Istvan 2965 #46626 Napisano 24 Września 2018 Jeśli zegarek, czy też jego uszy, nie wychodzą poza rękę, jest dobrze. Reszta to kwestia estetyczna oraz indywidualna. King zamówiony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #46627 Napisano 24 Września 2018 (edytowane) King zamówiony. No i gitarra Takie trochę historyczne choć data się prawie zgadza: Edytowane 24 Września 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senator 6 #46628 Napisano 24 Września 2018 Dzisiaj przyjechał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1335 #46629 Napisano 24 Września 2018 (edytowane) Hej.A tak zapytam mimochodem czy ten zegarek byłby wporządku ?Casio G-Shock DW-5600c stalowy Kombinuję nad jakąś kostką ale sam nie wiem jaką.Na pewno jakiś starszy model.Ten by na takiego wyglądał. Edytowane 24 Września 2018 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #46630 Napisano 25 Września 2018 Jestem nim zachwycony, idealny G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulan66 0 #46631 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Jestem nim zachwycony, idealny G Bez problemuv wchodzi pod płaszcz czy kurtkę Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Września 2018 przez ulan66 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CittO 39 #46632 Napisano 25 Września 2018 Jeszcze ciepły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1335 #46633 Napisano 25 Września 2018 Hej.A tak zapytam mimochodem czy ten zegarek byłby wporządku ?Casio G-Shock DW-5600c stalowy Kombinuję nad jakąś kostką ale sam nie wiem jaką.Na pewno jakiś starszy model.Ten by na takiego wyglądał.I co nikt tu się nie zna na kostkach Chodzi o to że kiedyś miałem dw5600 ale z białymi napisami na bezelu i nie wiem czy ten nie jest jakiś mieszany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #46634 Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Hej.A tak zapytam mimochodem czy ten zegarek byłby wporządku ?Casio G-Shock DW-5600c stalowy Kombinuję nad jakąś kostką ale sam nie wiem jaką.Na pewno jakiś starszy model.Ten by na takiego wyglądał. Ten model z OLX według szkła, bezela, przycisków i dekla wygląda jak DW-5600c-9cv ale wyświetlacz na zdjęciach wygląda jak zwykły DW-5600c-1 bo 9cv ma taki wpadający w złoty... no chyba że to wina zdjęcia Stara kostka jest fajna, ale żeby ją użytkować jak normalnego "G" dobrze jest sprawdzić a najlepiej dla pewności wymienić uszczelnienie przycisków i uszczelki pod deklem, jest też problem z bezelem bo dostępne są tylko zamienniki, które nie zawsze wyglądają dobrze (zwróć uwagę że przeważnie w DW-5600C, DW-5000C, DW-5200C przyciski tak "dziwnie" wystają )- od współczesnych 5600 bezel ani pasek Ci nie podejdzie bo pasek, który jeszcze można kupić, jest szerszy w emerycie a bezel musiałbyś "podcinać" żeby pasował a to może wyjść róznie . Tutaj masz zdjęcia oryginału: https://global.rakuten.com/en/store/procontact/item/1111718/ Jak chcesz "dziadka" z metalową kopertą ale kompatybilnego ze współczesnymi "gaciami" to ja bym radził szukać któregoś DW-5000 na module 1545 - one były produkowane od 2001 roku, bezel i pasek od współczesnych modeli podchodzi i są na baterii CR-2016 no i tutaj już mas ładne podświetlanie wyświetlacza. W razie problemów moduł 1545 jest nadal stosowany w DW-5600E wiec z serwisem nie ma problemu. EDIT: Moim zdaniem w tym 5600 z OLX'a dekiel powinien być szczotkowany "w winyl" - a nie spolerowany na lustro. Edytowane 25 Września 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1335 #46635 Napisano 25 Września 2018 Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senator 6 #46636 Napisano 25 Września 2018 Dzisiaj na zielono 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #46637 Napisano 25 Września 2018 Kolejny Król do kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #46638 Napisano 25 Września 2018 Kolejny Król do kolekcji Bajkowy żelek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #46639 Napisano 25 Września 2018 King już do mnie leci, a mnie nagle naszła myśl, czy nie będzie za duży. Rangeman, którego mam i dobrze leży, chyba nie jest aż tak sporo mniejszy. Hm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #46640 Napisano 25 Września 2018 King jest większy, kawał zegara, ale MZ znacznie wygodniejszy, także myślę, że "będzie Pan zadowolony" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #46641 Napisano 25 Września 2018 A u mnie odwrotnie: Roman leżał świetnie, a King kompletnie nie pasował. No ale ja mam obwód 17cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #46642 Napisano 25 Września 2018 To rzeczywiście kwesta indywidualna. Ja byłem zaskoczony, że mimo rozmiaru Kinga mi się nosi dość komfortowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #46643 Napisano 25 Września 2018 Kombinuję nad jakąś kostką ale sam nie wiem jaką.Na pewno jakiś starszy model.Na pewno? W przypadku starszej kostki:- nie będziesz miał WC (funkcja WaveCeptor - synchronizowanie sie zegara drogą radiową z zegarem atomowym)- nie bedziesz miał ToughSolar (ładowania światłem, tylko zwykłą bateryjkę)te dwie funkcje to standard we współczesnych kostkach, przydatne a nie zbędne bajery,- możesz spodziewać sie że szybciej padną, z wodoszczelnością może być różnie. Starsza kostka ma tylko zaletę ze względu na aspekt "kolekcjonerski". Pod względem "użytkowym", w tym w aspekcie cena/jakość - zdecydowanie wygrywa kostka współczesna (5610 albo 5000, w zależności od budżetu). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #46644 Napisano 26 Września 2018 nie, starego zegarka nie kupiłbym jeśli mialbym go nosic na codzien. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1335 #46645 Napisano 26 Września 2018 No też racja prócz sentymentu same minusy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #46646 Napisano 26 Września 2018 A u mnie odwrotnie: Roman leżał świetnie, a King kompletnie nie pasował. No ale ja mam obwód 17cm. To właśnie po obejrzeniu Twojego nagrania zacząłem się zastanawiać nad zasadnością Kinga w moim przypadku. Nadgarstek to płaskie 18,5 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #46647 Napisano 26 Września 2018 To właśnie po obejrzeniu Twojego nagrania zacząłem się zastanawiać nad zasadnością Kinga w moim przypadku. Nadgarstek to płaskie 18,5 cm.Myślę, że 18,5cm to jeszcze, jeszcze, ale na moich 17-tu było silnie średnio. Ja, pomimo, że King mi się bardzo podoba, zwłaszcza dokładnie w tej wersji, którą omawiałem, bym go sobie nie kupił, bo dziwnie bym się w nim czuł. Ja ogólnie lubię duże zegarki, noszę teraz GWG i GPW pierwsze, ale Król to jednak dla mnie za dużo. A może nie tyle za dużo, co nie to wyprofilowanie paska: w GWG i GPW pasek z punktów mocowania od razu ładnie schodzi w dół i ładnie okala nadgarstek, zaś w Kingu pasek jeszcze odstaje od koperty, co w moim przypadku wygląda dość karykaturalnie. Ale zobacz sobie jeszcze film Mateja o Kingu, on tam rozpakowywał i przymierzał czarnego z czerwonymi wstawkami tłumiącymi drgania właśnie na nadgarstek 18,5cm i jemu on chyba w miarę leżał, a już na pewno lepiej, niż u mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #46648 Napisano 26 Września 2018 No też racja prócz sentymentu same minusy. kolekcja starych zegarkow ma sens jedynie jako sama sztuka dla sztuki, moja kolekcja jest typowa kolekcja uzytkowa, na reku ma być każdego dnia miesiąca inny egzemplarz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #46649 Napisano 26 Września 2018 Nadgarstek to płaskie 18,5 cm.U mnie również płaskie 18,5cm i King daje radę, ale to jak pisałem, kwestia indywidualna. Kup BB z EG za 400, ponoś i zdecyduj, czy zostaje, czy idzie do nowego właściciela 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #46650 Napisano 26 Września 2018 Myślę, że 18,5cm to jeszcze, jeszcze, ale na moich 17-tu było silnie średnio. Ja, pomimo, że King mi się bardzo podoba, zwłaszcza dokładnie w tej wersji, którą omawiałem, bym go sobie nie kupił, bo dziwnie bym się w nim czuł. Ja ogólnie lubię duże zegarki, noszę teraz GWG i GPW pierwsze, ale Król to jednak dla mnie za dużo. A może nie tyle za dużo, co nie to wyprofilowanie paska: w GWG i GPW pasek z punktów mocowania od razu ładnie schodzi w dół i ładnie okala nadgarstek, zaś w Kingu pasek jeszcze odstaje od koperty, co w moim przypadku wygląda dość karykaturalnie. Ale zobacz sobie jeszcze film Mateja o Kingu, on tam rozpakowywał i przymierzał czarnego z czerwonymi wstawkami tłumiącymi drgania właśnie na nadgarstek 18,5cm i jemu on chyba w miarę leżał, a już na pewno lepiej, niż u mnie. U mnie również płaskie 18,5cm i King daje radę, ale to jak pisałem, kwestia indywidualna. Kup BB z EG za 400, ponoś i zdecyduj, czy zostaje, czy idzie do nowego właściciela Dziękuję Panowie za opinie. Mam nadzieję, że zegarek będzie dobrze leżał. Sądzę również, że zamówiłem najbardziej czytelną wersję, jak również o przyjemnym kolorze wyświetlacza. King w tej wersji będzie stanowił uzupełnienie Rangemana (którego już mam) i Froga (którego niedługo zamówię). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach