a):

na przykład za pomocą Perły lub Namysłowa :) 

Idę do sklepu, dzięki Darek. Takie inwestycje lubie najbardziej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś nie sprzedaje na OLX zbyt często, to mógł się nabrać na tą przesyłkę z płatnością OLX. Tym bardziej, że podczas wystawiania ogłoszenia wygląda, jakby to było obligatoryjne. Też raz byłem zaskoczony, że mnie zmusza do tej opcji, ale kliknąłem anuluj i dopiero wtedy się okazało, że ogłoszenie wystawione najnormalniej w świecie, a ta wysyłka OLX była opcjonalna. Dużo się mówi o wałkach na OLX bazujących na przesyłkach, opłatach za kuriera i potwierdzeniach płatności. Trochę się nie dziwię, że ktoś mógł nie mieć pojęcia jak to formalnie wygląda i bał się tej opcji. Jak się dogadałeś z gościem i zaproponował Ci, że poczeka z zegarkiem aż do Ciebie kasa wróci, to poproś o wysyłkę w możliwością sprawdzenia przy kurierze. To Cię w 100% nie chroni, bo i tak najpierw będziesz musiał zapłacić kurierowi, ale będziesz miał świadka, jakby coś było nie tak.

W kwestii GWG-1000, czy GG-B1000, to dla mnie sprawa jasna. Zegar z tyloma funkcjami bez solara jest MZ niezbyt dobrym wyborem - lepiej zegarek otwierać w celu wymiany baterii raz na 7-10 lat, a nie co 1,5 roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, clusca napisał(-a):

Jak ktoś nie sprzedaje na OLX zbyt często, to mógł się nabrać na tą przesyłkę z płatnością OLX. Tym bardziej, że podczas wystawiania ogłoszenia wygląda, jakby to było obligatoryjne. Też raz byłem zaskoczony, że mnie zmusza do tej opcji, ale kliknąłem anuluj i dopiero wtedy się okazało, że ogłoszenie wystawione najnormalniej w świecie, a ta wysyłka OLX była opcjonalna. Dużo się mówi o wałkach na OLX bazujących na przesyłkach, opłatach za kuriera i potwierdzeniach płatności. Trochę się nie dziwię, że ktoś mógł nie mieć pojęcia jak to formalnie wygląda i bał się tej opcji. Jak się dogadałeś z gościem i zaproponował Ci, że poczeka z zegarkiem aż do Ciebie kasa wróci, to poproś o wysyłkę w możliwością sprawdzenia przy kurierze. To Cię w 100% nie chroni, bo i tak najpierw będziesz musiał zapłacić kurierowi, ale będziesz miał świadka, jakby coś było nie tak.

W kwestii GWG-1000, czy GG-B1000, to dla mnie sprawa jasna. Zegar z tyloma funkcjami bez solara jest MZ niezbyt dobrym wyborem - lepiej zegarek otwierać w celu wymiany baterii raz na 7-10 lat, a nie co 1,5 roku ;)

..oczywiście że jets opcjonalna -ale zabezpiecza cię - sa aukcje że sprzedający chce tylko wpłaty na konto i nie wysyła pobraniówki - sam tak kupowałem i mi się udało towar dotarł ale ile jest przekrętów - i tu jest dobrze wpłaca na olx i póki nie odbiorę towaru i nie sprawdzę to kupujący czeka na kasę jak wszytko ok dostaje kasę i wszyscy zadowoleni - co do zegarków z funkcjami to wszystkie powinny mieć ładowanie solarne bez żadnej łaski - po to są funkcje aby z nich korzystać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, unadarek napisał(-a):

... - i tu jest dobrze wpłaca na olx i póki nie odbiorę towaru i nie sprawdzę to kupujący czeka na kasę jak wszytko ok dostaje kasę i wszyscy zadowoleni - ... 

No chyba nie do końca tak jest ;) 

Jak tylko otworzą się drzwiczki od paczkomatu to kasa leci do sprzedającego a co tam jest w tym paczkomacie i jak wygląda to sprawa drugorzędna.

To już lepszy kurier z możliwością sprawdzenia bo przynajmniej jest świadek który potwierdzi że w przesyłce były kartofle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, rafalmosty napisał(-a):

Wasze zdrowie w gardło moje😉🍻

497A4EDA-8C06-44F8-84B8-7ED0BD905205.jpeg

..ten drugi żółty jak nie widzisz podciąga ci słomka z butelki - tak tylko sygnalizuje :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, unadarek napisał(-a):

..ten drugi żółty jak nie widzisz podciąga ci słomka z butelki - tak tylko sygnalizuje :) 

Dzięki za cynk👍 Zrobię z bestią porządek😤

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trojaczki :D

ewvqxIq.jpeg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

No chyba nie do końca tak jest ;) 

Jak tylko otworzą się drzwiczki od paczkomatu to kasa leci do sprzedającego a co tam jest w tym paczkomacie i jak wygląda to sprawa drugorzędna.

To już lepszy kurier z możliwością sprawdzenia bo przynajmniej jest świadek który potwierdzi że w przesyłce były kartofle :D

tak masz rację ale ..... jest zabezpieczenie którego nie masz w przypadku  transakcji z pominięciem kup teraz olx

"...

Kiedy możesz ubiegać się o rekompensatę?

dokonałeś zakupu korzystając z usługi Przesyłki OLX;

opłaciłeś zamówienie za pomocą Płatności OLX;

nie upłynęło jeszcze 30 dni od chwili odebrania paczki;

jeżeli było to możliwe, podjąłeś próbę wyjaśnienia sprawy ze Sprzedającym, kontaktując się z nim na OLX;

złożyłeś zawiadomienie na policję.

Wniosek o przyznanie rekompensaty możesz złożyć wyłącznie drogą pisemną i elektroniczną, przesyłając go przez nasz formularz kontaktowy. 

Pamiętaj, by zawrzeć w nim wszystkie wymagane informacje, o których piszemy poniżej."

PS - jak kartofle to już coś gorzej jak cegła - bo to za mało na rozpoczęcie budowy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, drVanSteiner napisał(-a):

No działa, czas pokazuje i wibruje i piszczy emoji23.pngemoji23.png

Co konkretnie chcesz wiedzieć?

Miałem GPR b1000 i nie powiem - GPS był najfajniejszą zabawką. Jak wygląda jego czułosc, czy zrywa, czy długo się czeka na fix'a ? I jak pozostałe fukcje w waszym odczuciu wypadają ? Czy ogólnie zegar szybko działa ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, unadarek napisał(-a):
Jak są na rynku używki w dobrej cenie to rozglądaj się i moze jednak daj spokój - jak masz za 900zł jednak te 1350 to jednak troche jest kasy - zmięknie mu rura to ci za tysiąc będzie sprzedawał  jeśli używek jest na rynku - napisz mu że za pobraniem to zapłacisz tysiąc  - a resztę zainwestuj w Siebie na przykład za pomocą Perły lub Namysłowa  lub weź tego Ci...ena za 400 co pokazywałeś  

Dzięki, sprawa załatwiona

IMG_20210409_194027_edit_255925897180218.jpg

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Vonziej napisał(-a):

Dzięki, sprawa załatwiona emoji16.pngIMG_20210409_194027_edit_255925897180218.jpg

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

... i to rozumiem :) 😁 widzę że Casio powinno instalować w bezelach otwieracz do butelek a na wyświetlaczu podawanie ilości otwartych sztuk z drobną animacją :) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, clusca napisał(-a):

Tak to prawda, ale ogólnie postawmy się w sytuacji kupującego - chcesz upatrzony zegarek kupić, polujesz, 2 dni negocjujesz i nagle to kupujący jest wyzywany od oszustów. Wysłałem mu nawet potwierdzenie wpłaty z banku wyciągnięte na szybko no i mi stwierdził, że to podrabiane i nie jest to potwierdzenie. Postawmy się w sytuacji zwykłego kupujacego. NIe można tak robić, że wszystkich się traktuje jak oszustów. Potem chciał wysłać za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości i poczeka aż pieniądze wrócą, ale nie odpisałem, bo miałem swoje zajęcia i kilka telefonów. Po pół godziny pojawiło się ogłoszenie na jednej z grup G-shock na Facebooku (sic!, a mówił, że poczeka), a po 2 godzinach skwitował mnie na OLX - "no tak właśnie myślałem" - no wiadomo co to znaczy... 🤣 Mi to nie robi, spływa jak po kaczce, ale niesmak jest straszny...

... i to rozumiem :) 😁 widz że Casio powinno instalować w bezelach otwieracz do butelek a na wyświetlaczu podawanie ilości otwartych sztuk z drobną animacją :) 

Hehe, to jest opcja, ale widziałem, że niektórzy zwykłym Rolexem Subem otwierają piwka, więc co to dla G-shocka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Vonziej napisał(-a):

Tak to prawda, ale ogólnie postawmy się w sytuacji kupującego - chcesz upatrzony zegarek kupić, polujesz, 2 dni negocjujesz i nagle to kupujący jest wyzywany od oszustów. Wysłałem mu nawet potwierdzenie wpłaty z banku wyciągnięte na szybko no i mi stwierdził, że to podrabiane i nie jest to potwierdzenie.

ja bym se darował niech sobie siedzi z nim - co to jeden zegarek na świecie :) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym se darował niech sobie siedzi z nim - co to jeden zegarek na świecie :) 

Już sobie darowałem, zanim zdążyłem odpisać mu to wystawił na grupę na FB na sprzedaż, a na OLX mnie podsumował, że oszustem jestem, więc. NO CÓŻ. Namysłów mam i będę Namyślał  się :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisiaj sam zawiozłem kostkę kupcowi , trochę zaryzykowałem , kolega z Ukrainy , brak konta bankowego , nie wie jak paczkę za pobraniem odebrać itd , zagadał do mnie przez olx  , z domu na modlińską ( Wawa)  miałem 40 km , dopłacił za wachę , zadowolony On i ja bo jutro wyjeżdża  :) ale ryzyko i jakaś obawa była :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, clusca napisał(-a):

GG udaje GWG, ale odpada już w szatni.

Jak dla mnie, to musiał schylać się po mydło ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi