Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Na chama w mundur wzięty... dezerter, walczyć nie będzie  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dotarł (zakup "lokalny" poprzez forum):

post-90102-0-84791200-1502139406_thumb.jpg

Naprawdę sympatyczny  :)

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie na szybko :)

No tak, ale pytanie, czy zdjęcia sam robiłeś obu wersji na raz? W sieci można znaleźć zdjęcia katalogowe zegarków, gdzie wyświetlacz wygląda zupełnie inaczej niż na żywo. Światło, balans bieli, ekspozycja, jeśli nie są takie same, to porównanie nie jest miarodajne. Chodzi mi o to, czy różnica jest taka jak w przypadku GW-9300 zwykłego i wersji np. CM, gdzie, jak sam stwierdziłeś w swoim filmie, wyświetlacz CM jest bardziej ostry, wyraźny. Innymi słowy, czy będzie różnica, jeśli zwykłego Range'a przebierzemy w moro/camo, czy będzie dokładnie to samo.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Innymi słowy, czy będzie różnica, jeśli zwykłego Range'a przebierzemy w moro/camo, czy będzie dokładnie to samo.

Jest różnica widoczna na pierwszy rzut oka i nie tylko o wyświetlacz chodzi ale o napisy na szkle - w tym samym kolorze jest tylko napis CASIO,

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest różnica widoczna na pierwszy rzut oka i nie tylko o wyświetlacz chodzi ale o napisy na szkle - w tym samym kolorze jest tylko napis CASIO,

Dodajmy jeszcze np. Przycisk sensorów i atrapy śrubek, które w dcj są czarne :)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Super wyświetlacz jest w GW-9400BTJ  i w GW-9400CM   w stosunku do cywilnej mają lepszą czytelność i inne kąty widzenia  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Wam powiem że to zależy od egzemlarza Romka, nawet ten sam model ma różne wyświetlacze.

OK, kolorki kolorkami i.t.p. ale kontrast i kąty to jak trafisz ;)

Miałem taką wersję zwyklaka gdzie był mega ostry, kontrastowy, nie spotkałem już później drugiego takiego ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale pytanie, czy zdjęcia sam robiłeś obu wersji na raz? W sieci można znaleźć zdjęcia katalogowe zegarków, gdzie wyświetlacz wygląda zupełnie inaczej niż na żywo. Światło, balans bieli, ekspozycja, jeśli nie są takie same, to porównanie nie jest miarodajne. Chodzi mi o to, czy różnica jest taka jak w przypadku GW-9300 zwykłego i wersji np. CM, gdzie, jak sam stwierdziłeś w swoim filmie, wyświetlacz CM jest bardziej ostry, wyraźny. Innymi słowy, czy będzie różnica, jeśli zwykłego Range'a przebierzemy w moro/camo, czy będzie dokładnie to samo.

Miałem dwie podstawowe wersje i myślę, że ten dcj jest jakby taki bardziej "siny"? Może to tylko złudzenie ale aktualnie nie mam podstawowej wersji. Poza tym, tak jak Daito napisał różnią się kolory napisów. Dcj na więcej akcentów pomarańczowych i to małe kółeczko jest czarno-pomarańczowe i bardzo fajnie to wygląda. Niestety nie ma takich dodatków jak inne kolory wyświetlacza jak to było w wersji cmj.

A ja Wam powiem że to zależy od egzemlarza Romka, nawet ten sam model ma różne wyświetlacze.

OK, kolorki kolorkami i.t.p. ale kontrast i kąty to jak trafisz ;)

Miałem taką wersję zwyklaka gdzie był mega ostry, kontrastowy, nie spotkałem już później drugiego takiego ^_^

Tomaliusz z tym wyświetlaczem ma absolutnie rację, zależy jak trafisz, szczególnie z podświetleniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że gdy tap robił zdjęcie zegarka to ja jeszcze spałem, to u mnie tylko tak:0f86b2bdc12feb3bbed36563aca6113f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mnie ktoś oświeci bo nie wiem

Jak zresetować stoper ? prawy górny to start/stop   dolny prawy to mi się światełko zapala a dolny lewy to przechodzi mi dalej w menu to którym reset stopera zrobić?

Dobra już mam - to ten lewy górny ukryty  :wacko:  raczej trudno to zrobić prawą ręką gdy zegarek jest założony na lewej a przycisk głęboko ukryty 

post-68206-0-05992700-1502174771_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mnie ktoś oświeci bo nie wiem

Jak zresetować stoper ? prawy górny to start/stop   dolny prawy to mi się światełko zapala a dolny lewy to przechodzi mi dalej w menu to którym reset stopera zrobić?

Dobra już mam - to ten lewy górny ukryty  :wacko:  raczej trudno to zrobić prawą ręką gdy zegarek jest założony na lewej a przycisk głęboko ukryty 

lewy górny tak samo resetujesz timer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bóg zapłać - już doszedłem 

Dopytam jeszcze - rozumiem że napis made in china na deklu i sprzączce to gwarancja oryginalności Japońskiego zegarka ? znaczy sie jest oryginalny ? pytam zanim wystawię komentarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Japonii produkowane są tylko najwyższe modele Casio, cała reszta produkowana jest w Chinach, Tajlandii, Malezji itp. Twój zegarek jest oryginalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Dziękuję - trza będzie z tym żyć :D

Ja żyję z tajskim Romanem - da się z tym żyć. ;) Różnic jakościowych między fabrykami w różnych krajach raczej się nie dopatrzysz, bardziej chodzi o względy logistyczne. Łatwiej i taniej wyspecjalizować fabryki w produkcji konkretnych modeli, niż wszystko produkować w każdej fabryce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja żyję z tajskim Romanem - da się z tym żyć. ;) Różnic jakościowych między fabrykami w różnych krajach raczej się nie dopatrzysz, bardziej chodzi o względy logistyczne. Łatwiej i taniej wyspecjalizować fabryki w produkcji konkretnych modeli, niż wszystko produkować w każdej fabryce.

Nie widziałem jeszcze rangemana wyprodukowanego gdzieś indziej niż w Tajlandii.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ajajajajj, jaki szpagat Romka :unsure:

Uszy całe? :D

A śrubki dzie :P

8:04 wziąłem się za rozkręcanie

przez bull bar nie szło tak łatwo

było gorąco...

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romana innego niż Made in Thailand to chyba nie ma. W ramach ciekawostki mój Gwg-1000 gb był również Cased in Thailand, natomiast Maharishi i wersja na zielonym pasku już były Japan.

zaósemkowany ;)

Bez synchro się nie liczy, zawsze można zrobić korektę

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze pomarudzę trochę - gdzie dostanę te pałąki metalowe do mojego ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze pomarudzę trochę - gdzie dostanę te pałąki metalowe do mojego ?

Jeśli masz na myśli DW-5600, to np. tu: http://allegro.pl/protektor-ochronny-na-bezel-dw-5600-i6785902087.html

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi